Islamkritische anti-christelijken

Screenshot_80
(Door: “eg regs”)

Waarom zou het geweest zijn dat Sovjet-inlichtingendiensten indertijd christelijke organisaties infiltreerden en dat wereldwijd de cultureel-marxisten het christendom tot het primaire doelwit uitkozen?Staken zij soms ook een soortgelijke ijver in de corrumpering van islamitische dogma’s,van madrassa’s en moellahs?Bovendien: beschikten zij in het Westen middels hun mediahandlangers, de ‘socialistische internationale’ en de zogenaamde ‘vredesbewegingen’ niet al over meer dan genoeg ‘werktuigen van invloed’? Is het ook louter aan toeval toe te schrijven dat de volgorde was: de afkalving van christelijke geloofsijver éérst en pas daarna, als een oorzakelijk gevolg, onze vatbaarheid vóór en geconditioneerdheid tót multiculturalisme, islamisering, open grenzen en internationalisme? Zou het kunnen dat de ‘change-agents’ heel helder inzagen dat om deze voornoemde ‘deugden van de nieuwe tijd’ aanvaard te krijgen het eerst nodig was om de bijl aan de wortel van de voornaamste sta-in-de-weg te zetten: het christelijke geloof?

Theo van Gogh had het over ‘geiten-neukers’, maar met evenveel gemak relegeerde hij het ‘oude Hollandse geloof’ tot het niveau van het dierlijke; misschien beter dan wie ook wist hij het begrip ‘christen-honden’ in onze taal gepopulariseerd te krijgen. Een onderliggende mindset die we terugzien bij veel zogenaamde ‘islamcritici’. De niet al te stilzwijgende vooronderstelling dat christendom en islam in wezen één pot nat zijn. En terwijl Boeddhabeelden  steeds minder gemakkelijk zijn weg te denken uit de Nederlandse binnenhuisarchitectuur is in deze gedachtegang – als we tenminste eenmaal met de islam hebben afgerekend – onze eigen ‘inheemse godsdienst’ dus als volgende aan de beurt.

De geliefkoosde verhaallijnen zijn bekend: Het christendom betekent ‘spruitjeslucht’, de dominee die ongevraagd op bezoek komt, de inquisitie, de aflaten enzovoort. En hoewel er  complete websites  bestaan die in hun geheel gewijd zijn aan christen-apologetiek (en die  dit ‘genre’ beter beheersen dan ik) valt het mij moeilijk om weerstand te bieden aan de verleiding om toch enkele ‘simplistische’ kanttekeningen te plaatsen bij de geijkte riedel van christenhaat.

Dus men meent parallellen te kunnen ontdekken tussen christendom enerzijds en islam anderzijds – prima. Maar wees dan ook zo rationeel om oog te hebben voor de verschillen. Voor het historisch anti-islamisme van het christelijke Westen – de kruistochten en de koloniale expansie bijvoorbeeld. En wees niet zo intellectueel oneerlijk om de SGP aan te duiden als de ‘polder-taliban’. Alsof hetgeen deze partij voor ogen staat iets uitstaande heeft met het islamitische theocratie-ideaal van Iran of Saoedi-Arabië.

Heb dan het lef om te doen wat de multiculturalisten doen: het afkraken en afwijzen van onze eigen Gouden Eeuw-Republiek, van het Amerika van de Settlers en van het oude, blanke Zuid-Afrika. Die voortreffelijke, historische proeven van naar christelijke mores ingerichte staten dus, die naar waarheid (met name op het gebied van burgerlijke vrijheden) de vergelijking met onze huidige ‘geseculariseerde samenleving’ aardig kunnen doorstaan. Kijk met andere woorden naar de werkelijke ‘christelijke precedenten’ en niet naar een één of ander gefingeerd, links, anti-SGP propaganda-verzinsel.

