Waarom is iedereen zo bang voor de PVV?

PVV vogel

(Door: H. Numan)

Gaat weer een lang antwoord worden, want aan korte stukjes doe ik niet. Wilt u het snelle en korte antwoord? Broodnijd, eigenbelang, kortzichtigheid en godsdienstwaanzin. Meer eigenlijk niet. Laat u niet in de luren leggen met ‘erfgenaam van Hitler’ en dat soort dommigheden. Dat is gewoon voor de Bühne schreeuwen.

Eerst even over de politiek in het algemeen. Links, dat was vroeger progressief of vooruitstrevend. Dat zijn ze nog steeds, maar volkomen doorgeschoten. De linkerkant had 3 groepen: communisten, socialisten en anarchisten. De socialisten (PvdA) zijn zo goed als dood. Het communisme noemt zich nu GroenLinks, en daar trapt iedereen in. De meest extreme tak is het anarchisme, en die doet het verdomd goed, niet zelfstandig, maar binnen de linkse partijen. Onze welbekende SS´er, Sylvana Simons, is niets anders dan een rassen hatende, zeer extreme anarchiste.

Aan de andere kant staat rechts voor conservatief of behoudend. De meeste conservatieven willen niet zo maar iets nieuws proberen, omdat het nieuw is. In tegenstelling tot links is dat geen echte stroming. Daar hebben zich opmerkelijke verschuivingen voorgedaan. Dé middenpartij van de 20ste eeuw was het CDA. Nu is dat de VVD. Conservatief is eigenlijk geen stroming, maar is wel bezig dat te worden binnen de PVV.

Het CDA was eigenlijk een hopeloos achterhoedegevecht vanaf de oprichting. Het komt voort uit grote confessionele partijen die ieder voor zich niet meer in staat waren de politiek te overheersen. De westerse samenleving seculariseert nog steeds, dus zal het CDA steeds minder belangrijk worden. Om haar eigen hachje te redden, staat het CDA open voor alles en iedereen die in ‘iets’ gelooft. Wat dat iets is, maakt weinig uit. Zowel de duivel en Mohammed zijn van harte welkom. Als ze maar geloven. Even zo goed is het een zekerheid dat het CDA nooit of te nimmer meer de grote middenpartij zal worden. Zeker niet nu kameraad-paus Frankie I 4400 priesters, die met hun tengels aan kleine kinderen gezeten vergeven heeft en oproept om veel meer Mohammedanen Europa binnen te halen – alleen liever niet in het Vaticaan.

De grote middenpartij van het moment is Rubberen Rutte met z’n VVD. Maakt u zich geen zorgen, Rubberen Rutte doet het met iedereen. Als het maar schuift. Mocht Marcel Dutroux vrijkomen en de politiek in gaan, als het Mark uitkomt gaat hij daar een coalitie mee aan. Dus stoere taal ‘wij gaan niet samenwerken met extremisten’ is gewoon voor de Bühne. Als de PVV meer dan 25 zetels haalt, doet hij dat op zeker. Rare vergelijking? Als je zoveel moeite stopt om Yasser Feras in je coalitie te krijgen, niet echt.

Vandaar dat het FvD zo fantastisch goed uitkomt. Dat snoept hoe dan ook zetels af van de PVV. Een PVV met 25 of meer zetels is erg moeilijk buiten de deur te houden. Maar een PVV met 15 zetels en het FvD met 10 zetels, geen enkel probleem.

D66 is een linksige partij voor mensen die geen eigen mening hebben. Waar de PVV rechtsaf de VVD uit ging, deed D66 dat eerder, maar linksaf. Het enige waar D66 voor staat is geen Wilders. Voor de rest lezen ze in hun krant, het NSB Handelsblatt, wat hun kiezers willen. Dan willen ze dat deze week ook.

De politiek heeft er dus alle belang bij om de PVV zo hard mogelijk te kortwieken, en dat doet ze prima. Vandaar dat Baudet het in de peilingen zo goed doet. Maar hij moet het niet té goed doen, want dat lost natuurlijk niets op. Dan komen we van de regen in de drup, maar gelukkig hebben we links daarvoor. Die lossen dat snel genoeg op, indien nodig.

