De zoektocht naar de gematigde moslim

Screenshot_17

Het zijn de moeilijkste vragen binnen de derde Jihad: Hoe zit dat met de gematigde moslims? Bestaan deze überhaupt? Wat betekent “gematigd”? Gematigd zijn zou betekenen, dat denken de meeste mensen, dat een moslim openlijk en definitief de gewelddadige, intolerante, racistische passages van de koran verwerpt. Citizen Warrior wil de zaak tot op de bodem uitzoeken.

Hoe meer men namelijk over de “gematigde” moslimorganisaties in de Verenigde Staten leest, des te kom je erachter wat “gematigd” betekent en dat hetgeen de “gematigde” moslims met het begrip bedoelen iets heel anders is.

Ik krijg het gevoel dat het begrip “gematigde moslims” niet alleen zinloos, maar ook misleidend is – wellicht zelfs met opzet.

We zouden het begrip niet meer moeten gebruiken, maar de moslims, die openlijk de gewelddadige en intolerante passages van de koran en de suprematistische ideologie afwijzen, anders moeten noemen.

Volgens de schrijver is iemand die precies dat doet, eigenlijk geen moslim meer. Desondanks mag hij het gebed van de ramadan nog graag uitvoeren en zichzelf moslim noemen.

Anderzijds hebben de niet-moslims een begrip nodig die deze beide typen moslims van elkaar onderscheidt. Het ene is het gevaarlijke type, het andere niet. Voor moslims is dat verder niet belangrijk, maar voor ons niet-moslims wel degelijk.

Walid Phares gebruikte ooit het begrip “moslim die de voorkeur geeft aan democratie”. Dit is aardig correct, maar gaat niet ver genoeg, aldus Citizen Warrior. Pas wanneer een moslim het feit erkent dat er in zijn heilige boek tot intolerantie en geweld tegen niet-moslims wordt opgeroepen en hij dit afwijst, kan men hem vertrouwen.

Hoe moeten we deze moslims nu noemen?

De schrijver stelt het begrip “Jihad afwijzende moslim” (Jihad-rejecting Muslim) of JRM voor. Deze JRM´s zouden de enigen moeten zijn die in moskeeën en madrassa´s in de vrije landen mogen preken. Iemand die zichzelf moslim noemt, maar niet het doden van niet-moslims afwijst, mag niet in zulke functies werkzaam zijn.

In tegenstelling tot JRM komen met het begrip “gematigde moslim” de meeste moslims goed weg, want zijn hoeven niets uit te leggen. Stiekem kunnen ze echter wensen dat het land ooit door de sharia geregeerd zal worden, dat de islam op zekere dag zal heersen en dat alle Kafir´s de Jizya (een belasting alleen voor niet-moslims) moeten betalen. Naar buiten toe zijn ze goede burgers, die door niet-moslims vertrouwd worden, maar ze functioneren als slapende cellen.

Als we ons begrip gebruiken en definiëren, dan kunnen we duidelijk onderscheiden wie een vijand is en wie niet. Onze definitie van een JRM moet ook een duidelijke afwijzing van de islamitische loyaliteiten betekenen. Bovendien dient de JRM Mohammed als voorbeeld, die men per se moet volgen, afwijzen.

De bewijslast ligt daarbij niet bij niet-moslims. De moslims moeten hun geloofwaardigheid bewijzen. Als een moslim denkt dat dit een belediging of niet te tolereren is, dan schijnt het te gaan om iemand die men niet kan vertrouwen.

Als niet-moslims duidelijk benoemen en definiëren wie men wil vertrouwen, dan kan men er heel snel achter komen hoeveel moslims aan de kant van de vrijheid, de gelijkheid en het pluralisme staan.

Bron:
http://europenews.dk/de

Vrije, ingekorte, vertaling van het oorspronkelijke artikel:
www.citizenwarrior.com
Auteur: Citizen Warrior

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Jihad, Moslims, Taqiyya. Bookmark de permalink .

