LINKS 1.0, LINKS 2.0

Screenshot_188

(Door: “weethetwel”)

Links dat opkomt voor de arbeiders, links dat alleen nog maar rechts bestrijdt? Links dat de waarheid in pacht heeft, links dat het alleenrecht op de moraal claimt. Links dat de hele maatschappij dreigt te vernietigen. Het lijkt allemaal een beetje verwarrend en onsamenhangend, maar dat is het beslist niet. De (nog niet herschreven) geschiedenis helpt daar bij.

Verheft den Arbeider

De oorspronkelijke linkse beweging (LINKS 1.0) had een nobel doel. Ze was ter ondersteuning van de arme arbeidersklasse, de harde strijd om het bestaan, voldoende eten op de plank, een fatsoenlijk dak boven het hoofd.

Datgene wat links vandaag claimt als haar originele gedachtegoed was in die tijd niet aan de orde. Er heersten de keiharde (rechtse) wetten van de natuur. De gevleugelde linkse termen als delen, solidariteit en hulp in nood hadden alleen betekenis voor degenen die er in geslaagd waren de armoe de baas te worden. Over het algemeen waren dat in die tijd de katholieke kloosters en die waren beslist niet links.

De kapitalist vergaarde zijn vermogen en werd aanvankelijk niet gehinderd door medelijden, inlevingsvermogen en onbaatzuchtigheid om de positie van de arbeiders te verbeteren. Er was dus alle reden de arbeider te ondersteunen in zijn strijd om een beter bestaan. Daar is LINKS 1.0  in geslaagd.

Algemeen kiesrecht

De komst van het algemeen kiesrecht veranderde veel in de maatschappij. De politiek was tot op dat moment in handen geweest van de bezittende klasse: de adel en de kapitalisten. Wie dacht dat die niet tellen konden, heeft het mis. Het was duidelijk dat op grond van de aantallen stemmers en de verdeling arm/rijk ze in de toekomst geen enkele kans zouden maken om hun machtspositie te behouden. Vanaf het begin hebben ze er daarom voor gezorgd om goede maatjes te blijven met de politici om “verantwoorde” beslissingen veilig te stellen. Ze zijn daarin niet teleurgesteld. Toch hebben het algemeen kiesrecht en de strijd van de arbeiders er toe geleid dat de positie van de arbeidende klasse sterk verbeterde. Het verheffen van den Arbeider door het verschaffen van goed onderwijs en goede medische verzorging is echter voor het grootste deel te danken aan de christelijke kerken.

Het verheffen van den Arbeider afgerond

Eind zestiger jaren was het zover dat den Arbeider “verheven” was. De armoede was praktisch overwonnen en de kansen voor de arbeiders waren enorm. De belastingen waren laag ( de btw werd bijv. pas in 1969 ingevoerd). Onderwijs was praktisch gratis (ook het Wetenschappelijk Onderwijs) en iedereen kon de opleiding kiezen die hij wilde. Gezondheidszorg werd ook praktisch gratis ter beschikking gesteld. Voor de ouderen was er vanaf 1957 het staatspensioen, de AOW. De toekomst zag er florissant uit. Het linkse tijdperk LINKS 1.0 was ten einde. De arbeidersstrijd was gewonnen.

Het zou een zegen zijn geweest als de PvdA zichzelf toen had opgeheven

Vergeet het maar. Het heerlijke gevoel van macht was er één, de macht kunnen gebruiken was twee. Het was bovendien in het tijdperk dat de eerste generatie verwende en wereldvreemde jongeren zijn intrede deed in de maatschappij, zoals beschreven in het artikel van gisteren.

Ondersteund door hun gulle ouders, die zonder bedenkingen hun geld aan de kinderen afgaven, verkeerden de laatsten in de veronderstelling dat inkomen vanzelf kwam en dat de hele maatschappij daar ook recht op had. Een bonte mengeling van politieke partijen ontstond, die luisterden naar illustere namen als “ Groep Marxisten-Leninisten/Rode Morgen (GML)” (waar Paul Rosenmöller lid van was), “Marxistisch-Leninistisch Centrum Nederland (MLC)”, “Kommunistiese Eenheidsbeweging Nederland”, “Politieke Partij Radicalen”, “de Pacifistisch Socialistische Partij” en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan. Al deze partijen bestaan in wezen nog, alleen hebben ze door fusies of andere redenen een andere naam gekozen. De belangrijksten zijn GroenLinks en de SP.

Het tijdperk Links 2.0 was begonnen.

Het was me overigens wel een stelletje opportunisten bij elkaar, want spoedig kwamen ze er toch achter dat Lenin, Stalin, Mao, Pol Pot en noem maar op niet de grote trekpleisters waren om veel stemmen te trekken. Zeker toen er niet te ontkennen viel dat deze heren voor hun eigen gerief tientallen miljoenen mensen hadden vermoord. Al spoedig werden er daarom doelen gekozen waarvan ze hoopten dat die beter in de smaak zouden vallen bij het publiek. De SP koos “de menselijke waardigheid” en GroenLinks wierp zich op als “verdediger van groen en natuur”. Een slimme zet, want wie houdt er nu niet van groen en natuur. Door voortdurend gedram hebben verreweg de meeste bestaande partijen dat overgenomen.

