EU – Brussel – de Godsstaat

Screenshot_65

(Door: Claudio Michele Mancini – Vertaling: E.J. Bron)

Laat me het zo zeggen: het grenst aan blasfemie wanneer men het zich permitteert om “Europa” en het parlement te bekritiseren. Ook de euro wordt door niemand meer serieus genomen, het allerminst door de Amerikanen. Door mezelf overigens ook niet. Waarom? Achter de euro zit geen staat. Want nog altijd geldt in de economiewetenschap: “one State – one Money”. En de politieke elite? Zij kijkt toe bij de collectieve waanzin hoe de regeringen in een brandend huis proberen met benzine het vuur te blussen.

journalistenwatch

Dat moet je de eurocraten toegeven: voor ons geld is hen niets te duur. Regeringen, en niet in de laatste plaats ook onze ambtenaren, doen alles om zich bij hun “sponsoren” – de brave lidmaatschapsbetalers – nog meer impopulair te maken dan ze sowieso al zijn. Alleen door steeds maar na te blijven vragen kom je te weten, wat aan Brussel ondergeschikte media verbeten verzwijgen, dat de chef van het Europees Parlement Antonio Tajani, Jean-Claude Juncker & Co. de komende vier jaar “overeenkomstig hun stand” voor het luttele bedrag van € 12,6 miljoen per luxe privéjet door de wereld zullen vliegen, terwijl zij hun “onderdanen” adviseren braaf te bezuinigen. Om het een of andere misverstand onmiddellijk in de kiem te smoren, het apparaat in Brussel verslindt iedere dag € 32 miljoen – inclusief zon- en feestdagen.

De Godsstaat behoort inmiddels tot de grootste geldvernietigingsmachine aller tijden en iedereen doet ijverig mee. Ook Duitse politici, die men vanwege de hoge stoorfactor en verstrekkende incompetentie naar Brussel heeft uitgewezen. Daar gaan ze vrolijk verder met het plunderen van de kassen en zien een verguld levensonderhoud in de vorm van pensioenen vurig tegemoet.

Toch lijken enkele landen langzamerhand bij zinnen te komen. Zo denkt men er in Italië, Polen, Hongarije, Nederland en Frankrijk over na om de heilige graal van de woede opwekkende geldverbranding de rug toe te keren. Alleen Duitsland niet. Zoals uit de coalitiebesprekingen naar buiten kwam, eisten de Groenen zelfs nog meer geld voor EU-projecten te reserveren. Vermoedelijk is de partijleiding van plan om enkele ongehoorzame leden naar Brussel af te schuiven.

Zelfs als we geen euro-crisis zouden hebben en er genoeg geld voor subsidies en stimuleringsprojecten zou zijn, € 12,6 miljoen reiskosten per jaar voor in totaal 5 regenten is een klap in het gezicht van belastingplichtige burgers, want die betalen de rekening. Er heerst een zorgeloosheid in Brussel alsof men een onuitputtelijke ruif op de Brusselse kantinetafel zou hebben gezet met de oproep dat iedereen zich vol kan vreten. Eat as much as you can – het motto van de monetaire Godsstaat.

Ik vind het echter al erg genoeg hoe zorgeloos er in tijden van crises, dreigende staatsbankroeten, kinderarmoede en pensioenramp met belastinggeld van de burgers wordt omgegaan. Maar het wordt nog dramatischer: het gaat om het 23e rapport op rij dat zulk wanbeleid onthult. En als je dan de argumenten van de tweede en derde klasse hoort – daarbij gaar het om de verwende toppolitici die in hun landen van herkomst niet meer nodig zijn – dan keert je maag om.

Men zou geen controle over het uitgeven van geld hebben, omdat alles zo onoverzichtelijk zou zijn. Vaak zou het er aan liggen dat de criteria en voorschriften voor de verdeling van geld niet goed begrepen zouden worden. Reden daarvoor zou de gecompliceerde tekst van de Europese voorschriften zijn. Ongelooflijk. Elk jaar opnieuw verdwijnen er enorme bedragen, omdat de ambtenaren hun eigen richtlijnen niet begrijpen, en niemand verandert daar iets aan? De parlementariër haalt ongeïnteresseerd zijn schouder sop, gaat naar de kassa, haalt zijn aanwezigheidspremie op, en gaat naar huis.

