Jared Kushner heeft gelijk: er is geen oplossing

Screenshot_23

(Door: Stephen M. Flatow – Vertaling: E.J. Bron)

Toen de adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, Jared Kushner, onlangs in een privégesprek zei “dat het zou kunnen zijn dat er voor het conflict tussen de Palestijnse Arabieren en Israël geen oplossing is”, sprak hij alleen maar uit wat duidelijk is.

Bijna honderd jaar lang hebben zelfbenoemde wijze mannen beweerd de oplossing te hebben, maar al hun voorstellen bleken een fata morgana te zijn.

De Britten dachten in 1922 de oplossing te hebben, toen ze het oostelijke deel van het mandaat Palestina – 78% van het oorspronkelijke mandaatgebied – afscheidden en daar een Arabisch koninkrijk stichtten, dat men intussen kent als “Jordanië”. Je zou denken dat het schenken van 78% van het land aan de Palestijnse Arabieren zou volstaan om hen ervan te overtuigen de resterende 22% aan de Joden te laten. Hoezo!

Engeland probeerde het 15 jaar later opnieuw. Het delingsplan van de Peel-commissie van 1937 stelde voor de resterende 22% van het land op te delen. De Arabieren zouden er drie vierde deel van moeten krijgen. De Britten zouden Jeruzalem en Bethlehem houden. De dwergstaat van de Joden zou uit Galilea en een smalle strook land langs de kust bestaan. De vooraanstaande joodse krachten waren, wanhopig uit op een paar zandkorrels, bereid om op basis hiervan te onderhandelen. De Arabieren wezen het voorstel echter af.

In 1947 kwamen de Verenigde Naties met hun eigen “oplossing”. Eens temeer werd aan de Arabieren het merendeel van het resterende territorium aangeboden. Aan de Joden zou een deel van Galilea, een deel van de kust en een deel van de Negev gegeven worden. Zo´n joodse staat zou militair niet te verdedigen zijn geweest, om er maar over te zwijgen dat hij er niet toe in staat zou zijn geweest een groot aantal immigranten op te nemen. Maar de vooraanstaande joodse krachten, inmiddels als gevolg van de Holocaust wanhopig bereid alles aan te nemen, accepteerden. De Arabieren wezen het uiteraard af. Er volgde een bloedige oorlog.

Twee ambtenaren van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Daniel Kurtzer en Dennis Ross, kwamen in 1989 met een nieuwe “oplossing”. Zij overtuigde de aftredende president Ronald Reagan en de nieuwe president George H.W. Bush ervan dat de oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict er voor de VS in gelegen zou zijn om te doen alsof Yasser Arafat en zijn PLO vrede zouden willen en met hem te onderhandelen. Bush moest de erkenning van Arafat door de VS 18 maanden laten weer intrekken, toen PLO-terroristen op weg naar Tel Aviv betrapt werden, waar zij op het strand Israëli´s wilden afslachten en in de nabijgelegen Amerikaanse ambassade gijzelaars wilden nemen.

Maar Kurtzer en Rosse beleefden hun “oplossing” 12 jaar later opnieuw – en het lukte hen de volgende president Bush op dezelfde wijze te blameren. Ze overtuigden George W. Bush ervan dat Arafat, omdat hij de Akkoorden van Oslo had ondertekend, deze keer echt vrede wilde. Maar in januari 2002 werd Arafat erop betrapt hoe hij probeerde op een schip genaamd “Karine-A” 50 ton wapens het land binnen te smokkelen en nu was de andere Bush aan de beurt om te verklaren dat “de Palestijnen een nieuwe leiding moeten vormen, die niet door terreur bevlekt is”. Zo vader zo zoon!

De Palestijnen namen het advies van Bush niet ter harte. In plaats van een niet terroristische leiding te vormen, maakten ze Arafat´s nummer 2, de terreurveteraan Abu Mazen – die wij kennen als Mahmoud Abbas – tot hun nieuwe leider. En die – was dat zo moeilijk te voorspellen? – zette prompt Arafat´s politiek van de verheerlijking van het terrorisme, de salarissen voor terroristen en het aanmoedigen tot terreuraanslagen voort. Tot zover over de “oplossing” van Kurtzer en Ross.

Twee wanhopige vooraanstaande Israëlische politici, Ehud Barak en Ehud Olmert, kwamen eveneens met “oplossingen”. Door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken aangespoord en onder druk gezet, boden Barak (2000) en Olmert (2008) enorme concessies aan de Palestijnse Autoriteit aan. De Palestijnen accepteerden dat nog steeds niet.

