Trump-Poetin-topontmoeting in Helsinki: Merkel´s politiek wordt randtoneel

Screenshot_8

(Vertaling: E.J. Bron)

Wanneer de Verenigde Staten en Rusland elkaar ontmoeten, wordt opnieuw duidelijk hoezeer Merkel´s politiek naar de achtergrond van de irrelevantie verdwijnt. Trump bewandelt nieuwe en eigen wegen. Daarmee heeft hij ook het oude establishment in Washington uitgehold, waarmee Merkel zo nauw heeft samengewerkt.

Die Freie Welt

De wereld kijkt naar Helsinki. De top tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Russische president Vladimir Poetin is een historische ontmoeting.

De betrekkingen tussen de VS en de Russische Federatie zijn tot nu toe denkbaar slecht. Maar dat is niet de schuld van de regering-Trump, maar van haar voorganger, de ex-president Barack Obama en diens minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton, die Rusland permanent onder druk gezet hadden.

Met het historische bezoek in Helsinki trekt Trump zich niets aan van bepaalde belangengroeperingen in Washington. Daar wordt met alle middelen geprobeerd om Trump´s Rusland-politiek te torpederen. De Amerikaanse mainstream media doen de rest. Zo is CNN er verbaasd over dat Trump de VS zelf, dus die belangengroeperingen in Washington, voor de slechte betrekkingen tussen de VS en Rusland verantwoordelijk maakt en niet bijvoorbeeld Rusland.

Het bezoek laat ook duidelijk zien hoezeer Merkel´s politiek in Europa weer op de achtergrond van de internationale aandacht geraakt. Want mocht het de VS en Rusland daadwerkelijk lukken om weer normale diplomatieke en politieke betrekkingen aan te knopen, wordt de brug Berlijn minder belangrijk en verliest Merkel´s stem aan betekenis.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, Duitsland, Merkel, Poetin, Rusland, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

28 reacties op Trump-Poetin-topontmoeting in Helsinki: Merkel´s politiek wordt randtoneel

  1. Statler & Waldorf zegt:

    De USA en Rusland laten het verloren Europa in haar sop gaarkoken met het experiment om te ontdekken wat er gaat gebeuren met 500 miljoen Europeanen i.c.m. de islam.

    De Europa-periode 1980 – 2040 zal de geschiedenis ingaan als de meest zotte proeftuin ooit.
    Over pak ‘m beet 200/300/400 jaar zullen de mensen denken, wat dachten ze toen?

    Geliked door 4 people

    • Petra DeBoer zegt:

      Deze ellende is al voor WOII begonnen en niet pas in 1980.

      Geliked door 1 persoon

    • paulzwueste zegt:

      Wat ’n ongelofelijke en volmaakt irrationele theorie is dat nou toch weer S&W!
      Ik houd je er aan.
      Laat je invriezen dan mag je over 400-jaar weer in ’n lauw sopje om bij te komen en kan je de stupiditeit van je redenering beleven.
      Dit slaat alles…

      Like

      • Ik wil toch opmerken, dat de EU op de manier waarop ze reageert op de ontwikkelingen zich toch achter de oren moet gaan krabben. Rusland voor het hoofd gestoten en Trump beledigd. Houden “we” straks nog wel vrienden over? Of gaat de EU nog meer op Turkije en de Arabische staten steunen? Het is een gevaarlijk spel om met de waan van de dag mee te gaan. Dingen zouden zich wel eens tegen je kunnen keren door te partijdig te zijn, zeker als die partij de leugen en de misleiding heeft gekozen in plaats die van het gezonde verstand en het geweten.

        Like

      • Statler & Waldorf zegt:

        Vertel Paul, ik ben benieuwd.
        Want ingaan op mijn stelling dat doe je niet ………….

        Geliked door 1 persoon

      • Patriot 2.0 zegt:

        @Marijs van Slag

        Ik denk wel dat je partij moet kiezen: klassiek, voor de trans-Atlantische as:
        US, Europa, GB.

