Commentaar: Bibi in Washington. Hoop voor de Wereld. (deel 1)

Screenshot_72

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu

(Door: Martin van Vliet)

Op 3 maart hield de Israëlische premier Netanyahu een toespraak in het Amerikaanse Congres. De dag daarvoor hield hij een lezing bij AIPAC (American Israel Public Affairs Committee). Daar zei hij: “Er is nog nooit zoveel gepraat over een toespraak die nog niet is uitgesproken.” Het bijzondere van de toespraak was dat Netanyahu niet door de zittende president was uitgenodigd, maar door de voorzitter van het Congres. Dit was een precedent en Obama besloot om Netanyahu tijdens zijn bezoek aan de VS niet te ontvangen en democratische congresleden zijn onder druk gezet om tijdens de toespraak weg te blijven. Uiteindelijk zijn 59 democraten niet komen opdagen, dus viel de schade voor Bibi erg mee. Nancy Pelosi en Harry Reid, de democratische leiders van het Congres en in het Huis, waren er wel. Niettemin spraken veel commentatoren negatief over de beslissing van Netanyahu om buiten de president om naar Washington te komen.

Waarom besloot hij om het Congres toe te spreken?

Bibi vond de toenadering tussen de VS en Iran voor Israël en ook voor de wereldvrede gevaarlijk. De aanstaande afspraken die door Kerry werden bekokstoofd, zijn volgens Bibi gevaarlijk en zullen Iran de kans geven om zijn streven naar atoomwapen juist te bevorderen. De sancties zullen worden verlicht en Iran zal zijn verrijkingsapparatuur behouden en op een voor hem geschikt moment een atoomwapen kunnen produceren. En daar moet de wereld niet aan denken. De ayatollahs gijzelen 70 miljoen hardwerkende en intelligente Iraniërs en vanaf 1979 streven zij naar de sjiietische wereldheerschappij. Zij financieren overal in de wereld terreur, van het Midden-Oosten tot Zuid Amerika. Je moet er niet aan denken welk gevaar Iran, geleid door godsdienstwaanzinnigen, als atoommacht kan betekenen voor de wereldvrede.

Apocalyptische ideeën      

Ideeën over het einde van de wereld en de terugkeer van de Profeet delen de soennieten en de sjiieten. IS probeert met zijn wreedheid en oorlogszuchtigheid zoveel tegenreactie op te roepen dat er een wereldwijde oorlog zal ontstaan tussen moslims en andere volkeren en dat zou de terugkeer van het Profeet bevorderen. En de ayatollahs willen hetzelfde bereiken met hun atoombom volgens de Israëlische premier. De sjiieten geloven in de terugkeer van de 12e profeet, die gepaard zou gaan met enorme oorlogen over de hele wereld, dus zij willen het lot een handje helpen met hun atoombom. Binnen het sjiisme (dat in Iran het merendeel van de islamieten vormt) bestaat  een profetie dat er een 12e imam zal komen die de grote spirituele verlosser zal zijn. Deze imam wordt Abu al-Qasim Muhammad of ook wel Muhammad al Mahdi genoemd. Er wordt gezegd dat hij de zoon is van de 11e imam, Hasan Al-Askari en zijn vrouw, de kleindochter van een keizer.

Het Congres

Netanyahu hield de Amerikanen voor dat Iran niet minder gevaarlijk dan IS en dat het toestaan en verkrijgen van een atoomwapen in handen van deze godsdienstfanatici een even grote fout zou zijn dan het te laat reageren op Hitler voor de Tweede Wereldoorlog. Netanyahu kreeg 26 staande ovaties in het Congres en veel langdurige toejuichingen. Obama kan hier niet omheen. De steun van de Amerikanen voor Israël is immens en sterk. Obama vaart in een zigzag koers over de hele wereld. Steunt de natuurlijk bondgenoten van de VS niet en zoekt toenadering tot de vijanden van de VS en er zijn commentatoren die beweren dat de vele onrust in de wereld veroorzaakt wordt door deze zwakke president zonder visie. Hij had bijv. de steun door Qatar en Turkije aan IS al lang geleden kunnen stoppen als hij dat wenste. En dan hadden we het IS- probleem niet. Hij had het probleem van de islam kunnen benoemen in de wereld in plaats van ze toe te dekken.

