AfD: “De omgang van de politiek en de media met de gebeurtenissen in Chemnitz is onfatsoenlijk”

Screenshot_361

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

De fractievoorzitters van de AfD in het Duitse parlement, Alice Weidel en Alexander Gauland (foto), bekritiseren de omgang van de politiek en de media met de gebeurtenissen in Chemnitz: “Geweld tegen onschuldigen en eigenrichting zijn zonder twijfel absoluut onacceptabel en mogen door een functionerende rechtsstaat niet geaccepteerd worden. Zoveel wat betreft het vanzelfsprekende.

philosophia perennis

Media wakkeren polarisatie aan

De manier waarop de media en de politiek echter met de gebeurtenissen in Chemnitz omgaan, is onfatsoenlijk en draagt bij aan nog meer polarisatie. In plaats van in de allereerste plaats de dodelijke mes-aanvallen, die alleen nog maar door cynici kunnen worden afgedaan als op zichzelf staande gevallen, scherp te veroordelen en daar keihard in woord en daad tegen op te treden, hoort men alleen nog maar van vermeende ´klopjachten´

Over de afschuwelijke moord op een mens is men minder verontwaardigd dan over woedend protest

De causaliteit wordt volledig buiten beschouwing gelaten. Waar blijft hier in de verslaggeving en het politieke commentaar eigenlijk de adequaatheid? Wanneer de afschuwelijke moord op een mens op straat minder aandacht en verontwaardiging oproept dan het protest daartegen, dan hebben we hier een fatale scheve verhouding.

Politici en redacties, wier antwoord op de moord in Chemnitz het generaliserende bashen van Sachsen is, dragen bij aan de splijting van de samenleving, ondermijnen hun eigen geloofwaardigheid en laten zien dat ze over de hele linie falen.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Incidenten", "Integratie", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, AfD (Alternative für Deutschland), Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, burgermoed, Criminaliteit, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, Patriottisme, political correctness, politici, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op AfD: “De omgang van de politiek en de media met de gebeurtenissen in Chemnitz is onfatsoenlijk”

 1. Republikein zegt:

  Wellicht, een Cubaan en een Rus vermoord, een andere Rus verwond, ze maken zich niet druk.

  Like

 2. ruud zegt:

  Dat komt er van als je een stel wilde onbegeleid in de samenleving dropt en steeds maar meer en meer, niemand zie daar een uitweg in hulde aan de mensonterende politieke beslissingen van de eu opvreters.

  Like

 3. Elisah zegt:

  Alles wat opstandig wordt extreem recht noemen…
  https://tpook.nl/2018/08/28/duitse-spd-politicus-waarschuwt-voor-burgeroorlogachtige-toestanden-in-chemnitz/

  Duitse SPD-politicus waarschuwt voor ‘burgeroorlogachtige toestanden’ in Chemnitz.

  “SPD-binnenlandexpert Burkhard Lischka waarschuwde voor burgeroorlogachtige toestanden. ‘Er is in ons land een kleine groep extreem-rechts die alles zullen gebruiken om hun geweldsfantasie van burgeroorlogachtige toestanden naar onze straten te brengen’, zei Lischka. Dat in het parlement één partij (de AfD, red.) applaudisseert voor deze excessen is volgens Lischka een teken dat ‘de meerderheid in ons land zich nog veel luider moet laten horen als het om de rechtsstaat, democratie en maatschappelijke cohesie gaat’.”

  Like

 4. Janszn zegt:

  In een democratie heeft de overheid het monopolie op geweld, dat is goed.
  De overheid is er voor om haar burgers te beschermen tegen kwaadwillenden.
  In het onderhavige geval beschermt de overheid de kwaadwillenden.
  Dan ben je geen overheid meer en moet de belastingbetalende burger het recht in eigen hand nemen

  Like

 5. ReaGluurder zegt:

  Onfatsoenlijk, ik noem het misdadig!

  Geliked door 2 people

 6. freda110 zegt:

  Schijnheilig misbaksel die nu de mensen veroordeelt die genoeg hebben van alle migrantengeweld Oberbürgermeisterin van Chemnitz Barbara Ludwig van de SPD schijnt in 2002 een vrouw in een rolstoel in een voetgangerszone doodgereden te hebben.
  Zoals gebruikelijk is dat alles in de doofpot gestopt en mevrouw (alhoewel???) heeft door middel van een boete het hele voorval af kunnen kopen en is nu burgemeester van Chemnitz.
  Hoe hypocriet moet je dan wel niet zijn om je eigen burgers die demonstreren tegen het geweld in hun stad te veroordelen.
  https://www.journalistenwatch.com/category/brennpunkt/

  Like

 7. Jo zegt:

  In haar aankondiging van een betoging van extreem rechtse Duitsers, met de nadruk op extreem rechts, tegen moordende islamitische Arabieren e.d. verzwijgt Lara Rense van de NOS/NPO, alias lariekoek en apekool, de aanleiding daartoe en wel de moord met messen op een Duitse vrouw en een man ! Wat doet lariekoek en apekool Rense hier ? Door NIET te spreken over de moorden, maar wel over de betoging maak zij haar eigen vals = onjuist bericht.

  Like

 8. Ik zal het anders zeggen……
  Is net zo misdadig als de daders van de steekpartijen zelf
  Is een andere vorm van aanslag plegen op veiligheid en het fatsoen van de burgers door er totaal geen rekening mee te houden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s