Kerkgemeente ontruimt kerk voor “asielzoekers”

Screenshot_19

De Evangelische kerk in de Kempkenstraße in Oberhausen moet vanaf volgende week plaats bieden aan 50 “vluchtelingen”. 

(Vertaling: E.J. Bron)

OBERHAUSEN – Een kerkgemeente in Oberhausen ontruimt haar kerk om plaats te creëren voor “asielzoekers”. In het gebouw werden vorige week nog kerkdiensten gehouden. De stad zou het aanbod graag accepteren, er zouden echter nog wel wat voorbereidende werkzaamheden noodzakelijk zijn, zei een woordvoerster van het stadsbestuur tegenover de “Westdeutsche Allgemeine Zeitung”, en bevestigde daarmee een bericht van de WDR.

Dominee: “Hulp stemt overeen met onze boodschap”

De preses van het kerkelijk district, dominee Joachim Deterding, verdedigde de stap. Men zou willen helpen, “omdat mensen in nood zijn en het overeenstemt met onze boodschap”. De maatregel zou ook niet aan een bepaalde tijd gebonden zijn. In de in 1906 gebouwde kerk zouden tafelgroepen worden opgesteld, zodat de mensen zelf hun ontbijt en avondeten zouden kunnen bereiden. Het middageten zou aangeleverd worden. In het gebouw moet ruimte gemaakt worden voor 50 “asielzoekers”.

Het tafel voor het Avondmaal, de kansel en het doopvont worden weggehaald

Er zouden echter nog voorbereidende werkzaamheden noodzakelijk zijn. Zo zouden de stoelen moeten worden opgeruimd. De tafel voor het Avondmaal, de kansel en het doopvont zouden verplaatsbaar zijn, verklaarde dominee. Ook wil de kerk actief meedoen aan de verzorging van de “asielzoekers”. “Voor zover we dit kunnen, willen we dit doen”, zei de 49-jarige tegenover de krant.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Moslims, Multiculti, Naïviteit, onwetendheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

31 reacties op Kerkgemeente ontruimt kerk voor “asielzoekers”

 1. marcelvl1976 zegt:

  Hier ook nog een leuke van de Joker (Batman)

  Like

 2. Muurbloempje zegt:

  Het moet niet heel veel gekker gaan worden!!

  Like

 3. Cathja zegt:

  Die zijn een behoorlijk eind van het pad af….! Overwegend moslims huisvesten in een kerk???
  Het ligt voor de hand dat ze het met het interieur niet zo nauw nemen, dus de heleboel wordt uitgewoond. Kerkdiensten zijn niet meer mogelijk, en als ze vandaar weer vertrekken laten ze een miserabele rotzooi achter. De kerk zal gerenoveerd moeten worden, en de gemeenteleden kunnen dokken. Kijk naar hoe immigranten elders hebben huisgehouden, dan weten we wel hoe laat het is.

  Maar als dit de ‘roeping’ van christenen is? Alles voor ‘die ander’, zelfs al zijn het moordenaars in spé? Ik heb zo mijn twijfels!

  Like

 4. En vooral niet vergeten de kruizen weg te halen he?Want je wilt die arme asielzoekers toch niet kwetsen!Respect voor de kerk heb ik al 55 jaar niet meer,maar zo iets als dit?Er moest geen hond meer komen,in geen enkele kerk!

  Like

 5. Wachteres zegt:

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/10/Vanaf-nu-mogen-maar-50-migranten-per-uur-naar-Beieren-2711012W/

  Vanaf nu mogen ‘maar’ 50 migranten per uur naar Beieren

  Duitsland wil het aantal migranten dat via Oostenrijk de deelstaat Beieren binnenkomt beperken. De twee landen spraken af slechts een vijftal grensposten open te laten.

  De Duitse minister van Binnenlandse Zaken,Thomas de Maizière, kondigde tevens aan dat er een rem moet worden gezet op het aantal Afghaanse asielzoekers dat zijn land binnenkomt: ‘die mensen moeten in Afghanistan blijven en hun land helpen opbouwen’ zei hij. De Duitse regering is van plan de komende tijd, in samenwerking met de Afghaanse regering, flinke aantallen Afghanen terug te sturen.

  Eerst zien, dan geloven!