Een politieke baan was een gemakkelijke voortzetting van moeders pappot

Eén ding hadden onze linkse opportunisten al snel in de gaten: een baan bij de overheid was ook een baan waarbij het inkomen vanzelf binnenkwam, net als vroeger. Maar de grootste ontdekking die ze deden was dat ze via de politiek wetten konden maken om geld van mensen af te pakken en dat te besteden aan hobby’s die in hun kraam te pas kwamen. En daar hebben ze overvloedig gebruik van gemaakt. De linkse machtsgreep sinds de zestiger jaren heeft de gemiddelde Nederlander een fortuin gekost door stijgende overheidslasten die in bodemloze putten verdwenen. En ieder jaar wordt die druk opgevoerd. Het zijn gewoon keiharde zakenlui, de winnaars in een rechtse wereld. Daar is niets links aan.

Grootste marketingoperatie ooit

Met enige bewondering mag toch wel geconstateerd worden dat de LINKS 2.0 “socialisten” een economisch huzarenstuk hebben geleverd dat zijn weerga niet kent. Eind zestiger jaren was LINKS 1.0 volledig overbodig geworden omdat de arbeiders nog nooit zo’n hoog reëel inkomen hadden als op dat moment en nog nooit zoveel kansen hadden op persoonlijke ontplooiing.

Vanuit een verloren positie  wordt dan LINKS 2.0 opgericht dat de media overneemt en de arbeiders laat geloven dat door op hen te stemmen er een eerlijker en rechtvaardiger wereld zal ontstaan. De arbeiders geven massaal gehoor aan die oproep. 35 jaar later geven ze het grootste deel van hun inkomen af voor die betere wereld (een wereld die helaas niet hun eigen wereld is), kunnen nauwelijks nog gaan studeren vanwege de hoge kosten en de restschulden, raken gaandeweg hun AOW kwijt, het reële inkomen is al jaren aan het dalen, de gezondheidszorg is onbetaalbaar geworden, de bejaarden kunnen het schudden en de staat laat het volledig afweten wat betreft het handhaven van de wetten. En vervolgens stemmen ze er bijna allemaal weer op. Chapeau! Een prestatie van formaat! Dat lukt Shell of Unilever nog niet eens. Ere wie ere toekomt.

Door:
“weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Overheid, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op LINKS 1.0, LINKS 2.0

 1. kampersrene zegt:

  Links heeft door de eeuwen heen steeds een slechte reputatie gehad….bewijs ….linkshandigen vertegenwoordigen een kleine minderheid ! Met welke hand maken wij een kruisteken ?…..juist…..met welke hand geven wij een hand ? ….. juist … met welke hand schrijven wij een briefje ? …….juist Op welke knie gaan we knielen als wij onze verloofde een huwelijksaanzoek doen ?….. juist…. enz enz

  Like

 2. Elisah zegt:

  Off topic?
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/als-blanke-student-op-een-zwarte-universiteit-verschrikkelijke-documentaire-verergert-polarisatie/

  Als blanke student op een zwarte universiteit: verschrikkelijke documentaire verergert polarisatie
  In het kader van ‘voorbij de waan van de dag’ bespreek ik, naast de bespreking van Jordan Peterson, nog een populair filmpje op YouTube. Het is alweer een aantal dagen oud, maar dat maakt het niet minder belangrijk of urgent. Vice, de links-progressieve millennial mediaplatform, heeft een documentaire gemaakt over een blanke student op een zwarte universiteit. Hij is de enige blanke en Vice weet met deze documentaire racisme positief neer te zetten vanuit een politiek-correct standpunt.

  Like

 3. Kees zegt:

  Prachtig geschreven!

  Like

 4. Patriot 2.0 zegt:

  Een aanslag op De Telegraaf?!

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Er was geen B.T.W. maar er was omzetbelasting van 3,.% dat elke keer als een produkt verkocht werd geheven werd. Dus eerst als grondstof en later als produkt.
  De “kappe koppen” hadden uitgerekend dat dat neerkwam op bijna 12 %.
  Zodoende het eerste B.T.W. tarief van 12 %.
  De politiek ondekte aldus ook meteen dat het een gemakkelijke en prettige melkkoe was die men naar behoeven kon verhogen.
  Het sociale systeem van W.W. bijstand enz. was redelijk uitgebalanceerd.
  Ik kan me herinneren dat we in Nederland 60.000 , waarvan 30.000 vast en de andere 30.000 een korte periode i.v.m. wisselen van werkgever
  Degenen die niet wilden werken hadden al snel in de gaten hoe men de systemen kon uitbuiten.
  En aangezien zehet meeste baat bij links hadden bleven ze op links stemmen.
  Nu komen er honderdenduizenden mensen op af uit andere delen van de wereld die er nooit aan bijgedragen hebben.
  En zoals de schrijver al constateert krijgen diegenen die het met hun werken verdient hebben het steeds moeilijker omdat er teveel mensen uit die spaarpotten zitten te leven, totdat het naar mijn mening, helemaal in elkaar stort.

