Basel: Moslims “bidden” in katholieke kerk

Screenshot_35

(Vertaling: E.J. Bron)

Het was slechts een kwestie van tijd wanneer ook een katholieke priester als Ruedi Beck (op de foto links; rechts Serhad Karatekin van de Moslimcommissie Basel) voor de islam door de knieën gaat en zijn Godshuis aan hun afgodendienst ter beschikking stelt. Het geplande vertrek van de moslims uit de Mescid-moskee van het kazerneterrein in Basel kwam dan ook juist op tijd.

De “Basler Zeitung” bericht:

De deuren van de kerk St.-Joseph, dat bevestigt de katholieke priester Ruedi Beck, staan altijd open voor de moslims. Omdat het aantal praktiserende moslims in Basel geschat wordt op 3.500, maar de 12 moskeeën in het kanton slechts plaats bieden aan 2.500, kan er ruimtegebrek ontstaan bij bijzondere gelegenheden. Dan springt o.a. ook de kerk St.-Joseph in. “Als de ruimtes in de kazerne te klein worden, zijn we graag bereid te helpen”, zegt de priester.

De afgedekte heiligen

De katholieke kerk St.-Joseph is echter geen langdurige oplossing voor de moslims: “Vanuit islamitisch gezichtspunt is hier niets op tegen, maar vanuit praktisch oogpunt wordt een dubbel gebruik echter lastig, omdat wij moslims van ´s morgens vroeg tot laat in de avond laat gebruikmaken van de gebedsruimtes”, zegt Serhad Karatekin van de Moslimcommissie Basel. Gezien de vijf gebedsmomenten per dag is er dan geen plaats meer voor de christelijke zondagsdienst.

Natuurlijk, waar moslims zijn, moeten christenen altijd achteraansluiten in de rij, zelfs wanneer ze zich in hun eigen huis bevinden. Waar moslims bidden, is NOOIT meer plaats voor christelijke godsdiensten.

Pastoor Beck ziet nog meer problemen: “Volgens het islamitisch geloof mogen zich in de gebedsruimte geen afbeeldingen van heiligen bevinden”, weet de pastoor, “deze bevinden zich echter wel in een kerk. Men kan deze bij bijzondere gelegenheden afdekken, maar om dit iedere dag te doen is te omstandig voor de islamitische gemeenschap.”

Ook de vloer is voor de op de knieën biddende moslims niet echt comfortabel, hoewel, “een tapijt uitrollen vermoedelijk het minste probleem is”, zegt Beck. Desondanks wenst hij voor de islamitische gemeente een plek waar de leden hun geloof op ieder moment en zonder beperkingen kunnen belijden. Veel gelovige christenen in Kleinbasel getroostten zich vele opofferingen om naar Zwitserland te vluchten vanwege de onderdrukking in eigen land. Dat deze onderdrukking van christelijke minderheden vaak uitging van islamitische meerderheden, kan het dubbele gebruik van de kerk moeilijker maken. Natuurlijk kunnen er enkele gevoeligheden verstoord worden, zegt pastoor Beck, maar in principe is men in zijn gemeente tolerant.

Jazeker, tolerantie tegenover moordenaars, die geen berouw hebben en in plaats daarvan de christenen in naam van juist de afgod afslachten, die ze in de kerk willen aanbidden – walgelijk! Waar blijft echter de tolerantie van de moslims tegenover de christenen, waar blijft de solidariteit van de priester met de wereldwijd vervolgde christenen?

De president van de synode Walter Ziegler is verbaasd over dit dubbele gebruik, want “deze vraag behoort naar mijn inschatting voor de synode gebracht te worden.” Hiervoor heeft hij echter geen verzoek ontvangen. (…)

Als dit opgang maakt, worden eerstdaags alle christelijke kerken, die bij gebrek aan gelovigen leeg staan, overhandigd. Dan zijn ook de moskeeën overbodig geworden en is alle ergernis van tafel – arm Europa!

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", Appeasement, Christendom, Dhimmitude, Islam, Krankzinnigheid, Moslims, Naïviteit, tolerantie/intolerantie, Zwitserland. Bookmark de permalink .

