De weerwolven van Libië

Screenshot_13

(Door: Manlio Dinucci – Vertaling: E.J. Bron)

Men hoefde alleen maar te wachten. De deling van Libië, die wij al in het begin van de oorlog tegen Jamahiriya aangekondigd hadden, staat opnieuw op de agenda. Wat in het lawaai van de wapens, omdat dit te opvallend was, onmogelijk geweest zou zijn, wordt nu aan ons gepresenteerd als een betreurenswaardige noodzakelijkheid. “Libië moet weer een stabiel en solide land worden”, twittert de Italiaanse minister-president Matteo Renzi uit Washington, waarmee hij “minister-president Fayez al-Sarraj, eindelijk in Tripoli” zijn grootste ondersteuning garandeert.

Diegenen die in Washington, Parijs, Londen en hier ook aan denken, zijn dezelfden die, nadat de door een oorlog de Libische staat gedestabiliseerd en vernietigd hadden, nu de puinhopen met de “Missie internationale bijstand voor Libië”zullen oogsten.

Dit idee hebben zij via geautoriseerde stemmen al laten blijken. Paolo Sconti (een van de grootste Bilderberg-aanhangers van Italië), die aan de top van ENI in Libië tussen rebellen- en huurlingengroepen gemanoeuvreerd heeft en nu vicepresident bij de Rothschild-bank is, verklaart in de “Corriere della Sera” dat men “met de fictie Libië…”, een door het Italiaans kolonialisme “…bedacht land… – … moet afsluiten”. Men moet “de geboorte van een regering in  Tripolitanië ondersteunen, die buitenlandse krachten te hulp kan roepen die haar helpen te overleven”, en Cyrenaica en Fezzan ertoe zou dwingen hun eigen regionale regeringen te vormen, eventueel met het doel zich op de lange termijn aaneen te sluiten tot een federatie. Tot dat moment “zou iedereen zijn eigen energiebronnen kunnen beheren”, die in Cyrenaica en Fezzan voorhanden zijn. Een analoog idee wordt door Ernesto Preziosie, een afgevaardigde van de katholieke vleugel van de Partito Democratico (PD) uitgelegd: “Het vormen van een Libische Unie uit de drie landen Cyrenaica, Tripolitanië en Fezzan, die gezamenlijk de olie- en gasvoorraden beheren”, ondersteund door “een Europese militaire macht ad hoc.”

Dat is de oude politiek van het kolonialisme van de 19e eeuw, opnieuw aangewakkerd in een neo-kolonialistische functie door de VS-NAVO-strategie, die functionerende nationale staten afgebroken (Joegoslavië, Libië) en enkele anderen (Irak, Syrië) gebroken heeft (of geprobeerd heeft te breken) om hun territoria en bronnen te controleren.

Libië bezit in zekere zin 40% van de Afrikaanse aardolie, kostbaar door zijn hoge kwaliteit en zijn geringe exploitatiekosten, evenals ook grote reserves aan aardgas, waarvan de exploitatie nu wezenlijk hogere winsten zou kunnen opleveren voor Amerikaanse en Europese multinationals dan de winsten die werden toegestaan door de Libische staat. Bovendien kunnen zij, door de uitschakeling van de nationale staat en aparte onderhandelingen met de verschillende machtsgroeperingen in Tripolitanië en Cyrenaica de privatisering van de openbare energiereserves en zodoende hun directe controle verkrijgen.

Behalve van het zwarte goud willen de Amerikaanse en Europese multinationals zich meester maken van het witte goud: de immense reserves fossiel water van de Nubische diepwaterlaag strekt zich uit tot onder  de gebieden van Libië, Egypte, Soedan en Tsjaad. De mogelijkheden die dit biedt, werden al gedemonstreerd door de Libische staat door waterleidingen te bouwen die drinkwater en irrigatiewater vervoerden, miljoenen kubieke meters per dag, vanuit 1300 bronnen in de woestijn over een afstand van meer dan 1600 kilometer naar de kuststeden en woestijngrond vruchtbaar maakten.

Door nu in Libië terecht te komen, onder het officiële voorwendsel het land bij te staan en te bevrijden van de aanwezigheid van ISIS, kunnen de VS en de grootste EU-machten ook hun militaire bases in een geostrategische belangrijke ligging op het kruispunt tussen de Middellandse Zee, Afrika en de Midden-Oriënt heropenen, die Moammar al-Qadhafi in 1970 had gesloten.