Hoop voor de wereld

Israël is de lakmoesproef voor de wereld. Er leven 7 miljoen Joden in Israël. Een land driekwart zo groot als Nederland. Dit land wordt hen niet gegund door de omliggende moslimlanden en ook niet door de EU, die het continu nodig vindt om Israël te bekritiseren. De islam bezit bijna de helft van de wereld en overal waar hij heerst is sprake van oorlog, corruptie en schending van mensenrechten. Door de oorlog in Syrië en de IS zijn meer dan een miljoen mensen ontheemd en weggejaagd. IS heerst over een gebied zo groot als Frankrijk. Maar voor de islamitische en Europese antisemieten is het bouwen in Judea en Samaria (de zgn. “Westelijke Jordaanoever” of “Westbank”) een probleem, maar niet de veroveringen van IS. Maar de VS, het sterkste land ter wereld, staat achter Israël. En dat geeft hoop. De wereld is nog niet verloren, er bestaat nog zoiets als rechtvaardigheid. En om deze unanieme steun in de VS ging het Netanyahu. Hij wilde de wereld laten zien dat Obama niet de VS is en dat deze tijdelijke zwakke president de VS niet kon vervreemden van Israël en daarin is hij meer dan geslaagd.

Door:
Martin van Vliet
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Benjamin Netanyahu, Iran, Israël, Joden, Jodendom, Obama, VS. Bookmark de permalink .

22 reacties op Commentaar: Bibi in Washington. Hoop voor de Wereld. (deel 1)

 1. harrylacroix zegt:

  Heeft u ook de volledige verslaggeving van de NOS gezien? Zeeeeeeeeeeeeer uitgebreid!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ik sta volledig achter Dhr. Netanyahu, een waarlijk voortreffelijk leider van Israël. Bibi ziet verdomde goed het LEVENSGEVAAR voor de wereld: IRAN. Met de ayatollah’s aan het roer, een vreselijke islamitische dictatuur.

  Like

  • Um Shmum zegt:

   PM Netanyahu wordt in een Israëlische krant ook wel de Esther van nu genoemd.
   Hij heeft nu al 3 X gewaarschuwd tegen het Perzische gevaar voor Israël en de gehele wereld. This is it …

   Like

 3. Cathja zegt:

  Alle lof voor Nethanyahu! Ik hoop van harte dat deze president opnieuw gekozen gaat worden.
  Israël kan zich verzekerd weten van zijn oprechte wil om zijn land en volk te beschermen, tegen alle verdrukkingen in. Maar we hebben ook kunnen horen dat de wereldvrede hem aan het hart gaat. Nethanyahu verdient ons aller respect en steun.

  Shalom Israël!

  Like

 4. Aegolius cs zegt:

  Moet de Israëlische “kabouter”, sprekend over Iran en de inmiddels hopeloos vertraagd/ontspoorde 1), Obama politiek voorgestelde oplossing met een 10 jaar lange stop van het door Iran genoemde “energieproject”:

  http://www.nu.nl/algemeen/4003328/iran-noemt-nucleair-plan-obama-onacceptabel.html

  1) Iran weert atoomwaakhond bij militaire basis

  https://ejbron.wordpress.com/2014/08/23/israel-hamas-isis-rusland-eu-mensenrechten-misleidende-koppen-in-krantenberichten-de-wereld-in-onrust-wereldvrede-verder-weg-dan/#comment-216835

  Heeft het geholpen?

  Like

 5. Anneke zegt:

  FANTASTISCH…Uncle Bibi op bezoek bij uncle Sam…..”Máár oei oei wat ergert mr. Ohdrama zich bont en blauw. Loopt over van jaloezie en wordt in de nachturen vast en zeker geteisterd door zware nacht-merrie’s. “De duistere paarden uit het boek Openbaring jagen hem veel onrust”. Zal meneer Bliksemschicht zeker niet toegeven, maar hij zal er eens aan bezwijken. Hij zal op hol slaan, als een angstige en zeer zenuwachtige pikzwarte Arabische hengst !!! ! !!!

  Like

 6. Scheerzeep NU zegt:

  De grote spirituele Verlosser. Die staat reeds beschreven in Psalm 2.

