DEN VADERLAND GETROUWE . . .

Screenshot_10
De Sintelbaan, Olympiaplein, Amsterdam (1942)

 (Door: “Driek”)

Straks gaan wij de slachtoffers uit den Tweede Wereldoorlog herdenken.  Ik vind het altijd een onaangename dag. Vooral het Wilhelmus. Trouwens dien hele herdenking vind ik een hypocriete vertoning, want den Nederlandsche burger maakte zich in 1942, toen de deportaties der Joden begonnen, niet bijster druk over het lot van hun Joodsche medeburgers. Maar goed, ik wil daar niet verder over zeuren. Ik heb dat hier al genoeg gedaan. Maar, spitse lezer van E.J. Bron, waar ik toch dikwijls nog over zit te piekeren, is het feit dat als ook maar ergens ter wereld onrecht wordt gepleegd de regering en den gansche bevolking van Nederland meteen hun stem verheffen en klaar staan met een oordeel. Ik wil dat hier toch even gezegd hebben.  

Echter, helaas, slechts weinigen verhieven hun stem toen bitter onrecht op den Nederlandsche bodem werd bedreven. Onder de wrede Duitsche overheersing werd den Joodsche gemeenschap vogelvrij verklaard. Des avonds, wanneer niemand zich nog op straat vertonen mocht, werden zij uit hun huizen gehaald en gedeporteerd. Er was geen regering die hen hielp of de weg wees. Slechts een heel klein deel der Nederlandsche bevolking was de Joden in hun vreselijke doodsstrijd behulpzaam. Een ander deel, bestaande uit ambtenaren, politieagenten, trambestuurders, treinpersoneel en duizenden anonieme werkers, was de Duitsers bij de knechting en de moord op Joden behulpzaam.

Het grootste deel der Nederlandsche bevolking, meer dan 95%, zag wel wat er om hem heen  gebeurde, maar keek niet op of om. De Nederlanders zijn het er niet mee eens, maar werken niet tegen” , berichtte de Duitse vervolger aan zijn meerderen in Berlijn.

Een schrijnend voorbeeld daarvan staat in het Algemeen Handelsblad van 31 mei 1943. Terwijl de Joden tezamen dromden op het grasveld van de Sintelbaan te Amsterdam, waar zij zich moesten vervoegen voor transport naar Westerbork en elders, werd enthousiast in dien Courant geschreven hoe Fanny Blankers Koen bij het hoogspringen, tijdens de trainingswedstrijden voor damesatleten, op de Amsterdamsche Sintelbaan een nieuw wereldrecord vestigde. De onverschilligheid ten aanzien van de Joodsche burgers is werkelijk om te huilen.

Maar, lezer, er zal in het leven van dien generatie altijd wel een moment zijn geweest, misschien voor het naar bed gaan, misschien in de stilte van een mooie zomermiddag, of behaaglijk zittend voor het haardvuur op een koude winterdag, dat hun het geweten heeft opgespeeld.  Maar ach, die generatie is inmiddels bijkans uitgestorven. Er is nog maar een enkele verzetsstrijder in leven.

Nu hebben we Marokkanen, die met de op 4 mei gelegde kransen gaan voetballen. Ja, dat doen die Marokkaanse klootzakken uit respect. Voor ons. Voor dien doodsbenauwde Nederlanders die nooit eens in verzet komen tegen dat asociale rot schorem.

En ook nu sluit een nieuwe generatie den ogen voor het Kwaad dat overal rondwaart. Een Kwaad dat erop uit is ons voorgoed te vernietigen.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, establishment, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Historie, Holocaust, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islam-nazisme, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marokkanen, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nationaalsocialisme, nazisme, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

31 reacties op DEN VADERLAND GETROUWE . . .

