Nederland: 56% van de mensen wil de EU verlaten

screenshot_128

(Vertaling: E.J. Bron)

In een peiling in Nederland stemde 56% van de geënquêteerden ervoor om de EU te verlaten en de economische betrekkingen met de EU op een andere manier in stand te houden. 44% van de Nederlanders wil in de EU blijven. Dit berichtte de Britse krant “Sunday Express” op 3 maart.

epoch-times

23% van de geënquêteerden stemde voor een uittreding, echter met behoud van de gemeenschappelijke Europese binnenmarkt. 27% is voor een uittreding op voorwaarde dat er een vrijhandelsakkoord met de EU ondertekend zou worden.

Voor zover het antwoord “weet niet” in de peiling wordt uitgesloten, is zelfs 56% van de Nederlanders ervoor om de EU te verlaten. 44% wil in de EU blijven. Voor de peiling werden 1.174 Nederlandse kiezers ondervraagd op 14 en 15 februari van dit jaar.

Een “Nexit” is bij vrouwen met 57% iets populairder dan bij mannen met 56%. Ze wordt door een meerderheid van de kiezers ouder dan 25 jaar en door diegenen die in de grote steden wonen, ondersteund.

De opiniepeiler Maurice de Hond, die opdracht had gegeven tot de peiling, schrijft over het resultaat dat op het hele Europese continent en daarbuiten de mensen de controle over hun leven willen terugkrijgen. Groot-Brittannië zou de nieuwe bondgenoot van Nederland worden en ze zullen de Nederlanders in een nieuw EU-Europa ontvangen.

Op 15 maart vinden er verkiezingen plaats in Nederland

Op 15 maart kiezen de Nederlanders 150 afgevaardigden van de Tweede Kamer, die het eigenlijke wetgevende orgaan van het land is. De politieke verhoudingen in de Tweede Kamer zijn beslissend voor de regeringsvorming. De EU-kritische politicus Geert Wilders staat in de prognoses bovenaan.

Zo eist Geert Wilders ook in Nederland een referendum over de EU. “De Nederlanders hebben ook recht op een referendum”, verklaarde leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV) vrijdag. Zijn partij zou “een referendum over de ´Nexit´, een Nederlandse uittreding uit de EU” eisen.

Eurosceptici zien in het resultaat een bewijs dat de mensen op het hele continent eindelijk begrijpen dat de EU een “keurslijf” is geworden.

Thierry Baudet, de leider van het “Forum voor Democratie” zegt dat “de EU een keurslijf zou zijn, waarin het niemand van ons beter gaat. Laten we goed samenwerken, handelen en elkaar helpen waar mogelijk, maar zonder politieke superstaten.”

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Nederland. Bookmark de permalink .

12 reacties op Nederland: 56% van de mensen wil de EU verlaten

  1. Jo Wijn zegt:

    Geert is geweldig en ook ik wil uit deze EU dit is een ongezonde en dure zaak om hier in de EU te blijven

    Like

  2. Als 56% van de Nederlanders uit de EU willen, zullen ze toch op Geert moeten stemmen. Voor mij ligt die 56% hoger.

    Like

  3. Peter selie zegt:

    Al eens eerder bleek dat er zo’n groot percentage uit de EU wilde stappen, maar waarom gaan er dan zo ongeveer 80 procent op de verkeerde partijen stemmen?

    Peter Selie

    Like

    • Cynisch mensch zegt:

      Nogal wat mogelijke PVV-stemmers zijn zo murw dat ze denken dat stemen toch geen zin heeft. Die zijn echt stom want die hebben niet in de gaten dat je je stem dan weg gooit. En als je niet stemt dan ook niet zeuren over politieke beslissingen die je niet bevallen want als niet-stemmer was je te lui om mee beslissen.

      Like

  4. guusvelraeds zegt:

    Als dat op 15 maart ook tot uitdrukking komt vind ik het prima. Gaan we het zien?

    Like

  5. BertG. zegt:

    Hoe kan dat nou, dat zijn er minder dan er in 2005 tegen de EU gestemd hebben.
    Zijn er dan zoveel mensen helemaal bij gedraaid en ineens blij met dat hele EU?

    Like

  6. Mary zegt:

    Ik weet zeker dat het werkelijke percentage veel hoger is van de Nederlanders die de EU direct willen verlaten. Dat zullen we gaan zien bij de het te verwachten referendum over een NEXIT.

    Like

  7. Cor Dekker zegt:

    Heb geen peiling gezien jullie kunnen wel wat cijfers neerkrabbelen, maar dat is geen bewijs, DAT WIL IK ZIEN.

    Like

  8. Pietersen zegt:

    De meeste kiezers zijn dom. Zij zien niet eens het verband tussen Geert/de PVV/uit de EU.
    Wordt een beetje ziek van deze zg. positieve berichten.

    Like

  9. oeps48 zegt:

    Mijn gedacht.
    Nexit, nexit, nexit !!!

    Like

  10. Pingback: Wij BESLUITEN OVER JULLIE, IN JULLIE AANWEZIGHEID, MAAR ZONDER JULLIE INSPRAAK | E.J. Bron

Plaats een reactie