19 reacties op Basel: Moslims “bidden” in katholieke kerk

 1. ieznogoud zegt:

  Precies hierom zullen de kerken nog leger worden.
  Dan nog het geleuter dat God en allah een en dezelfde zijn.
  Alsof de God die zijn zoon heeft gezonden om liefde in de wereld te prediken, dezelfde kan zijn als hij die zijn afgezant zond om dood en verderf te zaaien.
  Elke Christen die dat verkondigt, verloochent zijn eigen God.
  Tenzij die natuurlijk helemaal nooit heeft bestaan, dan kan je alle kanten uit, maar geef je wel aan dat het geloof dat je predikt, niet meer of minder dan nep is.

  Like

 2. Yiooda zegt:

  —–I———–S————L————A————-M———–

  ISLAM STEUNT LAFHEID ALSOOK MOORDZUCHT

  Yiooda

  Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   Yiooda zegt:
   29 april 2014 om 17:50

   Helemaal waar en heel goed gevonden.

   Een kleine aanvulling.

   —i———-s———-l——–a——–m—–
   islam stimuleert liegen alsook misleiden.

   .

   Like

   • Kraftavilqa zegt:

    Nog zoïets:
    -m——o——s—–l——i——-m—
    met ons samen leven is moeilijk.

    Like

   • Daiyu-ninja zegt:

    Nog een.
    —-i——- —-s———l- —-a—–m
    islamieten schijten liters allah mest.

    Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Christenen, ook Katholieken, keren de andere wang toe als er op de ene wordt geslagen.
  Of in Afrika aan de lopende band christenen vermoord worden maakt voor deze pastoor kennelijk niets uit. Bij hem zijn de moordenaars ondanks alles toch welkom.
  Of zou hij denken in Basel met andere (gematigde) moslims te doen te hebben?
  Misschien denkt deze domoor wel dat de islam after all toch de godsdienst van de vrede is!?!?!?
  Overigens maakt het me niet zo erg veel uit want voor mij is er slechts één waar geloof:
  Atheïsme.

  Like

 4. Wans Horst zegt:

  Aan de zonnige kant betekend dit wel dat er geen nieuwe moskeeën bij mogen komen van de Zwitserse overheid. De Zwitsers zijn allochtonen meer dan zat, de ene groep wat meer dan de andere natuurlijk (vrijheid van meningsuiting)! Dat zo’n wereldvreemde linkse geestelijke zich laat verdrukken zou juist aanleiding kunnen zijn voor de Zwitsers om niet meer naar de kerk te gaan en bijkans de opbrengst van de kerkelijke belasting te minimaliseren.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Knettergek, om de islam deze ruimte te geven! Om te beginnen is de islam geen geloof, maar een perverse nazistische ideologie. Deze priester is het voorbeeld, van de meer dan onnozele GUTMENSCH, en de moslims lachen zich rot. Door deze gang van zaken versnelt de ISLAMISERING zich!

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  O ja, in dezelfde richting, lees ik op http://www.geenstijl.nl een interessant artikel, over: de laffe lichtgetinte die de oude meneer Vlemminx in maart, op een zondag nota bene, op het kerkhof aanviel en beroofde. En RODEN waar zijn jullie NU. Dit was een geboortige NEDERLANDER, en daar hebben de RODEN NIETS MEE! En waar is de LAFAARD RUTTE, om alsnog deze daad te veroordelen! DOODSE STILTE…………val dood vuile verraderskliek, van “links tot rechts”.