Herinnert iemand zich Dennis Ross´ “oplossing” uit 2010? Hij beweerde dat meer woonruimte voor Palestijnen tot vrede zou leiden. Hij oefende druk uit op Israël om Hamas cement te laten importeren. “Ik ruziede met Israëlische leiders en veiligheidsautoriteiten. Ik zei tegen hen dat ze meer bouwmateriaal, inclusief cement, de Gazastrook moeten binnenlaten, opdat er huizen, scholen en fundamentele infrastructuur gebouwd kunnen worden”, schreef hij later in de “Washington Post”. “Zij antwoordden dat Hamas dit zou misbruiken en ze hadden gelijk”, gaf Ross toe – Hamas gebruikte het cement om “een labyrint van tunnels, bunkers, commandocentrales en schuilplaatsen voor haar leiders, strijders en raketten” te bouwen.

Maar het ministerie van Buitenlandse Zaken wilde niet opgeven. Martin Indyk en zijn assistent David Makovsky kwamen met een eigen “oplossing”, die, zoals gebruikelijk, inhield dat Israël verstrekkende territoriale concessies doet en de Palestijnen een bewapende, soevereine staat deed toekomen, die Israël op de keel werd gezet. Israël moest 104 terroristen vrijlaten (die 70 Israëli´s vermoord hadden), alleen voor het “privilege” om onderhandelingen met de Palestijnse Autoriteit te mogen voeren. Maar toen, midden in de Indyk-gesprekken in 2013/2014, kondigde Abbas plotseling de vorming van een Palestijnse Autoriteit-Hamas-eenheidsregering aan. De Indyk-Makovsky-“oplossing” was achterhaald.

Herkent iemand hier een patroon in? Is het inmiddels niet duidelijk dat iedere “oplossing”, die de duurzame existentie van een joodse staat van welke grootte dan ook bevat, door de Palestijnen nooit serieus geaccepteerd zal worden?

Al die professionele vredesprocessors en zelfbenoemde Midden-Oosten-“deskundigen” schijnen nog altijd een simpel feit niet te begrijpen, dat een bescheiden, tot schoonzoon van een president geworden projectontwikkelaar blijkbaar begrijpt: het conflict tussen Palestijnse Arabieren en Israël heeft geen oplossing. Een eeuw bittere en bloedige ervaring heeft dat pijnlijk duidelijk gemaakt.

Bron:
https://heplev.wordpress.com
Auteur:  Stephen M. Flatow

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabieren, Fatah, gezond realisme, Hamas, Historie, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

36 reacties op Jared Kushner heeft gelijk: er is geen oplossing

 1. AEO zegt:

  Natuurlijk is er geen oplossing. Al zou Israël, dat iets groter is dan de helft van Nederland, worden gereduceerd tot een micro staatje ter grootte van een voetbalveld, dan zullen de Arabieren nog steeds niet tevreden zijn. En met zulke mensen valt dan ook geen enkele overeenkomst te sluiten.

  Geliked door 1 persoon

  • Beschouwer zegt:

   NEE geen overeenkomst mee te sluiten. Ook dat voetbalveldje moet een salafistische moslimdictatuur zijn

   Like

  • Simon Sluimer zegt:

   Sterker nog, vertelden Isr. politiemensen mij onlangs toen ik daar was: ook wanneer alle joden zouden zijn verdreven uit het land, er nog geen vrede zou komen, omdat de Arabieren ook dan wel redenen zouden hebben elkaar onderling te bevechten. En zo is het.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Natuurlijk is er altijd ’n oplossing.
   Meestal liggen die oplossingen zo voor de hand dat iedereen er overheen kijkt.
   Die oplossingen mogen echter nooit genoemd worden omdat de wereld dat niet wil.
   uit angst dat die oplossingen zullen worden toegepast.
   Het gekke is echter dat dit soort oplossingen dagelijks opnieuw worden gevonden toegepast en uitgevoerd.
   Dag aan dag, uur na uur.

   Raar hoor.

