Polen maakt flinke ruk naar rechts

Screenshot_5

Jaroslaw Kaczynski spreekt namens zijn partij na de uitslag van de exit-poll

(Door: Jan Hunin)

De conservatieve partij Recht en Gerechtigheid heeft op overtuigende wijze de Poolse parlementsverkiezingen gewonnen. Volgens een exit-poll zou de partij van oud-premier Jaroslaw Kaczynski 39% van de stemmen halen, ruim 15% meer dan het regerende Burgerplatform. Daarmee zouden de conservatieven mogen rekenen op een absolute meerderheid in het Poolse parlement.

Na acht jaar oppositie en een aaneenschakeling van verkiezingsnederlagen mag Kaczynski zich dus opmaken voor een terugkeer naar de macht. Voor de post van premier komt hij wellicht niet in aanmerking. Die eer is weggelegd voor zijn partijgenote Beata Szydlo, maar niemand twijfelt er aan dat Kaczynski de touwtjes stevig in handen zal houden.

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Polen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Polen maakt flinke ruk naar rechts

  1. Benesha zegt:

    Hoe zou dat nu komen?

    Like

  2. Pieter zegt:

    Mooi! Dat kunnen de linkse huilebalken, de EU bazen en de Gutmenschen in hun zak steken.
    Het is dus toch mogelijk om de islam buiten de deur te houden.
    Tusk staat zwaar in z’n onderbroek voor gigantische Poolse lul.

    Like

  3. Teunis zegt:

    Het feit dat een groot deel van Jarosławs achterban er nog steeds heilig van overtuigd is dat tweelingbroer en toenmalig president Lech Kaczyński vermoord is door de Russen (de Russen de schuld geven van een vliegramp, komt me bekend voor), is dit slecht nieuws voor degenen die op een verbetering van de betrekkingen EU-Rusland hopen. De vorige keer dat PiS regeerde was Polen het Amerikanofielste land van de hele wereld.
    Verder is PiS op economisch gebied uitgesproken links (antiliberaal).

    Like

  4. Gasso zegt:

    Hadden wij maar zo’n president……

    Like

  5. Annamaria zegt:

    En Nu Nederland, Frankrijk, Duitsland , Engeland en Sweden ?
    We hebben altijd hoop.

    Like

  6. Sjaak zegt:

    SEIT 25.10.2015
    20 Uhr WIRD ZURÜCK-GESCHOSSEN !
    FUCK THE EU
    EN TUSK DAARTOE !

    Like

  7. Samen met Frankrijk glijdt Nederland af naar een fascistische staat

    ‘De mensen van extreem-links zijn de NSB’ers van deze tijd’
    De PvdA wordt stilaan een partijtje van niemendal. Voor Nederland is dit een ramp. Ik schrijf dit niet uit partijvoorkeur. Voor een democratie is het wezenlijk dat de gewone man vertegenwoordigd wordt door een krachtige partij. Nu voelt die gewone man zich door ‘zijn’ partij verraden. Een stelletje illuminaten heeft het in de PvdA voor het zeggen. Op partijcongressen weten zij een paar honderd roeptoeters rondom zich te verzamelen en gijzelen op die manier het partijbestuur. Bekwame en integere politici als Wouter Bos en Diederik Samson maken hierdoor geen kans. Hoe is het zover kunnen komen?

    Voor wie het nog niet heeft willen zien: samen met Frankrijk gaat Nederland in de richting van een fascistische staat. Nederland wordt opnieuw een gidsland, maar niet zoals bedoeld.

    De gewone man
    De gewone man wil kunnen wonen in zijn eigen wijk. Hij wil op redelijke termijn een sociale huurwoning zodat hij zijn eigen gezin kan stichten, zonder afhankelijk te zijn van anderen. Zijn kinderen moeten naar een school kunnen gaan waar ze onze normen en waarden ingeprent krijgen. Scholen waar de talenten van zijn kinderen de beste kansen krijgen. Zijn dochters moeten zich op straat veilig voelen. Zij moeten zich kunnen kleden zoals zij willen, zonder uitgemaakt te worden voor hoer. De vrijheid en de kansen van geëmancipeerde vrouwen uit de middenklasse moeten ook beschikbaar zijn voor meisjes uit de arbeidersklasse. Kortom, de Europese normen en waarden, de Europese levensstijl en de Europese tolerantie en vrijheid van meningsuiting moeten ook in het leven van de gewone man behoren tot de normaalste zaak van de wereld. Lees verder >>>> http://politiek.tpo.nl/2015/10/26/samen-met-frankrijk-glijdt-nederland-af-naar-een-fascistische-staat/

    Like

  8. Hendrik M. zegt:

    Gefeliciteerd Polen met uw verstandige keuze!

    Like

  9. leefbarbaar zegt:

    Foei Polen, zo maar zelf nadenken en dan nog gaan stemmen ook. Ik hoor ze vloeken in de linxe kerk.

    Like

  10. paulzwueste zegt:

    Alle beetjes helpen…

    Like

  11. Jan zegt:

    Poolse voetbalsupporters zijn niet van plan toe te geven aan koppensnellers:

    Śląsk – Lech Demo tegen islamisering tijdens wedstrijd

    Like

Plaats een reactie