Uiteindelijk delen de VS en de grootste EU-machten met de “Missie bijstand voor Libië” de buit van de grootste roof van de eeuw: $ 150 miljard aan Libische staatsfonds, geconfisqueerd in 2011, dat zich zou kunnen verveelvoudigen als de energie-export van Libië het vroegere niveau weer zou bereiken. De gelden van het staatsfonds, die door al-Qadhafi destijds werden geïnvesteerd om een valuta en autonome financiële organisaties voor een Afrika Unie mee op te richten (de reden waarom besloten werd al-Qadhafi af te slachten, zoals ook blijkt uit de E-mails van Hillary Clinton), zullen gebruikt worden om datgene kapot te slaan wat nog van de Libische staat is overgebleven. Een staat die “nooit bestaan heeft”, omdat er in Libië immers alleen maar “heel veel stammen” waren, heeft Giorgio Napolitano verklaard, ervan overtuigd zich in de Senaat van het Koninkrijk Italië te bevinden.

Bron:
www.voltairenet.org
Auteur: Manlio Dinucci

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Desinformatie, Frankrijk, Graaien, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Italië, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Libië, nieuw fascisme, oliebelangen, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op De weerwolven van Libië

 1. Drs.P. zegt:

  Even een voor mij misschien wat vreemde reactie, maarrrrrr kunnen wij het ons voorstellen dat sommige Arabische landen en veel moslims een gigantische TERING hekel hebben aan alles wat met het zogenaamde gristelijke westen te maken heeft, nu ik wel hoor!!!!

  De smerige NAVO facisten en NWO-ratten houden in vele mediteriane landen huis door dood en verderf te zaaien en wie wind zaait zal storm oogsten volgens het spreekwoord.
  Waarom moest Ghadaffi dood&weg en de hele infrastructuur van het eens zo mooie land Lybie compleet vernietigd worden? Waarom moest/moet Assad weg en is er een door CIA/Navo geschapen moordorganisatie actief in dat land die al bijna een half miljoen mensen heeft vermoord??

  Wat zijn het voor fucking NL overheidsratten die hier aan meedoen, zelfs de gristenhonden doen mee met het slechtste cabinet ooit inplaats van helemaal dwars te gaan liggen.
  NL heeft ook schuld aan al die rotzooi die het westen overal aanricht!!!!
  Ik schaam mij soms diep om NL-er te zijn omdat ik in principe mede verantwoordelijk ben!!

  http://depatriotten.weebly.com/

  Geliked door 1 persoon

  • Drs.P. zegt:

   Weet je, eigenlijk wilde ik boven vertellen dat ik diep, heel diep verdrietig word van alle ellende die op deze gestoorde planeet door niet gekozen overheden van de westerse landen wordt aangericht!!!

   Like

   • Erik zegt:

    Beste Drs.P. Ik begrijp Uw zorgen en voel met U mee. Het is al een paar duizend jaar dat de zogenaamd verheven hoogheden met snode plannen en spel spelen met het volk. Heel soms komt er een heerser die het ons gunt echt vrij te zijn, helaas is het nu echt eng aan het worden. Las laatst de doctrines van Wolvowitz, Busch en Obama dan zie je dat de elite met ons geen medelijden heeft en een paar honderdduizenden doden ziet als colateral demache voor hun agenda. Het staat ons te doen ongehoorzaam te zijn en niet mee te werken. Steeds meer vrijheden worden ons afgepakt, dit is overduidelijk een vies spel dat wordt gespeelt met alle mensen op deze wereld. Het is in de Levant en Noord Afrika zonder scrupules en open en blood moord op groote schaal en daarom haten veel mensen uit de conflict gebeiden het westen en Amerika. Er zal een vreselijke ramp of een wonder moeten gebeuren om de elite te vernietigen. Blijf in verzet tegen maatregelen en oplossingen die in het kader van onze veiligheid worden opgelegt. Geen plastic geld, geen smartfoon, geen medicijnen die je zieker maken, geen antibioticavlees, eet onverpakt, consuminderen dan pak je ze terug. Laat je niet hersenspoelen met kopen, kopen, lenen, lenen, met producten spaciaal voor het lager volk zijn gemaakt. En vooral geen LEUGEN MEDIA en GEEN CHIP IN LIJF!!!

    Geliked door 1 persoon

 2. Ron zegt:

  Lijkt me typisch voorbeeld van “Verdeel en heers”.

  Like

 3. Philippine zegt:

  Hulde aan E.J.Bron.

  Like

 4. Guardiacivil zegt:

  Nog maar even herhalen voor iedereen : god is een afkorting van drie belangrijke zaken waar het de grote wereldmachten om draait. G = GOUD…….O = OLIE……D = DRUGS, in de hele situatie van het MO is het voor iedereen wel duidelijk dat het hier om TWEE belangrijke zaken gaat, nl de OLIE en DRUGS. De controle, het bezit en de productie is voor de bezetter (NWO) Amerika (CIA) van zo,n groot belang dat alle middelen geoorloofd zijn om dit doel te bereiken. Laterale overeenkomsten met Brussel is voor Europa van belang om de industrie te kunnen blijven voorzien van grondstoffen en dat dit ook grote invloed heeft op de financiële markt. Daarom gaan de elite over lijken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s