Todenhöfer legt uit: Daarom wordt Israël niet door ISIS aangevallen

Screenshot_7

Jürgen Todenhöfer met strijders van de “Islamitische Staat” in Mosul, waar hij 10 dagen achter de vijandelijke linies doorbracht. De Duitse journalist zegt dat de terroristen de capaciteiten van het Israëlische leger beschouwen als “een reëel gevaar” voor hun succes.

(Vertaling: E.J. Bron)

Israël is het enige land waarvoor de terroristen van ISIS bang zijn – reden daarvoor is de guerrilla gevechtservaring van het Israëlische leger. Dit zegt de journalist Jürgen Tödenhofer, wiens boek over zijn 10 dagen bij ISIS een bestseller werd.

Todenhöfer werd in een actueel artikel in de krant “Jewish News” als volgt geciteerd: “Het enige land waar ISIS bang voor is, is Israël. Ze vertelden me dat ze weten dat het Israëlische leger te sterk voor ze is.”

Jürgen Tödenhofer vertrok voor een periode van tien dagen samen met zijn zoon Frederic naar het door de ISIS-terroristen gecontroleerde gebied in Syrië – na een half jaar van voorbereidingen, waarin hij van de terroristen via internet veiligheidsgaranties voor zijn leven regelde.

Todenhöfer zei daarna dat ISIS bezig zou zijn met “de voorbereiding van de grootste religieuze zuiveringen uit de geschiedenis” en met de mogelijkheden ter bestrijding van de terroristen zou hij “pessimistisch” zijn: “ISIS is machtiger en gevaarlijker dan veel westerse politici vermoeden.”

Todenhöfer beweert dat het onderdeel van de ISIS-tactiek zou uitmaken grondtroepen op haar gebied te lokken om Amerikaanse en Britse soldaten gevangen te kunnen nemen. Deze zouden geen ervaring met huis-aan-huis gevechten en terreurstrategieën hebben. In Mosul zouden zich bijvoorbeeld 10.000 ISIS-strijders bevinden, verspreid over 2.000 woningen onder 1,5 miljoen mensen. Voor westerse legers een moeilijk terrein.

Dit zou bij het Israëlische leger echter anders zijn: “Ze weten dat de Israëli´s keihard zijn in de bestrijding van terroristen en guerrilla. ”Daarom zou men bij ISIS van mening zijn dat Israël bij de huidige stand van zaken en met de huidige strategie onoverwinnelijk zou zijn.

Todenhöfer had contact met ISIS-mensen van de media-afdeling, met rechters, strijders en aanvoerders – en hij zegt dat de eerste fase van het IS-plan om de wereld te veroveren zou zijn het Midden-Oosten te veroveren, op Israël na, om bovengenoemde reden. Fase 2 van het plan zou de verovering van het Westen zijn. dit zou echter eerst geen conventionele oorlog meemaken, maar grote terreuraanslagen. “Ze zeggen dat ze niet teveel veldslagen tegelijkertijd willen voeren”, aldus Todenhöfer volgens “Jewish News”.

De “ongelovigen-belasting”

Natuurlijk was er al de obligatoire dreiging tegen de Israëli´s. In een videoboodschap waarschuwde de groepering vorige maand in het Hebreeuws dat er “geen enkele Jood” zou worden overgelaten. Todenhöfer echter zei: “ISIS beschouwt alle andere religies behalve de ISIS-islam als vijand. Ze zegt dat ze Joden en christenen in leven zouden laten als zij de Jizya, een speciale belasting, betalen, ongeveer 600 dollar per jaar. Ook heeft men tegen christenen in Raqqa en Mosul gezegd dat ze kunnen blijven, maar 100.000 van hen gaven er de voorkeur aan om te vertrekken.”

Waarom ISIS “afvallige” moslims wil vermoorden

Het plan met de omgang met sjiitische moslims klinkt al radicaler. “Ze vermoorden alle sjiieten die in hun handen vallen”, aldus Todenhöfer. “Ik vroeg hen of ze bereid zouden zijn alle sjiieten te doden en ze spotten: “150 miljoen of 500 miljoen, dat maakt ons niet uit. Dat is voor ons alleen maar een technisch probleem. Daartoe zijn we bereid.”

Westerse moslims, die als kiezers de democratieën ondersteunen, worden eveneens als hoofdvijanden gekwalificeerd – met de motivering dat ze met hun stem mensen volmacht geven om wetten uit te vaardigen en daarmee Allah negeren.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, ISIS, Islam, Islamisering, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid. Bookmark de permalink .