 1. de jodenhaat is vergroot door de parlementaire keuze tot paspoortafgifte aan niet-Europose moslims, gelet op de inhoud van de Koran

  Geliked door 1 persoon

 2. Japio zegt:

  Trieste constatering Driek maar helemaal waar. Met name triest omdat er geen lering uit het verleden is getrokken. En wat die aso marokkanen betreft, totaal geen fatsoen en inlevingsvermogen. Dat is hun niet bijgebracht, niet door hun verwekkers noch hun haatpredikers. Integendeel, ze worden aangezet tot dit soort gedrag. En de gruwelgedachte dat het er alleen maar meer worden ipv minder minder minder doet mij verdrietig stemmen metname voor ons nageslacht.

  Geliked door 1 persoon

  • ieznogoedh zegt:

   Van personen die vanaf kindsbeen aan elke jaar weer het slacht”feest” meemaken en het enthousiasme leren delen bij het zien van zoveel bloed, kan je geen empathe verwachten. Dat zit er gewoon niet in. Immers, het is er met inteelt meer dan duizend jaren genetisch uitgeteelt.

   Geliked door 3 people

 3. BertG. zegt:

  “Het grootste deel der Nederlandsche bevolking, meer dan 95%, zag wel wat er om hem heen gebeurde, maar keek niet op of om. ”

  Goh, dan is er tot op de dag van vandaag nog helemaal niets veranderd hier in Nederland.

  Geliked door 3 people

  • Tom Hendrix zegt:

   @BertG: 13.37. uur. Zo denk ik er ook over, Bert. Er is geen moer verandert, we laten ons nu bezetten door de volgers der islam, en heel Afrika. De verkiezingen op 15 maart, hebben duidelijk laten zien, wat een laf land Nederland is. De weinige patriotten niet te na gesproken. Ik walg van de 4 mei herdenkingen, als ze er weer staan met hun huichelachtige smoelen!

   Geliked door 1 persoon

 4. Beschouwer zegt:

  En de valse agressieve moslims die meeliften met de ellende van de holocaust door zelf net te doen alsof ze ook bang zijn voor een volkerenmoord op moslims. Wat een valse lage huichelarij. Het zijn juist vaak bedreigingen uit de moslimhoek waarvoor nogal wat joden een oplevend antisemitisme ervaren. Eerst werd het nog gemaskeerd als continu kritiek leveren op Israel maar zo zoetjes aan vallen de maskers af en wordt het antisemitisme meer openlijk. Ik zeg wel heel eerlijk als men salafisten gaat deporteren en op halen dan steek ik geen vinger naar ze uit. De joden waren gezagsgetrouwe hardwerkende mensen en de salafisten zijn sluwe achterbakse ondermijners van het land waar ze zich vestigen die bovendien terrorisme goedkeuren.

  Geliked door 2 people

 5. Peacepipe zegt:

  Op 4 mei gedenken we degenen die gevallen zijn voor onze vrijheid. Een vrijheid die we nu zonder meer verkwanselen aan een “godsdienst” die kan wedijveren met het nazisme van Hitler Duitsland. En het is weer Duitsland dat voorop loopt in het zaaien van ellende!

  Geliked door 1 persoon

  • Golden Girl zegt:

   we hebben 60 a 70 jaar van deze vrijheid mogen proeven, en helaas omdat de meerderheid anders denkt geven wij deze verworven vrijheden weg, triest

   Geliked door 2 people

  • Asgard zegt:

   Ja of weer word Duitsland ervoor gebruikt, zo kun je het ook zien,..net zoals toen er een oligarch bestond zo bestaat die oligarch no nog steeds, wat dat betreft is er niets veranderd.

   Geliked door 1 persoon

 6. Theresa Geissler zegt:

  Troost je, Driek: De Nederlanders waren tijdens WO II heus niet beter of slechter dan andere volkeren:
  La rafle de Vel d’hiver van 1942 in Parijs werd helemaal voorbereid èn uitgevoerd door het Franse politie-apparaat – natuurlijk onder het Vichy-régime; daar kwam geen Duitser aan te pas!

