EU: “De grootste golf vluchtelingen moet nog komen”

Screenshot_5

(Door: Paul van der Bas)

“Minimaal 1 miljard” naar opvang vluchtelingen in de regio.

Donald Tusk, de president van de Europese Raad, beloofde vannacht in zijn speech dat de EU minimaal één miljard euro zal uittrekken voor de noodopvang van Syrische vluchtelingen in de regio. Op die manier moeten Libanon, Jordanië en Turkije beter worden ondersteund bij de opvang van de miljoenen Syriërs die op de vlucht zijn.

Tusk meldde in zijn toespraak dat hij zelf naar die opvangcentra was geweest:

“Recent heb ik vluchtelingenkampen in Turkije en Jordanië bezocht, en ik hoorde maar één boodschap: we zijn vastbesloten om naar Europa te gaan. Het is duidelijk dat de grootste golf vluchtelingen nog moet komen.”

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, Brussel, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, Dhimmitude, Elite, Eurabië, Europa, EUSSR, Genocide, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op EU: “De grootste golf vluchtelingen moet nog komen”

 1. Robb zegt:

  Een miljard voor opvang in de regio….Iets zegt mij dat Mercedes,BMW ,Audi en nog een aantal in die regio populaire dure automerken weer een hoop bestellingen uit diezelfde regio kunnen verwachten.

  Like

 2. Jean Claude Juncker, de muis die brulde en Nederland weer op de strafbank

  Nadat de schertsvertoning van EU ministers gisteren slechts een schamel resultaat opleverde, men werd het ‘eens’ over de opname van 120.000 deurkloppers, waarbij zoals te verwachten viel 4 EU landen, Hongarije, Slovakije, Roemenië en Tsjechië tegen het voorstel van de EU commissie en diens voorzitter Juncker stemden, kon het niet uitblijven dat als een klein verongelijkt kind, Juncker zijn gram moest halen om toch te laten zien ‘wie de baas in huis is’.

  En dat deed hij door 19 EU landen waaronder Nederland een maanbrief te sturen waarin hij ze beticht van het niet of slechts gedeeltelijk nakomen van EU directieven RL 2011/95/EU en RL 2013/32/EU. Het eerste bepaalt de minimale normen die gehanteerd moeten worden bij het opnemen van deurkloppers, terwijl het 2e directief de voorwaarden van opname regelt.

  Het versturen van deze brieven aan naast Nederland ook o.a Duitsland, Frankrijk,, Groot Brittannië, Spanje, Hongarije kwam natuurlijk niet zomaar. Vlak voordat de vergadering gisteren begon werden de brieven verzonden en er is wederom volgens Juncker sprake van 40 verstoten tegen de EU regels. Groot Brittannië, Denemarken en Ierland, omdat zij wijselijk genoeg nooit de EU asielzoekersregelingen ondertekenden ( opt out optie)

  Hoon alom voor deze actie van een door drank verteerde man, die op deze wijze toch nog tracht te laten zien wie de baas in het door scheuren en gaten geteisterde EU ‘gebouw’ is. Een ‘gebouw’ waar nog beter vandaag als morgen de sloophamer in gezet kan worden.

  Desgevraagd zei Juncker dat het weinig nut heeft op een topoverleg zoals dat van gisteren allerlei besluiten ten nemen, als de bestaande regelgeving niet nageleefd wordt. Hieruit mag weer overduidelijk blijken dat de EU de controle volledig kwijt is, de tweespalt tussen de leden slechts reikt tot aan de deur van de vergaderzalen en het inmiddels volkomen gedevalueerde woord ‘solidariteit’ ergens in de afvalbak is beland. En daarmee geeft de EU zich zelf het door velen lang verwachte brevet van onvermogen en toont aan, dat je totaal verschillende culturen en landen niet met regels en wetten kunt verenigen als die wil daartoe afwezig is. Het vergelijk dat EU bonzen telkens in zwakke pogingen om hun rijkelijk betaalde luizenleven te verdedigen, naar voren halen, namelijk dat van de Verenigde Staten van Amerika, maar dat slaat nergens op, daar de uitgangpositie om de VS op te richten een geheel andere was. Ontevreden delen van Spanje ( Catalonië ), Groot Brittannië ( Schotland) en…. 🙂 Nederland ( Friesland) 🙂 tonen aan dat eensgezindheid nog veraf is en die er ook nooit zal komen.

