Het afscheidingsvirus gaat rond: op 22 oktober stemt Venetië over onafhankelijkheid

Screenshot_130

De vlag van Venetië.

(Vertaling: E.J. Bron)

Nu wordt bevestigd wat waarnemers voorspelden: naar het voorbeeld van Catalonië om zich af te scheiden, wordt nu ook in andere delen van Europa de roep naar afscheiding en zelfbeschikking hoorbaar. Het jongste geval is Venetië. Daar zal al op 22 oktober gestemd worden over onafhankelijkheid van Italië. De drijvende kracht hierachter is de rechtse “Lega Nord”.

Duits - Zuerst

Tijdens een manifestatie op 1 oktober in Verona verklaarde Paolo Paternoster, woordvoerder van het regionale bureau van “Lega Nord”: “Dit referendum zal daadwerkelijk rechtsgeldig zijn. Er zullen stembureaus in plaatselijke scholen en stembiljetten zijn.” De “Lega Nord” gaat er van uit dat een meerderheid van de stemgerechtigden zal stemmen voor afscheiding.

Als redenen voor de afsplitsing worden door “Lega Nord” de vernietigende “vluchtelingen”politiek in Rome, de criminaliteit en het politieke onder curatele stellen genoemd. De datum van het geplande referendum heeft een symbolische kracht – precies 151 jaar geleden, op 22 oktober 1866, vond er een referendum voor de aansluiting van Venetië bij Italië plaats.

Of de “Lega Nord” echter ook het vrijheidsstreven van de Zuid-Tirolers ondersteunt om “los van Rome” te komen en de hereniging met de rest van Tirol te kunnen vieren, kon tot nu toe niet achterhaald worden.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Italië, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

22 reacties op Het afscheidingsvirus gaat rond: op 22 oktober stemt Venetië over onafhankelijkheid

 1. Flo zegt:

  Zal frieslân zich ook willen afscheiden? En kunnen we daar in leeuwarden Catalaanse toestanden verwachten van allochtone politie ratten die witte nensen rammen?

  Geliked door 1 persoon

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Mooi !

  Geliked door 1 persoon

 3. Cleo zegt:

  Een Europa! Hahaha!

  Geliked door 1 persoon

 4. paulzwueste zegt:

  Daarna Amsterdam!!!
  Hoogste tijd…
  Afscheid nemen!
  Femke Halsema zal de eerste steen metselen voor de muur die Amsterdam Godzijdank voor altijd van Nederland zal scheiden.

  Langs die muur wandelend zullen we daarachter de gruwelijke Arabische keelklanken en geslijp van de Arabische messen horen, wetend dat er geen enkele blanke Amsterdammer meer over zal zijn.

  Eigen schuld, dikke bult.
  Helaas, pindakaas…

  Geliked door 2 people

  • Henk.V zegt:

   Amsterdam als vrijstaat? De hemel zij ons genadig.
   Een stad die zo koketteert met het niet nederlands zijn moet op een andere manier onschadelijk gemaakt worden. Misschien kunnen we de invloed die er uitgaat van de politiek correcte inteelt die in de grachtengordel wordt gecultiveerd op de volgende manier manier matigen: .

   Daarbij schop ik mogelijk sommige lezers tegen de schenen, maar ik denk werkelijk dat deze stad , die sinds de Nederlandse onafhankelijkheid in 1648 altijd al tegendraads is gebleken, hoe dan ook de status van hoofdstad moet kwijt raken.
   Misschien is het beter dat Den Haag, waar per slot van rekening onze regering zit, onze hoofdstad wordt.

   Like

 5. Perfide Albion zegt:

  Alles om de territoriale integriteit van de EU kapot te krijgen! Deaud aan de EU en hen die haar steunen!

  Geliked door 1 persoon

 6. Cathja zegt:

  De beer breekt los! Zou hij nog te temmen zijn?

  Geliked door 1 persoon

 7. Tuurlijk. Een confederaal Europe met tsoevereiniteit in eigen land en eigen munten werkt uitstekend uit omdat je de angel van solidariteitsovervraging en Brusselse quota, bedil en afromingszucht eruit trekt.