33 reacties op De zoektocht naar de gematigde moslim

 1. Harry zegt:

  Het stomste wat wij kunnen doen is die lui vertrouwen , op welk level dan ook .
  En wat is gematigd als ze door de meer extremen onder druk gezet worden om mee te doen op straffe van onthoofding als ze weigeren ?
  Dan verkijk je je er nog meer op , dus nóg gevaarlijker .
  Een bekende komt je dan even “opzoeken” terwijl je onvoldoende op je hoede bent .
  Wég hoofd .

  Like

 2. JooJootje zegt:

  Als niet-moslims duidelijk benoemen en definiëren wie men wil vertrouwen, dan kan men er heel snel achter komen hoeveel moslims aan de kant van de vrijheid, de gelijkheid en het pluralisme staan.

  Daar kan ik snel een antwoordt opgeven waarschijnlijk nul.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Die JRM’s zijn dan echter in de ogen van hun striktere broeders en zusters geen moslim meer……
  Laten we er maar liever geen doekjes om winden en ronduit erkennen, dat ‘echte’ moslims gewoon niet te vertrouwen ZIJN.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Laat ik laatst nou iemand hebben uitgelegd wat taqiyya betekent, nou ja, heel summier, je moet voorzichtig zijn met mensen die je aankijken alsof ze water zien branden.
  Denk, sluit mooi aan met dit onderwerp.
  Vele lieden zijn niet te vermurwen, doet mij denken aan slimmerikken,Zie link.(was hier al getoond)
  http://www.rtlnieuws.nl/node/344271

  Like

 5. Trucker zegt:

  Zal men kortste comment ooit schrijven : bestaat NIET.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Het zijn wellustige lieden deze vrome huisvaders.Maar dat weet de buitenwereld niet, hier zijn enige voorbeelden.http://poliziek.info/geen-schommel-voor-saoedische-vrouwen/

  Like

 7. kraftavilqa zegt:

  Een gematigde moslim is er een die nog geen misdrijf uit naam van mo of al heeft gepleegd.

  Like

 8. Jan zegt:

  Een gematigde moslim is een moslim die moordenaars en terroristen steunt in hun oorlog tegen het westen maar te laf is zichzelf bloot te geven laat staan mee te vechten.

  Like

 9. Fubar zegt:

  Dit is op Fubar herblogd.

  Like

 10. Fubar zegt:

  Als ik met mijn blote voeten in een bak met slangen sta, waarvan er 5% aantoonbaar giftig zijn, en 80% het aantoonbaar geen probleem vindt als de giftigen mij vergiftigen, dan ben ik geneigd de hele bak met slangen naar buiten te kieperen.

  Like

 11. Niet voor niets zegt prof. Ellian (een ex-moslim) dat er GEEN gematigde moslims bestaan. Want hij zegt: “Het tolereren van barbatrisme is het begin van barbariseren!”

  Like

 12. correctie: barbarisme

  Like

 13. Sjaak8.1.2014 zegt:

  Alle Moslims eruit en dan hoeven we hier niet
  meer eindeloze en zinloze discussis erover houden !
  De gemaatigde kijkt al tientallen jaren toe hoe zijn
  salafistische voorbeelden alles om zich heen
  verzieken en ondernemen niets ! ERGO !
  Stilzwijgend toekijken heet stilzwijgend tolleren !
  Maar afgezien dat we het woord Moslim over
  de hele wereld de strot uithangt blijven ze verder
  op hun koers alle ongelovige honden (NIETMOSLIMS)
  om te brengen ! Ook alle linkse regeringen zijn door
  het dadeloos toekijken en het tollereren van Moskeen
  meeschuld dat ze in deze konsperative Haathutten
  hun gang kunnen gaan ! Iedere andere geloofsrichting
  heeft voor iedereen hundeur wagenweit geopend !
  En deze tapijtvreters kunnen midden onder ons
  achter gesloten Moskeedeuren haatpredikken
  houden die ons naar knoppen helpen !