Overigens, als wij in een eerder stadium bereid waren geweest om het SGP-recept te slikken, dan hadden wij nu inderdaad geen winkelopenstelling op zondag gehad – ziedaar de vermaledijde ‘christelijke dwang’. Maar we hadden ook geen enkele moskee gehad, geen moslimschool, geen halal-etiketten en geen genaturaliseerde islamieten. Naar alle waarschijnlijkheid zelfs geen énkele moslim-immigrant. En had Mohammed Bouyeri desondanks weten binnen te glippen, dan had de doodstraf hem inmiddels al lang achterhaald.

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Islamkritische anti-christelijken

 1. Jan zegt:

  Leesvoer voor atheïsten en christenhaters om te beseffen hoe het Christendom de westerse beschaving bracht en dat het katholicisme niet tegen de rede predikte:

  How Christianity Led to Freedom, Capitalism, and the Success of the West

  http://www.catholiceducation.org/en/culture/catholic-contributions/how-christianity-led-to-freedom-capitalism-and-the-success-of-the-west.html

  Like

 2. Scheerzeep NU zegt:

  ‘christen-honden’

  Mattheüs 15
  De Kananese vrouw
  21 En Jezus ging vandaar weg en vertrok naar het gebied van Tyrus en Sidon.
  22 En zie, een Kananese vrouw, die uit dat gebied kwam, riep naar Hem: Heere, Zoon van David, ontferm U over mij! Mijn dochter is ernstig door een demon bezeten.
  23 Maar Hij antwoordde haar met geen woord. En Zijn discipelen kwamen naar Hem toe en vroegen Hem: Stuur haar weg, want zij roept ons na.
  24 Hij antwoordde en zei: Ik ben alleen maar gezonden naar de verloren schapen van het huis van Israël.
  25 Maar zij kwam dichterbij, knielde voor Hem neer en zei: Heere, help mij!
  26 Hij antwoordde echter en zei: Het is niet behoorlijk het brood van de kinderen te nemen en naar de hondjes te werpen.
  27 Zij zei: Ja, Heere, maar de hondjes eten ook van de kruimels die er vallen van de tafel van hun bezitter.
  28 Toen antwoordde Jezus en zei tegen haar: O vrouw, groot is uw geloof; het zal gebeuren zoals u wilt. En haar dochter was vanaf dat moment gezond.

  Een ‘christen-hond’ versmaadt het Woord van God niet.

  Like

 3. Perfide Albion zegt:

  Het christendom en de islam zet ik zeker niet op 1 lijn. Wat ik de gristenen heden ten dag verwijt is dat slaafse gekruip voor de islam. Een echte christen zou eisen dat de paus een nieuwe kruistocht uitriep. Wat hebben we als Paus? Een cultureel marxistische koekwaus.

  Kijk naar de PKN. En hun gedweep met de nobele wilden. Hun openlijke vijandschap jegens de PVV. Ach. Wat kan je verwachten van protestanten die liever Turks dan paaps zijn.

  En dan dat CDA. Ik ben hun beledigingen en gemarchandeer met de PVV niet vergeten.
  En verder ben ik van mening dat geloven in een opperwezen sowieso iets is voor achterlijken. Het Westen is het Westen dankzij de verlichting. Het christendom heeft de hele ontwikkeling van het Westen alleen maar vertraagd.

  De echtgenoot van Ayaan Hirsi Ali heeft in 1 van zijn boeken betoogd dat het Westen veel te danken heeft aan het protestantisme maar zijn argumentatie is wankel. Die stelling rammelt aan alle kanten omdat niet te bewijzen valt welke ontwikkeling het Westen had doorgemaakt zonder religie. Zo overheersend is het christendom geweest. God zij dank hebben we die gasten gepacificeerd.

  Dit continent heeft zeeen van bloed gezien dankzij het christendom. Dat is wat beklijft.
  En verder vind ik religie opium voor het volk. Troost voor de weekhartige.

  Dat het christendom maar snel Thor, Wodan en Odin achterna mag gaan..

