Meten met twee maten!!! (Pegida-demonstratie 09-10-2016)

screenshot_73

(Door: José K.)

Altijd weer gezellig om vooraf met een vaste groep demonstranten een lekker kopje koffie te nuttigen en even bij te praten in het DE Café New Babylon bij het Centraal Station van Den Haag. De uitspraak van de rechter over de afbeelding van het hakenkruis in de prullenbak gaf nog eens een extra positieve push om er weer wat van te gaan maken.

Met thuisvlijt was door ons een poster gemaakt met een vergelijking tussen foto’s van een demonstratie tegen Israël, twee jaar geleden in Den Haag, en de arrestatie van Edwin met het shirt met prullenbak en zichtbaar hakenkruis: onder de demo tegen Israël de vraag ‘Dit mag wel??’en onder de foto van de arrestatie van Edwin met het zichtbare hakenkruis ‘Dit mag niet??’

screenshot_72

Helaas was het al bij meerdere Pegida-demonstraties gebruikelijk geworden dat alles wat de mensen wilden tonen eerst gecontroleerd werd door de politie. In Breda probeerde de politie dit nog een beetje te verbloemen, maar in het verslag van de demonstratie van 11-09-2016 is te lezen hoe snel het toeneemt, die controles/intimidaties, tot aan een huisbezoek toe! Ook worden er nu standaard, vanaf de vorige demonstratie, foto’s genomen van wat is meegebracht. Dit wordt dan voorgelegd aan een Officier van Justitie en deze besluit of het meegebrachte getoond mag worden of niet!! “Hoe bedoelen we, ‘vrijheid’ van meningsuiting in deze schijndemocratie??”

Van de politie, die van onze thuisvlijt een foto had gemaakt, mochten wij dit bord tonen, maar voor de zekerheid was hierover toch ruggespraak met de Officier van Justitie geweest en die heeft het verboden. Het WAAROM het verboden is, tja, daar worden de ‘tokkies’ niet over ingelicht, stel je voor!!! Het viel mee dat we de in beslag genomen poster na de demonstratie weer terugkregen. We zullen al wel met velen heel vaak in het ‘smoelenboek’ van de politie staan!!

Pegida-Nederland had zijn eerste verjaardag en voor de dertiende keer een demonstratie.

Edwin opende de demonstratie en al snel werd deze verstoord door demonstrerende AFA-leden, die in kano’s in een kanaal achter de Koekamp de demonstratie probeerden te verstoren. Het protest heeft géén indruk gemaakt, maar heeft twee van hen wel een nat pak opgeleverd, het was nu eens niet ‘laat ze niet lopen’ maar’ laat ze maar verzuipen’, gaf iemand als commentaar op Facebook!

Als eerste spreker kwam Hugo met een goede samenvatting van wat er zoal mis is met de 3e en 4e generatie van de Marokkaanse generatie. Hugo noemde een aantal voorbeelden waar ‘respect’ bij deze lui totaal afwezig is: dodenherdenking , auto’s in brand steken, onrust Maassluis, Schilderswijk en nog veel meer andere steden, voetbal en het elkaar afmaken door de mocro-maffia in Amsterdam, waar nu eindelijk wel eens wat aan gedaan zou moeten worden, want Nederland wordt voor de autochtonen onleefbaar!

De tweede spreker was Edwin over wat er allemaal mis is met de islam en waarom wij de islam moeten weren in Europa. Zijn speech werd ondersteund door een stil protest, tranen van de islamslachtoffers,  door demonstranten met de koran in de hand, een bebloede overall aan en tranen op hun wangen.

screenshot_74

Na deze speech kwam Helene achter de microfoon, liet ons allemaal een stapje dichterbij komen om ons uit volle borst twee liedjes te laten zingen op de melodieën van ‘In naam van Oranje’

IN NAAM VAN PEGIDA SLUIT EIND’LIJK DE GRENS
DIT LAND IS VERDORIE VAN ONS
ONTWRICHTING DOOR BRUSSEL, DAT WIL TOCH GEEN MENS
GEEF MERKEL NU HEEL SNEL DE BONS
DE VRIJHEID EN VEILIGHEID STAAN OP HET SPEL
EEN LEVEN MET ISLAM DAT WORDT TOCH EEN HEL
WORD WAKKER HET IS TWEE VOOR TWAALF (BIS)

en het ‘Wilhelmus’, die door Bertie van tekst waren voorzien.

