Operation “Protective Edge”

Screenshot_26

(Door: Franklin ter Horst)

Net als in 2009 en 2012 plaatst de terreurbeweging Hamas weer raketlanceerinrichtingen in huizen van burgers, in moskeeën , in scholen en in ziekenhuizen. Er zijn zelfs lanceerinrichtingen in een woonkamer aangetroffen. Op deze video is te zien dat het Israëlisch leger eerst de bewoners waarschuwt alvorens het huis te bombarderen. Hamas moedigt zoveel mogelijk burgers aan om met hun lichamen hun posities te beschermen. Ze doen daar trouwens ook niet geheimzinnig over, zoals Sami Abu Zuhri, woordvoerder van Hamas in deze video laat zien. Reeds in 2008 noemde Hamas-parlementslid Fathi Hammad dit gebruik al “zeer succesvol”: “Wij gebruiken vrouwen en kinderen als menselijk schild. De zionisten weten niet dat het Palestijnse volk methoden van dood en het opzoeken van de dood hebben ontwikkeld. De dood is ons middel. Daarom gebruiken wij ouderen, vrouwen en kinderen als menselijk schild. Zij doen het fantastisch. Wij houden net zoveel van de dood als de Zionisten van het leven houden.” 

Deze tactiek van het ‘menselijk schild’ is echter een oorlogsmisdaad, verboden in de Conventie van Genève van 1949 en dat geldt ook voor het afvuren van raketten op Israëlische burgers. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei op Fox News op zondag 13 juli: Wij gebruiken raketten om onze burgers te beschermen, Hamas gebruikt burgers om haar raketten te beschermen. Hamas verwoest de levens van de burgers in Gaza, Israël spaart ze.

Ook roept Hamas weer kinderen op om martelaar te worden en dreigt ze met zelfmoordaanslagen op Israëlische doelen: “Wacht maar, er zullen zelfmoordaanslagen volgen op iedere bus, op ieder café en in iedere straat. Begin ook de doodskisten maar alvast te nummeren die jullie de komende maanden nodig zullen hebben.” Dat is een schoolvoorbeeld van psychologische oorlogsvoering en om de Israëlische burgers angst aan te jagen. Vooral dode kinderen verhoogt de feeststemming onder de Gazaanse doodscultuur, want dan weten ze dat de linkse pers en de hele internationale onwetende anti-Israël kliek weer hun uiterste best doen om Israël neer te zetten als nietsontziende geweldplegers. Met een totaal gebrek aan enige echte kennis collaboreren deze ranzige figuren met de vijanden van Israël. Hamas is schuldig aan de slachtoffers die vallen in Gaza en niet Israël. Diegenen die Israël veroordelen, staan aan de verkeerde kant.

Verschillende tv-zenders, waaronder de extremistische moslimzender Al-Jazeera, maar ook Russia Today, vergapen zich weer aan de aanblik van gewonde of gedode burgers in Gaza. Ze doen er alles aan om Israël af te schilderen als kindermoordenaars. Al-Jazeera blijkt net als in 2009 en 2012 opnieuw een regelrechte propaganda-arm van Hamas. Met name deze zender trakteert de kijkers op een stortvloed van anti-Israëlische propaganda en misselijkmakende beelden van gewonde en gedode kinderen. Wat ze niet publiceren, is dat Israël weer honderden vrachtwagens met humanitaire goederen naar Gaza stuurt en ze melden evenmin dat gewonden uit Gaza in bijvoorbeeld het Rambam-ziekenhuis in Haifa worden behandeld. In dit ziekenhuis ervaren de patiënten uit Gaza dat de Israëlische artsen en het verplegend personeel geen onderscheid maken wie ze behandelen.

Ook Pallywood maakt weer overuren. Zo werd een door persbureau AFP in het Syrische Aleppo gemaakte foto door diverse media gebruikt om te laten zien hoe onschuldige Arabieren in Gaza te lijden hebben onder de Israëlische bombardementen. (zie foto hieronder). Alles wordt gebruikt in de propagandaoorlog om Israël te demoniseren en aan de schandpaal te nagelen.

