“Merkel muss weg!”: Duizenden moedige burgers demonstreerden in Cottbus

Screenshot_170

(Vertaling: E.J. Bron)

Opnieuw was de Duitse stad Cottbus vandaag het toneel voor een grote demonstratie van de burgervereniging “Zukunft Heimat”. Uit duizenden kelen weerklonken bekende leuzen als “Merkel moet weg!” en “Verzet!” door de straten en stegen van de stad.

philosophia perennis

Als sprekers traden – gepresenteerd door de ongeëvenaarde Anne Haberstroh – o.a. de bekende publicist Jürgen Elsässer, de Pegida-prominenten uit Dresden en David Berger van de blog “Philosophia Perennis” op.

Oefenen de rechtsen het sluiten van de rijen?

Van de AfD waren als sprekers de parlementariër Steffen Kotré en de voorzitter en fractievoorzitter van de AfD-Brandenburg, Andreas Kalbitz, aanwezig. De “Lausitzer Rundschau” kopte: “De rechtsen oefenen het sluiten van de rijen”.

Het aantal geschatte deelnemers bedroeg tussen de 1300 (“Lausitzer Rundschau”) en de 3000 (Organisatoren en “Philosophia Perennis”).

 

Bron:
https://philosophia-perennis.com/2018/08/19/merkel-muss-weg-tausende-mutiger-buerger-demonstrierten-in-cottbus/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, Duitsland, gezond realisme, Merkel, Verzet. Bookmark de permalink .

17 reacties op “Merkel muss weg!”: Duizenden moedige burgers demonstreerden in Cottbus

 1. flo zegt:

  Het is een kreet uit foute tijden, maar kan in deze tijd….. Deutschland Erwache!

  Geliked door 1 persoon

 2. Republikein zegt:

  Vreedzaam, moet kunnen, amen.
  In het begin opa uit Flodder, zou eerst gaan vissen maar had geen haakjes.
  Nee, beetje flauw, dat kenmerkt ons protest wel, ik had er zo bij gepast.

  Like

 3. Tanya zegt:

  Respect voor de 3000 Duitsers die demonstreren en de toespraak van oa David Berger. Kan het niet begrijpen, dat er in Nederland niemand zijn stem verheft tegen onze regering of de straat op gaat. Makke schaapjes. Waar is de PVV en FvD ?.

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Raar hoor , ik had vorige week nog iemand op kantoor die , omdat ik daar een verkiezingsposter van Wilders heb hangen , me vertelde dat ie het grotendeels wel met Wilders eens was maar dat ie zo schreeuwde , en daarom moeite had om er op te stemmen !
   De een ziet en hoort hem niet , de ander vindt hem te luidruchtig .
   Wanneer doe je het goed ?

   Geliked door 3 people

   • Inge zegt:

    Wilders is slechts een katvanger om de bevolking het idee te geven dat ze iets te kiezen hebben maar ondertussen zijn het allemaal vrijmetselaars. Wilders lijkt mij geen domme man en zou heus wel weten hoe hij zich fatsoenlijk zou moeten gedragen, het niveau wat hij uitdraagt is dat van tokkie niveau en dat lijkt mij een goede reden waarom andere partijen zogenaamd niet met hem in zee willen. Nee hoor mensen het is allemaal een grote poppenkast in Den Haag.

    Geliked door 1 persoon

  • Helena zegt:

   Taya, ik kan je uit ervaring vertellen dat demonstraties hier in Nederland geen zin hebben. Er komt een handje vol opdagen en de rest geeft thuis commentaar. De PVV heeft het een keer geprobeerd in Rotterdam maar liet zich weg bonjouren door denk en van het FvD hoef je al helemaal niet te verwachten dat ze het ueberhaupt proberen, die spreken.liever in zaaltjes lekker onder ‘leden’.

   Geliked door 1 persoon

 4. Sharon zegt:

  Eindelijk wordt de bevolking wakker daar !

  Geliked door 1 persoon

 5. delamontagne zegt:

  Ik hoorde over een hond die zich rot geschrokken was toen hij ………………

  Geliked door 3 people

 6. ReaGluurder zegt:

  Ik ben erg gecharmeerd, hoe zeg je dat, van Guido Reil. Heb me een beetje in hem verdiept. Een (vm?) mijnwerker uit Essen. Is actief geworden bij de AfD. Hij reist door heel DE heen om het volk toe te spreken. Hier een toespraak van hem in Warmermünde. De moeite waard om aan te horen. Wel wat bijgeluiden van de wind.

