Kleuterschool in Graz: Ramadan in plaats van Moederdag

Screenshot_11

(Door: Gerald Richter – Vertaling: E.J. Bron)

Op een kleuterschool in het Oostenrijkse Graz werden twee traditionele feesten afgezegd – uit piëteit met moslims. Daarvoor krijgt de school nu een berisping van de verantwoordelijke wethouder van onderwijs van Graz, Kurt Hohensinner. De hoofdleidster van de kleuterschool bindt nu in. De ijver van veel pedagogen om het ouders van islamitische kinderen naar de zin te maken, neemt soms de meest zonderlinge vormen aan!

Moeder- en Vaderdag afgezegd

De hoofdleidster van de stedelijke kleuterschool Andersengasse in het Oostenrijkse Graz bijvoorbeeld zegde vanwege de op 6 juni beginnende ramadan tegelijk maar het traditionele Vaderdag- en Moederdag-ontbijt op haar kleuterschool af. Ook het grote zomerfeest wordt verschoven – geraden; omdat het in de geplande periode (eind juni) ramadan is.

Door middel van een nieuwsbrief (in het bezit van de “Kronen Zeitung”) werden de ouders van de beslissing van de hoofdleidster in kennis gesteld. Door de “Kronen Zeitung” ermee geconfronteerd dat haar beslissing voor onbegrip en woede bij Oostenrijkse ouders zorgt, bindt de hoofdleidster Sabine Ornigg nu in: “We hebben inmiddels besloten om het Vaderdag- en Moederdag-ontbijt toch te laten plaatsvinden. Het zomerfeest wordt vanwege ramadan vervroegd naar 3 juni. Anders zouden veel islamitische kinderen niet hebben kunnen komen.”

Berisping en onbegrip

Van de voor de stedelijke kleuterschool verantwoordelijke wethouder van onderwijs Kurt Hohensinner komt een berisping: “Dat in Graz traditionele Oostenrijkse feesten, zoals in dit geval Moederdag en Vaderdag, zomaar afgezegd worden, is voor mij überhaupt niet acceptabel. De hoofdleidsters van de stedelijke kleuterscholen worden door mij wat dit betreft nog een helder en duidelijk geïnstrueerd.”

De chef van de FPÖ Mario Eustacchio ziet dat eveneens zo: “Hier werd een volledig verkeerd signaal afgegeven. Het is ook belangrijk voor de integratie dat buitenlandse kinderen weten waarom we hier in Oostenrijk welke feesten vieren.”

Op de kleuterschool Andersengasse heeft ongeveer 80% van de kinderen een migratieachtergrond – waarvan meer dan de helft islamitische kinderen.

Overigens: waarom een Moederdag-feest (!) wegens ramadan werd afgezegd, is ook met veel goede wil niet te begrijpen. Ramadan vindt plaats vanaf 6 juni – en Moederdag is op 8 mei. . .

Bron:
www.krone.at
Auteur: Gerald Richter

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, Oostenrijk, political correctness, Rotzakken, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Kleuterschool in Graz: Ramadan in plaats van Moederdag

  1. Pieter zegt:

    Dat is natuurlijk niet uit pieteit met moslims, maar gewoon de gemakzuchtigste weg kiezen zonder de eigen waarden en cultuur te verdedigen.
    Ik begrijp dat kleuterjufs er zo langzamerhand ook doodmoe van worden, maar dan moeten zij zich verenigenen en hulp vragen,maar niet op eigen houtje gaan handelen want dan wordt het een nog grotere janboel dan het al is.

    Like

  2. I.K. Bennurklaarmee zegt:

    “Overigens: waarom een Moederdag-feest (!) wegens ramadan werd afgezegd, is ook met veel goede wil niet te begrijpen. Ramadan vindt plaats vanaf 6 juni – en Moederdag is op 8 mei. . .”

    Yep, maar ze wilden niet moederdagfeest laten doorgaan en vaderdagfeest afzeggen.
    Een betere oplossing zou zijn; de ramadan een maand opschuiven, of nóg beter helemaal afschaffen voor altijd!

    Like

  3. elisah zegt:

    Wat een volstrekte waanzin, volgens mij hoeven kleine kinderen nog niet te bidden en te vasten, dus waarom zou je feesten niet door laten gaan?
    Die debiele kleuterleidsters passen alles voor iedereen aan aan niet bestaande moslimgebruiken, wat een treurige en onderdanige kontenkruipers.
    Trouwens, in Belgie vieren ze moederdag en vaderdag op een andere datum dan in Nederland, misschien is dat in Oostenrijk ook het geval.