  Like

 14. lucky bee zegt:

  Als de Jihad opgeroepen wordt dan zullen wij waarschijnlijk geen enkele gematigde moslim meer vinden.

  Like

 15. jowitteroos zegt:

  Iemand die zegt een ‘gematigde’ Moslim te zijn, liegt! Er bestaat niet zoiets als een ‘gematigde Moslim’. De ‘Linksen en andere moslimknuffelaren doen ons dit graag geloven! En zo werkt hun paard van Troye………..

  Like

 16. Tempelier. zegt:

  Gematigde moslims is weer een westers verhul woord voor de zwijgende moslim massa. Het woord van een moslim naar een niet moslim is in mijn opinie niets waard.

  Like

 17. Jean zegt:

  Niet verder zoeken want gematigde moslims bestaan niet, elke moslim is een barbaar van nature uit, alleen al het feit dat ze een perverse pedofiel zo vereren spreekt boekdelen.
  Het enige wat wij in ONS Europa willen is: ALLE MOSLIMS BUITEN.
  De perversiteit, gewelddadigheid en minachting bij dat zootje is gigantisch, hun eigen vrouwen en kinderen respecteren ze nog niet.
  Nu ze overal in de shit zitten zie ik nergens allababa hulp komen bieden!!!! Ha ha ha ha ha.
  Wat een volksverlakkerij, de enige die er baat bij hebben zijn de haatbaarden in soepjurken die lawaai maken in die haatbunkers ook wel mosselketen genoemd.
  WEG UIT ONZE GEMEENSCHAP MET DIE ROTZOOI.

  Like

 18. baksteen zegt:

  Fubar, geweldig!
  Wel boeddhistisch trouwens, beter om er zwavelzuur in te kieperen lijkt me.

  Like

 19. de 13de imam zegt:

  Een moslim kan Jihad helemaal niet afwijzen, aangezien ruim 30% van de Islamitische geschriften (koran, sunna en hadith) uit Jihaddistische texten bestaat. http://www.politicalislam.com/downloads/Statistical-Islam.pdf . En die scheur je er niet zomaar uit.

  Like

 20. Joop Klepzeiker zegt:

  Stop het zoeken , ik heb er eentje gevonden.

  Bij mijn laatste bezoek aan het antropologisch museum kwam ik langs een kooi met een man er in, met een opschrift erbij , waarop geschreven stond:

  Dit is de enige echte gematigde mo slim , verboden koraans en ahadits naar binnen te werpen.

  Like

 21. de 13de imam zegt:

  Je hoort vaak van” de meerderheid van de moslims is niet gewelddadig hoor”. Dus een gematigde moslim is een niet gewelddadige moslim, kennelijk. Islamitisch geweld veroordelen is dan weer geen voorwaarde (en laten we wel zijn, vrijwel geen enkele moslim veroordeeld ooit Islamitisch geweld).
  Even ter vergelijking, dan is een KKK-lid, dat een hekel heeft aan negers, maar zelf nooit een neger heeft opgehangen, volgens deze definitie gematigd.
  Wel, als je de lat niet al te hoog legt in ieder geval.

  Like

 22. peterselie1 zegt:

  Een gematigde islamiet is een dode islamiet waar de aasvliegen al eitjes in de ogen leggen.

  Like

 23. lolkef zegt:

  WIE MAAKT DEZE BEERPUT OPEN ???
  Lees onder Chantage en Corruptie de brieven 73 a,b,c en d
  WAARSCHUWING : DOOR LAFAARDS VEROORDEELD EN GEPLUKT
  Door zeven Advocaten, Notarissen en Deurwaarders GEPLUKT..
  adv Franken, De Haan, Brandsma, Wiarda, van der Hoef
  Notarissen : Hellema te Dokkum en Helmig te Haarlen
  Deurwaarders : Kroes & Flikkema en GDW Gerechtsdeurwaarders te Sneek
  klik op :7de adv Franken : http://www.dedoorzetter.nl/Isfrankeneenadvokaatofgelswolf.htm