  De brief van Juncker houdt een aanmaning aan de desbetreffende landen in. Wijzigen zij niet hun koers, dan zal er na 2 maanden een klacht worden ingediend bij een andere volledige overbodige EU instantie, namelijk het Europese gerechtshof.

  Het is opvallen dat waar vroeger dit soort zaken ‘geruisloos’ werden gecommuniceerd, Juncker nu als de muis die brulde zaken aan de orde tracht te stellen. het kan dan ook niet anders worden verklaart dat ook in een door drank beneveld restant van hersenen is doorgedrongen dat de EU in zij huidige vorm op zijn retour is en de beste oplossing zou zijn, dit geldverslindend monster van Frankenstein af te schaffen.

  Net zo opvallend is dat het in werking doen treden van de 2e boven aangehaalde directief pas einde juni dit jaar in werking zou moeten treden. Ook dit is een duidelijk signaal dat de huidige crisissen de al dan niet aanwezige capaciteiten van politici ( en zeker in Brussel) ver te boven gaan. Politici zijn zelfingenomen en concluderen dat zij de zelf bedachte regels en wetten aan kunnen, maar zodra de echte realiteit haar intrede doet en korte metten maakt met de regels, is het gelijk ook afgelopen met hun politieke spelletjes .

  Het zou verfrissend zijn , als de politieke leiders van die landen tegen wie een klacht is aangespannen hun ruggen recht zouden houden, het bekende gebaar met de middelvinger richting Brussel zouden maken en daarmee de EU dat hoognodige duwtje richting geschiedenisboeken zouden geven.

  Maar dat laatste is voorlopig jammer genoeg een utopie.

  Bron
  http://www.geennieuws.com/

  Like

 3. Cathja zegt:

  “We zijn vastbesloten om naar Europa te gaan”.

  Wie geeft hen het recht om te eisen dat wij hen t.z.t. allemaal binnen onze Europese grenzen willen opnemen? Het is een feit dat wij nú al met minstens 80% ‘vluchtelingen’ opgescheept zitten die om louter economische redenen hun landen hebben verlaten. Moeten dat er nog véél meer worden?
  Is er niemand binnen de EU, de VN of welke instantie of organisatie dan ook die deze gezonde jonge mannen (want ja, jonge mannen zijn véruit in de meerderheid) oproept om in eigen land de schouders er onder te zetten, en (eventueel met hulp van Europa, want zonder hulp redden ze het blijkbaar niet) hun landen van herkomst op te bouwen? Reeds tientallen jaren hebben we enorm veel geld gedoneerd aan het Afrikaanse werelddeel, en wat is er nu van belang van de grond gekomen?
  Ik mag het misschien niet zeggen, maar doe het toch: ze zijn te beroerd om de handen uit de mouwen te steken! Maar dat is mede onze schuld! Als je jaar na jaar ontwikkelingsgeld geeft, rekenen ze erop dat het geld hoe dan ook wel binnen komt. Werken voor je geld, werken om de economie aan de praat te krijgen en te houden hoeft niet. Alleen de handen ophouden is voldoende, en filmpjes de wereld insturen met zielige kindertjes die zo’n honger hebben zorgen er voor dat men blijft doneren.

  Somaliërs bijvoorbeeld, die in ons land asiel hebben gekregen (waarvoor eigenlijk?) zitten bijna allemaal in een uitkeringssituatie. Acht op de tien hebben geen baan, en zijn van ons afhankelijk. Ik denk dat ze er totaal niet mee zitten.

  Willen we draagvlak hebben en houden om échte vluchtelingen onderdak en hulp te blijven geven, dan zullen toch echt de bokken van de schapen gescheiden moeten worden. Iedereen die niet uit een oorlogsgebied komt, moet zonder pardon retour eigen land. Leuker kunnen we het echt niet maken. Wij hebben in eerste instantie te maken met onze eigen landgenoten, waarvan er zeer velen aan de ondergrens van het bestaan terecht zijn gekomen.