  Like

  • Hendrik M. zegt:

   Christen hier heeft weinig met katholiek te maken, katholieken uitgezonderd; de protestanten, waar ook ik toe behoor hebben dat in het verleden zwaar bevochten.
   Ik ben en voel me christen, dit zonder dat ik aan een of andere kerkgang doe.
   “dankzij de verlichting” Ja, die verlichting die uit christenen ontstaan is, dit zonder het christendom te verwerpen.
   “Wat kan je verwachten van protestanten die liever Turks dan paaps zijn.” Is ook een paar honderd jaar geleden toen we ons ontworstelden aan de paapse dwingelandij.
   “Kijk naar de PKN” Ook die organisatie heeft zich een partij goedgelovigen toegeeigend.
   Vroegere onafhankelijke kerkbesturen (mensen zonder enige opleiding die belangeloos ter hunner ere voorin de kerk zaten) hebben zich door die organisatie (die het te doen was om de vaak grote bezittingen der kerk, denk aan landgoederen en boerderijen) in laten pakken; kpn beheert nu die bezittingen.
   “En dan dat CDA” Een clubje wat ten onrechte de ‘C’ in haar naam heeft en de ‘D’ niet waard is. Vroeger was dat anders…
   “God zij dank hebben we die gasten gepacificeerd.” U dankt God, toch nog iets blijven steken?
   Tja, de vrijheid van Godsdienst, de onafhankelijkheid van rooms gespuis en de mogelijkheid dat u geen Godsdienst hoeft te hebben heeft6 helaas veel bloed gekost.
   Heeft ook veel voor de vooruitgang van €uropa betekend.U bent, neem ik aan, in onze vrijheid geboren en mag u vrij uiten; dit dankzij het christendom.
   Was u in een moslim dictatuur geboren was u nu een fanatiek moslim of allang dood.
   Denk eens na en dan zult u uw laatste wens in moeten trekken.

   Like

   • Perfide Albion zegt:

    Om in katholieke termen te blijven. U is een ketter 🙂
    De verlichting ontstaan vanuit christenen? Dat is een mooie. In mijn betoog geef ik al aan dat u zich moet proberen voor te stellen dat er nooit een christelijk geloof was geweest in Europa. En hoe ” ver” we dan nu al waren.

    Die reflexen zijn er nog steeds mijn beste. Liever Turks dan Paaps. Dat zie je terug in het gedrag van de PKN. Bij een Doekle Terpstra. Bij het CDA en bij de CU. Liever katholiek dan protestant en dood aan den islam zou ik daar met terugwerkende kracht van willen maken. Niets erger dan een protestant. In essentie een afvallige christen die met de islam wil heulen om de uitvinders van het christendom hun ongelijk te doen inzien. Geestig. Als het niet zo krankzinnig was.

    Leuk dat u mijn woordgrapje- god zij dank- hebt opgepikt. Een kleine verwijzing naar onze vermeende ” Judeo/Christelijke” afkomst ( dat is ook een grap hoor. Er is niets Judeo/Christelijks aan onze cultuur. Onze grootsheid komt voort uit het humanisme van de Verlichting)

    “Tja, de vrijheid van Godsdienst, de onafhankelijkheid van rooms gespuis en de mogelijkheid dat u geen Godsdienst hoeft te hebben heeft6 helaas veel bloed gekost.
    Heeft ook veel voor de vooruitgang van €uropa betekend.U bent, neem ik aan, in onze vrijheid geboren en mag u vrij uiten; dit dankzij het christendom.”

    En daar komt de aap uit de mouw. Gesproken als een waarlijk gristen. Er bestaat geen vrijheid van godsdienst (met een kleine g). God bestaat niet. Er kan dus ook geen vrijheid bestaan met die naam. Er is slechts vrijheid van meningsuiting en u mag mij danken dat ik- en alle niet gristelijken- uw achterlijke bijbel met al de haat jegens andersdenkenden tolereer.

    Vrijheid van ” godsdienst”. Dankzij uw hersenspinsels zitten we nu met een vijand op ons grondgebied die vrolijk gebruik maakt van uw ubermening artikel. Mag ik u danken?