   Like

 2. Renske zegt:

  Het lijkt mij ook een onoplosbare zaak.Gewoon nuchter bekeken.De haat word generatie op generatie doorgegeven en zal niet stoppen. De hele denkwijze van moslims wat betreft martelaren en het zogenaamde paradijs hierna is al 1400 jaar gaande en zal de komende eeuwen blijven. Ze moeten iets of wat buiten zichzelf kunnen haten . Omdat ze eigenlijk zichzelf haten en maar niet vooruit komen om iets goeds tot stands kunnen brengen. De haat zit ze eeuwig in de weg.Generatie op generatie. Soms kan een tijdelijke haat of wraak gezond zijn. Om weer iets tot stand te brengen wat verknald is door een ander. Maar als je van generatie op generatie bezig blijft met haten, dan komt er niets, maar dan ook werkelijk niets meer tot stand dan alleen vernietigingsdrang.Wat een geduld moet ze hebben in Israel. Ze moeten wel, De wereld kijkt toe of ze geen foutjes maken.

  Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Zodra de Arabier stopt met haten komt hij erachter dat 1400 jaar islam voor niets zijn geweest. In dat kleine stukje Israël komt de waardeloosheid van de islam voor de mensheid tot uitdrukking. De eerste en tevens de grootste verliezers zijn de moslims zelf. Niet door Israël maar door hun eigen gedrag. Dit erkennen en bevestigen is een te hoge drempel die de Arabier collectief niet kan nemen en mentaal ook niet aankan. Er zijn maar twee oplossingen. De moslim komt tot dit besef en leert in vrede met andere volkeren te leven of de moslim wordt op zeker moment massaal gedecimeerd en wel dermate dat met deze decimering ook de gloed van de islam verdwijnt. Als het tot deze decimering komt ligt dat niet aan de wereld maar aan de moslim zelf. Welke van de twee oplossingen gaan gebeuren zal de toekomst uitmaken. Al het andere is wensdenken.

   Like

  • hendrikush zegt:

   Goed verwoord Renske!

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Zeg nooit onoplosbaar…

   Like

 3. Beschouwer zegt:

  De Palestijnen willen Israel gewoon kapot hebben zodat men een moslimdictatuur (zoiets als de Hamasmoslimdictatuur In de Gazastrook) daar kan vestigen en alle Joden en Christenen dood maken. Zo is het en niet anders. Dat willen de salafistische ofwel politieke moslims

  Onderwerping aan de islam willen deze gehersenspoelde moslims
  Geen andere religie dan de islam.

  Israel is een prachtig fijn en vrij land te midden van vele moslimdictaturen die Israel kapot willen maken Om Israel te verdedigen moeten mannen en vrouwen lang in dienst en jawel dat geeft kameraadschap en de wil te vechten voor het voortbestaan van dart kleine land Israel.

  Wat mij betreft mag Israel het hele Arabische schiereiland besturen omdat het GOED is en dit Arabische schiereiland zal doen ontwikkelen, herbebossen en allerlei andere creaties.

  Want MAKEN EN CREEREN daar Is Israel heel GOED in !

  Like

 4. jantjeuitnl zegt:

  De islam is de nachtmerrie van een weldenkend mens. Het is onmenselijk.

  Geliked door 2 people

 5. Beschouwer zegt:

  Als je een schroevendraaier aan Hamas geeft word die scherp geslepen om een kind zo gek te maken door hersenspoeling om er mee te proberen een Jood mee te steken of een bom te gaan maken met behulp dan deze gegeven schroevendraaier Zo ziek Is het daar in de Gazastrook en ook in Judea en Samaria (Westbank). Vele vredelievender mensen gebruikten de schroevendraaier om er bijvoorbeeld een lamp mee op te gaan hangen, een fietsbel te monteren of zo.

  Het is maar een illustratie hoe het daar is in Gaza en op de Westbank (Judea en Samaria) …….

  Like

 6. Stef zegt:

  Als je het boek van Leon Uris DE HADJI leest, weet je precies dat het nooit tot een fatsoenlijke oplossing kan komen.
  De moslims ,die niets kunnen, en daardoor eeuwige jalouzie hebben zullen deze ziekte nooit te boven komen. Het zal uiteindelijk hun ondergang worden.
  Er zit een fundamenteel verschil in hun genen.

  Geliked door 1 persoon

 7. ReaGluurder zegt:

  Denk dat Israel uiteindelijk kan leven met de huidige status-quo zo lang vrede er voorlopig niet inzit. De grotere steden/plaatsen in Yudeah/Shomron breiden verder uit. Zo’n 10% van de Joden woont inmiddels in Yudeah/Shomron. Zo lang er nog minder slachtoffers vallen door terreur dan op de israeliese wegen, kan men daar ook nog mee leven. Las laatst ook dat er genoeg Pallies zijn die gewoon lekker willen leven, maar dat hele families in de tang gehouden worden door een paar fanatieke familieleden. Zo te lezen zijn er nogal een aantal Pallies die overwegen om naar Canada te gaan emigreren om zodoende uit de familie te ontsnappen. Israel wordt trouwens ook steeds voller, de (orthodoxe) bevolking groeit snel. Dit gaat zeker maatschappelijke problemen geven.