        Like

      • j van der valk... zegt:

        Nieuwe Wereldorde in opmars. Franklin ter Horst.
        De huidige wereldleiders zijn niet meer dan marionetten die vanuit de achtergrond gedirigeerd worden. Onzichtbare handen trekken aan de touwtjes. Er bestaat een wereldwijde samenzwering die de meest heilige rechtsposities van de mensen met voeten treden.
        http://franklinterhorst.nl/Nieuwe%20Wereldorde%20in%20opmars.htm

        Like

      • Nemesis zegt:

        Ja, J. van der Valk, daar vertelt u nu echt niets nieuws. Dat is allemaal bekend, zeker bij diegenen die de geschiedenis gevolgd hebben.

        Like

      • paulzwueste zegt:

        S&W.
        Ik heb hier nu toch al ZO VAAK beschreven waarom, waardoor en waarvoor Rusland en de VS Europa niet kunnen laten omvolken, islamiseren, dus vernietigen.
        Maar vooruit nog een maal dan, voor jou.
        Rusland kan zich geen islamitisch Europa voor z’n deur permitteren.
        Amerika kan het zich niet permitteren èn volkomen geïsoleerd te raken èn een uiterst belangrijk handelscontinent te verliezen.
        Dat is het mijn waarde.
        Dit volkomen afgezien van het belangrijke emotionele aspect.

        Like

  2. Henk.V zegt:

    Vriendschappelijke betrekkingen tussen twee grootmachten die elk een politiek bedrijven waarin het belang van eigen land en volk centraal staat, kan niet anders dan GOED zijn voor die landen in de EU die graag hetzelfde zouden willen nastreven: opkomen voor je land, je volk, je identiteit in combinatie met een sterke behoeften aan VRIJHEID en ZELFBESCHIKKING..

    Geliked door 7 people

    • Patriot 2.0 zegt:

      Trump en Poetin worden het echt wel eens, en Europa blijft zoekend en dolend achter. Europa zal heel snel op moeten staan, want anders is het te laat.

      Like

      • j van der valk... zegt:

        KOMPLOT CONGRESS.
        De nieuwe GBJ Hilterman , Karel van Wolferen ! Over Fake News….
        2900 architecten en ingenieurs zetten grote ? bij 9/11….

        Like

      • Patriot 2.0 zegt:

        Dank, J. van der Valk.

        Like

  3. koddebeier zegt:

    Het zet hopelijk de linkse oorlog ophitsers buitenspel. deze dwazen vergeten één ding dat W.O.lll weleens de laatste oorlog zou kunnen zijn, waarna we teruggeworpen worden in het stenen tijdperk !

    Like

  4. Hovawart zegt:

    Het gekonkel vanuit het torentje is tijdens het zomerreces op het Binnenhof te horen, de AntiTrumpRally van Rutte en zijn Brusselse Compaenen, die zelfs bereid blijken om bij het grootste communistische bolwerk ter wereld aan te kloppen en steun en hulp te zoeken, want de overburen en oud-NAVO-bondgenoten verwijten de EU van zelfverminking of automutilatie (het zichzelf expres toebrengen van schade.) Dit doen ze omdat ze zich schamen voor hun politieke ideologie, het is immers niet iets waar je mee te koop loopt.
    Er kunnen vele (traumatische) oorzaken zijn van politieke zelfverminking: pesten, misbruik, laag zelfbeeld, het gevoel leeg te zijn,…maar sommigen willen hiermee om aandacht vragen, het verlangen om hun gedrag serieus te nemen, vaak willen ze de macht niet verliezen, daarom is het voor deze leiders ook moeilijk om ermee te stoppen.
    Vaak proberen ze het voor de buitenwereld te verbergen, dit lukt echter niet altijd, vaak lopen ze in de zomer rond in een gebreide trui, willen ze de harde realiteit ontvluchten, verzinnen ‘smoesjes’ als je achter hun ware motivatie komt,… probeer hun vooral niet te negeren, speel erop in als ze er over proberen te praten, men vraagt om aandacht, vaak is het een schreeuw om hulp.
    Politiek in Europa is een beladen onderwerp wat het moeilijk maakt om er als niet-moslim en Europese buitenstaander mee om te gaan, te begrijpen. Voel je daarom vooral niet schuldig als ze zichzelf opnieuw willen beschadigen, laat ze ook niet meer beloven dat ze het niet meer zullen doen, dat lukt vrijwel niet.
    Probeer alternatieven voor te stellen voor hun dwangmatige beleidsvorm, bv. schrijven in een schriftje, slaan op een kussen, even meeschreeuwen met de muziek, een andere carrière.
    Willen ze toch die pijn van de islamisering voelen? Laat ze dan een avondje gaan stappen in een Europese stad, dit zorgt ook voor littekens, en is schadelijker en risicovoller voor de volksgezondheid dan het vieren van een WK-titel in een Franse stad.