    Kan iemand deze man uitleggen dat godsdienst ook maar een mening is?

    Like

   • Hendrik M. zegt:

    “nooit een christelijk geloof was geweest in Europa. En hoe ” ver” we dan nu al waren.”
    Waarschijnlijk had u dan in een beestenvelletje gehuld een andere stam overvallen om aan een bruid te komen.
    “Liever Turks dan Paaps.”
    Tja, een uitspraak uit vroeger tijden toen de Turken ons hielpen in de strijd tegen het rooms gepeupel.
    “Liever katholiek dan protestant en dood aan den islam zou ik daar met terugwerkende kracht van willen maken.”
    Ach, die katholieken die heulden met Adolf Hitler bedoeld u; die paus die nu met de islam heult, die katholieke bobo die in dat islamgebeuren deelneemt?
    Schijnt dat het katholicisme waarin u opgegroeid bent nog een stevige invloed op u heeft…
    “Niets erger dan een protestant.”
    Tja, als ongelovige rooms katholiek doet het u nog steeds zeer dat de protestanten zicn van van het pauselijk(zelfbenoemd plaatsvervanger van God op aarde) rooms katholieke juk bevrijdt hebben..
    “Onze grootsheid komt voort uit het humanisme van de Verlichting”
    Daar vroeger het katholiek zijn een verplichting was en de protestanten zich daarvan door middel van strijd afgescheiden hebben was iedereen christelijk, roomsch of protestant.
    Daar het roomsch onwrikbaar was, dit vooral vanwege de aan een ieder opgelegde belastingen; en de protestanten vrij waren, gaven de protestanten de mogelijkheid tot verandering; verschillen in zwaarte der godsdienst en zelfs ongelovigheid of humanisme.
    “Er bestaat geen vrijheid van godsdienst (met een kleine g). God bestaat niet.”
    Dat U, als overtuigd katholieke pausvolger die nergens in geloofd dat zegt…
    Ok, ik kan niet bewijzen dat God bestaat; Kunt u bewijzen dat God niet bestaat?
    Nee dus, blijft over een rooms katholiek geval wat zegt nergens in te geloven, protestanten toch afvalligen noemt en een zelfbenoemde plaatsvervanger van God op aarde die zich paus noemt erkent…
    “Kan iemand deze man uitleggen dat godsdienst ook maar een mening is?”
    Vautje, zelfs geen mening; slechts een gevoel..
    Zo bent u dus een gevoelloze RK volgeling…

    Like

  • Scheerzeep NU zegt:

   “Liever Turks dan Paaps”, is geen compliment voor Turken maar een belediging voor Paapsen. Turken (moslims) zijn ignorant en krijgen daardoor een lichtere straf in de hel. Paapsen zijn hypocriet en krijgen een zwaardere straf. Wat van de lijst afgestreept kan worden maakt de zaak alleen maar lichter. Koopmansgeest.

   Like

 4. 4sjun zegt:

  Pas na weging van verschillende waarden kan er een serieus te nemen waardeoordeel over uitgaan. Criteria als mensenrechten, rechtvaardigheid en uitingsvrijheid kunnen daartoe uitstekend als ijkpunt dienen.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  En toch, egs regs, is de hele verzameling argumenten in de laatste alinea voor mij geen reden om dan maar het SGP-recept te slikken:
  Met name haar dwingend-kerkelijke rol in maatschappelijke aangelegenheden, haar kijk op de patriarchaal-hiërarchische samenleving en, daaruit voortvloeiend, de ‘andere’ rol van de vrouw maken het idee voor mij al onverteerbaar, sorry.
  Ik begrijp trouwens niet helemaal de tendens, die ik hier steeds weer tegenkom, om mensen onvoorwaardelijk ergens voor te laten kiezen: De mens steekt zelf gecompliceerd in elkaar, dus zo simpel ligt dat niet eens!
  Zo zijn er hier ook nog steeds mensen, die persé willen, dat je de zegeningen van het Poetinbeleid accepteert en omarmt. Onzin om dat te willen afdwingen!
  Maar U zegt bijvoorbeeld ook: Doe dan, zoals de multiculturalisten en wijs het oude, blanke Zuid-Afrika af. Nu, U weet intussen van mij, dàt ik dat afwijs, maar daarom voel ik me nog geen multiculturalist. Dat bestáát, weet U.
  Een mens is geen robot; daar ligt het ‘m aan.