  Geliked door 1 persoon

 7. N.E. Derlander zegt:

  Zeer eens met het artikel. Toch even een opmerking daarbij. Een vergelijking van de mentaliteit van het Nederlandse volk toen en nu gaat in zoverre op, dat de zwijgende meerderheid van toen zich om onbegrijpelijke redenen ook weer in onze dagen manifesteert. Wat een van de vaste kernen is die de basis vormt van dat zwijgen, is de sinds 1929 steeds weer in alle omstandigheden en met alle leugens van dien gebruikte kretologie: “omwille van de werkgelegenheid………….” door overheden en werkgevers. Daarnaast speelt mee dat de meest mensen “fatsoenlijk en dom” gehouden werden door hun kerkleiders. Inmiddels zijn de mensen wijzer, maar nog steeds dom. Ze hebben zich, ondanks alle diploma’s, nagenoeg alle zekerheden laten afpakken, ze slikken het door linksliberaal voorgekookte nieuws voor zoete koek en hebben gestuurd vrijwillig de naastenliefde vervangen door het surrogaat humaniteit (we noemen het leuk het individualisme, met eindeloos geld geven voor goede doelen). Daarbij: abortus, euthanasie en levenseinde-pil zijn veel beschaafder.

  De krakers, feministen en activisten van toen (1960 -1980) zitten nu aan de formatietafel, om zich door de partijen die al heel lang alles willen doen “omwille van de werkgelegenheid”, weer in het gareel te laten duwen.

  De Nederlanders, die de Joden tot hun vrienden rekenen, lijken de nieuwe Joden te zijn………..

  Geliked door 4 people

 8. scheermes zegt:

  Als de meerderheid niet in opstand komt tegen het onrecht ,nu zelfs tegen de eigen bevolking die nu GROOT onrecht aangedaan wordt met de islam instroom ,is het met het land gedaan !! De paus samen met de linkse kerken en mohammed ,de islam, deze duivels zijn er allemaal op uit om de mensheid te verwoesten !!Als de openbaring ontbreekt ,VERWILDERT het volk !!

  Like

 9. Qvic zegt:

  Toen was zowel het koningshuis, als de gehele overheid een NSBer, nu zijn zij pro-EU en pro-islam. Het gewone volk heeft totaal geen inbreng wat in hun land gebeurt, we zijn alle allang gedegradeerd tot slaven. Die hebben ook geen enkele zeggenschap over hun leven. Alleen dat besef hebben maar enkele onder het volk. Zo lang de massa dit besef niet wil erkennen, blijven we slaven. Die enkele die het wel beseffen, worden door de massa nog steeds weggezet als complotdenker of iets dergelijks. Hiermee is de overheid met hun verdeel en heers methode nog steeds oppermachtig t.o.z.v. de zogenaamde complotdenker. De massa leeft nog in de illusie dat ze in vrijheid leven en met 4 en 5 mei gedenken zij het einde van de 2e wereldoorlog. Het verhaal dat de Joden naar de gaskamers getransporteerd werden is ook een leugen, want waarom zou je grote massa mensen eerst deporteren in een oorlog. Om ze vervolgens te doden. Dat is zo kromme gedachte, want als zij dood moesten, dan schiet je ze toch direct dood en deporteer je ze toch niet eerst duizenden Kilometers. Dit kost te veel aan manschappen en materieel die elders in een oorlog beter ingezet kan worden. Daar het verhaal van de holocaust op 6 miljoen Joden in een Amerikaanse krant van 1924 stond, vreemd hè en dat terwijl de 2e wereldoorlog nog moest beginnen. Raadpleeg eens de Neurenberg processen, dan blijkt de geschiedenis heel anders te zijn, dan wat er nu ons vertelt wordt.