  Geliked door 1 persoon

 8. Mary zegt:

  Prima!!!!!, ieder weldenkend mens wil zich afscheiden van alles wat te maken heeft met die smerige EU club.

  Geliked door 1 persoon

 9. Tistochwat zegt:

  Stel dat zich in Nederland een provincie afscheidt, dan heb je nog steeds te maken met een roofzuchtige ‘overheid’ hoor. De gemeentes graaien bij het leven en doen o zo graag aan ‘burgertje pesten’.
  En ik heb van horen zeggen dat de Friezen dol zijn op het ‘koningshuis’, dus daar zouden ze dan ook nog niet vanaf zijn.

  Like

  • Wolf zegt:

   Bij ons staan Friezen ook bekend als eeuwige PvdA stemmers met een Engels klinkend dialect maar dat maakt niet uit. Het gaat erom dat die EUSSR vernietigd moet worden door oproer en afscheidingen als ze nou links zijn zoals Friesland en Catalonië of Rechtgeaard zoals Noord Italië ,zolang de EUSSR maar wegkwijnt als bijv. de PvdA in het kleine Nederland is alles geoorloofd .

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Wolf, klopt niet maar er zijn wel rooie bolwerken die nu vooral overstappen op de PVV als het om landelijk beleid gaat. Veel Friezen stemmen op de FNP *Fryske Nasjonale Partij) en die is vertegenwoordigd in het EU parlement als EFA (European Free Allianz) waar ook de Catalanen inzitten. Enne…doe niet zo minachtend over de Friese taal want die bestond eerder dan de Nederlandse taal net zoals Friesland eerder bestond dan Nederland.

    Like

 10. Peter Rissing zegt:

  Hoe is het afgelopen met dat referendum precies 151 jaar geleden, op 22 oktober 1866 ?
  Verder een interessante ontwikkeling.

  Like

 11. Japio zegt:

  Ik hoop zo dat dat kaartenhuis “Europa” genaamd in elkaar pleurt. Dat dictatoriale gedrocht moet zo snel mogenlijk ter ziele gedreven worden. En de bloedzuigers die dit bedacht en uitgevoerd hebben direct naar de werkkampen in Siberië sturen met die huilebalk Timmerfrans voorop. Want als iemand de bedenkelijke titel NSBer van het jaar verdient is crybaby Fransje dat wel. Die rotkop van die kerel is niet te harden.

  Geliked door 1 persoon

 12. Rensk. zegt:

  Nooit, maar dan ook nooit kun je mensen dwingend aan je binden. En met landen idem dito. En al helemaal niet met geweld. Dan weet je 100 procent zeker dat men zich afscheiden wil. En dat is volkomen logisch.Timmermans en die hele gekke idiote club van halve garen zijn in dat opzicht olie oliedom

  Geliked door 1 persoon

 13. Mirjam zegt:

  De EU wilt de landen onder dictatuur behouden en de burgers willen dit niet. Er wordt niet naar de burgers geluisterd, dan is afscheiding een duidelijk signaal. WIJ WILLEN GEEN EU, WIJ WILLEN VRIJHEID!

  Geliked door 1 persoon

 14. Wolf zegt:

  Hup Belgische Vlamingen !!!! NU is jullie kans!

  Like

 15. Wolf zegt:

  Laat de Vlamingen ook de Leeuw van het vaandel der Vlamingen van de linkse Waalse kettingen ontdoen.

  Like

 16. jantjeuitnl zegt:

  Baskenland, Bretagne, Moravië, Silezië, Beieren, Bornholm, Faroer eilanden, Aland, Corsica, Savoye, Elzas, Normandië, Lombardije, Sardinië, Sicilië, Tirol(Oostenrijk en Italië), Friesland, Groningen, Limburg, Opper-Silezië,Kahubië, Skekely, Andalusië, Balearen, Asturië, Canarische eilanden, Cantabrië en nog vele anderen.
  Waar de “elite” eeuwen over heeft gedaan om bij elkaar te graaien, kan in een paar jaar in duigen vallen.
  Meteen doen.

  Like

 17. Marian zegt:

  En dat er nog vele mogen gaan volgen. Wordt het eindelijk toch nog eens een gezellig kleren zootje. Dag Europa, het gaat dan meer op een eilandengroep lijken..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s