  Voor moslims zal dat de opheffing van de haram-vloek moeten zijn. Dus het einde van de godsdienst die onderscheid maakt tussen halal en haram, want geen onderscheid is geen oordeel en dat werkt spiritueel verlossend. Je oordeelt anderen en jezelf niet meer als haram. Precies zoals God het heeft gedaan door het kruisoffer van Jezus Christus. Maar deze is de grootste ergernis voor moslims, groter dan Allah zelf.
  U-akbar?

  Like

 7. VarAway zegt:

  Het was een GROOTSE toespraak, ik heb ‘m gezien, gehoord en nog eens gelezen!
  Bibi heeft gezegd wat Hussein Obama “zou” moeten zeggen als hij een ECHTE
  President van Amerika was, helaas hij zal de geschiedenis ingaan als de slechtste &
  zwakste President, samen met pindaboer Carter.

  Like

 8. Jan zegt:

  Socialisten halen uit naar Netanyahu, vertellen hem dat hij naar huis moet gaan en noemen hem een klein kind

  Like

 9. Jan zegt:

  Mark Levin over Obama:

  Like

 10. lucky bee zegt:

  Ik hoop de Amerikanen (Reppublikeinen en de Thee Party ) zetten hem schaak matt.De Kenyaan bedoel ik.

  Like

 11. Jan zegt:

  Obama Threatened to Shoot Down IAF Iran Strike

  The Bethlehem-based news agency Ma’an has cited a Kuwaiti newspaper report Saturday, that US President Barack Obama thwarted an Israeli military attack against Iran’s nuclear facilities in 2014 by threatening to shoot down Israeli jets before they could reach their targets in Iran.

  Following Obama’s threat, Prime Minister Binyamin Netanyahu was reportedly forced to abort the planned Iran attack.

  Former US diplomat Zbigniew Brzezinski, who enthusiastically campaigned for Obama in 2008, called on him to shoot down Israeli planes if they attack Iran. “They have to fly over our airspace in Iraq. Are we just going to sit there and watch?” said the former national security advisor to former President Jimmy Carter in an interview with the Daily Beast.

  “We have to be serious about denying them that right,” he said. “If they fly over, you go up and confront them. They have the choice of turning back or not. No one wishes for this but it could be a ‘Liberty’ in reverse.’”
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/191966#.VPNz9GZQ81q

  Like

 12. Breget zegt:

  Welk verstandig mens gaat met een Moslim in beraad om je volk te verdedigen .

  Like

 13. Pingback: Commentaar: Bibi in Washington. Hoop voor de wereld, weinig hoop voor Nederland. (deel 2) | E.J. Bron

 14. J. C. Th. Köhler zegt:

  Martin van Vliet:

  “…deze zwakke president zonder visie.”

  Vergeet het maar rustig, Martin. Je kent het gezegde: If it walks like a duck and it quacks like a duck, it IS a duck. Obama praat als een moslim, hij gedraagt zich als een moslim, derhalve IS hij een moslim. Hij heeft beslist wel een visie, al is het niet de onze. Zijn visie ligt in het verlengde van de islam. Wereldheerschappij voor de islam is zijn eerste objectief. In dat proces ligt de vernietiging van de Joodse staat inbegrepen. Je hoeft alleen zijn gedragingen tot nu toe in ogenschouw te nemen om te zien dat hij er alles aan doet om de islam en de islamitische landen de ruimte te geven hun idealen te verwezenlijken.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 15. Louk Broug zegt:

  Beste Martin van Vliet,

  Even voor de goede orde:

  Nederland heeft een oppervlakte van 41.543 vierkante kilometer.
  De provincie Utrecht 1.449
  Israel 22.072
  Judea en Samaria 5.640
  Gaza 151
  Golanhoogte 1.200
  Israel totaal 29.062

  Israel is dus ruwweg driekwart Nederland en 20 keer groter dan Utrecht.
  Gegevens afkomstig van Wikipedia.
  Natuurlijk een prima artikel van uw hand.

  Met een exacte groet,

  Louk Broug

  Like

 16. Vederso zegt:

  Inderdaad is de reactie op de speech van de Democraten nogal (laten we zeggen) snibbig. Kolonel b.d. Peters zegt: “Leugenaars houden niet van de waarheid”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s