  Geliked door 1 persoon

 8. Elena zegt:

  Er is maar één oplossing, alle “palestijnen” naar Jordanië en Syrië, daar horen zij thuis!!!
  Bovendien kunnen de Hamasclub en de Abbasclub NIET door één deur.
  Een 3 staten ” oplossing” is al helemaal NIET mogelijk op dat kleine stukje land.

  Zie deze moeder met haar pallykinderen op de Tembelberg.

  Het recht van Israel op Judea en Samaria.
  http://www.franklinterhorst.nl/Israels%20recht%20op%20het%20land%20ligt%20vast%20in%20bindende%20documenten.htm

  Geliked door 1 persoon

 9. Jan zegt:

  Hoeren, ook wel feminazi’s genoemd, roepen op Joden in Israël uit te roeien

  Crowd chants ‘free Palestine’ at SlutWalk Chicago


  http://www.jpost.com/Diaspora/Crows-chants-free-Palestine-at-SlutWalk-Chicago-502386

  Like

  • koddebeier zegt:

   Links tuig !!

   Like

  • Harry zegt:

   Je zou toch met plezier die “slut” borden als schietschijf gebruiken ?
   Er moet toch wel iets geks aan de hand zijn , dat zovelen , zelfs van ons eigen soort stapelgek geworden zijn .
   Komt dat door de overbevolking ?
   De elektronische samenleving ?
   De linkse hersenspoeling ?
   De te gecompliceerde samenleving ?

   Het valt me altijd wel op dat als je met een visserman op zee of met een boertje in afgelegen gebieden spreekt , dat daar nooit van die dwazen tussen zitten .
   Dat zijn gewoon van die doorzichtige recht voor z’n raap figuren met een heldere kijk op het bestaan .

   Like

 10. Marc zegt:

  Fijn dat Kushner tot deze zo duidelijke conclusie komt, maar kan hij als schoonzoon en adviseur van Trump ook uitleggen waarom Saoedi-Arabië in deze optiek betrouwbaarder zou zijn dan Iran, en de VS daarom een beleid tegen Iran’s bondgenoot Assad zou moeten voeren?

  Like

 11. E.J. Bron zegt:

  Reactie namen “Aegolius cs” (lukte om technische redenen niet geplaatst te worden):

  De privé mening van Jared Kushner is vanuit diens achtergrond politiek van bescheiden belang, daar hij niet de kern benoemt van de islam/het koran strijdboek die/dat verplicht iedere Jood te doden en ongelovigen te onderwerpen aan islamuitbuiting, alwaar na weigering of bekering ook zij gedood moeten worden.

  De “democratische” wereldinstituten en het politieke Westen staan machteloos tegen voornoemde geloofsopdracht van 1400 jaren terug

  Geliked door 1 persoon

  • Marc zegt:

   Machteloosheid is een keuze!

   Geliked door 1 persoon

   • tippelaar zegt:

    Inderdaad Marc, de lafaards hebben voor machteloosheid gekozen. Ze kunnen beter voor een niets ontziend geweld kiezen. Gaat er toch van komen. Het is net als met een zere kies. Een beetje pijn kan je wel hebben en je hebt angst voor de tandarts want die trekt hem eruit zonder verdoving. Na verloop van tijd heb je zon pijn dat je de tandarts op je knieen smeekt om die kies te trekken, ook zonder verdoving. De tandarts weigert, toen hij het je aanbood durfde je niet, wilde je niet, kon je niet Nu moet die kies er uit zweren met alle gevolgen van dien. Je gaat er misschien wel aan dood, want er is geen medicijn voorhanden

    Like

 12. Jan zegt:

  Abbas ziedend op Amerikaanse senatoren die financiële hulp verminderden, want, de terrorsiten kunnen nu niet meer worden betaald

  Palestinian Authority (PA) President Mahmoud Abbas condemned U.S. senators for voting in favor of the Taylor Force Act, which will cut all funding ($300 million per year) to the PA as long as it continues paying salaries to terrorists who kill Israelis and Americans.
  ..

  http://www.barenakedislam.com/2017/08/15/palestinian-authority-pa-president-mahmoud-abbas-condemns-u-s-senators-for-cutting-aid-that-funds-muslim-terrorists/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s