  Like

 7. kampersrene zegt:

  Niet enkel de bevolking wordt wakker ook de politiek “”””De sociaaldemocraten ontvingen de migranten met open armen in het midden van de jaren negentig in Denemarken. Nu is er plots ruimte voor kritiek.
  Parallelle samenlevingen
  “We moeten constateren dat we te maken hebben met parallelle samenlevingen waar andere normen en waarden heersen dan die van de meeste Denen”, zegt Henrik Sass Larsen, fractievoorzitter van de sociaaldemocraten, aan een reportageploeg van de NOS. Hij is één van de grondleggers van de nieuwe politiek en het veelomvattend migratieplan.
  De Deense sociaaldemocraten steken de hand in eigen boezem omdat ze de problemen met niet-Westerse migranten te lang hebben genegeerd. Het was een taboe om daarover te spreken en dat taboe willen ze nu doorbreken.
  Dilemma
  “Dit is het dilemma van sociaaldemocraat zijn. Je wilt een goed mens zijn, een voorvechter van mensenrechten en je wilt geen enkele verdenking van xenofobie of racisme op je laden. Dus zwijgen veel sociaaldemocraten daar instinctief over omdat het de agenda is van rechts en extreem-rechts”, verklaart de fractievoorzitter. “Als je de islam bekritiseerde, op wat voor manier dan ook, dan raakte je aan dat taboe.”
  De Deense waarden komen dus weer voorop te staan. Het immigratiebeleid moet volgens de sociaaldemocraten streng zijn en de integratiepolitiek erg strikt. De partij wil een grens stellen aan het toelaten van niet-westerse migranten. Nieuwe asielzoekers worden uitgewezen naar kampen in Noord-Afrika. Komen ze in aanmerking voor asiel, dan moeten ze naar VN-kampen worden overgebracht. Pas daar willen de sociaaldemocraten nagaan of er ruimte is om een aantal mensen op te vangen.
  Ze willen ook een einde maken aan een sterk gesegregeerde maatschappij. Moslimvrouwen moeten gaan leven naar Deense normen en waarden, kinderen van migranten mogen pas naar school wanneer ze vloeiend Deens spreken. Ze opteren eveneens voor een maximum aan niet-westerse bewoners in achterstandswijken.
  Navolging in andere Europese landen?
  De vraag is of de Denen de toon zetten voor de sociaaldemocraten in heel Europa? Zelf hopen ze van wel. “Ik hoop dat socialistische partijen deze discussie aangaan. Want ik weet dat er in andere landen ook grote problemen zijn met integratie”, besluit Larsen.
  Peter Nedergaard, hoogleraar politicologie, sluit zich daarbij aan: “Er is voor de sociaaldemocratische partijen van Europa maar één manier om hun populariteit te herwinnen en weer sterk te worden: de Deense sociaaldemocratische lijn wat betreft immigratie overnemen. Je neemt de lijn over of je gaat helemaal ten onder.”g wordt wakker ….ook de politiek

  Like

 8. Steven zegt:

  Morkel gaat niet weg.. die moet nog een klusje afmaken…

  Even iets anders,…. zag je bij die duizenden demonstranten ook “goed geïntegreerde allochtonen” lopen?…VAST NIET!

  Geliked door 1 persoon

 9. ruud beijer zegt:

  Veel te weinig mensen .Lijkt Nederland wel.Veel geschreeuw maar geen daden.Als u niets wil doen stem dan op de PVV. Dan doen wij het voor u.Grenzen dicht Asielparasieten eruit. Islam uit Nederland enz enz.Maar ach de Nederlanders kennende huichelen ze liever mee
  Ook het wegkijken is tot een kunst verheven.
  Leve de PVV. Leve Geert Wilders.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Het is goed bedoeld maar ben bang dat het geen indruk maakt, een mate van machteloosheid bekruipt me want het krapuul wordt er niet koud of warm van.

  Like

 11. Straks niet meer roepen maar uitvoeren.

  Like

 12. Inge zegt:

  We hebben gewoon een heel groot probleem, want deze samenleving kan alleen blijven bestaan door het gebruik van olie uit de Arabische landen (zie Resolutie van Straatsburg 1975, olie voor moslim immigratie). Omschakelen naar volledig elektrische rijden e.d. heeft ook geen oneindig bestaan want de grondstoffen voor accu’s zijn ook schaars. Het kapitalisme zal eindig zijn.

  Like

 13. Ronald zegt:

  De boodschap wordt steeds duidelijker….AfD wordt steeds groter….in Zweden AfS….Oostenrijk, Italië, Hongarije, Tsjechië, Slowakije…..zij zien allemaal de fouten van dit wijf die geheel op eigen houtje alles heeft beslist!!! Voor het gerecht met dit wijf…..dat gaat er ooit wel van komen….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s