Supermarktketen schrapt halal-aanbod na “islamofobe” reacties

Screenshot_35

In Oostenrijk gaat supermarktketen SPAR, een van de grootste supermarktketens van het land, in haar winkels in Wenen niet langer halal-vlees aanbieden. De beslissing van de keten is ingegeven door de vele “islamofobe” reacties op sociale netwerken.

“Als gevolg van de (onterechte!) beschuldigingen en van een verhitte discussie op Facebook heeft SPAR besloten om de verkoop van halal-vlees in Wenen stop te zetten”, schreef de onderneming donderdag op haar Facebook-pagina. Commentaren op het vernieuwde aanbod gingen van “En hierna? Gaan we enkel nog onze boodschappen in boerka mogen doen of wat? “ tot het nijdige “Halal, dat is alles waar de islam voor staat: brutaliteit, misprijzen voor het leven en intolerantie voor al wie anders denkt of gelooft”.

“Als bedrijf dat alle gemeenschappen in Oostenrijk bedient, zijn we triest en gechoqueerd door de toon van deze discussie en hebben we besloten de nodige maatregelen te nemen. Het spijt ons heel erg, maar het lijkt erop dat Oostenrijk nog niet klaar is voor zoiets”, luidde het.

SPAR was pas vorige maand gestart met de verkoop van twee producten op basis van halal-vlees. Het ging om een “test” in twintig filialen in Wenen, die gevestigd zijn in wijken met een grote moslimconcentratie. De Facebook-pagina van het bedrijf werd nagenoeg onmiddellijk overspoeld met negatieve en denigrerende commentaar op moslims, migranten en multiculturalisme in het algemeen.

Ook de joodse gemeenschap in Oostenrijk reageerde al gechoqueerd op de “haatcampagne” die “doet denken aan de antisemitische argumenten tegen koosjer vlees”.

Bron:
www.nieuwsblad.be
(h/t Johan G.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Appeasement, Dhimmitude, Graaien, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Moslims, Multiculti, Oostenrijk, political correctness, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Supermarktketen schrapt halal-aanbod na “islamofobe” reacties

 1. Hendrik M. zegt:

  Tja, als je het als supermarkt meent vlees te moeten verkopen van dieren die op een verschrikkelijke manier gedood zijn, waarbij zo’n moslim sujet ook nog eens een vloek uitgesproken heeft over alle niet moslims, loop je de kans dat gewone mensen dat niet prettig vinden.
  Liefst zou ik een verbod op verkoop in Nederland zien van zulk halal vlees.
  Dat verbod zit er nog niet in, zou dus graag zien dat er op halal vlees een grote opvallende niet verwijderbare sticker met ‘halal’ komt.
  Dit om te voorkomen dat de gewone mens er thuis pas achter komt dat hij per ongeluk ‘halal’ vlees heeft gekocht; iets wat me al eens overkomen is…

  Like

  • Driek zegt:

   Wat is dat toch steeds een gedoe met dat halal – voedsel, In de supermarkten ligt toch ook geen koosjer vlees of ander voedsel dat door de rabbijn is goed gekeurd? Joden die leven volgens de Joodse wet en dus een koosjere huishouding voeren, hebben daar hun eigen winkels voor.
   Behalve Matses voor Pesach, die zijn het hele jaar door in de supermarkt te koop. In Nederland is in Enschede sinds 1933 de matsefabriek Hollandia Matzes B.V. gevestigd. Deze fabriek staat onder rabbinaal toezicht van het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap, wat betekent dat de daar gemaakte matses ook koosjer zijn.
   Ze moeten een keer ophouden met dat gesodemieter van halal. Ik ben die moslims zo verschrikkelijk spuugzat.

   Like

  • win zegt:

   sticker? tja,…waarom niet. op joodse producten uit de nu betwiste gebieden uit het eeuwenoude israel komt ie ook.

   Like

  • Breget zegt:

   En op vlees bij de keurslager moet men de slager maar vertrouwen dat het geen Halal geslacht vlees is .Koop wel bij de keurslager hoor ,maar blijven de antwoorden ontkennend.