Screenshot_27

Gezin op de vlucht in Aleppo, Syrië

Zoals verwacht zit de PLO-terreurbaas Abu Mazen (Mahmoud Abbas) in Ramallah helemaal op één lijn met zijn islamitische broeders van Hamas. Hij zegt openlijk supporter van Hamas te zijn en gezamenlijk tegen Israël te strijden. Ook verklaarde hij dat de huidige Israëlische Operation Protective Edge een genocide uitvoert in de Gazastrook. “Het is genocide – het doden van volledige families door Israël is een genocide op het Palestijnse volk”, zei Mazen tijdens een crisisvergadering in Ramallah. Mazens gewelddadige volgelingen plaatsen ook met regelmaat berichten op social media waarin wordt gedreigd Israëli´s te vermoorden. Deze berichten komen onder meer van de door terreurmiljardair Jasser Arafat in 2000 opgerichte Al Aksa Martelaren Brigade. “Sterren” en “Heldhaftige ridders” werden ze door Arafat genoemd vanwege de gruwelijke moordpartijen op onschuldige Israëlische burgers. Deze terreurgroep staat op de zwarte lijst van terreurorganisaties in de Verenigde Staten en sinds 21 december 2005 ook op de terreurlijst van de Europese Unie. Toen de buitenlandse pers Abu Mazen vragen stelde over deze groep verklaarde hij deze al in 2008 te hebben opgedoektHet zijn werkelijk meesters is het verkondigen van leugens.

Abu Mazens Martelaren Brigades zijn niet opgedoekt, want ze zeggen zelf mede verantwoordelijk te zijn voor het afvuren van raketten op Israël. Ze zeggen gebroederlijk strijd te leveren met Hamas en de Islamitische Jihad. Tijdens de 2e Intifada heeft deze bende zich schuldig gemaakt aan ongebreidelde moordzucht, samen met Hamas en andere terreurgroepen. Ze zijn zowel in de door de PLO bezette Bijbelse gebieden als in Gaza actief en staan berucht om hun vele dodelijke aanslagen en dozijnen zelfmoordaanslagen tegen voornamelijk onschuldige Israëlische burgers. Alleen al tussen januari 2002 en maart 2004 vermoordden deze “Sterren” en “Heldhaftige ridders” meer dan 100 Israëliërs, burgers en soldaten.

Op dinsdagavond 8 juli 2014 probeerde een vijfkoppig zelfmoordcommando van de Al-Qassam Brigades van Hamas vanuit de Middellandse Zee, even ten noorden van Gaza nabij Ashkelon, Israël binnen te dringen, maar werd bijzonder snel uitgeschakeld. Israël vermoedt dat ze op weg waren naar de kibboets van Zikim om daar een aanslag te plegen, maar ze bevonden zich al vanaf het begin in het vizier van het Israëlische leger en stuitten op een patrouille van de beroemde Israëlische Givati Brigade. Op de videobeelden is te zien hoe terroristen het vuur openen op de Israëlische militaire post, maar ook dat zij het op een lopen zetten, achterna gezeten door een vurende Israëlische helikopter. De praktijk leert dat leden van Hamas, en niet te vergeten volgelingen van Abu Mazen en trawanten, beter zijn in het vermoorden van slapende Joodse gezinnen dan in rechtstreekse confrontaties met het Israëlische leger.

Door:
Franklin ter Horst

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Desinformatie, Gazastrook, Hamas, Heilige Land, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, Krankzinnigheid, mainstream-media, Moslims, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op Operation “Protective Edge”

 1. win zegt:

  hi ej,

  hier een toch iets andere verklaring, voor de barrage aan raketten op israel.
  een angstige verlaring,

  gr w

  http://www.debka.com/article/24095/The-hidden-intelligence-agendas-behind-Hamas%E2%80%99-1-000-rocket-barrage-and-Israel%E2%80%99s-1-500-air-strikes

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Voor het eerst is aan Israëlische kant een dode gevallen door een raketaanval van Hamas. Bij Erez, bij de grens met de Gazastrook, werd een Israëlische man geraakt door raketscherven. Hij overleed later aan zijn verwondingen. De 37-jarige man kwam maaltijden brengen aan Israëlische militairen bij de grens.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Prima artikel meneer ter Horst. Laat de waarheid maar horen, tegen het RODE FASCISTISCHE geluid van onze totaal verrotte pers en MSM.