  klik op : http://WWW.DEDOORZETTER.NL en daarna op Banner.
  Beloning 100.000 euro wie weet waar ik schuldig aan ben.
  Vanaf 1999 nu 14 jaar ONSCHULDIG VEROORDEELD en GEPLUKT.
  Door toedoen van ex raadslid jentje de V en de gewetenloze VVD burg Cazemier
  klik op: http://www.dedoorzetter.nl/gewetenlozevvdburgemeester.htm
  Zo gaan de heren rechters adv notarissen en de zwijgers de geschiedenis in.
  klik op: http://www.dedoorzetter.nl/niemandweethet.htm weet U het ?
  Hier leest U welke heren mij als Onschuldige Veroordelen en Plukken vanaf 1999.
  Chantage en Corruptie bij de gemeente Dongeradeel (Dokkum)
  klik op : http://www.dedoorzetter.nl/chantage.htm
  Lees onder deze link brief 73 a,b,c, en d
  Doorsturen. De Media zwijgt vandaar deze MM

  Like

 24. Luchtpint zegt:

  De zelfverklaarde “superintellectuelen” van de main stream media (doet me denken aan o.a. Van Impe van het Nieuwsblad e.d.) die denken als volgt:

  Een moslim in een maatpak en das = een gematigde moslim, dus is de Moslim Broederschap gematigd.

  En daar houdt alle verdere redeneren op. Stel je eens de volgende vraag. Als een neo-Nazi die volgetatoeëerd staat met Nazi-symbolen besluit een maatpak en een das te dragen, is hij dan meteen ook gematigd van de ene dag op de andere ?

  Ik dacht zelf van niet !

  Like

 25. Urbanus zegt:

  Triest die foto. Dat een 12-jarig jongetje in z’n onschuldigheid op Justin Bieber wil lijken soit. Maar volwassen kerels die rover Mohammed’s baard nabootsen? Hoe ziek in je hoofd ben je dan?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Antwoord: ZZ.(Zéér Ziek.)
   Maar dat blijkt ook al uit de manier waarop ze bijvoorbeeld demonstraties voeren:
   Als er één door een megafoon één zin scandeert, weten ze niets anders te doen dan die tot vervelens toe nà te brullen. Volgens mij zijn ze dan allang blij, dat ze er verder niet bij hoeven denken.
   Moslims met de democratische verworvenheden laten stoeien is hetzelfde als kleine kinderen met lucifers laten spelen.

   Like

   • Urbanus zegt:

    We hebben te maken met waanzinnigen. Volkomen gebrainwashed door islam. Heel interessant voor psychologen denk ik dan. Maar die hullen zich in stilzwijgen als het over islam gaat.

    Like

 26. Een Historicus zegt:

  Met Mandela en Gandhi zeg ik: geweldloos zijn en blijven. Angst en agressie zijn slechte raadgevers. De mens is in staat om maximaal 150 sociale contacten aan te gaan, te accepteren en te blijven onderhouden. Vandaar dat stammen ongeveer deze grootte hebben. Helaas komt hier allerlei kwaads uit voort sind we ´beschaafd´zijn: van mobbing tot en met oorlog voeren. Er bestaat een aapje in China, dat maar liefst 600 sociale contacten aan kan gaan etc. Hoe zou de wereld uit hebben gezien als wij, superieure zoogdierensoort, dat konden?
  Ik ben laatst spontaan een evangelische boekhandel binnen gelopen. Ik zag boeken, die op kruistocht gaan tegen boeddhisme (de Dalai Lama zou geesten bezweren, geen woord over de ´Heilige geest´ van de Drievuldigheid der Christenen), sjamanisme (nou vraag ik je) en natuurlijke de Islam. Geen idee waarom de Joden buiten schot bleven, zeker bang om anti-semitisch te klinken. Ik zag geen demonstranten voor de winkel staan en heb hier nooit artikelen over gelezen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s