Rechtbank: België moet € 125,- per dag betalen aan dakloze vluchteling

Screenshot_13

Het Brusselse Arbeidshof legt de Belgische overheid een dwangsom van 125 euro per dag op als ze er niet in slaagt om een 17-jarige Afghaanse vluchteling opvang te bieden.

Dat schrijven De StandaardLe Soir en de kranten van Sudpresse. Het arrest viel dinsdag.

Het Arbeidshof deed zijn uitspraak in de zaak van een zeventienjarige Afghaanse jongen die eind november in België aankwam. Hij kreeg op 30 november van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) te horen dat hij pas over 17 dagen aan de beurt kwam. De pre-opvang in de WTC-toren zat vol en dus moest hij op straat slapen.

Volgens staatssecretaris voor Asiel Theo Francken (N-VA) was er geen probleem, omdat een kandidaat-asielzoeker volgens hem pas recht heeft op een opvangplaats nadat zij of hij is geregistreerd bij de DVZ.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, België, Brussel, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

31 reacties op Rechtbank: België moet € 125,- per dag betalen aan dakloze vluchteling

 1. Lemmens zegt:

  IN BELGIÈ ZIJN ZE OOK AL ACHTERLIJK , DE RECHTERS MET NAME ( LINKSE IDIOTEN)

  Like

 2. Drs.P. zegt:

  Belgische autochtonen verarmen en gore asielparasieten worden geholpen met zoveel geld waar gewone mensen alleen nog maar van dromen (30×125/maand), waar lijkt dit ook al weer op, ehhhhhh, o ja dat was NL, daar gebeuren gelijksoortige dingen.
  Dit zal zeker een gigantische aanzuigende werking hebben, straks heel afganistan en veel andere klote …..stannen allemaal naar Belgie!! Trouwens, hoe komt zo’n parasiet aan de beste advokaten van Belgie, wie heeft hem dat in zijn smerige booslim oortjes gefluisterd ????
  Bijltjes dag komt steeds dichterbij, en dat geldt ook voor asielparasiet advokaatjes en rechters, want dit gaat net zo lang goed tot het gigantisch fout gaat en de bevolking het niet meer pikt!!!!!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • Realist zegt:

   Ik vrees dat je nog heel lang kunt wachten op bijltjesdag, 75% stemt niet op Wilders. Zelfs na 2 of 3 bloederige aanslagen zul je zien dat er geen opstand ontstaat, er zullen hooguit een paar moslims op straat worden gepakt, that’s it. Kijk naar Frankrijk bijvoorbeeld. En mocht er wel een grote volksopstand ontstaan (dat is te hopen) dan worden wij doodgeschoten door de politie/het leger, de moslims laten ze per definitie met rust, die onthoofden er nog jaren lustig op los. In Frankrijk zijn maar liefst 3 kazernes doorzocht na de Parijs. Ik bedoel maar. Ze willen dit zo, ze offeren ons op. Ze zijn vervloekt, ik kan het niet anders meer duiden.

   Like

   • Driek zegt:

    Realist zegt: Ik vrees dat je nog heel lang kunt wachten op bijltjesdag, 75% stemt niet op Wilders.

    Nu, beste Realist, ik ben bang dat u gelijk krijgt, de meerderheid stemt niet op Wilders, dat wordt D66, VVD en Groen Links. Zoiets gaat het worden, denk ik. En inderdaad, stel dat het tot een volksopstand komt, dan worden wij doodgeschoten. Die moslims laten ze met rust, anders hadden ze die lui allang niet meer toegelaten.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Realist 9 december 2015 om 18:28

    Ik ben net zo realistisch als u. Er kómt gewoon nooit meer een oplossing.
    Niet van mensen tenminste…

    Ik zie niet anders dan ‘Gutmenschen’ om me heen en figuren die alles gelaten over zich heen laten komen: “Och, we moeten allemaal een stapje terug doen” en verder gaat iedereen nog naar festivals, kijkt naar voetbal op tv en gaat drie keer per jaar op vakantie.
    En in de supermarkt zie ik nog vele zeer volgeladen winkelwagens.
    Het vuurwerk zal met oud en nieuw ook wel weer overvloedig knallen,dus waar hééft men het over hè?

