Bye bye SPD – tijd om de sociaaldemocratie te begraven

Screenshot_206

(Door: “Ignatius” – Vertaling: E.J. Bron)

Ik heb de SPD enkele jaren geleden al verlaten en ben elke dag blijer over mijn beslissing de sociaaldemocratie definitief de rug toegekeerd te hebben. Want geen mens en kameraad met enige waardigheid kan meedoen met deze klucht als hij zichzelf de volgende morgen nog in de spiegel wil bekijken. De enige reden voor het JA tegen de “grote coalitie” is dat er binnen de SPD een tamelijk gesloten kliek partijkameraden bestaat, die azen op ministersposten en daarmee verbonden goed betaalde bureaus.

Het is een publiek geheim in de partij dat er winnaars in de stemming om het JA tegen de grote coalitie” bestaan, die er simpelweg op hopen een zekere baan in de nieuwe regering te krijgen. Aan iedere afgevaardigde hangen leden van zijn kiesdistrict, die erop kunnen speculeren meegenomen te worden naar Berlijn of van latere betalingen van de ambtsbezitter te profiteren. Bijvoorbeeld door voeding van de aan de SPD gelieerde stichtingen in de desbetreffende deelstaten, waaraan ontelbare kameraden mee verdienen. De sociaaldemocratische politiek in Duitsland en zeer zeker in heel Europa is business geworden.

Wie in het idealisme van een Martin Schulz gelooft, die zich heeft ontpopt tot loepzuivere politieke draaikont (die hij altijd al was), zou misschien een arts moeten opzoeken. Alleen al een blik in de tragische gezichten van mijn ex-kameraden spreekt boekdelen van pessimisme en gebrek aan ideeën. Niemand kan er serieus van overtuigd zijn dat de SPD met figuren zoals Stegner, Schulz en Nahles nog succes zal hebben bij de kiezer. Ook is de SPD in haar jaren sinds Willy Brandt meer en meer verworden tot de partij van de politicologen, journalisten, maatschappelijk werkers en leraren in plaats van de arbeiders. Een AfD-man uit het Ruhrgebied, Guido Reil, vatte het heel bondig samen: “De SPD heeft de arbeiders verraden”.

Ik spreek hier vanuit een jarenlange ervaring als voormalig betrokken lid op gemeentelijk niveau. Behalve oude mensen, enkele leraren en politieke wetenschappers blijven alleen nog de volledig buiten de realiteit staande Jonge Socialisten aan de universiteiten en hogescholen nog trouw aan de SPD. Een binding met de werknemers en de kleine mensen, de christelijke verenigingen en mijnwerkers bestaat gewoon niet meer en werd eenzijdig door de SPD opgezegd, omdat men liever in alternatieve milieus op stemmenvangst gaat. En met Heiko Maas bezit de SPD wellicht de meest impopulaire politicus van Duitsland, die dit echter niet wil erkennen en begrijpen. Het is best wel droevig voor de SPD wanneer in de staatsradio voor een Jonge Socialist genaamd Kevin Kühnert met halfgare ideeën en miserabele retoriek reclame wordt gemaakt als de nieuwe hoop voor de sociaaldemocratie. Dat is vermoedelijk toch eerder de wens is de vader van de gedachte!

Blijft slechts te hopen dat de kiezers zich over vier jaar het gedrag van de SPD nog steeds zullen herinneren. Want dan is het tijd om deze zielloze sociaaldemocratie eindelijk te begraven en de fakkel van de sociale kwestie aan een andere partij door te geven.

Bron:
http://younggerman.com
Door: “Ignatius”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, gezond realisme, sociaaldemocraten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

25 reacties op Bye bye SPD – tijd om de sociaaldemocratie te begraven

 1. Steven zegt:

  Over 4 jaar…tja..als Duitsland dan nog bestaat!!

  Like

  • Statler & Waldorf zegt:

   Ach Steven, jij snapt het, ik snap het en velen hier snappen het maar:

   De incubatieperiode of incubatietijd van een ziekte is de tijd die verstrijkt tussen de besmetting en de eerste klinische symptomen van de ziekte. Deze periode kan uiteenlopen van een aantal dagen tot vele jaren.

   De incubatieperiode van hepatitis C kan bijvoorbeeld oplopen tot 20 jaar. Tijdens deze periode is het meestal wel mogelijk om anderen te besmetten.

   De islam heeft een incubatietijd van 30/40 jaar en is dan zonder enige twijfel dodelijk voor welke samenleving dan ook.

   Liked by 1 persoon

 2. Anand Soekhoe zegt:

  Nvt

  Like

 3. Republikein zegt:

  Sterf toch.