Gaan we verder kijken. Bedrijfsleven en de media. Die moeten ook niets hebben van de PVV. Is helemaal niet zo vreemd. Het CDA was en de VVD is de partij voor multinationals en hele grote bedrijven. Politici kietelen hen nu, zij kietelen politici met mooie posities na de politieke carrière. Voor wat hoort wat. De VVD houdt het imago van kleine middenstanderspartij zorgvuldig in stand.  Als dat leugentje eenmaal uitkomt, is de VVD een gelopen verhaal. Maar zo ver is het nog niet.

De Nederlandse grote media zijn alles behalve onafhankelijk. Uit GeenStijl kwam PowNed voort, dat vrijwel direct na aanvang omgekocht werd. De rest zegt wat zijn politieke meesters willen horen. Elsevier vertegenwoordigd het oude VVD -standpunt, vooral Afshin Ellian schrijft grotendeels VVD advertorials daar. De rest doet exact hetzelfde voor andere partijen. De Telegraaf was de VVD-krant. Tegenwoordig zijn ze niet meer Nederlands, maar bezit van een zeer rijke en zeer extreemlinkse Belgische familie. Als ze al positief tegenover de PVV stonden, nu echt niet meer. Dat was, tussen haakjes, de laatste krant… De rest is allang om.

Wil dat zeggen dat iedereen fel tegen de PVV is? Welnee. Het oude gezegde luidt: “Niemand is onmisbaar”. Dáár zijn ze verdomd bang voor. Voor iedere hooggeplaatste bobo die fel tegen de PVV is, zijn er minstens tien mensen die hetzelfde presteren en daar geen problemen mee hebben.

Daar komen we bij het plekje dat zeer doet. Het PVV-beleid is grotendeels gezond verstand gebruiken. Beetje behoudend, niet te snel iets nieuws proberen. De top van het bedrijfsleven, de overheid, de media, het onderwijs – noem maar op – hebben een ongeschreven overeenkomst met de politiek. Wij steunen jullie als jullie ons steunen. En de PVV? Die doet daar niet aan mee.

Beleid? Nee hoor. Ze draaien nog niet lang genoeg mee in het old boys netwerk. Dat is alles. Wilders krijgt echt geen directiezetel bij Unilever aangeboden, Rutte wel. Omdat ze de politiek – behalve de PVV – in de tang hebben, maken ze daar graag gebruik van. Neem de “Balkenende-norm”. Non-profit bedrijven mogen niet meer verdienen dan een minister. Elk beperking, hoe gering ook, wordt op leven en dood bestreden. In het commerciële bedrijfsleven vinden banken, die met belastinggeld overeind gehouden worden, het doodnormaal om hun directie een miljoen of meer per jaar te betalen, en flink te snijden op de rest van hun personeel.

“Want dat is marktconform. Anders lopen we weg en gaan in het buitenland werken. Aan jullie de keuze”, dreigt men. Dat werkt prima bij natte kranten als Rutte, Pechtold en Buma, die dromen van een directiezetel ooit. Maar glijdt compleet langs iemand als Wilders heen, die hoe dan ook nooit aan de beurt komt voor zo’n stoel. Zijn antwoord zal vrijwel zeker zijn: ‘Gelijk doen. Morgen vertrekken. Nee, doe maar vandaag. Uw contract wordt bij deze geannuleerd. Geen woorden, maar daden!’.

Links lijkt enorm machtig, en ja, dat zijn ze op zeker. Tot het moment dat de subsidiekraan wordt dichtgedraaid. Wie gaat dat doen, denkt u? Baudet? Leuk, erg gevat! Nu even serieus. Alexander ‘Condootje’ Pechtold? Mark met de flexibele ruggengraat? Camiel ‘de mepper’ Eurlings? Dominee Segers? Nee dus. Die buigen allemaal als knipmessen, in de hoop zo’n riante positie te verwerven. Maar Wilders niet. En de PVV ook niet. Want die krijgen die posities toch niet.