  Geliked door 1 persoon

 6. Elisah zegt:

  Linkse reacties
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/06/telegraaf-haters-smullen-van-aanslag-in-scene-gezet-overleefde-kankerhond-wierd-duk-en-ze-vroegen-erom/

  Telegraaf-haters smullen van aanslag: “In scène gezet!”, “Overleefde kankerhond Wierd Duk?” en “Ze vroegen erom!”
  Het nieuws over de aanslag op het gebouw van De Telegraaf vanochtend vroeg is nog nauwelijks binnengedruppeld, of een omvangrijke collecte haatlieden heeft zich alweer verzameld om hoon uit te storten over de – letterlijk – aangeslagen redactie van de krant. De één meent dat de daad van A tot Z verzonnen is, en de ander vindt het jammer dat de bekende rechtse journalist Wierd Duk niet is overleden. Anderen zijn gewoon blij; de krant zou vragen om een aanslag.

  Like

 7. J. C. Th. Köhler zegt:

  Politiek is de kunst om stemmen te krijgen van de armen en geld van de rijken, door te beloven de een tegen de ander te beschermen.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 8. Elisah zegt:

  Links in de VS roept op om Trump-mensen aan te vallen…

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Als alle linkse partijen van PvdA, groenslinks tot met de VVD en hun gedogers een zachte ‘dood’ zouden sterven zou het een zegen zijn voor de democratie.

  Geliked door 2 people

 10. Hovawart zegt:

  Het linksche communistische gedachtengoed dat ‘zolang het volk geld kreeg van de staat’, zouden ze niet in opstand komen, maar wat gebeurt er met die sociale welvaartsstaat als het aantal mensen dat moet worden ondersteund alsmaar groter wordt, terwijl het aantal mensen die hen moeten ondersteunen steeds minder wordt, de lasten onevenredig zullen stijgen, en de economie niet meer groeit, het omslagpunt is bereikt. (ondanks de lage rente en het geldbijdrukken).
  Het zijn de decennialange budgetoverschrijdingen die nu de oorzaak zijn geworden van ‘s werelds grootste schuldencrisis in de geschiedenis, het utopie van de Linksche Looney Brigade in Brussel heeft de vingers in de knip van alle lidstaten, en zonder groei, is dit systeem van spectaculaire publieke financiering gedoemd te mislukken. Meer uitgaven en meer klaplopers zullen echter niets verbeteren, het wordt er alleen maar rampzaliger door.
  De moraal: “Het Socialisme stopt vanzelf als andermans geld op is.”

  Like

 11. hendrikush zegt:

  Allemaal de schuld van rechts.
  Daar leren ze te marcheren met: Links, twee, drie vier … links, 2,3,4 … links, 2,3,4 …

  Like

 12. Henk der Niederlander zegt:

  Even niet echt on topic maar ook de Zuid Afrikaanse marxisten zijn geschokt over de corruptie binnen het ANC.
  Je lacht je te barsten als je de reacties leest op met name Twitter.

  ANC ‘Geschokt’ door corruptie … Zuid-Afrikanen, niet zo veel 🙄
  Als iemand hen had verteld, was er een probleem! Wat dachten we ?!
  Door Staff Reporter
  In een ongelofelijke ontwikkeling zegt het ANC dat het “geschokt” is door de omvang van de corruptie in de regering. In een document met de naam “ANC-briefings: belangrijkste ANC-beleid en overheidsprogramma’s”, naar verluidt opgesteld voor de verkiezingen van 2019, merkt de partij op dat er een toename is van corruptie ondanks de oprichting van misdaadbestrijdende instellingen.

  Volgens The Star zegt het document: “Het [afgelopen] jaar heeft veel nieuwe gevallen van corruptie onthuld, en net als alle Zuid-Afrikanen zijn we geschokt door de omvang van de corruptie en de beschuldigingen van staatsinmenging, waarvan we vastbesloten zijn om te roeien uit.”

  https://www.huffingtonpost.co.za/2018/06/26/anc-shocked-by-corruption-south-africans-not-so-much_a_23467952/

  Like

 13. bigljohn zegt:

  Het is algemeen bekend dat als mensen hun inkomen maar ver genoeg zakt, en er geen hoop meer is op een betere financiele situatie, door ziekte of handicaps bijvoorbeeld, mensen op links gaan stemmen. Dat doen veel Nederlandse uitkeringstrekkers nu al, en die uit Afrika doen dat ook. Terwijl ze geen Nederlander zijn, hebben ze vreemd genoeg wel stemrecht. Hoe meer er van die exoten erbij komen, hoe linkser Nederland zal worden. Ooit zal onze economie volledig instorten onder de druk van de talloze uitkeringstrekkers. Zeer velen zullen aan het uitkeringsinfuus hangen, en je raad het al; ze zullen allemaal links stemmen, zodat het verrottingsproces nog veel sneller gaat. Nederland is dus op termijn zelf een ontwikkelingsland aan het worden, met een enorme armoede, en is dan een land geworden waar het recht van de sterkste c.q. de Sharia geldt….

  Like

 14. Pingback: De Twilight zone van Johan Derksen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s