    Like

  5. Hovawart zegt:

    Zeventig jaren lang op een te grote voet kunnen leven door de Marshall hulp, en nu met een gammel Europees Plan pogen om op eigen benen te gaan staan………..kansloos.
    De economie in de Pays-Bah zal met een klap tot stilstand komen, of er moeten nieuwe handelsovereenkomsten met China gesloten worden,…..en wat daar de gevolgen van zullen zijn laat zich raden, eerst de oliecrisis en de islamisering, nu de missie naar China en……ik begin vast met een cursus Kantonees, Ni Hao, en ga vast alles proeven van de Chinese menukaart, want dat Halal-spul komt al mijn neus uit….(couscous en linzen…. Nooit Meer.)

    Like

  6. Motorman zegt:

    Donald Trump. Wat een verademing. Verguisd en uitgespuwd door links, alles geprobeerd om hem in diskrediet te brengen maar tevergeefs. De eerste echte president van de USA sinds Ronald Reagan.

    Geliked door 1 persoon

  7. Elisah zegt:

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2018/07/Westerse-elite-doodsbang-dat-Trump-en-Putin-pad-naar-vrede-en-samenwerking-inslaan

    Westerse elite doodsbang dat Trump en Putin pad naar vrede en samenwerking inslaan
    Top ‘moet’ mislukken om Russofobische hysterie in Westen overeind te houden

    Op de beide journaals is alleen maar kritiek op Trump…

    Like

    • Patriot 2.0 zegt:

      “Westerse elite doodsbang dat Trump en Putin pad naar vrede en samenwerking inslaan”.

      Kon toch wel eens gaan lukken: Putin en Trump zijn beide keiharde realisten, en dat is een basis.

      Like

    • Petra DeBoer zegt:

      Links krijst overal in de westerse wereld met non argumenten en zijn duidelijk in paniek.
      De marxistische heilstaat in de EU en de U.S.A staat op instorten en dat vinden de linkse kerk aanhangers natuurlijk verschrikkelijk. Ik geniet!

      Like

  8. Jan zegt:

    Intussen in Washington:

    Mariia Butina Arrested by Deep State DOJ — “Conspiracy to Act as Russian Agent” (On Day of Trump-Putin Meeting)

    On Monday, the DOJ announced the arrest of Russian National Mariia Butina, age 29, for “infiltrating organizations having influence in American politics, for the purpose of advancing the interests of the Russian Federation.”

    Mariia Butina was arrested on Sunday.

    https://www.thegatewaypundit.com/2018/07/breaking-russian-national-mariia-butina-arrested-by-deep-state-doj-conspiracy-to-act-as-russian-agent/

    En de doorgedraaide Brennan meent:
    Trump’s Press Conference ‘Exceeds High Crimes and Misdemeanors, Nothing Short of Treasonous’
    https://www.thegatewaypundit.com/2018/07/ex-cia-chief-john-brennan-unhinged-trumps-press-conference-exceeds-high-crimes-and-misdemeanors-nothing-short-of-treasonous/

    Like

Plaats een reactie