   Like

 2. jungleelephant zegt:

  Ik vind dat Joden toch onderhand een keus moeten maken in plaats van altijd overgevoelig te reageren als het om halal gaat:dit is 2015 en er zijn nu andere,betere technieken voorhanden dan honderd jaar geleden!

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Ik denk dat je een en ander niet helemaal goed begrepen hebt. Nog een keer langzaam lezen en even op je in laten werken.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • Driek zegt:

   jungleelephant zegt: Ik vind dat Joden toch onderhand een keus moeten maken in plaats van altijd overgevoelig te reageren als het om halal gaat:

   Beste jungleelephant, Joden reageren niet overgevoelig als het om halal gaat. Joden hebben niks met halal. Er is groot verschil tussen wat Joden koosjer noemen en de moslims halal. Het woord koosjer heeft betrekking op het slachten van vee. Een Jood eet geen vee dat halal geslacht is. Halal – voedsel is voor de Joodse wet verboden. Ik heb dat hier nu al verscheidene keren uiteengezet, ik doe het niet weer, want blijkbaar leest toch niemand het.

   Like

   • jungleelephant zegt:

    Oke,maar iedere keer als er een verbod op halal slachten ter sprake komt of dreigt, gaan moslims uit hun dak,maar worden ook de Joodse mensen boos:vandaar,dus!

    Like

 3. Pogo zegt:

  In Nederland zijn we ook niet helemaal ‘koosjer’.
  Onze tolerantie kent geen grenzen.

  ‘Genocide-verheerlijkende imam uitgenodigd in vijf Nederlandse moskeeën.’

  ‘Moskee van bloemen gooiende imam ontving antisemitische haatsjeik’

  http://www.carelbrendel.nl/2015/12/03/moskee-van-bloemen-gooiende-imam-ontving-antisemitische-haatsjeik/

  Like

 4. Pieter zegt:

  Met genoegen kijk ik altijd in AH naar het halal-schap dat nog vol vlees ligt.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Een methode die zou kunnen helpen als het maar iets massaler gedaan werd is als volgt; Men neme uit het vak halalproducten een product dat gekoeld hoort te blijven en neem dat mee in het wagentje, ergens aan de andere kant van de super leg je het terug tussen niet gekoelde producten en gaat gewoon verder alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.
  Tegen de tijd dat het ontdekt is en uiteindelijk weer terug in het oorspronkelijke vak is enig tijdverloop, nog los van de ergernis bij het personeel moet er ook rekening gehouden worden met de terugloop van kwaliteit of het risico lopen dat iemand er ziek van wordt!
  Ik doe het met enige regelmaat, als het niet helpt heb je toch nog even stille voldoening!

  Like

 6. Jan zegt:

  “het lijkt erop dat Oostenrijk nog niet klaar is voor zoiets”

  Volgend jaar wel klaar voor? of het jaar daarna?

  Like

 7. Hans zegt:

  Beste bewijs dat de linke linkse fascisten en dieren terroristen onder één hoedje spelen met de islam.
  WAAROM WEL NERTSEN LOSLATEN EN TEGEN KILO KNALLERS ZIJN. EN NIET TEGEN halal VLEES AGEREN???????????
  Hypocriet links tuig! Tegen moslims durven jullie niet. In tegenstelling tot hardwerkende burgers die niet terugslaan en voor jullie uitkering werken zodat je uit kunt slapen.
  Dat is nôg een overeenkomst tussen links tuig en islamisten. NIET WERKEN.

  Like

 8. Jan zegt:

  ‘De Spar’ is een acroniem: Door eendrachtig samenwerken profiteren allen regelmatig

  Alleen politieke zombies en landverraders werken eendrachtig samen met het woestijnvolk

  Like

 9. Elena zegt:

  Men kan de moslims geen grotere woede aandoen, door gewone pakken vlees in de vleesvriezer met halalvlees te mieteren….lol.

  Like

 10. Tja slachten moet en zal op middeleeuwse sadistische manier plaatsvinden, mo het zeit.Deze dictator had absoluut geen compassie voor mensen, laatstaan voor dieren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s