  Like

 6. Ad de Koning zegt:

  Gekken hou je altijd, hij maakt al plaats voordat erom gevraagd word en verwijdert alle christelijke
  verwijzingen want dat zou de asielzoekers kunnen storen. Ik vind dit helemaal niet christelijk maar dommer dan dom.

  Like

 7. Elena zegt:

  Nu maar hopen dat er geen moslims in komen. Er zou van de kerk slechts een varkenskot overblijven.

  Like

  • Ik heb ooit nog op kanaaleiland gewoond,eind jaren 60:we werden eerst gescreend of we wel netjes genoeg waren!En moet je de laatste decenia eens zien wat een rotzooitje ze er van gemaakt hebben:daar passen die ‘arme vluchtelingen”zich vast wel aan:soort zoekt soort,immers?

   Like

 8. Marcel zegt:

  Het lijkt er toch op dat ze echt krankzinnig zijn daar in Duitsland en de rest van Europa.
  Het is net een boze droom waarvan je hoopt dat als je wakker wordt dat het niet gebeurd.

  Like

 9. Johan zegt:

  Fijn hoor. Kunnen ze daar ook de boel gaan onder scheiten.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Ongelooflijk! Ik ben sprakeloos over zoveel domheid.

  Like

 11. Hendrik M. zegt:

  Als het alleen om christen ‘vluchtelingen’ gaat kan ik me er nog iets bij voorstellen.
  Wanneer het mohammedanen betreft, weet dat u dan de volgers der valse profeet binnenhaalt, de antichrist.

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  “Zo zouden de stoelen moeten worden opgeruimd.”

  Ja logisch, anders is er geen plaats voor de bidkleedjes.
  Dat kruis wordt toch zeker ook wel weggehaald, hoop ik?

  “De preses van het kerkelijk district, dominee Joachim Deterding, verdedigde de stap.”

  Deze ‘christen’ kruipt ook al in de kont van Satan en diens volgelingen.
  Het is gewoon griezelig om te zien hoeveel verraders er tussen ons leven…

  Like

 13. Driek zegt:

  De preses van het kerkelijk district, dominee Joachim Deterding, verdedigde de stap. Men zou willen helpen, “omdat mensen in nood zijn en het overeenstemt met onze boodschap”.

  Goh, wat zijn die dominees toch ineens behulpzaam, de naastenliefde druipt er bijkans van af, maar waar waren die spitse kanselredenaars toen de Joodse burgers in de jaren dertig Duitsland moesten ontvluchten? Die predikanten zijn volledig de weg kwijt. Neen, hier valt niet meer tegenop te redeneren. Maar, beste dominee Detering, dat is niet de boodschap zoals geschreven in het Nieuw Testament. Lees de ‘Eerste brief van Johannes’. Of, zeer lezenswaardig: Het geloof van de Kananeese vrouw in Matteüs 14,21.

  Ik ga het hier niet helemaal uitspellen, de lezer kan de tekst in zijne Bijbel zelf wel opzoeken. Het zijn mooie teksten voor den zondag.

  “Vrienden, vertrouw niet elke geest. Onderzoek de geesten of ze wel van God komen, want onder hen die tot de wereld zijn uitgegaan zijn veel valse profeten. Hieraan onderkent gij de geest van God: iedere geest die belijdt dat Jezus Christus werkelijk mens is geworden, is van God; maar iedere geest die Jezus neerhaalt, is niet van God, en dat is de eigenlijke “antichrist”. Men heeft u gezegd dat hij komen zou, maar hij is reeds in de wereld, nu al.”
  1 Johannes 4: 1-3.

  Like

  • BertG. zegt:

   Van jou kan ik ’t hebben, dit soort bijbel teksten.
   Maar niet teveel.

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik lees het als een mededeling, niet als een oproep ergens toe.

    Like

   • Driek zegt:

    BertG. zegt: Van jou kan ik ‘t hebben, dit soort bijbel teksten.
    Maar niet teveel.