  Like

 4. Bezorgde Burgert ofwel xenofoob, islamofoob, etc zegt:

  Mijn beste vrienden zijn Joden en die vertelden me letterlijk dat ze willen dat de Duitsers hun “oude kracht en volkstrots terugvinden en de moslims eruit jagen”
  Het gevoel wat ik erbij kreeg was dat het hen niet uitmaakt of de moslims daarbij het loodje leggen.
  Persoonlijk denk ik dat mensen met een geloof waarvan je toch niet echt mag leven dood beter af zijn.

  Liked by 1 persoon

 5. bedonderde burger nr 16.000.001 zegt:

  Precies zoals de SP verraad heeft gepleegd naar haar aanhang, net als de PvdA hiervoor met Nieuw Links en onder Kok al deed; GroenLinks niets te maken heeft met oprichters als PSP en CPN; D66 haar eigen grondbeginselen door een Zweedse trol het graf in donderen laat en dat alles voor de eis van de oorlogszuchtige havik en islamiet Obama dat Europa op genocidale wijze zelfmoord pleegt, hierbij geholpen door Angela ‘Hitler’ Merkel en de nieuwe ‘Pétain’ Macron, een vrouwenbeweging die haar doelen vergeten is en zich door Zweedse geestelijk gestoorden laat misleiden; een VN die onder curatele van Saoedi-Arabië staat vanwege een wereld die rond 1975 is gezwicht voor chantage van dat land, en ga nog maar een tijdje door. Maar natuurlijk is alles de schuld van dat manneke Vladimir P.! Dat manneke die als vrijwel enig staatshoofd niet wenste te buigen voor het grote ego van wellicht de grootste bedrieger uit de totale historie van de mensheid BHO.

  Liked by 2 people

  • mag Ome VladiBOB u even de hand schudden
   en op de schouders nemen .
   ja, barry Soetero , ook wel islam Bombama genoemd ,
   is , en was geen vriend van mijn Oom

   waarschijnlijk de enige redding als de islam Europa overneemt
   maar met je grootste vriend, moet je natuurlijk
   zeker als je gas op is, ruzie gaan zoeken

   over geniale domheid gesproken
   ik zal hem volgende week de groeten doen

   hug

   LAVROV

   Like

 6. Wolf zegt:

  Alleen al de eerste regel dat de schrijver schrijft dat hij sinds enkele jaren de SPD = PvdA,Gr.links,denk,SP,CU,d66,50+,vvd, PAS heeft verlaten ga ik NIET verder lezen! Linksen blijven links tot in hun botten en zijn voor geen meter te vertrouwen.

  Like

  • Taljaard zegt:

   @Wolf
   Geldt dit ook voor iemand, die na 1989 en de val van het Oostblok niets meer van wat voor soort socialisme/marxisme dan ook wil weten?
   Dan ben ik nl. voor geen meter te vertrouwen.
   Tijdens mijn middelbare school periode in de jaren `70 van de vorige eeuw, zoals zovelen, geindoctrineerd met het marxistische vergif. Maar daar gelukkig al heel lang van genezen.

   Like

   • Wolf zegt:

    Neen, er staat dat hij PAS!!! sinds enkele jaren erachter is gekomen . NIET sinds de jaren “70 AL!! Zijn botten en hersenen zijn dus te lang blootgesteld en doordrenkt met het linkse VERGIF en dus NOOOOIIIT niet meer te vertrouwen en dat wordt dan dus ook NIET verder gelezen. Dit soort Zogenaamde afvalligen van links zijn levensgevaarlijk daar ze indoctrineren op neutrale en anti linkse site”s waar ze op een vuil achterbakse manier wat ze tientallen jaren dankzij o.a. die SPD bende onder de knie hebben [ dat indotrineren een Intrigant spelen. LEVENSGEVAARLIJK dus.

    Like

   • Wolf zegt:

    Indotrineren moet zijn ; indoctrineren.

    Like

  • Rookmelder zegt:

   @Wolf, iets te kort door de bocht, u bent vast het grote voorbeeld, vadertje Drees vergeten, die bewees het tegendeel ! Kan er even niet zo opkomen, maar er zullen er vast wel meer zijn.

   Like

 7. Jan zegt:

  ‘sociaal-democraten’ : De verkrachtingen en mishandelingen en moorden komen voort uit het ontbreken van de rest van het gezin en dus moeten die nakomen

  Liked by 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   @ Jan 22 januari 2018 om 14:26

   OMG! Zet dergelijke onnozele mutsen nou toch eindelijk eens een keer in een hok met een stuk of tien dolle mohammedaanse negers die zes weken hebben ‘droog gestaan’.

   Liked by 2 people

   • dan heet het “”doorblazen “”

    kan ik door voor de koelkast, ??? geinige oude geweldige dame

    V for VICTORY

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ vladimir530868941 23 januari 2018 om 19:25

    Win eerst de marathon maar eens.