29 reacties op Todenhöfer legt uit: Daarom wordt Israël niet door ISIS aangevallen

 1. Joga zegt:

  Ja, maar Rutte zegt dat de Islam niets met ISIS heeft te maken en we ze daarom niets in de weg mogen leggen. Vandaar dat onze F16’s er in Irak met een zeer grote boog omheen vliegen itt de Russen. Ook weer iets met een onderste steen?

  Like

  • Eli zegt:

   Hoe kun je dit nu geloven. Staat Islam dan al die dingen toe. Ze vermoorden elke christen and Jood die ze zien dat is ISIS maar niemand staat tegen ze op behalve Rusland heeft ze aangevallen. Islam is Sharia Law en U heeft niets te vertellen als zij in je land komen.

   Like

   • Sniper zegt:

    Wat heb je gesnoven? Rusland valt IS helemaal niet aan maar juist de tegenstanders van IS (Het Vrije Syrische Leger en de Peshmerga). Rusland steunt indirect IS.
    Assad heeft afspraken met IS dat ze elkaar zoveel mogelijk met rust laten.
    Alleen het westen valt puur de jihadisten aan.

    Like

 2. frank de bakker zegt:

  Zoals ik vroeger veel het bordspel risk speelde en daarna ook en paar digitale varianten die een stukje uitgebreider waren, leerde ik dat het eerst zaak was n goede verdediging te hebben en pas naar buiten te kijken als de verdediging stond als en huis.
  Ik geloof dan ook meteen dit verhaal over Israel, sterke staat, sterke grenzen en niet uit om de staat met enorme inspanning te vergroten, maar slecht heel klein uitbreiden aan de buitengrenzen. En steeds de verdediging aansterken met als doel een ondoorbreekbaar fort.

  Like

 3. De Joden knallen terroristen meteen kapot, in Europa en Amerika worden ze in leven gelaten, een dure advocaat, een psycholoog, moeilijke jeugd gehad, media aandacht, terugkeer in de maatschappij, humanisme, vrijheid van religie, zelfs christenen die voor je bidden, enzovoorts….

  Like

 4. C.A.Barstow zegt:

  ”150 of 500 miljoen mensen uitroeien is voor ons alleen maar een technisch probleem”
  deze uitspraak is weer een bewijs dat de islam gelijk gesteld kan worden met het Duits Nationaal Socialisme ten tijde van WWII.
  Op de Wansee Conferentie in 1942 werd door naziambtenaren het zelfde probleem besproken maar dan ten aanzien van de Joden.
  Die smerige islam nazi barbaren kunnen hun koran ook wel ”Unser Kampf” noemen om samen met Hitlers ”Mein Kampf” op de brandstapel gegooid te worden.

  Like

  • Janalb zegt:

   voor de VS is het geen technisch probleem om in het hele midden oosten het hoogste straatbeeld tot pakweg 5 cm te minimaliseren, ik vind dat er meer dreiging in die richting van de VS moet komen.

   Like

 5. anna zegt:

  misschien was het beter geweest die 3 miljard niet aan Erdogan te geven maar aan de Israëli´s

  Like

  • Cathja zegt:

   Zeker weten!!

   Like

  • vanhetgoor zegt:

   Ja, dat is een goed idee. Die drie miljard Euro zijn nu weggegooid geld, de stroom vluchtelingen blijft gewoon doorgaan en de reden waarom ze vluchten blijft ook onverminderd. Als de Israëli’s zouden gaan vechten, (dat doen ze niet, maar stel!!) dan zou de oorzaak van het vluchtelingen probleem worden aangepakt. En ik heb nu juist de indruk dat dit hele vluchtelingen probleem wel een de oorzaak van de oorlog kan zijn, en niet het gevolg vàn de oorlog!