    Dank je wel, beste Bert, maar ik tracht aan te tonen – hoewel het niet mogelijk is om op deze site die kwestie uitvoerig uiteen te zetten – dat die predikanten het “WOORD” zoals geschreven in het Nieuw Testament, op de verkeerde wijze in de praktijk brengen. Ik ben geen ‘belijdend christen’ , doch een ‘Bijbel-vorser’ , die de pest heeft aan die zalvende praatjes van al die predikanten.
    En zo’n dominee, die al eerder in het nieuws is geweest met zijn walgelijke naastenliefde, begrijpt maar niet, dat wat hij doet, niks te maken heeft met naastenliefde. Die man stort ons in het ongeluk met zijn geraaskal. En dat geld voor de meesten van zijn collega’s, die met de Bijbel in de hand dat schorremorrie helpt. Ik kan daar werkelijk maar niet over uit.

    Like

  • Cathja zegt:

   @ Driek 18:22

   Die dominee zal de teksten die u noemt wel overslaan denk ik, want dat zou een aanklacht tegen hemzelf betekenen!

   Met uw reactie eens, Driek.

   Like

 14. Pogo zegt:

  En wat zou hun boodschap dan wel niet zijn?
  Laat me raden; Broederschap en barmhartigheid. ‘Heb uw naasten lief gelijk uzelf.’
  Maar wat als dat gaat leiden tot je eigen ondergang?
  Dat kan niet de bedoeling zijn en dat is ook niet de bedoeling van Zijn Boodschap.
  De boodschap is de Blijde Boodschap/het Evangelie en daar zit niks bij voor ‘wereldverbeteraars’.

  Like

 15. delamontagne zegt:

  …………………Het altaar, de kansel en het doopvont worden weggehaald…………….!
  Het kruis zullen de “asieligers” zelf wel op een minder fijnzinnige manier verwijderen.

  Like

 16. BertG. zegt:

  Overleg met bewoners niet nodig voor Gemeente Cuijk : JA Wij willen gelukszoekers op het oude Homburg terrein.

  Nu lees ik in een verklaring van de gemeente Cuijk dat zonder enige vorm van overleg met de inwomers en omwonende het coa een aanbieding is gedaan waarbij het college van burgemeester en wethouders van Cuijk de bereidheid heeft uitgesproken om op een perceel onbebouwde grond noodopvang voor vluchtelingen mogelijk te willen maken, een stuk onbebouwde grond in Cuijk dicht in de buurt van winkels, recht tegenover het station BINGO het oude Homburg terrein wel toepasselijk dat hier voorheen varkens werden geslacht en verwerkt, dat is dan wel weer mooi, mogen moslims wonen op de grond van een oude varkensslachterij? Wat vind die pedofiele nep profeet hiervan? Of krijgen we hier in Cuijk echte vluchtelingen en geen toekomstige jihadisten met hun tiener dan wel kindbruidjes? Dat verandert de zaak, maar daar ga ik niet vanuit.
  http://1970bolo.blogspot.nl/2015/10/overleg-met-bewoners-niet-nodig-voor.html

  Like

 17. alidas1 zegt:

  Zou hun kop wel vast geschroefd zitten
  Anders zijn ze die subiet kwijt.
  Wat is er toch mis met die christenen.
  Denken ze nu dat GOD hun kan sparen als een paar gekken hun kop er af hakken.

  Like

 18. Perfide Albion zegt:

  Ik kan niet genoeg benadrukken dat de gristenhonden onderdeel van het probleem zijn. Gristenhonden zijn het grote probleem omdat ze heden ten dage de andere wang toekeren. Een echte gristenhond zou een nieuwe kruistocht starten. Tot die tijjd? Verdacht en verachtelijk volk..

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Perfide Albion 2:01

   Als u het woord ‘Gristenhonden’ blijft gebruiken, reageert u exact hetzelfde als de moslims als zij het over christenen hebben! U beledigt zeer veel christenen hiermee, die part noch deel hebben aan deze moslim-invasie!
   Ik zou het zeer op prijs stellen als u het gewoon over christenen heeft, in plaats van over ‘Gristenhonden’.
   Hiermee bedoel ik niet dat u geen kritiek mag hebben op christenen, maar u hoeft ze niet onnodig te beledigen.

   Like

 19. Avidia zegt:

  Er is maar een gezegd: ONBEGRIJPELIJK, de christelijken zijn de weg volkomen kwijt, hoe kan dat??? Ze verkopen zich aan de duivel.

  Like

 20. S Breget zegt:

  Zoals het er nu uitziet in Duitsland kan daar ook de fik in komen .

  Like

 21. Pingback: Kerkgemeente ontruimt kerk voor “asielzoekers” | Nikontino's Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s