    Like

   • Edjan zegt:

    @ Realist. Ik ben bang dat je met elk woord gelijk hebt. Men neemt het je hier kwalijk als je “het opgeeft” maar je moet ook geen valse hoop wekken met (on)mogelijke opstanden, (on)mogelijke verkiezingsuitslagen of een (alleen in dromen bestaande) hulp van leger en politie. Inderdaad, onze ondergang is gewild en gepland.

    Misschien is het beter je voor te bereiden op een andere wereld en een heel andere manier van leven. Misschien zijn wij en/of onze nakomelingen over 20-30 jaar wel ontheemd, op de vlucht, elke dag vechtend voor ons bestaan? Zelf zou ik er graag een paar mee willen nemen. Dat is alles.

    Like

   • Treintrien zegt:

    Of nog erger: dat ze niet alleen niet op Wilders stemmen maar ook nog iedereen met een nog werkend brein uitmaken voor racist, nazi of erger…. Ow…wacht…dat was al.
    Wanneer gaan we voor een onafhankelijk hollandistan in de flevopolder of zo? (dan duurt dat experiment percies zo lang als dat de dijken het houden zonder onderhoud)

    Like

   • Tja REALIST,ik woon vèr weg,maar ook ik zie de nederiglander als lammeren naar de slachtbank gaan (Op een kleine minderheid na)Wat is er geworden van een eens(heel lang geleden) strijdbaar volkje??

    Like

   • Realist zegt:

    Edjan zegt: “Men neemt het je hier kwalijk als je “het opgeeft”
    Beste Edjan, ik kan je gerust stellen, opgeven zal ik nooit doen en ik sta vooraan in de strijd mocht het zover komen. Mijn strijd op dit moment voer ik met de pen op velerlei manieren. Mijn familie, vrienden en kennissen (waaronder redelijk veel linksen) krijgen met grote regelmatig een berichtje van mij waarin ik waarschuw en bewust maak. En het helpt! Zelfs de (extreem) linksen in mijn kennissenkring worden wakker en anti-islam! Er is altijd hoop! De Waarheid wint altijd!

    Like

   • Edjan zegt:

    Beste realist, 10 december 2015 om 16:32
    Liever strijdend ten onder dan als slaaf blijven leven.

    Like

 3. jungleelephant zegt:

  Ik doe het er voor:125 euro per dag!

  Like

 4. Jade zegt:

  Da`s een best inkomen voor een 17-jarige.
  Ze zijn gewoon hartstikke gek…

  Like

 5. Idefix zegt:

  Ik ga hier niet meer op reageren…Morgen om 5 uur loopt mijn mekker weer af zodat dit gajes 125 Euro per dag kan vangen..!!!

  Like

 6. Sjaak zegt:

  EN WAT IS MET ONZE EIGEN DAKLOZEN ?
  ACH ZO VERREKKEN ZULLEN ZE !

  Like

 7. Leo zegt:

  Wat moet je hier nu nog op zeggen?

  Like

 8. Gert Jan Reitsma zegt:

  Geachte medeschrijvers, dit zijn de duidelijkste tekenen dat het EINDE VAN EUROPA dichtbij is.

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Inmiddels hebben ze hem in een gesloten opvang gepleurd,omdat hij al elders had gewoond en verschillende veilige landen had doorkruist!Dus hoeven ze hem niet uit te betalen.Neemt niet weg dat de uitspraak van die rechter voor geen meter klopt!Rechters moet je ,bij falen,uit hun ambt kunnen zetten!Dus moet de wet veranderd worden:nu zitten ze er voor het leven en kunnen dus heel erg veel verstieren!

   Like

 9. elisah zegt:

  Alle daklozen uit Belgie moeten zich melden bij deze rechter, ze hebben ook recht op 125 euro per dag.

