“De gezelligheid zal verdwijnen”, deel 1

Screenshot_25

(Door: Martin Bosma)

“De moslims zullen de koran via de oren het hoofd van hun kinderen instampen, een hersenspoeling achter gesloten deuren en dichte gordijnen, zodat ze de Nederlanders gaan haten en hen als hun vijanden zien. Voor dit doel zijn hun scholen beschikbaar gesteld waar zij ongehinderd  hun moslimbommen  kunnen  vervaardigen”.

Bron: “De ondergang van Nederland”
Auteur: Mohammed Rasoel.

De islam komt op mijn netvlies als ik op de middelbare school V.S. Naipaul lees. Zijn “Among believers” toont alle thema’s die we later in het Westen zullen tegenkomen. Bij zijn reizen door islamitische landen observeert hij hoe statisch, intolerant, en imperialistisch de islam is. Hij lijkt te illustreren wat de arabist Koenraad Elst zo treffend schetst: “De islam is geboren uit de woestijn en schepper van woestijnen.” Daar komt voor mij in 1989 de affaire-Rushdie bij, als de Nederlandse moslims gaan demonstreren voor een spoedige dood van Rushdie. Het blijken toch meer Mohammedanen te zijn dan Nederlanders. In Amerika scherpt mijn kennis over de islam aan. Ik bezoek het proces van de moordenaar van rabbijn Kahane, lid van de Knesset, vermoord na een toespraak in het centrum van Manhattan. De moord wordt in de Amerikaanse pers afgedaan als: “crazy muslim kills crazy jew”. Maar achter de moord gaat een sinister netwerk schuil dat opereert vanuit een moskee in New Jersey. Later blijkt hetzelfde netwerk verantwoordelijk voor de mislukte aanslag op de Twin Towers in 1993.

Toen ik in 1991 even in Nederland was, kreeg ik een boekje dat indruk op mij maakte: “De ondergang van Nederland.” De schrijver, Mohamed Rasoel ( oftewel Mohammed de profeet), bedient zich van een pseudoniem. Als het tot een rechtszaak rondom het boek komt, verschijnt een Pakistaanse variétéartiest, die beroerd Nederlands spreekt en later meerdere malen veroordeelt wordt wegens zedenmisdrijven. De kans is klein dat hij het schreef. Op de achterkant van het boek wordt gesuggereerd dat de schrijver Piet Grijs is. Een neerlandicus, Teun van Dijk, schrijft later een heel boek rondom de stelling dat de echte schrijver Gerrit Komrij is. Komrij ontkent dit en procedeert zelfs om op deze manier deze claim uit de wereld te krijgen. Klacht: smaad en belediging. (Opvallend: de neerlandicus van Dijk is op de zaak gezet door het gesubsidieerde Nederlandse Centrum Buitenlanders). Het boek is een bijna kinderlijk verhaal over een moslim (de ik-persoon) die emigreert naar Nederland en daar vaststelt hoe naïef Nederland is over de islamisering. Het stelt alles in het werk om het de mohammedanen/moslims naar de zin te maken, want anders is het discriminatie, en dat is het ergste wat er is.

De islam maakt van onze vrijheid gebruik om zich te nestelen in het Westen. De onderliggende gedachte van het boek is keihard: De islamisering zal ons diep treffen en het einde van Nederland betekenen. Maar we zijn vooral onze eigen grootste vijand. Rasoel is zijn tijd ver vooruit door te wijzen op de koran als een verklaring van moslimgedrag.

Bron: De schijn-élite van de valsemunters
Auteur: Martin Bosma
(h/t Tom Hendrix)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, hersenspoeling, Islam, koran, Moslims. Bookmark de permalink .