    Like

    • Claudia M. zegt:

      Dat was exact mijn eerste gedachte, kleine kinderen hoeven inderdaad helemaal niet mee te doen aan ramadan. Langzaam maar gestaag wordt ons meer en meer islam door de strot gedrukt, ik word er onpasselijk van.

      Like

  4. hendrikush zegt:

    Sluipende islamisatie. De onderwijzers zijn niet opgewassen tegen het moslimgedram.
    Onze kinderen worden zo vroeg mogelijk blootgesteld aan het islamgif. In een onderzoek geven 90% van de schoolkinderen aan dat ze zich zullen bekeren tot de islam als ze daartoe zouden worden gedwongen. HELP!

    Like

    • ieznogoedh zegt:

      Helaas zijn er door de bank genomen maar heel weinig mensen die belsissingen mogen (en kunnen!) nemen opgewassen tegen moslimgedram.
      Die drammende moslims weten dat maar al te goed en gaan daarom ook net zolang door met hun gedram totdat heel Europa is veroverd.
      Daarbij natuurlijk vol overtuiging geholpen door de gehele linkse kerk en andere dwalende geesten die zich niet realiseren dat het voeren van een krokodil in de hoop als laatste opgegeten te worden, uiteindelijk toch gewoon gaat resulteren in … opgegeten worden!

      Like

  5. witte raaf zegt:

    Zelf-islamisering noem ik zoiets!!

    Like

  6. In mijn jeugd waren de leraressen bijna allemaal communistische bitches, welke bijna alleen méér aandacht aan de meisjes schonken. De jongens liepen weg met de enige mannelijke leraar, maar die gaf alleen les in de vierde klas. Nu bestaat het onderwijs bijna geheel uit juffen met een soort van gedwongen adoratie voor de islam, welke op alle mogelijke manieren wordt opgedrongen. De islam wordt later zonder enige vorm van weerstand volledig doorgevoerd, niets of niemand houdt deze ontwikkeling tegen, het Coudenhove-Kalergi project wordt tot achter de komma uitgevoerd en zonder het zich zelf te beseffen werkt het door leraressen gedomineerde onderwijs en het feminisme er volledig aan mee. De mening van een moslim heet geloofsovertuiging; de mening van een Nederlander welke kritiek op de islam heeft heet racisme. Daar grote groepen van autochtone Nederlanders zich niet tegen durven verzetten, zal de islamisering van Europa zich alleen nog maar sneller ontwikkelen mede dank aan de leraressen die het zo goed met de kinderen voor hebben (Kuch)….

    Like

    • elisah zegt:

      Op mijn basisschool waren er bij de hogere klassen alleen leraren, met de nadruk op raar.
      Een grote blauwe plek op mijn arm, in de vorm van de handafdruk van de leraar, durfde ik thuis niet te laten zien.
      Toen een van de meisjes (klein popperig) buikpijn had, ging die kerel achter haar staan en met zijn handen over haar buik aaien, aaaaien buikje zei hij erbij. Toen ging ik al over mijn nek hiervan, en voelde aan dat het niet o.k was. Een grote forse roodharige jongen uit de klas klaagde ook regelmatig over buikpijn, dan kreeg hij van de leraar te horen dat het vanzelf gekomen was en dus ook vanzelf weer weg zou gaan. Op een dag was die jongen niet in de klas, het bleek dat hij in het ziekenhuis lag met een buikvliesontsteking, we hebben hem daarna nooit meer terug gezien.

      Like

    • Tom Hendrix zegt:

      @Adriaan Jansens: 10.09. uur. Precies Adriaan. De RODEN hebben in eerste instantie het totale onderwijs in hun greep gekregen. Daardoor zijn de huidige mensen die geboren zijn na 1968, volledig door LINKS gehersenspoeld!

      Geliked door 1 persoon

      • Ja Tom het rooie gif werkt langzaam maar zeker, opdat deze socialistische bitches graag in een perfect systeem geloven moeten de kinderen ook gehersenspoeld worden, deze lieden haten zich zelf, naïviteit is géén excuus…

        Like

  7. Republikein zegt:

    We zijn allemaal blommenkinders.
    Dont worry be happy.
    We trekken het net leeg, zij legen mijn beurs.
    Effe een bloemetje kopen voor de baas, zij ook gelukkig, ben zo terug…..

    Like

Plaats een reactie