  Like

 10. leefbarbaar zegt:

  De kracht van propaganda. Ons werd verteld dat de schandalige zelfverrijking van Joden tot grote problemen heeft geleid en dat ze in werkkampen werden ondergebracht in het Oosten. Het zou nog jaren duren eer men er achter kwam dat die werkkampen niet bestonden. En die waarheid was zo moeilijk te bevatten, dat de mensen liever iets anders geloofden.
  En nu wordt de dodenherdenking hier gekaapt door linx tuig en misbruikt voor hun doeleinden.
  Daarom gedenken wij barbaren op de erebegraafplaats de geallieerde soldaten, die vielen voor ons land. In stilte, zonder leugens, zonder moslims, uit respect voor alle slachtoffers.

  Geliked door 1 persoon

 11. bigljohn zegt:

  De wegkijkcultuur lijkt wel een Nederlands fenomeen te zijn. In de tweede wereldoorlog, en nu. Word er iemand op straat in elkaar geslagen, dan ondernemen de omstanders helemaal niets, maar kijken toe als of ze een film in de bioscoop aan het bekijken zijn. Tijdens de verkiezingen kenden wij het verschijnsel van de zwevende kiezer. Niet wetende of men nu links of rechtsom wil. En terwijl Rutte de ondergang van ons land nog verder bespoedigde, werd zijn VVD met de verkiezingen de grootste politieke partij. Dankzij vele – intelligente – kiezers uit Nederland Kennisland ! En met zo’n volk moeten wij de oorlog winnen ? Nee, die is bij voorbaat al verloren !
  We zullen ons er op moeten voorbereiden dat wij in de nabije toekomst flink in de penarie zullen zitten. En wel zodanig, dat die niet na 5 jaar zal zijn afgelopen, zoals wel met de tweede wereldoorlog het geval was. Bovendien (met die Moslims) gaat het ons mogelijk ook nog eens honderdduizenden doden kosten ! En ten overvloede nog een voorbeeld; Noord Afrika veranderde van Christelijk naar Islamitisch, en vandaar (anno nu) naar Sharia. Ga maar eens na hoe lang het geleden is dat noord Afrika Christelijk was. Eenmaal Islamitische overheersing, mogelijk ook voor honderden jaren. Hetzelfde gaat ons overkomen !

  Geliked door 1 persoon

 12. d.g.m.holland zegt:

  In 1940 was het een ONVRIJWILLIGE bezetting door de Duitsers en die heette 2e wereldoorlog.

  Nu is het een VRIJWILLIGE bezetting door Moslims. Die heet: De verrijking van de samenleving.

  Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen dan dooft het licht

  Door onze lafheid wordt het al aardig donker in Nederland…

  Like

 13. Petra DeBoer zegt:

  Het is echt veel te kort door de bocht om te stellen dat de Nederlanders alleen maar toekeken en niks deden voor de Joden in WO2.

  Dat de 4 mei herdenking de laatste jaren word gekaapt door de islam is me een doorn in het oog.

  Like

 14. Driek zegt:

  Petra DeBoer zegt: Het is echt veel te kort door de bocht om te stellen dat de Nederlanders alleen maar toekeken en niks deden voor de Joden in WO2.

  Welnu, beste Petra, in vergelijking met andere landen waar de Jodenvervolging heeft plaatsgevonden, komt Nederland er slecht van af. Trouwens ik schrijft toch ook niet dat de Nederlanders maar toekeken en niks deden? Alleen, ze deden absoluut te weinig. Ik laat de mensen die Joden lieten onderduiken hier buiten beschouwing. Maar misschien vindt U het normaal dat van de 107.000 duizend gedeporteerde Joden er 5.450 zijn teruggekomen, van wie het merendeel uit Theresiënstadt.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Driek, nee dat vind ik zeker niet normaal maar er zijn heel veel Joden uit eigen beweging naar de werkkampen gegaan, nadat ze opgeroepen waren door de bezetters. Dat kun je een Nederlander niet verwijten. Het werd pas later in de oorlog duidelijk dat die werkkampen concentratiekampen waren en toen hebben heel veel Nederlanders de Joden geholpen met onderduiken, én met gevaar voor eigen leven. De “Endlösung der Jodenfrage” werd in het voorjaar van 1942 ingezet (eind 1941 bedacht) en daarvoor kon men niet weten dat de Joden allemaal zou worden vernietigd. Het is dus echt te kort door de bocht om maar even de Nederlanders weg te zetten als mensen die met de kop in het zand de Joden lieten wegvoeren.
   In alle provincies werden Joden geholpen met onderduiken en vooral Friesland was een veilige haven voor vele Joden.