    Like

   • whahahahahahaaha
    ja deze had ik echt nog nooit gezien , whahahahahahaha

    en ik heb de marathon van Kiev gewonnen
    moet ik de foto’s plaatsen ?
    al aardig wat jaartjes geleden , maar winnen is winnen
    toen ik nog mooi was en snel
    nu alleen nog mooi , whahahaha

    en om de boel effe helemaal af tezeiken
    jarenlang een officieus nederlands record gehad
    op de 5 kilometer
    in Athene greece in 13 minuut 19 sec

    officieus omdat het een stratenrace was, en niet officieel opgemeten

    foto’s zien ?? u roept maar

    kusssiieeeeee, die 4 ethiopiers is echt geniaal whahahahahaha

    pheidippidus

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ vladimir530868941 24 januari 2018 om 13:04

    foto’s zien ?? u roept maar

    Hartelijk dank voor het aanbod, oom Vladibob!
    Maar ik heb daar nog een fotootje van. U liep zo hard, dat uw sportpantalon het niet meer kon bijbenen. Ach, een kniesoor die daar op let. Maar wel lekker daar aan het strand bij Kiev, hè?

    Like

 8. Qvic zegt:

  Nederlanders hebben algemeen altijd een wijzend vingertje naar andere landen, maar wij schijnen niet te beseffen dan de huidige Nederlanders het grootste klootjes volk ter wereld zijn geworden. De meeste onder ons kloppen op de borst, dat ons land het meeste geld geeft aan goede doelen voor andere landen. Hoe dom en krankzinnig moeten we alle zijn om je eigen verdiende geld zonder tegen prestatie weg te geven aan zogenaamde goede doelen instanties. Die eerste instantie erg goed voor hun zelf zorgen en een heel klein beetje geld spenderen aan zogenaamde zielige mensen in het buitenland. Dit wordt dan wel erg uitvergroot door hun propaganda, zodat het net lijkt alsof die zogenaamde goede doelen bijna al hun ontvangen geld daar aan spenderen en de gevers een goed gevoel geven. Dat zij er goed aan hebben gedaan, om hun eigen verdiende geld aan die goed doelen te schenken. Deze goede doelen organisaties spelen Sinter Klaas van jou geld. De fondsen KWF, Hartstichting, Longfonds, Reumafonds e.d. doen dat precies zo. Neem nu het KWF, dit zogenaamde goed doelen organisatie houdt ons voor dat er nog steeds geen geneesmiddel is voor kanker en dat zij er wel heel dichtbij zijn in hun onderzoek. Zodat u bereid bent om uw eigen verdiende geld aan hen te geven voor het laatste deel van het onderzoek. Niets is minder waar, er bestaan tegenwoordig diverse methodes om kanker te genezen. Maar dit wordt niet toegepast door de regulieren medische wereld, omdat al die bestaande geneesmethodes niet meer patenteerbaar zijn. Het draait enkel om mega winsten te genereren bij de farmaceutische bedrijven. Het KWF verzwijgt bewust, dat er geneesmethoden bestaan. Opdat zij anders geen bestaansrecht meer hebben. Van waarom zou jij hen nog geld geven voor een oplossing die al bestaat niemand toch. Dus wordt deze wijsheid met alle middelen verzwegen. Dit geldt ook voor alle andere fondsen. Hiermee wil ik aangeven dat de Nederlanders met elke generatie dommer worden en hoe dommer de mens, hoe slimmer hij/zij denkt te wezen. Dat geldt ook voor alle politieke stromingen. Waarom zouden we überhaupt op een politieke partij stemmen, want hiermee geef jij jou macht aan die ander. Die vervolgens er mee kan doen wat zij zelf willen en dat 99,9% van de mensheid niet tegen macht kunnen en hoe langer zij die macht hebben, hoe corrupter en arroganter zij worden. Sommige voelen zich als een onaantastbare god, die alle wijsheden in pact hebben en dat zij iedereen de wet wil voorschrijven naar hun inzicht. Deze dictatoriale denkwijzes van de totaal doorgeslagen politici zien we steeds meer in de EU en lidstaten terug. Maar het meeste vreemde is dat de meerderheid van de bevolkingen dit ook nog toelaten ook. Dit kan niet anders dan dat de meerderheid te dom is om dit te doorzien.

  Liked by 1 persoon

 9. Rookmelder zegt:

  Tsja, waar gebeurt het niet, het gaat niet om en over de belangen van het volk, maar het draait enkel om macht, status en geld !

  Liked by 1 persoon

 10. Pingback: Όλη η λίστα με τις "παράνομες κατά Ερντογάν" δημοσιεύσεις • Jo Di

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s