  Like

  • eg regs zegt:

   Poetin laat momenteel de ‘rechtsgeldigheid’ van de Baltische onafhankelijkheid onderzoeken.. http://www.bbc.com/news/world-europe-33325842 Hengelen naar een eoa rechtvaardigingsgrond?
   Ook wordt de Russische bevolking gevoedt met een stevig media-dieet van anti-Amerikanisme,schijnbaar in voorbereiding op het eoa.

   Kortom,het lijkt erop dat de tafels gedekt worden voor iets bepaald onaangenaams.

   Vwb ‘de tendens, die ik hier steeds weer tegenkom, om mensen onvoorwaardelijk ergens voor te laten kiezen’: m.i. is de algehele verwording zo extreem momenteel dat ook slechts een ‘extreem’ en ‘radicaal’ contra-standpunt kan volstaan.Anti-islamisering bv,zal nooit op een ‘nette,gematigde,afgewogen,geanestheseerde’ manier tot uitvoering gebracht kunnen worden.Noodzakelijkerwijs zal dit -als het er ooit van komt- heel lelijk zijn.

   Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Dankzij het christendom hebben we met z’n allen op zondag vrij, uitgezonderd de beslist noodzakelijke zaken als politie, brandweer, verpleging., enz. en enkele volcontinu bedrijven als hoogovens en energie bedrijven.
  Daarbij nog een stelletje christelijke feestdagen die ook gewoon voor niet christenen gelden.
  Dit is in de loop van een paar honderd jaar zo gegroeid en ik ben er best tevreden mee.
  Daarbij hebben we de vrije zaterdag nog bevochten en gekregen en een ‘vrij’ weekend was ontstaan; uitgezonderd reeds voornoemden en de winkels.
  We kopen alles wat we nodig hebben en kunnen betalen in 6 dagen.
  Gaat de winkel op zondag ook open, kopen we niet meer dan anders in een week, doch enkelen wat gespreider.
  U wilt wel vers, dus ook de bevoorrading zal op zondag moeten gaan werken, enz.
  De 5 daagse werkweek garandeerd u 2 vrije dagen per week, dus allerlei roosters en afspraken die we nu vaak op zondag maakten worden moeilijker en rooster afhankelijk.
  Tja, u ziet dat ik de vrije zondag niet verdedig vanuit christelijk standpunt, doch enkel als gezamenlijke vrije dag.
  Christen haters, wat drijft u?
  Natuurlijk weet ik dat er ook christenen in al hun variëteiten naast het potje gepiest hebben, net als overal gebeurd waar het om mensen gaat.

  Like

 7. 4sjun zegt:

  Islam & Christianity – a revealing contrast, James F. Gauss,
  Bridge-Logos Publishers 2009, ISBN: 9780882706115

  Het kan geen kwaad om goed zicht te hebben en dat te verspreiden op een van de wortels van de verschillende hedendaagse Europese culturen en het binnendringende islam dat zichzelf uitnodigde. Welbeschouwd past deze totalitaire ideologie die zich als religie presenteert als haar dat zo uitkomt niet als het wordt gescoord op mensenrechten, uitingsvrijheid, individuele keuzevrijheid en aanspreekbaarheid. Bovendien overvraagt het waar het komt uiteindelijk de solidariteit doordat het op de inspanningen van anderen parasiteert om vervolgens de resultaten van die inspanningen omkerend voor zich te claimen.
  .
  Mohammed was bepaaldelijk geen fijne man als klopt wat er in koran, hadith en soenna over zijn leven, handelen en woorden staat geschreven.
  .

