‘Belastingbetaler kan fluiten naar Grieks geld’

Screenshot_38

Kees Vendrik, lid van de Algemene Rekenkamer

De 240 miljard euro aan noodhulp die aan Griekenland is verstrekt, komt waarschijnlijk niet meer terug. Dat zegt Kees Vendrik, lid van De Algemene Rekenkamer, in het televisieprogramma Radar dat maandagavond wordt uitgezonden.

Volgens Vendrik is het zeer onzeker of Nederlandse belastingbetalers iets terug zullen zien van de steun aan Griekenland. ,,Zoals de vooruitzichten nu zijn, is het fair om te zeggen dat we daar een hard hoofd in moeten hebben.” Dit staat haaks op de garantie die in 2010 door oud-minister van Financiën, Jan Kees de Jager, werd gedaan. Hij beloofde destijds dat alles met rente zou worden terugbetaald.

Lees verder>>>
(h/t “Jan Wandelaar”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Brussel, corruptie, Criminaliteit, Desinformatie, dictatuur, ECB, Elite, euro, Eurocrisis, Eurofielen, Europa, Europeanisering, EUSSR, Graaien, Griekenland, Hypocrisie, IMF, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, soevereiniteit, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op ‘Belastingbetaler kan fluiten naar Grieks geld’

 1. Wachteres zegt:

  http://www.npo.nl/radar-extra/01-06-2015/AT_2028610

  Radar extra over Griekenland en de Euro.

  8% van al het geld gaat naar ons, het gewone volk, 92% naar de banken, de elite enz.

  Radar Special

  In deel 2 van De prijs van de Euro buigt Antoinette Hertsenberg zich over de vraag wat er met de 240 miljard aan noodhulp is gebeurd die naar Griekenland is gegaan.

  Uit onderzoek blijkt dat maar 11 procent in de Griekse publiek sector terecht is gekomen. De rest van het geld is hoofdzakelijk terug gevloeid naar buitenlandse banken die geld hadden uitstaan in Griekenland.

  Kees Vendrik, lid van De Algemene Rekenkamer, geeft commentaar op de Griekse situatie. Op de vraag of het geld dat belastingbetalers in Nederland voor Griekenland betaald hebben nog terug komt, antwoordt hij:

  ‘Zoals de vooruitzichten nu zijn, is het fair om te zeggen dat we daar een hard hoofd in moeten hebben.’

  Dit staat haaks op de garantie die in 2010 door oud-minister van Financiën, Jan Kees de Jager, werd gedaan. Hij beloofde destijds dat alles met rente zou worden terugbetaald.

  De Algemene Rekenkamer controleert of het Rijk geld uitgeeft en beleid uitvoert zoals het de bedoeling was. Zij onderzoeken ook hoe De Nederlandsche Bank toezicht hield op de grote Nederlandse banken. Dit toezicht is echter recent de taak geworden van de Europese Centrale Bank (ECB). Zij houden nu het toezicht op de grootste Nederlandse banken zoals bijvoorbeeld ING, ABNAMRO, RABOBANK en SNS REAAL.

  Het baart de Algemene Rekenkamer zorgen dat de Europese Rekenkamer niet de bevoegdheden heeft om te controleren of de ECB deze taak wel naar behoren uitvoert. Kees Vendrik: ‘Je zou kunnen denk dat de kredietcrisis ons allen toch heeft geleerd dat je graag wil weten of dat toezicht aan de maat is, of dat toezicht op banken effectief is. Dat is in 2008, en in de aanloop daartoe, niet goed gegaan. De Nederlandse Algemene Rekenkamer heeft in Nederland nooit toegang gekregen tot De Nederlandsche Bank. Gelukkig heeft de huidige minister, Jeroen Dijselbloem, ons toegang gegeven.

  Maar in Europa bij de ECB dreigt eigenlijk hetzelfde probleem, dat bij onze vrienden in Brussel: dat is de Europese Rekenkamer, dat die geen toegang krijgen bij de Europese Centrale Bank, en dat daar eigenlijk die geschiedenis zich herhaalt.’ De Algemene Rekenkamer heeft de Tweede Kamer op de hoogte gebracht van de zorgen die zij hebben over dit controle-gat.

  Ma 1 jun 2015 20:30 Deel 1 staat eronder.

  Like

 2. toestroom zegt:

  Tja wat een mooi programma dat radar dus het Varken CDA van Nederland heeft de belasting betaler besodemieter.Maar dat wisten we al toen hij zij we krijgen alles terug met rente.

  Like

 3. koloth zegt:

  We worden weer eens vreselijk belazerd.
  De banken/EU/IMF leent geld uit omdat ze anders hun uitgeleende geld niet terug krijgen.

  Like

 4. fransdewit zegt:

  Allemaal oud nieuws, wij weten dit allang, alleen onze regering en de EU zelf geloven het nog niet.

  Like

 5. Driek zegt:

  Het is toch ook wel doortrapt schorem, dus al dat geld wat bijeen is gebracht door hardwerkende Nederlanders is foetsie. Niet te geloven. Wij allen wisten dat allang natuurlijk, doch onze bewindslieden bleven ons voorliegen. Wat een schandelijk gedrag. Ik hoop nog mee te maken dat onze bewindslieden en benevens alle lieden van koninklijke bloede, inclusief die hele aanhang, in een donker getraliede gevangenis worden opgesloten. Zij worden dan één keer per week ten toon gesteld voor het volk. Die mogen hen dan bespuwen en uitjouwen voor rotte vis. Na afloop worden zij weer naar hun sombere cel gebracht, waarvan de vochtige koude diep doordringt in hun gebeente. Moge het hun verdiende loon zijn voor hun inhalige woekerpraktijken.