Een van de meest ijverige daggeld-profiteurs was, zoals bekend, een boekhandelaar uit Würselen [Martin Schulz, SPD], die het op deze manier lukte om zijn maandelijkse salaris van € 9000,- met jaarlijks € 111.000.- op te krikken, zonder aan vergaderingen deel te nemen. Deze kleine verbetering inde hij overigens ook onterecht gedurende de verkiezingscampagne van 2017. Maar dat zou hem nu de kop kunnen kosten, want Brussel bereidt nu een aanklacht tegen hem voor.

Elk jaar worden er in deze moloch duizenden tonnen papier volgeschreven, akkoorden, regelingen, besluiten en aanbevelingen over de landen verdeeld, en nooit gaat er iemand aan de slag om deze begrijpelijk te formuleren. Nou ja, ik zou er vermoedelijk ook geen zin in hebben om bijvoorbeeld in de EU-verordening voor het uiterlijk, de graad van rijpheid en levensduur van appels in de handel tussen Litouwen en Griekenland te duiken. Over zulke taken kan een burger alleen nog maar naar zijn hoofd grijpen.

Geen enkele onderneming zou zo kunnen werken, ze zou het eerste jaar niet doorstaan. Aangesproken op de ongepaste hoogte van hun onkostenvergoedingen, verontschuldigen ze zich er vaak genoeg mee dat ze in de vrije markteconomie immers meer zouden verdienen. Dat klopt niet! Daar zouden de heren in de regel werkloos zijn – en velen van hen in aanmerking komen voor een uitkering.

En terwijl er in Brussel miljarden over de balk worden gesmeten, omdat niemand de moeite neemt een keer goed te kijken en te controleren waar dat geld van de burgers naartoe gaat, gaan bij ons middenstanders failliet, omdat ze uitgesloten zijn van de subsidiepolitiek van de EU. Engeland heeft alles goed gedaan, die is eruit gestapt. En als het klopt wat men zo hier en daar leest, gaat het met het land sinds de Brexit beter dan ooit tevoren, ook al doen enkele sluwe journalisten en politici er alles aan om het tegendeel waar te laten worden. Ook Duitsland zou dit kapitaalfascisme de rug moeten toekeren. Het liefst onmiddellijk.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Claudio Michele Mancini

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Brussel, Elite, establishment, Europa, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, nieuw fascisme, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op EU – Brussel – de Godsstaat

 1. MF zegt:

  Wie zegt dat God het zo heeft bedoeld? Ik niet.

  Like

  • Statler & Waldorf zegt:

   U leest werkelijk alles met een Godsbril op he?
   Zet dat ding eens af dan leest en ziet u heel andere zaken.

   Geliked door 1 persoon

   • MF zegt:

    Dat is zeker niet mijn bedoeling. Godsdienst heeft zeker mijn grote interesse. Misschien over accentueer ik dat in mijn reacties. Ik zal er op letten. In die zin dank ik u voor uw reactie.

    Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  De vergeten slachtoffers van het communisme/socialisme

  Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 2 people

 4. Jules Vismale zegt:

  Toen de gehate euro in 2002 werd geïntroduceerd had ik mij allang voorgenomen om dit woord zo weinig mogelijk te gebruiken als ik een bedrag vernoemd, zal ik voor geen 100% het lelijke euroteken (dat meer op een mislukte E lijkt) ergens op schrijven en verwijder ik uit alle boeken die ik heb gekocht het euroteken of de naam euro!
  Brussel, de “hoofdstad” van de EU, is thans zo zwaar aan het verpauperen dat zelfs de autotunnels vol betonrot zitten, werden er vreselijke aanslagen gepleegd en gaat een groot deel van het islam-ongedierte daar alleen maar rotzooi trappen terwijl de politie en de autoriteiten daar meestal geen fuck tegen doen!
  Nou is het trouwens erg opvallen dat hier een tekening wordt vertoond van Dagobert Duck die weer letterlijk in zijn geld zwemt daar hij, in tegenstelling tot de EU-elite, zo gierig is als de pest! Deze eend al al vrij onsympathiek om zijn gierigheid, het afsnauwen van zijn (vaak even onsympathieke) personeel, uitbuiten, afpersen en bedriegen van anderen, waaronder zelfs zijn eigen familie al doen ze dat ook geregeld andersom!
  Dagobert is feitelijk een grootkapitalist die soms lijkt te regeren als een communist terwijl zijn rijkdommen, gelijk aan de Vrouwe van Stavoren, hem vaak niets anders zijn dan een bron van ergernissen en in de Rode Ridder van Willy Vandersteen werd al vaak genoeg gewaarschuwd dat jagen op goud, schatten en grafschennis zelfs de dood tot gevolg heeft!
  Het grootkapitaal vernietigd vrijwel altijd zichzelf, gelijk aan de akelige EU, al zou ik bijna wensen dat er een nieuwe Marinus van der Lubbe (1909-1934), een communist die zowel de nazi’s als de grootkapitalisten verfoeide, opstaat die alle EU-gebouwen in vuur en vlam zet zoals eens de Reichstag in Berlijn! Die hele “godsstaat” is alleen maar gedoemd om jammerlijk ten onder te gaan!