  Like

 4. Vederso zegt:

  In Egypte is men niet meer zo Hamas-minded. Daniel Greenfield besteedt er aandacht aan. Voor wat het waard is. (met video)

  http://www.frontpagemag.com/2014/dgreenfield/egyptian-tv-accuses-hamas-leaders-of-living-in-luxury-while-their-people-die/

  Like

 5. Trucker zegt:

  Was vandazag er niet bij weet dus niet of deze video is gepost, indien wel twice kan geen kwaad want we staan aan de goede kant.

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Je kunt er lang of kort over praten…….Of niet: Woorden schieten hier te kort!
  Al die palestijnen, Hamas, Hezbollah, Fatah en hoe heet die hele rotzooi nog meer zijn vergif, abominabel, weerzinwekkend en ik weet niet eens wanneer ik ze erger vind: als ze hypocriet bezig zijn, bijvoorbeeld met Israël de schuld van alles te geven, of als ze plotseling heel openlijk zijn door met trots te verkondigen, dat ze vrouwen en kinderen als menselijk schild gebruiken “omdat ze van de dood houden als de Zionisten van het leven.”
  Misschien is dat laatste toch nog het ergste, omdat een hypocriet zich ergens nog schaamt en een provocateur -want dat ís dit gewoon- zich nergens voor schaamt.
  Eén ding is wel zeker: Alle Gretta ‘s, Anja’s, van Agten, van Bommels, Elatiks en wat dies meer zij, die deze moordenaarsbende maar blijven steunen en weigeren, de waarheid te zien, zouden tegen de muur gezet moeten worden! Of opgehangen, zoals na de processen van Neurenberg!
  En dat durft nog iets van Wilders en dec PVV te zeggen; Waar hàlen ze het lef vandààn!
  Kortom: Waar blijft Neurenberg 2.0?!

  Like

 7. Daiyu-ninja zegt:

  Hamas-parlementslid Fathi Hammad dit gebruik al “zeer succesvol”: “Wij gebruiken vrouwen en kinderen als menselijk schild. De zionisten weten niet dat het Palestijnse volk methoden van dood en het opzoeken van de dood hebben ontwikkeld………….

  Hoezo, hebben ze methoden van de dood en het opzoeken van de dood ontwikkeld????????????
  Iedere gek weet dat als je op een dak gaat staan, dat de kans dat je door een raket geraakt wordt heel groot is. Dood ga je vanzelf en altijd, daar hoef je geen methodes voor te ontwikkelen.
  Dat heeft ons lichaam al ontwikkeld. Maar die psychopaat doet alsof hij de dood heeft uitgevonden.

  Wat verwacht die gestoorde gek nou………. een Nobelprijs of zo?

  Like

  • aquarius4422 zegt:

   Nobelprijs voor de vrede, best mogelijk.
   Massamoordenaar en terrorist Arafat heeft die prijs ook schaterlachend in ontvangst genomen terwijl hij massale terreur aanslagen op Israëlische burgers plande.

   Like

  • fleckie zegt:

   ZELF zorgen die lui er dan wel voor….’.BUITEN SCHOT te BLIJVEN’,(en onbenulligen? voor hun doel op te laten draaien), trouwens , ze houden hun tronies niet voor niets ALTIJD bedekt met een of andere geblokte sjaal..(om niet ‘herkend’ te worden, soms?)

   Like

 8. Avidia zegt:

  @Theresa Geissler: 20.05. uur

  Je hebt mij aan je kant, er is geen intelligenter volk in die regio als de Joodse bevolking, zij doen uitvindingen die de wereld versteld doen staan, daarom was Hitler zo kwaad op ze en besloot ze te vermoorden. Maar intelligentie kun je niet uitroeien, door de hulp van menig Nederlander werden er veel Joodse mensen verborgen, wat ook mijn ouders deden, vele Joden werden beschermd door mijn ouders, ik heb het niet meegemaakt, maar de verhalen gehoord. Mijn ouders waren strijders in de oorlog, ik ben trots op hen.

  Like

 9. fleckie zegt:

  Zelf willen die lui ..’.BUITEN SCHOT BLIJVEN’

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s