NEDERLAND WAS TE VOL . . .

Screenshot_8

(Door: Gerard de Boer)

Toen eind 1949 de Nederlandse bevolkingsomvang de ‘gevaarlijke grens’ van bijna 10 miljoen inwoners had bereikt vond de regering, onder leiding van PVDA-premier Willem Drees, dat de tijd was aangebroken dat men beter kon gaan emigreren, want “Nederland werd te vol”. In zijn Nieuwjaarstoespraak van 1950 zei Drees: “Een deel van ons volk moet het aandurven zijn toekomst te zoeken in grotere gebieden dan eigen land”. Ook koningin Juliana wees er in 1950 in de troonrede op: “De sterke bevolkingsgroei en de beperktheid van de beschikbare grond blijven een krachtdadige bevordering der emigratie eisen”.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Demografie, Hypocrisie, Immigratie, Nederland. Bookmark de permalink .

15 reacties op NEDERLAND WAS TE VOL . . .

 1. EPN Nieuw Nederland zegt:

  Mijn tweet: “Snel valt ook voor @diederiksamsom het doek: deze Bilderbergmisdaadgroepgestuurde pipo vertelt dat er nog wel 200000 gelukzoekers bij kunnen”

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Vergelijk PvdA toen met PvdA nu: Samsom zegt: We kunnen 200.000 vluchtelingen opvangen.
  Alleen deze groep zou via gezinshereniging binnen een jaar uitgroeien tot 1 miljoen. Tel uit je winst.
  Het is maar goed dat deze Partij voor de Allochtonen in de peilingen op nog maar 9 zeters staat. Alleen moeten we een beetje opschieten met verkiezingen om dat waar te maken. Daarna kan er wellicht een regering gevormd worden met mensen met VERSTAND.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 3. Maar goed, dat die oproep al in ’79 al niet meer werd gedaan, want achteraf bezien was het een onbeschoft gebaar: Nederlanders verzoeken om het eigen land te verlaten, zeker in combinatie met de opname van al die repatrianten, luttele jaren later! Om nog maar te zwijgen van het feit dat ‘te vol’ later óók weer een zéér relatief begrip gebleken is.
  Natuurlijk kun je op een gegeven moment die indruk krijgen, en iets van waarheid zit er altijd wel in, maar ook dan dient men steeds in het oog te houden, wie er het eerst in aanmerking komen voor emigratie. En dat zijn níet de oorspronkelijke, autochtone Nederlanders.
  We zien het: Wegmetonsisme is in dit land niet bepaald van vandaag of gisteren.
  Maar ja,Juul was Juul: De wereldvreemde vrouw,die haar vertrouwen schonk aan gebedsgenezeressen en communiceerders met marsmannetjes. En Drees……Hij heeft veel dingen goed gedaan, maar hier kwam de socialist, de eigen-volk-verloochenaar toch weer om de hoek kijken……Zou eigenlijk niet moeten tegenvallen: De aard verloochent zich nu eenmaal nooit!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Alle reageerders van bouwjaren ,30 – ,40 zullen zich dit nog wel herineren.Van de een op de andere dag waren je vriend[in]en verdwenen van school/speelterrein.
  Op aanraden van de regering, want er stroomden andere [ongewenste ] NL-ders binnen.
  Uit de voormalige coloniën. Eerst de repatrianten, daarna de z.g.n. “spijtoptanten”. Al die mensen voelden zich Nederlander maar werden aangeraden zoveel mogelijk weer “op-te-hoepelen”.
  Meer NL-s gevoel, dan die nu het land komen veroveren en bij voorbaat “NIEUWE Nederlanders” worden genoemd.
  Als men dan nagaat hoe de NL-ers uit de koloniën bij terugkeer behandeld werden, beter gezegd;”gekoeieneerd/gekleineerd” kan ik alleen maar woede hebben als ik lees hoe die import nu behandeld wordt.
  Die 100-den guldens was overigens “slechts”F 100.- per volwassene.
  Het valt me nog mee dat ik bij terugkeer in NL, dat “ruimhartige” geld niet heb hoeven terug te betalen……..-

  Like

 5. De socialistische ‘mister Wanhoop’, met dank aan de politieke barometer, zegt dat Nederland makkelijk 200.000 vluchtelingen kan opvangen. Maar hoe komt hij aan dat getal? Heeft de kameraadski over de financiële consequenties, de culturele invloed, de mening van de Nederlanders nagedacht of komt dat spontaan uit zijn koker gerold omdat iemand er iets, zoals bij Holle ‘Bbolle Gijs in de Efteling, in heeft gegooid? Wie? Toch weer Amtullah al-Merkel of zelfs Adolf Mohammed Erdogan? En heeft hij het over een maand, een jaar, tien jaar een dag? Of heeft hij het uit zijn duim gezogen en wil hij aandacht van wie dan ook en staat profileren hoog op zijn agenda? Waarschijnlijk, ten slotte is hij een (overigens waardeloze) politicus. Wel vreemd omdat meer dan de helft van onze bevolking er geen vluchteling meer bij wil hebben en als Nederlanders de vraag zou worden gesteld ‘wat denkt u van het opnemen van 200.000 vluchtelingen’ kon dat percentage wel eens de 90% ‘nee’ passeren. Ik begrijp niets van het geroeptoeter van Diederikje. Hij weet hoe Nederland erover denkt maar strijkt kennelijk met veel plezier tegen de haren van zo goed als iedere Nederlander in. Heeft dat met zijn socialistische achtergrond te maken? Wat hij roept, is toch hartstikke dom (en dan druk ik mij eufemistisch uit)?