  Like

 7. Driek zegt:

  Kijk, en dat probeer ik nu steeds uit te leggen, aan al die mensen die steeds maar roepen: “ze zijn niet allemaal zo, je hebt er ook goeie onder”, want dat islamitische geteisem is toch weer een stapje verder gekomen. Begonnen met gebedsruimte, toen een moskee, vervolgens eentje met een minaret, en nu de inbeslagname van een christelijke gebedsruimte, en zo schieten we lekker op, de volgende stap is alle christelijke symbolen verwijderen, bijvoorbeeld kerktorens waarop een kruis staat, beelden van heiligen en zo verder. Zo’n pastoor moeten ze toch ook kielhalen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat moeten ze zeker, want deze man handelt volkomen op eigen titel: Hij heeft geen toestemming gevraagd aan de snode en vrijwel zeker niet eens met zijn parochianen overlegd; ik kan me tenminste niet voorstellen, dat die zonder slag of stoot met zoiets zouden instemmen, dat past niet bepaald binnen de Zwitserse tradities.Kennelijk kreeg deze man de lumineuze ingeving om een kruising tussen Jezus de lankmoedige en de barmhartige Samaritaan te gaan spelen en zo het lichtend voorbeeld binnen de Katholieke kerk te worden, maar je moet niet vragen over wier ruggen.
   Hij heeft er blijkbaar niet bij stilgestaan dat barmhartigheid pas barmhartigheid is als je er geen derden tegen hun wil in betrekt. Dat mag niet alleen de synode maar tevens het Kanton Basel hem wel eens indringend aan het verstand brengen!

   Like

 8. Echt waar, de kerken stomen hoofdzakelijk leeg wegens het huichelen wat de christelijke geestelijken doen met de islam. Deze christelijke geestelijk zet zijn kerk open voor Satanaanbidders. En de kerk is het huis van JHWH waar Zijn Woord hoort te worden gepredikt. Onverklaarbaar!

  Like

 9. Yvonne van Cleef zegt:

  Deze priester moet uit zijn ambt worden gezet;hij doet iets waarvan in de bijbel duidelijk staat dat het niet mag!Moeten christenen eens aan de imam vragen of ze in de moskee een christelijke gebedsdienst mogen houden,er een kruis op mogen hangen,enz.Ik denk dat ze op zijn minst die haathut uitgeknuppelt worden,zo niet erger!Dit is toch niet te bevatten?

  Like

 10. bigljohn zegt:

  Binnenkort in het theater; De RK Pedo kerk heeft een nieuwe baas gevonden, de Moslims ! Nu heet het voorts; De RK PeMO Kerk van Mekka en Medina. Rome telt niet meer mee. Als het klokje van Rome slaat zeiden ze vroeger, ga je scheel kijken. De Kerk kijkt al zo scheel dat ze naast het pedo gebeuren ook al in Moslims hun gelijken zien ! Het zal niet lang meer duren eer ik mij als lid van de RK Kerk laat uitschrijven !

  Like

 11. Avidia zegt:

  Hij overleeft slechts door de moslims toegang te verlenen tot zijn kerk, dat is een nobel streven. Maar om nu alle heiligen te bedekken???? Dat is tegen het geloof in. Als je gelooft bedek je niets, maar dan ook niets. En die moslims mogen blij zijn een nieuwe plek te hebben. Tolerantie moeten juist die moslims hebben die een nieuw onderkomen gekregen hebben, geen condities niets van dat, gewoon op je knieën, kont omhoog en prevelen maar, daarna, rap naar huis! Onderweg de kerk bedanken voor hun gastvrijheid zonder condities. Ik word hier zo moe van, ik zou willen dat al die de islam aanhangers gewoon terug gaan naar hun land, wat een rust, zucht!!!

  Like

 12. lucky bee zegt:

  Als de RKK toe laat dat Moslims hun kerk ontweidt dan is dat hun zaak gaat mij helemaal iets aan

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Om deze reden ben ik blij dat ik geen lid ben van een religie, je gaat je er toch mee associeren en je bent niet helemaal vrij meer met wat je voor mening uitdraagt. Altijd is het beïnvloedt door jouw religie en de manier van denken die daar gepredikt word.

   Like

 13. Charles Martel zegt:

  Nog iemand die niet begrepen heeft dat God en allaat twee totaal verschillende wezens zijn. Allat was duizende jaren lang een gesluierde bloeddorstige krijgsgodin en dat is ze nu nog. In het christendom is god een ‘recht’-vaardige vader-figuur. In geen enkele tekst wordt alla(h)t een vader genoemd. Dat maakt het hele verschil, maar dat bevalt niet iedereen, blijkbaar ook die pastoor in Bazel niet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s