  .
  Aïsha bleef kinderloos, geen wonder dat er wat beschadigde als ze op negenjarige leeftijd door een middenvijftiger misbruikt is.
  .

  Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  Randdebielen heb je dus in alle maten en soorten, moet mij toch snel maar wat gaan aanpassen.

  Maar godverdomme dat voet kussen en kindertjes neuken gaat mij niet goed af, ik heb echt hulp nodig .
  Krijg toch de ratte kanker met dat religieus gereedschap .

  Vreemdeling in een vreemde wereld .

  Ach wat, Aldous Huxley .

  1949

  In de volgende generatie geloof ik dat de leiders van de wereld zal ontdekken dat kind conditionering en narco-hypnose efficiënter zijn als instrumenten van de overheid dan stokken en gevangenissen, en dat de lust naar macht net zo volledig bevredigd kan worden door te suggereren dat mensen hun liefdevolle dienstbaarheid dienen te aanvaarden in plaats hen door geseling te schoppen in gehoorzaamheid.

  schaapjes en wolven.

  Tataera ! jezus komt , echt waar alleen wanneer is nog niet helemaal duidelijk .

  Like

 9. Luchtpint zegt:

  De ironie van het hele verhaal is wel dat Communisme grosso modo één van de meest militant anti-Islamitische ideologieën in de geschiedenis is geweest. Bij het uitbreken van de Oktoberrevolutie in Rusland ontstond er grote chaos in die delen van het voormalige Tsaristisch Rijk die in meerderheid moslim waren, vooral Oezbekistan, Turkmenistan, Kirgizië e.d. Door de chaos van de Russiche burgeroorlog waarbij de communisten tegen de witte legers moesten vechten, zagen lokale intriganten in Centraal Azië hun kans schoon om de macht voor de moslims terug op te eisen door geweld.

  Zo had je bijvoorbeeld Mohammed Alim Khan, de laatste Emir van Bokhara (in Oezbekistan), die als vazal van de Tsaristen zijn macht mocht blijven uitoefenen onder hun gezag. In 1918 werd hij uitgedaagd door een groep lokale Bolsjevieken, die in opstand kwamen tegen zijn beleid, maar die slecht georganiseerd waren. Het Rode Leger stuurde daarop een delegatie naar de Emir, die alle leden ervan liet uitmoorden, plus alle lokale Bolsjevieken in Bokhara. In 1920 kwam het Rode Leger terug, verpletterde de troepen van de Emir en plantte de rode vlag in zijn gebied, waardoor het afgelopen was met zijn Emiraat. Ook in andere delen van Oezbekistan werden regelmatif moslim opstanden georganiseerd, zoals in het centrum van de communistische macht in de regio, nl. Tasjkent. Die werden allemaal door de Bolsjevieken de kop ingedrukt en de moslim guerillas van de Basmachi werden achterna gezeten tot er niemand overbleef.

  Opvallend is hier ook dat Turkse nationalisten (o.a. Enver Pasja) zich met Russich Centraal Azië gingen bemoeien om het gebied los te weken van Rusland. (op grond van de redenring dat Kazachen, Kirgiezen, Oezbeken, Azeri en Turkmenen een Turkse taal spreken, e.d.) Voor hen ging het dus om pan-Turks nationalisme.

  Toevallig is het zo dat ik momenteel een boek zit te lezen dat heel het verhaal vertelt van de Marxistische machtsovername van de regio Centraal Azië (van Azerbaijain tot Oezbekistan in het Zuiden tot Mongolië in het Noorden, ongeveer) tijdens de chaos van de Russische burgeroorlog. Anti-communistisch verzet van moslims in die regio neemt een bijzonder plaats in in die geschiedenis, en ook de manieren waarop de communisten het verzet de kop indrukten.

  Setting the East Ablaze : Lenin’s Dream of an Empire in Asia

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s