Turkije onder Erdoğan: “De grote leider” wil het internet controleren

Screenshot_3

De “Grote leider Erdoğan” lijkt momenteel op de overleden leider Mao Zedong, want hij is een dictator die beveelt uit de hoogte. Mao kon echter nog als excuus aanvoeren dat hij een eenpartijstaat regeerde, maar het moderne Turkije ontwikkelt zich momenteel de verkeerde kant op, want de “Grote leider Erdoğan” staat erop dictator van alle Turkse staatsburgers te zijn.

Lee Jay Walker van de “Modern Tokyo Times” bericht dat minister-president Erdoğan niet alleen vastbesloten is de radicaalislamitische weg in te slaan, maar hij wil regeren net zoals de ergste Ottomaanse heersers. Daarbij stoort het hem niet dat Turkije een democratische staat is. Het gaat hem om zijn Ottomaanse droom, zijn radicaalislamitische ambities.

Kortom, Erdoğan neemt geen genoegen met het spelen van de rol van bemiddelaar tussen Europa en het Nabije Oosten. Hij wil de vrijheden van vrouwen en minderheden verminderen en daarom de toegang tot internet beperken. Het laatst waren de journalisten het slachtoffer van zijn woede geworden.

Erdoğan is een autoritaire leider, die toevallig een democratische staat regeert. Progressieve krachten in Turkije, religieuze minderheden zoals de Alevieten of de kleine christelijke gemeenschap, vragen zich af wat er nu op hen afkomt. Daartegenover ondersteunt Erdoğan verschillende sektarische krachten in Syrië en zet zich in voor de Moslimbroederschap in Egypte.

Daarom is het niet verwonderlijk dat hij anti-internet wetten wil uitvaardigen, wat betekent dat de autoriteiten websites kunnen blokkeren zonder een rechtbank in te schakelen. Nog een nagel aan de doodkist van de democratie in Turkije. De internetproviders dienen in het vervolg alle data op te slaan en deze op afroep aan de staat te leveren – met andere woorden aan de “Grote broer Erdoğan”.

Screenshot_4

Bron:
http://europenews.dk/de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", democratie, Islamisering, Turkije. Bookmark de permalink .

12 reacties op Turkije onder Erdoğan: “De grote leider” wil het internet controleren

  1. janfreak zegt:

    Erdogan begint steeds meer zijn ware gezicht te laten zien. Ik benijd de Turken bepaald niet met zo’n monster.

    Like

  2. Avidia zegt:

    Dat wil de EU ook.

    Like

  3. luckybee zegt:

    Ik raad de E-mail beheerders Turkije links te laten. Wij hebben ze niet nodig, het is een moslim land, die waren altijd onze vijanden geweest.Vergeet niet wat ze in Wenen hebben gedaan. Dank zei Jan Sobiesky was al hun plannen toen al mislukt.

    Like

  4. dutchess43 zegt:

    Waarom horen we nooit iets van Gühl, de president van Turkije?? Heeft die helemaal niks te zeggen?
    Kan die Erdogan niet met een flinke schop onder zijn kont naar huis sturen?

    Like

    • Theresa Geissler zegt:

      Ik vrees dat die lintjes mag doorknippen en anders niets.
      In de voormalige Sovjet-Unie had de president een soortgelijke positie: De Premier en de partijleider bestuurden samen het land, terwijl hij…..enfin…….
      Jeltsin bracht daar, geloof ik, als eerste verandering in, door zichzelf president èn premier te laten maken. -Géén partijleider, uiteindelijk: Jeltsin gaf een hardere schop tegen het communisme dan Gorbatsjov had gedaan.
      Maar wat verwacht je eigenlijk van Gül? Zijn eigen vrouw draagt een hoofddoek.
      Volgens mij weet je dan alweer hoe laat het is.

      Like

  5. Tom Hendrix zegt:

    Ongelooflijk, deze Erdogan, vernietigd de erfenis van Kemal Mustafa Atatürk! De seculiere staat Turkije gaat een puur Islamitisch land worden, waar christenen, Joden en seculieren moeten vrezen voor hun leven.

    Like

    • peterselie1 zegt:

      Hi Tom in mijn optiek ben ik blij dat Erdogan Turkije veranderd in een islamofascistisch land, des te minder kans bestaat dat dit moslim land bij de EU aansluit. Want als dat laatste het geval is dan komen er nog een paar honderd duizend van die takke -turken naar hier.

      Like

  6. aquarius4422 zegt:

    Wanneer grijpt het leger nu eens in.
    Het is hun taak Turkije te vrijwaren van dit soort waanzinnige machtswellustelingen.

    Like

Plaats een reactie