Goudreserves van de Oekraïne zouden naar de VS zijn gebracht

Screenshot_39

Volgens een bericht van de Russische krant “Iskra” zouden alle Oekraïense goudreserves naar de VS zijn overgebracht. De operatie zou verleden week vrijdag op het vliegveld Borispol (bij Kiev) hebben plaatsgevonden. Meerdere voertuigen, zo zegt men, zouden om twee uur ´s nachts in totaal 40 ton goud naar het vliegveld hebben gebracht. Het transport werd blijkbaar begeleid door zwaarbewapende leden van een “privéleger”.

Vanaf Borispol zou het transport van de goudschat van de Oekraïne, verpakt in 40 kisten, naar de VS hebben plaatsgevonden. Gealarmeerd personeel van het vliegveld zou van de leiding opdracht hebben gekregen zich “er niet mee te bemoeien”. Het transportvliegtuig vertrok van een verder weg gelegen noodlandingsbaan.

Oligarch Petro Porosjenko trekt op de achtergrond aan de touwtjes

Waarnemers van de binnenlandse politieke scene vermoeden o.a. de presidentschapkandidaat Petro Porosjenko achter het overbrengen van het goud naar de VS. De oligarch Porosjenko, wiens vermogen op ongeveer 1,6 miljard euro wordt geschat, geldt als een van de meest invloedrijke figuren in de Oekraïne. Hij zou het geweest zijn, die in de herfst van 2004 als privéondernemer de “Oranje Revolutie” onder Joelija Timosjenko op beslissende wijze zou hebben gefinancierd. Toen hij ruzie met haar kreeg vanwege een corruptieaffaire, stapte hij over naar het lamp van de onlangs afgezette president Viktor Janoekovitsj.

Daar werd hij chef van de Veiligheidsraad en later van de raad van toezicht van de Oekraïense Nationale Bank, die de goudreserves beheert. Hij diende zowel onder zijn voormalige tegenstandster Joelija Timosjenko als onder de vertrouweling van Janoekovitsj, Mykola Asarow, als minister van Buitenlandse Zaken en minister van Economische Zaken. Nu zou hij met zijn getrouwen al voorzorgsmaatregelen genomen kunnen hebben, mocht het Oekraïne-avontuur mislukken.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Criminaliteit, Elite, Oekraïne, VS. Bookmark de permalink .

6 reacties op Goudreserves van de Oekraïne zouden naar de VS zijn gebracht

  1. Monalisa zegt:

    Dus ze hebben die 11 miljard van europa en die 5 miljard van de usa niet nodig, ze hebben geld zat 40 ton goud

    Like

  2. Monalisa zegt:

    her Bron als we nou de dagrente van mochten ontvangen van dat goud, waren we binnen.

    Like

  3. Jade zegt:

    Uitgevoerd in opdracht van de macht in de schaduw,
    de bazen van o.a. Obama en Brussel.
    3/4 van de aarde hebben zij al in hun bezit, maar zij gaan
    voor de complete 100%.
    http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/11/voor-iedereen-op-aarde-70-miljoen-als-rothschild-zijn-vermogen-deelt/

    Like

Plaats een reactie