  Onze aandacht moet primair daarop gericht zijn.

  Like

  • Cathja zegt:

   Correctie: in de eerste zin had moeten staan: ……dat wij hen t.z.t. allemaal binnen onze Europese grenzen moeten (ipv willen) opnemen?

   Excuus!

   Like

   • Driek zegt:

    Ja, beste Cathja, je zit je natuurlijk reuze op te winden, dan maak je fouten, dat heb ik ook. Je schrijft: Ik mag het misschien niet zeggen, maar doe het toch: ze zijn te beroerd om de handen uit de mouwen te steken!

    Nou, gelukkig mag je hier op deze site alles zeggen, schorremorrie is het.

    Like

 4. Anna zegt:

  Donald Trusk, hier staat het correkt , maar hij wordt in sommige pers al ” de President van Europa” genoemd…….. Tjonge jonge nu ook al een Europeesche president…… Zonder dat wij naar de stembus zijn geweest……..
  Europa is goed ziek…….

  Het aantal illegalen zal zeker nog veel verder oplopen. Zie de speech van Victor Orban tegen zijn parlement. Hij rekent clean in percentage’ s uit wat we nog kunnen verwachten….. Dan zijn het er 12.5 miljoen…………
  Dan leven we in Eurabië………. En dan worden de religieuze verschillen die ze nu in het midden oosten uitvechten ook hier op straat en in ons land uitgevochten……. Want tolerantie kent de islam niet…
  Helaas worden islamitische kinderen zo niet opgevoed…… Het middel eeuwse Oog om oog en tand om tand……… Is het islamitische devies. Eer en wraak is hun motto terwijl wij over schuld en vergeving praten…….. Als we maar lang genoeg over schuld vergeving en lief zijn praten dan zijn we op den duur geen baas meer in eigen huis……..

  Een vooraanstaand moslim geestelijke in Turkije sprak in 1999 het volgende ” Dankzij uw democratische wetten zullen wij u overvallen,. Dankzij onze religieuze wetten zullen wij u domineren”.

  Het heeft maar kort geduurd voordat het zover was…….

  Like

 5. Teunis zegt:

  Wat voor belang heeft de EU erbij om dit niet te verzwijgen?

  Like

 6. Hendrik M. zegt:

  Gewoon het hele zooitje wat ook maar een enkele regel overtreden heeft of papierloos is retour afzend zandbak.
  Het hoeft niet moeilijk te zijn….

  Like

 7. Jaan zegt:

  1 miljard vluchtelingen uit Syrië die naar Europa willen? Syrië had iets meer dan 17 miljoen inwoners. Maar dat is geen 1 miljard. Dus het hele Midden-Oosten Afrika voelt zich gesteund door Merkel en Juncker en Timmermans om hier naar oe te komen. 1 miljard dat is van Angola tot Bangladesh.

  Laat maar komen . In een huiskamerkooitje voor een kanariepietje stop ik ook makkelijk 10 zeehonden, toch? En een pakje zangzaad per week daar kan ik die zeehonden toch makkelijk mee voeden? wat is het probleem?

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Asylforderer verweigern Hilfspakete vom Roten Kreuz: “Not halal!”

  Like

 9. johan zegt:

  het word alleen nog maar erger!
  Duitsse dagbladen schrijven al niet meer van asielzoekers maar tegenwoordig asiel EISERS
  wij hebben niks hier en zij willen alleen maar meer het liefst onze woningen zodat wij maar uit eigen land weg moeten of op straat gaan liggen

  Like

 10. DIT IS WAT ERGAAT GEBEUREN IN NIET IN AL TE LANGE TIJD. ALS ZIJ EENMAAL HIER ZIJN, STELEN, VERKRACHTEN, OVERVALLEN, OPLICHTEN. ETC

  Like

  • Cathja zegt:

   Er zijn islamitische landen waar je handen eraf gehakt worden als je steelt. Om te beginnen zou dat een hoop diefstallen minder kunnen betekenen als die straf ook hier zou worden toegepast.
   Lastiger wordt het met verkrachtingen. Want als je dán aan het afhakken gaat, dan eh………..?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s