  Like

 10. tjonge zegt:

  ik zit toch met een technische vraag,
  waar heeft de afghaan geslapen de afgelopen dagen/weken toen die van afghanistan helemaal naar belgie is gereisd en daarmede minimaal een stuk of 5 (heb ze niet geteld) europese landen is gepasseerd ????
  want dan moet ie het eerste land (schengen) ook aanklagen, en het 2de, en het 3de enz….
  .
  iets in mij zegt dat deze logica van de rechter niet rechtvaardig is om belgie aansprakelijk te stellen, m.i. had de afghaan zich bij het eerste europese land op zijn reis vanaf afghanistan moeten laten registreren…
  .
  maar ik kan het mis hebben…

  Like

 11. boorzalf zegt:

  3875 euro per maand, en dat netto.

  Like

 12. Sjoe! zegt:

  Fok! Ik ben ook dakloos!! 🙂

  Like

 13. Elena zegt:

  Laten we allen beginnen onze huizen te verkopen of de huur opzeggen, dan onze paspoorten in zee flikkeren, een zonnebankkuurtje en zwart geverfde haren…dan naar een aanmeldcentrum.
  Mannen laten hun baard staan, vrouwen dragen een kopvod, verder kijken we wat appelig..daar we de taal niet begrijpen.
  Na bijna 50 jaar gewerkt te hebben..nu AOW en pensioen…komen wij lang niet aan dat inkomen.
  Die rechter met zijn gore hypocriete uitspraak..moet aan de hoogste boom gehangen worden
  Moge al die gore ( moslim knuffel ) rechters zo snel mogelijk zich met hun auto om een dikke boom vouwen!!.
  Helaas zijn rechters benoemd voor het leven.
  Wie heeft dat pleuris jong een advocaat betaald, wij kunnen dat niet betalen van ons inkomen.

  Like

 14. Republikein zegt:

  x 2.20371 = veel guldentjes
  x 40,3399=veel francjes
  Trek me niks van aan, heb een kerstboom gekocht, laat de arremoe de pest krijgen!

  Like

 15. Tycho zegt:

  3750 euro in de maand??? een persoon in de bijstand krijgt niet meer dan 900 euro (incl alle toeslagen in NL) ik weet niet hoe die rechter aan 125 euro per dag komt en de uitkeringen in belgie zullen vast wel gelijk zijn aan Nederland. hoezo zakkenvullen?

  Like

 16. Hendrik M. zegt:

  Ach, lees gewoon, en zie dat het al goed is als ze dat stuk Afghaans vullis in een bajes of zo zetten.
  Het joch had zich ook moeten aanmelden in het eerst veilige land; gewoon daarheen terug sturen is ook ok.
  Rare rechtspraak, doch zo’n joch op straat laten, zich in z’n behoeften laten voorzien door diefstal, berovingen, moord en doodslag is ook al zowat…

  Like

 17. Avidia zegt:

  Ik hoor net op de radio, dat een asielzoeker meerdere vrouwen verkracht heeft omdat ze er teveel vrouwelijk bijliepen en hij dacht dat je haar dan zo kon pakken, ja, ja!!!!! Rotvolk, zitten we mooi mee opgescheept en wat doet de regering???? Al mee binnen laten, tsssssssss

  Like

 18. hans zegt:

  banken, verzekeringen, woningcorporaties, belastingen en justitie zijn gelijkgeschakeld, dus kun je spreken over een Fascistische maatschappij en kunnen we dus in gewapend verzet komen.
  links zal met ons eens zijn, ha ha!

  Like

 19. Lesley zegt:

  In NL gebeurt het ook. Het is te zot voor woorden! Pensioenen worden gekort. Ziektekosten en verzekeringen lopen de spuigaten uit! Maar asielzoekers en vluchtelingen krijgen alles voor niets! En ondertussen de ISIS binnen halen!

  De politiek is te imbeciel om te verwoorden!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s