  Geliked door 1 persoon

  • MF zegt:

   Het is in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag Utrecht, Gouda, Nieuwegein, Venlo, niet anders. Allemaal rotzooi. We worden praktisch al overlopen, en de regering… doet niets.

   Geliked door 1 persoon

  • Taljaard zegt:

   @Jules
   Bij het lezen van dit artikel over de weelde en het smijten met geld in Brussel moest ik aan het Bourgondische hof van Philips de Goede denken. Maar wanneer ik uw commentaar zo lees dan ontbreekt de bijbehorende grandeur dus ten enen male. Waarschijnlijk omdat wij hier niet te maken hebben met adel, maar met kleinzielige, omhooggevallen kleinburgers.

   Like

  • tippelaar zegt:

   Bij onderzoek is gebleken dat v.d.Lubbe de rijksdag niet in brand heeft gestoken.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Marinus van der Lubbe werd niettemin toch ter dood veroordeeld en op 10 januari 1934 in de gevangenis van Leipzig onthoofd onder de guillotine!

    Like

 5. Statler & Waldorf zegt:

  Vakantiewoning Jean Kloot Juncker:

  Geliked door 1 persoon

 6. MF zegt:

  Job Cohen vindt het recht op demonstratie belangrijk, zegt hij In Buitenhof, ivm de gebeurtenissen in Friesland en het afzetten door de tegendemonstranten van de snelweg. Ja, ja, en het referendum dan, daar zijn die linkse jongens ineens niet meer voor, nu ze bang zijn voor de uitslag.

  Die selectieve verontwaardiging, daar wordt ik echt ziek van, en die zgn. morele superioriteit van links ook.

  Geliked door 2 people

 7. MF zegt:

  Ter overweging, zeg ik als PVV stemmer.

  Like

 8. Mirjam zegt:

  Als alle landen nu toch een uit de EU zouden stappen, dan waren we al een end op weg naar een normaal leven.

  Like

 9. Rensk. zegt:

  Ik wacht af wat FvD gaat doen als ze veel meer zetels krijgen. Het zal niet makkelijk worden voor ze de rotzooi van alle voorgaande kabinetten te ruimen. Ze zullen een enorme tegenstand gaan ondervinden van mensen, die belangen hebben bij hoe het nu is en die het graag zo willen houden. Graaien dus met behulp van een enorme asielindustrie. Ik vraag me steeds af hoe krijg je al die illegalen Nederland weer uit. Je kunt ze niet over de grens van Belgie zetten, want Belgie boos en bovendien die zetten ze net zo hard weer terug. Landen van herkomst willen ze niet meer. Vaak geen paspoort meer. Een ding ben ik heel zeker van Merkel en degenen aan de top die deze rotzooit veroorzaakt hebben moeten berecht. Wat mij betreft de doodstraf d.m.v. een spuit.( de doodstraf waar ik mijn hele leven tegen ben geweest) Maar in deze gevallen, mag het wat mij betreft. En volkomen terecht. Hier in Den Haag berechten we mensen die moorden op hun geweten hebben en daar hoort Merkel en Co net zo goed bij. Ik zie geen enkel verschil.

  Like

 10. Onno zegt:

  Geef God maar weer de schuld. De ANTI-Godsstaat zul je bedoelen. De psychopaten van de NWO zijn ANTI-sociaal gestoord.

  Like

 11. Guardiacivil zegt:

  Ik ga het niet op de politiek gooien met de hoop dat een partij het straks wel gaat lukken, niet dus.
  Het systeem is zo door en door rot dat een verandering in de politiek hier niets aan kan doen.
  Alleen een grote zuivering zou Nederland de kans geven met een schone lei te beginnen.
  Hetzelfde geld voor Brussel. geen EU, maar alles daar zuiveren en een simpel kantoor voor Europese problemen op te lossen zoals de buitenlandse vervoersmaffia cq vrachtverkeer, betalingsverkeer, immigratie, mensensmokkel etc. Elk voorzittend land mag dan een urgent probleem naar voren brengen die gezamenlijk wordt opgelost tijdens het voorzitterschap. Dit lijkt mij een veel beter systeem.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s