   Klik om toegang te krijgen tot Friesland_als_veilige_haven.pdf

   De Joodsche raad heeft in Amsterdam een zeer kwalijke rol gespeeld en Cohen en Asscher werden na de oorlog beschuldigd van collaboratie met de Duitse bezetters. Het kwam niet tot een strafproces maar een Joods tribunaal achtte hun wel degelijk schuldig.
   Ze werden uitgesloten van de deelname van Joodse gemeenschapsactiviteiten. In Amsterdam woonden in 1939 75.000 Joden. De meeste Joden uit Amsterdam zijn dus mede door toedoen van de Joodsche raad omgekomen. Cohen en Asscher waren van de Joodsche raad ook de enige twee overlevenden van deze raad.
   Dat dit allemaal gebeurde is niet aan de Nederlanders te wijten en 75.000 mensen is echt een groot aantal van de circa 120.000 Joden uit Nederland die omkwamen in concentratiekampen. Daarnaast waren er Jodenjagers in Nederland die bij de NSB zaten en die hebben ook samengewerkt met de bezetters. Vele NSB-ers zijn na de oorlog gevangen genomen en hebben een gevangenisstraf of de doodstraf gekregen.
   De gewone Nederlander is echt heel erg weinig te verwijten en daarnaast werden Nederlandse jonge mannen opgeroepen om naar het front te gaan waarvan velen onderdoken, en in de hongerwinter vingen de Nederlanders op het platteland vele evacuees op, zoals ook mijn familie. Verder hielpen de Nederlanders verzetsmensen onder te duiken en vele piloten van de geallieerden die uit de lucht waren geschoten door de Duitsers.

   https://anderetijden.nl/aflevering/390/Burgemeester-in-oorlogstijd

   Like

 15. tippelaar zegt:

  De autochtone bevolking van nederland stamt nog steeds af van de kerkelijke zuilen, of ze nu nog gelovig zijn of niet, de mentaliteit van zalvend pappen en nathouden is er nog steeds. Om die reden durfde de politiek het aan om meer dan 1 miljoen pvv.kiezers met een minachtend gebaar bij het grof vuil te zetten. De hypocriete klootzakken. Nee, de pvv wilden ze niets meer mee te maken hebben, want die hadden hun kans gehad zei Buma, de christelijke leugenaar. De zeer onbetrouwbare aartsvijand van eerlijke politiek, Pechtold deed er nog een schepje boven en Klaver liet zich ook niet onbetuigd. Toen durfde onze grote leider Rutte het aan om de pvv volledig uit te sluiten van de regering. Voor mij was vanaf dat moment volkomen duidelijk dat het met onze vrijheid gedaan was. We zijn als volk in handen gevallen van de roversbende op het binnenhof. Dat komt nooit meer goed. Maar wel de joden herdenken, stelletje onderkruipers. Zalvende toespraken op de Dam maar als er 1 een schreeuw geeft rennen ze allemaal hard weg, de angsthazen. de regering voorop. Stop met herdenken van de doden want die zijn jammer genoeg allemaal voor niets gesneuveld. Als deze oorlogsslachtoffers zouden zien hoe nederland zelf zijn normen en waarden en de vrijheid vrijwillig heeft weg gegeven aan de moslims en de europese unie, dan zouden zich in hun graf omdraaien. Beter is te voorkomen dat we straks de nieuwe doden moeten herdenken. Maar daar maakt deze regering zich niet druk om. En de Marokkanen die met de herdenkingskransen voetballenden ? Die zou ik een voet af laten zetten en verbieden een prothese aan de stomp te zetten. Wedden dat ze het dan niet meer doen. Dat is de enige taal die dat volk begrijpt, namelijk een groter geweld dan dat ze zelf kunnen oproepen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @tippelaar: 23.21. uur, op 23/4. Daarom weiger ik ook, om maar iets te doen aan de huichelachtige herdenkingen op 4 en 5 Mei a.s. Daar staat dan weer dat politieke HUICHELZOOITJE, schijnheilige toespraken te houden, en ondertussen Nederland vol te laten stromen met gelukzoekers en moslims. Ik walg ervan, beste Tippelaar!