34 reacties op “De gezelligheid zal verdwijnen”, deel 1

 1. Monalisa zegt:

  “De gezelligheid zal verdwijnen”, Tom die kan je zelf opvrolijken met spelletje gewoon achter je eigen deur en al eerste nemen we dit spelletje 😦

  Like

  • Monalisa zegt:

   Tom dan zal deze groep ook worden bekeert.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Monalisa: 16.52. uur. Zo herkenbaar Monalisa! Als kinderen moesten wij van moeder bij oma, op woensdagmiddag dat spel spelen. Hahaha, dat duurde nooit lang, want Oma foetelde nogal eens, en als wij dat tegen oma zeiden, was het gelijk retour naar huis. Tja, oma kon niet goed tegen haar verlies. Maar ik heb toch een leuke jeugd gehad, kind van de jaren ’50 van de vorige eeuw.

   Like

   • bigljohn zegt:

    Die goede ouwe tijd Monalisa. Bij mijn oma van vaders kant kon ik geen kwaad doen, en verwende mij als ik kwam met snoep, onder meer met die (nu niet meer verkrijgbare)Verkade caramel toffees. Dit tot ergernis van mijn vader. Moeder zei hij dan, verwent hem toch niet zo ! Bij mijn oma van moederskant moest ik tijdens een logeerpartij iedere morgen naar de kerk. Maar ook zij verwende mij met lekker eten en een warm winterbed met zeker drie dekens er op. Ook ging ik in die jaren 50 met andere kinderen naar Tante Hannie die in de Heile Schoorstraat woonde. Die was bijna de enige in de wijk die al een TV had, alwaar wij dan iedere woensdagmiddag gingen kijken naar kinderprogramma’s, waar onder andere Dappere Dodo. Ze trakteerde ons kinderen dan tijdens het kijken op limonade en koekjes. Als ik dit alles uit mijn jeugd, die onbezorgde tijd, ga vergelijken met de huidige tijd, en de tijd die ons nog te wachten staat, dan is dit een verschil gelijk als van de Hemel en de Hel !

    Like

   • Monalisa zegt:

    bigljohn ik heb die toffees zien maken het zat aan de fabriek aan de zaan waar ook de choladefabriek zat,
    peterselie moet dat ook nog kennen, tja en dan de inslag dat was het Verkade winkeltje.

    Like

 2. koddebeier zegt:

  Mede mogelijk gemaakt door het verraad van PvdA, VVD, CDA, D66, SGP, CU, Groen LInks en de Europese Unie

  Like

 3. ron zegt:

  Dit artikel is waarschuwing-nummer 934 maar het zal helaas geen mensen wakker schudden waar het kwartje consequent niet wil vallen. Er bestaat een hele grote groep Nederlanders die altijd links blijven stemmen terwijl zij met afgrijzen naar IS-beelden op tv zitten te kijken. Het zijn die mensen die denken; ‘Goh, het komt nu wel erg dichtbij,’ en toch SP of D’66 stemmen. HOPELOOS !

  Like

 4. Jade zegt:

  De gezelligheid is al lang verdwenen.
  Loop eens door de stad en tel ze eens…

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Ja, deze passage ken ik, want ik heb ‘De schijnelite……’ immers zelf. Je vraagt je tóch af, wie indertijd ‘De ondergang van Nederland’ nu metterdaad geschreven heeft……
  Toen ik er destijds in de boekhandel naar vroeg, kreeg ik als antwoord, ‘dat ze daar niet aan begonnen, uit principe.’ We klagen nú dan wel steen en been, maar de policor was medio jaren ’80 ècht veel steviger verankerd dan nu. Daar kwam je totaal niet doorheen; die arme Janmaat heeft er over mee kunnen praten.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theresa Geissler: 18.30. uur. Is het niet merkwaardig Theresa, dat ze: ” De ondergang van Nederland”, niet aan jou konden leveren, maar wel een naziboek als de Koran?