OOIT HADDEN WIJ VERTROUWEN
IN OVERHEID EN RECHT
DAAR KONDEN WIJ OP BOUWEN
NU ZIJN WIJ WEER GEKNECHT
ISLAM KAN HIER NIET BLIJVEN
OP ONZE HEIL’GE GROND
HELP TIRANNIE VERDRIJVEN
DIE ONS HET HART DOORWONDT

Hierna was het tijd voor de mars, waarvoor langs de route behoorlijk veel aandacht was. Na de mars heeft Willemien nog een mooi gedicht voorgedragen en hield Edwin een slotwoord.

De volgende demonstratie is op 13 november op het Spuiplein met uiteraard als thema Sinterklaas en Zwarte Piet. Dit is DE kans voor diegenen die graag mee willen demonstreren, maar NIET HERKEND willen worden. Iedereen is gevraagd om als Zwarte Piet te komen, DOEN mensen, je bent dan helemaal INCOGNITO!!!!

Tot slot nog een bedankje aan de mensen die voor het eerst hebben mee gedemonstreerd. Ik heb begrepen dat zij het een heel geslaagde middag hebben gevonden en de volgende keer weer aanwezig zullen zijn. Bedankt dat ook jullie nu deze stap hebben durven nemen om vanachter je computer vandaan te komen en daadwerkelijk aanwezig te zijn bij de Pegida-demonstratie!

Voor iedereen: tot de volgende demo en houdt wel Facebook in de gaten, want er is niets zo veranderlijk als burgemeester van Aartsen!!!

Door:
José K.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "PEGIDA", "Religie van de vrede", burgermoed, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek. Bookmark de permalink .

18 reacties op Meten met twee maten!!! (Pegida-demonstratie 09-10-2016)

 1. Nou, oké; zonder enige ironie: Zo te lezen l i j k t de inbreng van de “vrijwillige matrozen” íets toe te nemen, het moet gezegd.
  Of was er nu opeens, misschien wegens ziekte of zo, onverwachts gebrèk aan ‘vaste sprekers, zodat er naarstig naar een andere ‘opvulling’ moest worden gezocht? Die indruk krijg je wel, want ik mis een paar namen. -ik houd ze maar vóór me.
  Enfin, veel success ermee; ik concentreer me verder op Pegida NRW, dan is iedereen gelukkig.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Succes gewenst. Ik respecteer eenieder die TEGEN de fascistische islam, en de linkse 5e colonne “de straat”, opgaat!

  Geliked door 1 persoon

 3. Helena zegt:

  José, wat een mooi verslag heb je er van gemaakt geweldig! We kijken weer uit naar de volgende demo en dan natuurlijk met hopelijk nog meer enthousiaste mensen. We zijn trots op Pegida en op ons vaderland. liefs van Helena en Ton

  Like

 4. Wil Pronk zegt:

  Ik moet wel een week bijkomen, de mars is eigenlijk voor mij iets te veel van het goede, maar ondanks de lage opkomst , wat heel jammer is, ga ik toch altijd met een goed gevoel naar huis als ik geweest ben, het zijn gedreven mensen die komen, uit de regio zie je niet zo veel mensen, wat mij altijd verbaasd, want ze kunnen het lopend of met de fiets af, de grootste helft van de demonstranten komen uit alle hoeken en gaten van ons land, die zijn er bijna elke keer, ze staan er toch maar ondanks alle kritiek