   Like

 16. tippelaar zegt:

  Marion van Cranenbroek. Nederland was het enige bezette land in Europa waar duitse soldaten ongewapend door de steden konden lopen en op terrasjes zitten met een drankje en uitstapjes maakten zoals het strand .e.z. In andere landen had ze dat de kop gekost.

  Like

  • Tippelaar, ik heb het boek gelezen Roestvrijstaal van Philip Staal. Daarin staat beschreven hoe politie en ook de brandweer behulpzaam waren om familie van joodse kinderen op afstand te houden, toen de moffen bezig waren met het leeghalen van een joods kindertehuis bij Artis in Amsterdam. Kinderen en ook baby’s werden in een vrachtwagen gesmeten.

   Like

 17. Guardiacivil zegt:

  Toen ik nog kind was en mijn vader militair bij de Koninklijke Marine Luchtvaart Dienst, zaten we op 4 mei voor de televisie te kijken naar die grote klok die hing tussen zware houten balken in de duinen. Het moment van stilte en het moment dat de eerste zware gong klonk, was voor mij indrukwekkend omdat mijn vader deels gewond geraakt op een Mitchell B25 door flaks, WWll had overleefd en nu veteraan was en tijdens deze minuten hij maar ook ik de vele gevallenen herdachten die gestreden hadden voor onze huidige amper 72 jarige vrijheid.
  Dit moment met het gezin was niet hypocriet maar gemeend en beladen.
  Voor mij zelf heb ik dit moment nog steeds heer Driek, gewoon in stilte voor mij zelf en ik brand een kaarsje.
  Maar ik voel met u mee, en ik weet precies wat u met dit schrijven bedoelt.
  De Nederlander in het algemeen, is laf, schaamteloos, ongepast bescheiden, introvert, een boer die het wel weet maar stil zwijgt, maar vooral hypocriet.
  De “gegoede”, de ” Adel”, de betere verheven boven de arbeider, denkt aan zijn eigen huid, haard en veilig stellen van zijn “rijkdom”.
  In verhouding brachten weinig Nederlanders het op om, moed en lef te hebben, heldhaftig ondergronds verzet te plegen, of aanslagen te plegen om de bezetter te dwarsbomen of Nederlandse overheidsdiensten uit te schakelen.
  Maar zelfs dit wat ik schrijf is tegen de zere schenen van de “vertegenwoordigende democratie” zoals de klojo Wiegel het zei in de zaterdagkrant vd Telegraaf. Want wij moeten luisteren naar deze GEKOZEN DEMOCRATIE en niet andersom, niet het volk. Dat schreef hij mbt “het referendum”.

  Geliked door 1 persoon

 18. Laten we niet vergeten dat de Nederlandse ballingenregering in Londen vond dat de Nederlandse Spoorwegen de Duitse bezetter behulpzaam moest zijn met het deporteren van joden naar het doorgangskamp Westerbork. Vraag van het Nederlandse verzet: “Wat moet er in verband met de deportaties worden gedaan?”. Antwoord Nederlandse regering in Londen: “Niets! Doorgaan!”. Vandaar dat het goed georganiseerde verzet in Drenthe ook nooit de spoorlijn naar Westerbork heeft gesaboteerd! Zie mijn artikel met documentatie:
  https://gerard1945.wordpress.com/2015/09/25/deportaties-naar-westerbork-moesten-doorgaan-van-de-nederlandse-regering/

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s