Asielstroom stijgt, Nederland neemt meer asielzoekers over van Turkije, Griekenland en Italië

Screenshot_201

Cijfers ook in de lift door gezinshereniging

Het aantal mensen dat asiel aanvraagt in Nederland is vorig jaar licht gestegen. Dat komt doordat Nederland meer asielzoekers heeft overgenomen van Turkije, Griekenland en Italië, blijkt uit cijfers van het ministerie voor Justitie en Veiligheid.

De ‘gewone’ asielstroom, goed voor ruim 31.000 van de 35.000 asielzoekers, is vrijwel gelijk gebleven. Onder hen zijn net als vorig jaar weer meer mensen die zich bij een eerder toegelaten familielid voegen. Dat is een gevolg van de grote stroom vluchtelingen die in 2015 naar Nederland kwam, die zo nog na-ijlt.

Post online

Europese landen spraken dat jaar onderling en met het overbelaste Turkije af asielzoekers te zullen herverdelen. Nederland neemt sindsdien mensen op uit opvangkampen in Turkije, Griekenland en Italië. Vorig jaar waren dat er in totaal 3700, waarmee Nederland het “beter” doet dan veel andere EU-lidstaten.

Van de asielzoekers die in Nederland belanden, komen er nog altijd veel uit Syrië, waar al zeven jaar een burgeroorlog woedt. Ook het aandeel van Eritreeërs is nog steeds groot.

De Nederlandse asielzoekerscentra worden steeds leger en asielzoekers verlaten de centra sneller, blijkt uit de cijfers. Van de bewoners zit inmiddels twee derde er minder dan een jaar. Het aantal minderjarigen dat zonder familie in een AZC verblijft, is gehalveerd.

Doordat er minder asielzoekers huizen, waren er vermoedelijk ook minder incidenten op de AZC’s. Dat aantal nam in gelijke mate af. De politie hoefde veel minder vaak op te treden. Er werden minder geweld, diefstal en andere vergrijpen gepleegd. Asielzoekers deden zichzelf ook minder vaak iets aan.

Bron:
http://politiek.tpo.nl
h/t L. v.d. S.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Eurabië, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, liberalen, Linkse christenen, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Asielstroom stijgt, Nederland neemt meer asielzoekers over van Turkije, Griekenland en Italië

 1. Peter zegt:

  Minder ! Minder ! Minder !!
  minder asielzoekers , minder incidenten op de AZC’s.
  Zo simpel is het.

  Geliked door 1 persoon

 2. Tistochwat zegt:

  Welja, kom maar hierheen, joh! Er kunnen nóg wel twintig miljoen opvreters bij. Laten ‘we’ de bejaarden gewoon vier dagen in hun volle luier liggen. En drie keer per jaar vijf minuten onder de douche moet genoeg zijn.
  O ja: het eigen risico voor de ‘zorg’ kan best naar duizend euro per jaar. Het stomme klootjesvolk heeft toch geld zat. Kijk maar naar al dat vuurwerk dat tijdens de jaarwisseling de lucht in wordt geknald.

  ‘Nederland’ zou het eens ‘beter moeten gaan doen’ wat betreft de eigen (bejaarde) bevolking in plaats van te ‘scoren’ met een niet aflatende stroom asieleisende paraieten.

  😡 😡 😡 😡 😡
  😡 😡 😡 😡 😡
  😡 😡 😡 😡 😡
  😡 😡 😡 😡 😡
  😡 😡 😡 😡 😡

  Geliked door 2 people

 3. koddebeier zegt:

  DE oorlog is zo goed als voorbij, dus terug om je land weer op te bouwen !!

  Like

 4. Republikein zegt:

  Wat minder, niet ééntje, allemaal thuis de aardappelen opscheppen, doe ik ook en zo heeft OLH het bepaald.

  Like

 5. BertG. zegt:

  Fijn hé, die “verrijking”.

  Even rustig van haar zondagmiddag genieten was er voor een 73-jarige Rotterdamse niet bij. Twee mannen drongen haar huis op de Coolsestraat in Rotterdam binnen, sloegen haar in haar gezicht en namen haar sieraden mee.
  De politie zet alles op alles om de verdachten te pakken. Het gaat om twee getinte mannen van ongeveer 20 jaar.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1979652/laffe-overvallers-slaan-73-jarige-vrouw-tot-bloedens-toe

  Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   De politie zet alles op alles ?????Ja, dat zal wel !

   Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Coolsestraat is vlakbij dat Bejaarden-Zorgcentrum waar vorige week zoveel over te doen was.
   De ouderen, dementerenden !, zouden er worden mishandeld door verplegers.
   Misschien 2 onderbetaalde allo’s die wat bij wilden…………..eh roven ?

   Like

 6. Pietersen zegt:

  Dat er steeds meer asielzoekers uit Afrika, Afghanistan, Syrie, Eritrea bijkomen is goed te merken aan het straatbeeld in de grote stad want daar kruipen ze als ratten bij elkaar en in groepjes lopen ze de heerser uit te hangen. Walgelijk zoals de regering ons in de steek heeft gelaten.

  Niemand kan dat stelletje in Den Haag terugfluiten, dus reken maar op weer 200.000 asielzoekers erbij voor het eind van de regeerperiode.

  Like

 7. ronjaspers zegt:

  Het overgrote deel zijn moslims (soldaten van allah) die worden europa en andere westerse landen binnengehaald om de oorspronkelijke bewoners af te slachten en het christendom uit te roeien.

  Like

 8. kampersrene zegt:

  Citaat van Rutte …..volgen volgen volgen maar…. want het is de wil van Allah

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s