  Like

 6. Republikein zegt:

  343.336 euro in 2012 en dan een scoop in 2015?
  Nee, geen geld van de burger, ze drukken het zelf.

  Like

 7. tjonge zegt:

  maar als wilders met een symbolische meters grote drachme vertelt dat griekenland terug moest naar zijn eigen munt wordt/werd ie door heel nederland verguisd en voor gek verklaard !
  .
  hoe vaak moet de hr wilders nog openlijk gelijk krijgen voordat het nederlandse volk eens wakker gaat worden en massaal op de pvv gaat stemmen ??????

  Like

 8. Wachteres zegt:

  Wie nu nog pro-EU is, is of hartstikke stom of zeer kwaadaardig.

  Een tussenweg is er niet.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Oh, ik ken genoeg mensen, die zowel stom als kwaadaardig zijn, Wachteres!
   En tegelijkertijd weer talloze mensen in hun omgeving, die dat niet doorhebben en ze gewèldig vinden…..Tót ze er zelf aan ten prooi vallen: Dàn dringt het nog eens door.
   En helaas kom je dezulken óveral tegen: Op straat, op de werkplek, in de kroeg, digitaal……

   Like

  • bobzelf zegt:

   ik wil U nog een keer even bedanken

   voor uw geweldige reacties op alle blogs die ik lees

   de laatste keer , had ik een dank, dank geschreven

   maar Bert heeft toen alles verwijderd

   dus hiermede, dikke kus en hele vette hug

   trots op U

   gr. Bob

   Like

 9. Jade zegt:

  Het verbaast me helemaal niets…
  Erger is het dat het besodemieteren gewoon doorgaat…

  Like

 10. Kraftavilqa zegt:

  Dat wisten we toch al. Niemand geloofde toch de kletspraatjes van Jan Kees de Jager. Hijzelf niet eens. Het was van meet af aan zonneklaar dat hier weer ’s sprake was van een enorm verspillingsfestijn. Boeh geld terug! We betalen die politici veel te veel.

  Like

 11. luckybee zegt:

  De Onasis’s hebben geld als hooi; kunnen de Marxisten dat geld niet gewoon nationaliceren zo als ze dat altijd hebben gedaan?Dan heeft Griekenland niemand nodig die ze uit de misèrre uit helpt?

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Dat wisten de meeste Nederlanders al van te voren, behalve de regering die dachten in Utopia te leven en geloofden de Brusselse EU leugenaars.
  Het wordt de hoogste tijd dat ministers persoonlijk verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor de blunders die ze maken en vervolgd kunnen worden !

  Like

 13. koloth zegt:

  Je wilt het misschien niet geloven maar het merendeel van onze regeringsleden is zo dom en naief dat ze dit niet inzien. Er zitten een paar nazi/satanisten in de regering die het hele zootje voor de gek houden en deze stumperts van naive gutmenschen trapt er gewoon in, nou ja ze worden natuurlijk gehersenspoelt door die paar occulte figuren.

  Like

 14. Dicksy zegt:

  Some times you win, some times you loose maar voor de gewone man is het altijd gewoon en krachtig ‘ you loose ‘

  Like

 15. Fred zegt:

  Dat wist je toch allang. Ik in alle geval.

  Like

 16. Jules Vismale zegt:

  Jeu de boules spelen met andermans geld is helaas in Europa schemer en inslag en de klote-regeringen hier geven liever miljarden aa vreemden dan aan hun eigen volk dat totaal vervreemd van hen is geraakt en dus NOOIT als een eenheid functioneert! Zelfs de moslims beginnen elkaar onderling steeds meer te haten en nou de machtigste EU-landen gaan discussiëren hoe het verder moet met het arme Griekenland en zowel dit land als Nederland buiten de deur houden worden de laatsten gewoon als Calimero behandeld. Dit zwarte kuikentje met zijn eierdop klaagde altijd als hij zich benadeeld voelde door de volwassenen: “Zo doen ze nou altijd! Zij zijn groot en ik ben klein en dat is niet eerlijk!”
  Jan Kees de Jager en Gerrit Zalm waren er zelfs heilig van overtuigd dat geïnvesteerd of geleend geld altijd terugkomt als een boemerang maar zodra je het aan de verkeerde mensen geeft kun je ernaar fluiten. En na hun dood zullen alle rijke en machtslustige Farizeeërs en Schriftgeleerden in de EU-regeringen vast hetzelfde lot ondergaan als de rijke man die de arme Lazarus verstootte, zoals Jezus Christus voorspelde. Lazarus mocht namelijk alsnog de hemel in maar de rijkaard kon buiten blijven staan, beroofd van zijn macht en geld dat nou nutteloos voor hem bleek!

  Like

 17. J. C. Th. Köhler zegt:

  Jules Vismale:

  “Jan Kees de Jager en Gerrit Zalm waren er zelfs heilig van overtuigd dat geïnvesteerd of geleend geld altijd terugkomt.”

  Dat geloof je toch zeker zelf niet, Jules? Waarom denk je dat JanKees de Jager plotseling aan z’n stutten trok? Omdat z’n leugens steeds ongeloofwaardiger werden. Hij wist dat het niet klopte, Zalm wist dat het niet klopte. En toen de kiezer in de gaten kreeg dat het niet klopte, was De Jager vertrokken. Zou zo’n man niet ter verantwoording geroepen kunnen/moeten worden, wegens volksverlakkerij?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 18. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Had iemand dat dan verwacht? Zowel de EU als onze regeringen zijn de grootste zakkenrollers ter wereld!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s