  Beste Diederik, behalve dat je van mij als fractievoorzitter in de Tweede kamer mag aanblijven, hoop ik dat je nog wat van dit soort uitspraken doet. Op naar de nul zetels bij de volgende verkiezingen! Hulde aan Diederik Samson, binnenkort weer te zien bij de een of andere Pauw.

  Like

 6. C.A.Barstow zegt:

  Als Geert Wilders bij de eerst komende verkiezingen geen overweldigende meerderheid krijgt
  zal er in de politiek niets veranderen, het grote verkwanselen, bedonderen en bestelen van de eigen bevolking door dat stelletje Haagse volksverraders gaat dan gewoon door.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ C.A. Barstow: 31/12. om 13.03. uur. Ik vrees dat die meerderheid er niet in zal zitten. Vele Nederlanders zijn volledig gehersenspoeld, door de socialistische pers en omroepen, en geloven alles wat deze leugenaars vertellen. Verder is het artikel volkomen naar waarheid. Ook ik heb diverse keren op dit blog daarnaar verwezen. En wat ook nog vreemd is, van de club van 10 miljoen horen we niets meer….

   Like

 7. Tijdens de Tweede Wereldoorlog deed de Nederlandse ballingenregering trouwens ook al aan ‘bevolkingspolitiek’…………
  https://gerard1945.wordpress.com/2015/09/25/deportaties-naar-westerbork-moesten-doorgaan-van-de-nederlandse-regering/

  Like

 8. In 1973 raadpleegde H. Wiegel op een VVD-partijcongres zijn achterban over een mogelijke wet op de gezinshereniging voor de 65.000 alleenwonende gehuwde mannen. De VVD bestond toen nog merendeels uit nuchtere rechts-conservatieve mensen en die wezen massaal dit abjecte Wiegel-idee af. Wiegel schrok zich een hoedje over deze ‘racisten’. Even later besloot hij ondanks het duidelijke NEE van zijn eigen leden, toch met zijn 34 kamerleden VOOR te stemmen en hierdoor een VVD/PvdA coalitie, samen met Den Uijl, te smeden, met allerlei lucratieve minstersposten tot gevolg. De hieropvolgende tsunamie zorgde sindsdien voor een tsuname van 3,5 miljoen kanslozen die niet hoefden te ingreren. Een inburgering kwam pas in 2004 dankzij Verdonk enigszins van de grond, maar toen was het leed al geschied zoals, woningnood en 200 miljard gemeenschapsgeld aan opvangkosten.

  Like

 9. Pingback: NEDERLAND WAS TE VOL . . . | Rechtsaf doorzee

 10. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Een mooi artikel, er wordt alleen één stap overgeslagen, voordat er mensen geronseld werden in Tutkije en Marokko hadden we al Spaanse en Italiaanse gastarbeiders hier gehad, deze gingen zoals het gasten behoort na verloop van tijd weer terug. Ook de eerste gastarbeiders uit Turkije en Marokko die uit de redelijk welgestelde kustgebieden kwamen zijn in overgrote meerderheid weer teruggegaan, pas daarna kwam de immigratie uit de achterlanden van Turkije en de Berbers uit Marokko op gang, mede doordat den Uyl de aardgasbaten gebruikte om deze mensen toegang te geven tot onze sociale wet en regelgeving en het toestaan van ‘gezinshereniging’, en ja, die zagen zich mede hierdoor niet langer als gasten, sterker nog een stijgend aantal kreeg de Nederlandse nationaliteit. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Surinamers die nog moesten kiezen werd hun toegestaan hun oorspronkelijke nationaliteit te behouden naast hun nieuwe nationaliteit.

  Like

 11. Avidia zegt:

  Er is maar en partij die alles op het spel zet om Nederland te redden is het meneer Wilders. Vanaf het begin wist ik dat ik daar thuishoorde. Er is maar een eerlijke politicus, dat is Meneer Wilders, klaar als een klontje, zo is het en niet anders. Hij kan onze redding zijn, is onverschrokken, zet zijn leven op het spel net als onze Pim, Hij wordt zwart gemaakt net als onze Pim, maar hij gaat onverschrokken voort, God zei dank dat hij beveiliging heeft, als hem iets overkomt is er geen opvolger, niemand anders wil zo leven. Iedere dag steek ik kaarsjes voor hem aan en vraag bescherming, er deugd hier iets niet in de regering. Hij wordt overal zwart gemaakt zowel links als rechts. Ze zijn als de dood voor hem. Gelijk hebben ze, want niemand anders durft de waarheid te vertellen. De PVVers zijn een uitgekozen volk, wij gaan het winnen, eindelijk gerechtigheid, politie wordt anders bedreven, rechtuit, geen geheime zaken, geen smoesjes meer, alles open en eerlijk. Het volk wordt gehoord. Ik hoop dat op de een of andere manier Meneer Wilders van hogerhand wordt beveiligd.

  Like

 12. Jo zegt:

  Ach die zelfde oproep krijgen we nu ook.
  Beste Nederlanders,
  Gelieve dit land te verlaten, zodat er plaats is voor de vluchtelingen
  Dank voor uw medewerking.
  Getekend pvda…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s