  Geliked door 1 persoon

 5. Rapunzel zegt:

  Dank voor je verslag José!
  Ik kon er deze keer niet bij zijn, ik moet ook van ver komen en baal weleens van die schijndode Hagenezen die een beetje dom staan te kijken naar het gebeuren i.p.v. zich aan te sluiten bij de wandeling als ze er toch zijn.
  Ik zit voorlopig wel goed in een vrijstaand huis in een moslimluwe omgeving, ik sta echt niet op Pegida demonstraties voor mezelf.
  Wel jammer dat ik die linkse AFA neten niet live heb zien omslaan met hun kano.
  Afijn, ik put er maar troost uit dat de Pegida aanhangers hoewel niet met veel toch wel steeds met méér zijn dan dat linkse geteisem.
  Tijden veranderen, gelukkig.

  Like

 6. Dirk jan clements zegt:

  Ik heb veel respect voor jullie!..
  Ge zoo door….

  Like

 7. Fijn dat er ook mensen zoals jullie zijn.

  Like

 8. Jan zegt:

  Bedankt voor dit verslag van de demo. Ik kon er dit keer helaas niet bij zijn, moest werken. Op 13 november ben ik er echter zeker weer bij!

  Like

 9. Rapunzel zegt:

  Theresa, ik ben natuurlijk zeer vereerd dat je zo ’s morgens vroeg al obsessief bezig bent met mijn persoontje maar een beetje verontrustend is het wel vind je niet?
  Ik was ook vroeg op want werken, mijn dieren verzorgen, vrienden spreken, eten koken, iemand tegen komen die ik in geen 20 jaar gezien had en bijkletsen, telefoontjes plegen en beantwoorden,
  mailtjes sturen, spullen bestellen, kaartje op de bus doen, voor bijna geen geld twee kisten stoof- en handperen gekocht bij een kraampje aan de weg, een normaal leven zeg maar. Met things to see and people to do.
  Dan kijk ik ’s avonds nog even hier of er bekenden wat te melden hebben over Pegida en dan moet ik lezen dat jij weer eens wat moest bléren over mij.
  Een volkomen off-topic en niet ter zake doende opmerking: “geen daden maar woorden”.
  Wat weet jij daar nu eigenlijk van, niks toch? Jij weet helemaal NIKS van wat ik wel of niet doe.
  En wat hebben we van jou gezien dan, behalve woorden? Daar ben ik dan toch wel nieuwsgierig naar. Het lijkt er verdacht op dat dat het enige is wat jij te bieden hebt, bla bla en gewauwel en verder veel geblaat, of loop jij met een vlammenwerper op het Binnenhof?
  Nee toch?
  Nou dan.
  Zoek hulp.

  Like

  • Niet nodig, hoor: Het was precies, zoals ik constateerde.
   En als jij dergelijke constateringen wilt voorkomen, ga dan niet van tevoren stoere taal uitslaan over er zijn, of iets in die richting en heb j i j eens wat minder snel een oordeel over de beweegredenen van anderen, dat lokt een en ander óók wat minder snel uit.
   Jij weet evenmin iets van mij af, als ik van jou afweet, maar in ieder geval, al ga ik dan nu niet meer naar Den Haag, ik reis de laatste tijd in plaats daarvan wèl ca. 200 km -vice versa- naar Duisburg en dat blijf ik doen, als het even kan.
   Ik heb trouwens al meer gedaan en ík gá nog meer doen. Dat is niet om mezelf op de borst te kloppen; zie het maar gewoon als een antwoord op je vraag.
   En op de rest ga ik wijselijk maar niet in.

   Like

 10. Ronan Van Laere zegt:

  hoi, een groet vanuit Vlaanderen. Was er bij in Breda en Den Haag. Maak iets minder ruzie onder elkaar maar motiveer je vrienden en buren om mee op te stappen tegen de islam. Eens je met een paar meer zijn krijgen ze echt bang
  http://nieuws.vtm.be/binnenland/207181-auto-rijdt-bijna-op-bus-betogers-gent

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s