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ach, Tom, Toen -zo midden jaren ’80- was dat ècht allemaal nog veel erger dan nu!
    Bepaalde dingen waren toen on-be-spreek-baar. Ik vertelde mijn ouders -toch allesbehalve links- dat ik op de Centrum-Democraten had gestemd en hun eerste reactie was: “Hoe kon je dat nu toch doen? Dat zijn nazi ‘s!
    Kolder, maar dàt was het idee, dat toen leefde.
    En naar wat Wachteres er een tijdje geleden over losliet, lijkt het erop dat diezelfde geest nu nog in GB heerst met betrekking tot Paul Weston en LibertyGB:
    Ze wíllen wel wat beginnen tegen de immigratie en tegen de moslims, maar ze weten niet wat, want als je op iemand stemt, die het allemaal duidelijk benoemt, ben je een fascist!
    Nu ik dit zo intik, daat me een licht op: GB loopt in dat opzicht dus zo ’n 30 jaar achter op óns!
    Nou, daar zijn ze dan klaar mee, met zulke aanmatigende brilslangen binnen hun grenzen!

    Like

 6. Benesha zegt:

  Mijn vrouw- Russische- werkt als lerares in moslimconcentratiescholen. Ze zou liever in een deftiger school lesgeven, maar blijkbaar is de modale directeur toch een beetje racistischer en minder politiek correct als een christen blanke vrouw solliciteert. Enfin, in Brussel kon ze aan de slag. Geen enkele gewone Belg wil daar werken en het moslimtuig aldaar is niet in staat om leraars af te leveren. Wel inderdaad. De moslimkinderen spuwen op de Westerse leraars. Letterlijk en figuurlijk. Je kan er geen bal mee aanvangen en omdat je ze niet allemaal steeds op de gang kan zetten, mag straffen niet meer van de directie. Ze worden dus geconditioneerd dat ze op de Belgen kunnen spuwen en ze een schop onder de kont kunnen geven zonder dat ze daarvoor gestraft worden. De directie verplicht zelfs goede punten te geven voor die leerlingen. zelfs al weigeren ze elke medewerking of huistaak. Kan je nagaan wat een respect ze voor ons ongelovigen hebben. Zo worden ze dan losgelaten op de maatschappij. Geconditioneerd dat de Staat alles zal betalen en dat je alles mag uitvreten zonder gestraft te worden. Nee, ik ben niet politiek correct. Verdomme, ik zal het nooit worden ook.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Ik maak me heel veel zorgen dat de markt in Dordrecht meer door moslims koop mannen worden vervangen.Dat is alleen mogelijk omdat onze Burgemeester een VVD er was.Arno Brok is zijn naam zijn rechterhand moet de heer P.H. Sleeking zijn ook van de VVD.De Moskee in Wielwijk dat nu zijn voltooing naderd was schijnbaar ook hun idee uit de multiecultie laden van de VVD.en PvdA.Ik kan niet eens bij ze nader komen ik heb geen Twitter of Facebook omdat ik geen boodschap van God aan ze sturen kan,Boodschappen van God bestaat uit verhalen en vergelijkingen en niet uit versen.

  Like

  • susan zegt:

   Arno Brok is ook voorzitter van de burgemeesters wat cultuur betreft en bevriend met de extreem linkse George Lawson, die eerst voorzitter van podiumkunsten was, nu met pensioen ,met 2 bv’s en voorzitter van de raad van bestuur van Kunstmin en het Energiehuis en in de raad van bestuur zit van de stadsschouwburg Amsterdam en ballet en in het bestuur zit van het mediafonds, heel de club dekt elkaar en geven elkaar de mooiste baantjes,reizen de hele wereld rond en strooien met geld aldaar,zeer arrogant en onmenselijk,zoiets als Pauw.

   Like

 8. Sjun Demartelaere zegt:

  Bassam Tibi – “The Virus of Antisemitism in the European Diaspora of Islam”

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Theresa Geissler: 21.22. uur. Theresa ook ik ben eigenlijk pas sinds eind jaren ’90 van de vorige eeuw wakker geworden. Ik was in de jaren ’80 een links denkende. Daar schaam ik mij nu nog voor. En tja, precies wat je zegt; Hans Janmaat heeft de hele ellende van demonisering moeten meemaken.

  Like

 10. Pingback: “De gezelligheid zal verdwijnen”, deel 2 | E.J. Bron

 11. Pingback: “De gezelligheid zal verdwijnen”, deel 3 | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s