   Like

  • Anna. zegt:

   Ja anna dat is duidelijk…. Het geld had beter naar Israël gekund . Maar u moet niet vergeten dat het EEN GROTE religieuze oorlog is. Dat blijkt duidelijk uit het verhaal van deze journalist….. Israël houdt min of meer voor ons ( de rest van de hele wereld) nog de wind uit de zeilen….. En wat doet Europa……..die vertoont dhimmitude gedrag. EUROPA HEEFT ERDOGAN MET 3 MILJARD EURO ” AFGEKOCHT” om vluchtelingen tegen te houden…… ERDOGAN HOUDT ONS NU AL IN GIJZELING…… HIJ CHANTEERT ONS AL VOLOP….. Wij betalen al Dhimni belasting welliswaar nu nog collectief maar het heeft dezelfde strekking…… Terwijl juist Erdogan roept dat er geen gematigde islam is hij zegt islam is islam……. Deze man is voor Europa een direkte bedreiging….. ( Overigens zei Abutaleb dat ook woensdag avond…..islam is islam……Zijn dochters tastten duidelijk ZIJN EER aan…. De programma inhoud deed de titel eer aan)

   EUROPA IS BANG……. Voor Europa is het fenomeen religieuze oorlog nieuw in Israel worstelen ze er al jaren mee…… Ze kennen de islam door en door…. de zogenaamde Palestijnen zijn door de islam tot een speerpunt verheven in de oorlog van de islam tegen het Jodendom…… De joden moeten het land uit….. Er moet een religieuze zuivering komen in heel israel…… Het is naar voorbeeld van Hitler……Maar ISRAEL IS NIET BANG NIET ZE ZIJN WEL ALERT MAAR NIET BANG… EN ZE SLAAN TERUG ALS VERGELDING…… ZE MIJDEN ZOVEEL MOGELIJK DE AANVAL….. Omwille van de publieke opinie en toch doen ze het nooit goed er is altijd vlijmscherpe kritiek….. Op Israel………. Wel eens afgevraagd hoe dat zou kunnen komen……

   Bang voor de islam een verkeerde houding je moet heel hard en consekwent zijn dat is het enige waar ze nog een beetje respect voor hebben…….

   Like

  • Janalb zegt:

   Ook als het 1.000 milliard zou kosten om Israël zo ver te krijgen om dat gespuis uit te roeien is het een goede investering. Maar ja….dan ben ik toch bang dat het Westen en Rusland mee moeten doen. Is in principe slechts een questie van een paar dagen.

   Like

 6. Pingback: Todenhöfer legt uit: Daarom wordt Israël niet door ISIS aangevallen | Rechtsaf doorzee

 7. carthago zegt:

  De barbaarden zijn als de dood voor de Israëlische commando’s,terecht, die israelis gaan tot het ultieme einde,never surrender. Dat zou die kokosnoot in Washington toch eerder met z’n slappe lach kunnen gebruiken, maar die is voor de hele wereld bang z’n slappe volstrekt niets zeggende charisma te verliezen.

  Like

 8. jantjeuitnl zegt:

  Gelukkig hebben we de Russen ook nog. Die maken gehakt van Isis. Die smerige verraders van de EU en de VS, bah!

  Like

 9. Sjaak zegt:

  Israël is het volk van de echte levende God God deed een belofte aan Israël dat het nooit geheel verwoest zal worden God zal ze in kracht bij staan maar Hij zij ook jullie zullen altijd in oorlog zijn tot de Heere Jezus terug keert de duivel siddert voor Israël omdat hij nooit zal winnen van onze lieve hemelse vader en Zijn Zoon de Heere Jezus Christus haleluja heel het volk Israël zal zalig worden door het volbrachte werk van onze Zaligmaker de koning der koningen Jezus Christus is Zijn naam

  Like

 10. Avidia zegt:

  Israël is een uitverkoren volk, niemand kan Israël vernietigen, het is een uitverkoren volk, en gelukkig maar, hoe kunnen ze leven te midden van zoveel haat, is voor mij onbegrijpelijk, Trouwens dat de acceptatie niet eens komt, is voor mij even onbegrijpelijk,

  Like

  • fleckie zegt:

   Om een ‘(internationale )zondebok’ te hebben,: ( is gemakkelijk) . Daarbij,: JODEN bouwen ELKE KEER opnieuw weer op, zijn o.a. economisch goed onderlegd, ( moest wel, werden vroeger gedwongen hun goederen en banktegoeden af te staan, voor onderhoud van diverse’ instellingen’ etc. en bij aflopen van hypotheken, werd er weer eens een of meerdere pogroms ontwikkeld, waar de meute kans zag, zich te ‘verrijken’ ten koste van de Joden,:na vermoording: bijna in ALLE LANDEN van Europa, zelfs in GROOT-BRITTANNIE

   Like

 11. 4sjun zegt:

