Frustratie in Tel Aviv

Screenshot_10

In de tweede stad van Israël gaat het leven gewoon door. De inwoners maken zich niet zo’n zorgen om Palestijnse raketaanvallen, maar het leven wordt er wel door ontwricht en dat lijkt in het buitenland niet echt door te dringen.

Hier in Tel Aviv leeft men niet in grote angst. Een paar keer per dag gaat het luchtalarm af en schuilt men in de kelder of het trappenhuis tot ergens in de verte een doffe knal klinkt: het signaal dat de peperdure Iron Dome weer een raket uit de lucht heeft geschoten. Iedereen negeert vervolgens het advies om nog enkele minuten te schuilen en gaat weer aan het werk. Op straat is het niet minder druk dan een week geleden. Eergisteren zat de halve stad buiten Nederland-Argentinië te kijken.

Hoe anders is de situatie in het zuiden van Israël! Wie ervoor kiest om alle meldingen van de populaire applicatie Red Alert te ontvangen, krijgt elke zoveel minuten een waarschuwing. In Ashkelon bijvoorbeeld, een vrij grote stad op maar 13 kilometer afstand van de Gazastrook, loeit het luchtalarm tientallen keren per dag. Inwoners hebben dan misschien twintig seconden om een schuilplaats te vinden. Daar zal niemand op het terras blijven zit om eerst zijn cappuccino op te drinken.

Lees verder>>>
(h/t vederso)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Hamas, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims. Bookmark de permalink .

6 reacties op Frustratie in Tel Aviv

 1. Tom Hendrix zegt:

  Wat zullen GEKKE GRETTA, DOLLE DRIES, HET MOLENPAARD MEULENBELT en HARRY HAMAS- VAN BOMMEL het prachtig vinden. Dit verraderszooitje is een schande voor ons land. Ik sta onverkort achter Israël en het Joodse Volk. Bombardeer dat moslimtuig maar naar het stenen tijdperk, iets anders verdienen ze niet!

  Like

 2. Cathja zegt:

  Respect voor de eerlijke speech van deze man! Dit geluid zouden we in de Tweede Kamer ook eens moeten horen!

  Like

 3. Lang leve de Iron Dome;ik hoop dat ze die islamieten allemaal naar hun maagden schieten,geen een uitgezonderd!Ruimt zo heerlijk op!

  Like

 4. Jan zegt:

  Michael Coren – Het antisemitisme en racisme van moslims en links volk

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s