  Israël slaat hard terug als dat nodig is om rechtvaardigheid te waarborgen. Precies dat kan er in Europa worden opgestoken van de mentaliteit die ook al spreekt uit de 66 boeken waaruit de bijbel is samengesteld waarop de joodse en Europese cultuur geënt is. Al te goedgelovigen zijn met hun afkeur voor de sleutels van de hier nog vigerende cultuur het oog voor de rechtvaardigheid kwijtgeraakt en zo vinden onder andere omkering van dader en slachtoffer en praktisering van een slachtoffercultuur hun ingang.
  .
  Gelukkig staat het iedereen in ons land nog steeds vrij om zichzelf te blijven oriënteren. Deze en andere boeken zijn nog steeds te koop en op andere manieren inzichtelijk. Waarom zou je weigeren van zulke mogelijkheden gebruik te maken? Waarom zou je jezelf een rugzakje met culturele, psychische en intellectuele bagage onthouden dat je in staat stelt nog vlotter onderscheid te kunnen maken bij wat er om je heen gebeurt?
  .
  Neem en lees gratis: http://www.online-bijbel.nl

  Like

 12. oud-marinier zegt:

  De Israeli’s / Jodn hebben groot gelijk. Mijn ervaring als UNIFIL militair , regelmatig samen met Israeli’s gepatrouilleerd enz enz… ” Eerst schieten , daarna vragen stellen ” , en verder…er zijn genoeg mensen (militairen , agenten, security personeel) die meer dan voldoende ERVARING hebben in STADSGUERILLA TACTIEK , STRATEGIE etc etc… Verder , als iemand die reeds lang(ere) tijd in een moslim land woont/werkt…..In NL weet men nog niet half hoe “smerig” mzzls kunnen zijn. Wat IS toont , is nog niets vergeleken bij wat de Europeanen te wachten staat . Het wordt HOOG tijd , dat men zich gaat realiseren , wat voor BEESTEN mzzls zijn als het er op aan komt. En men moet ZELF , NOG BEESTACHTIGER worden en hen met dezelfde tactiek / strategie terug pakken. Vooral hun naasten en geliefden….die gaan HE-LE-MAAL door ’t lint…en dat is waar je ze hebben wil…DAN gaan ze fouten maken en zijn ze te verslaan , met een snoeihard beleid en IJZIGKOUD , KOELBLOEDIG GEWELD jegens hen. Anders kan men in Europa wel inpakken.
  En die 10.000 strijders waar ze het over hebben in ’n stad van 1,5 miljoen inwoners…..!!!
  Dat is niet zo moeilijk , mits men genoeg manschappen heeft en degelijk materieel / wapens.
  Verder een goed plan (strategie en tactiek) ….om de zaak aan te pakken .

  Like

 13. Pingback: Waarom wordt Israël niet door IS aangevallen? | Likoed Nederland

 14. Jan zegt:

  Israël zal vanuit de VN worden aangevallen: De Gek in het Witte Huis wil Moon opvolgen

  Obama Privately Campaigning to Take Over as Secretary-General of United Nations

  Barack Obama has privately campaigned to succeed Ban Ki-moon as United Nations Secretary General at the end of 2016.

  Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu is also reportedly working with moderate Arab States to prevent this transition.

  Netanyahu remembers well just how US President Barack Obama brushed aside Israeli objections and went ahead with the P5+1 nuclear agreement with Iran.

  Now, Netanyahu is reportedly planning some personal payback.

  According to the Kuwaiti newspaper Al-Jarida, Netanyahu will make common cause with moderate Arab governments in order to sabotage Obama’s plan to succeed Ban Ki-moon when the South Korean diplomat ends his term as United Nations secretary-general on December 31 of this year.

  http://www.thegatewaypundit.com/2016/01/report-obama-privately-campaigning-to-take-over-as-secretary-general-of-united-nations/

  Like

 15. PapiChulo zegt:

  Wat een ongelooflijk lulverhaal van die Todenhofer. Hij heeft 10 dagen lang isis strijders kunnen interviewen en ze hebben hem niet vermoord of onthoofd uiteindelijk??? En de VS Rusland Groot Brittannië Frankrijk etc. zijn samen niet opgewassen tegen isis maar van Israël zijn ze wel bang??? Meen je dit nou serieus Todenhofer??? Dat mensen deze mongool nog serieus nemen na zo’n belachelijk verhaal te hebben gepubliceerd.

  Like

 16. Pingback: Komt ISIS nu naar de Gazastrook? | voorzieners

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s