Verder weten al die hoog geplaatste toppers in het bedrijfsleven dat er onder hen meer dan genoeg potentieel aanwezig is om ze naadloos te vervangen. Ze spelen dus puur bluf. Precies hetzelfde geldt voor hooggeplaatste ambtenaren. Voor iedere secretaris-generaal die de PVV haat, zijn er minstens vijf iets lagere ambtenaren die dolgraag op zijn stoel willen zitten. En geen enkel probleem met de PVV hebben.

En wat denkt u van de rechterlijke macht? Uiteraard willen onze befjes bloedwraak voor de vernederingen die ze door Wilders geleden hebben. Dat spreekt vanzelf. Dat werkt net zo goed andersom. Zodra Wilders premier is, kunnen ze er op rekenen bij de bef gevat te worden. Het lukt mohammedaanse terroristen om met de meest banale smoezen weg te komen. Ik maak geen grapje, een Duits befje overweegt serieus het argument van een Syrische kelensnijder: “Dat doen we in Syrië allemaal. Is helemaal niet verboden. Ik als mohammedaan mag dat.”

Nou, heel fijn dat te weten. Dat is dus liegen onder ede, want dat mag in Syrië net zomin. En al zou dat in Syrië mogen, wat dan nog? In Nederland en Duitsland geldt de wet voor iedereen. Verder wordt ‘een ieder’ geacht de wet te kennen. Dat is om bovenstaande lulsmoes te voorkomen. Een rechter die dit argument zelfs maar in overweging neemt, is geen rechter. Dit is basiskennis recht voor de middelbare school.

Wilders heeft al aangekondigd dat minimumstraffen die een rechter verplicht moet opleggen op zijn agenda staan. U mag er op rekenen dat hij ook rekening houdt met ‘slimme’ rechters die dan iedereen vrijspreken. Dat vinden rechters natuurlijk helemaal niet leuk. Net zomin als het voornemen om rechters niet meer voor het leven te benoemen, en regelmatig functioneringsgesprekken te laten doen. Net als iedere andere werknemer.

Dus iedereen die comfortabel zit, doet er alles aan om dat zo te houden. Grotendeels uit eigenbelang. Deels uit afgunst. Ander deel (Segers bijvoorbeeld) omdat dat niet weet waarover het praat (elk ander geloof dan het gristendom).

Ga er gerust vanuit dat er geen kabinetscrisis komt. Rubberen Rutte heeft voor hetere vuurtjes gestaan dan Segers nu probeert te stoken. Al zouden er verkiezingen komen, dan is het nog helemaal niet zeker dat de PVV goed gaat scoren. Goed genoeg, bedoel ik. In ieder geval is er een flinke omwenteling gaande, het enige wat de elite kan doen is het onvermijdelijke proberen uit te stellen.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Elite, establishment, Geert Wilders, Graaien, Patriottisme, PVV, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op Waarom is iedereen zo bang voor de PVV?

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Numan, helemaal prima, uw mening. Laten we dus vooral op de PVV blijven stemmen en niet op de FvD. Dat verdeel en heers kennen we nu onderhand wel. En stem zeker niet op de goddeloze christenen want die zijn zelfs bereid om op Allah te stemmen als ze daar voordeel bij denken te hebben. Die christenen zijn spijkerharde materialisten. ” Koop christelijke waar dan helpen wij elkaar”. De volgende: “De heer is mijn herder maar met geld kom je verder”.

  Like

  • Guus Velraeds zegt:

   Forum voor “democratie” is een false flag operatie om PVV klein te houden en als het even kan te decimeren. Ooit een serieus politicus ontmoet zo verlieft op zijn eigen lichaam dat hij dit in blote bast etaleert.

   Geliked door 1 persoon

 2. BertG. zegt:

  Ik vind dat je met 20 zetels ook al niet meer om de PVV heen kunt.
  Als ze met 20 zetels daar al schijt aan hebben, dan hebben ze dat met 25 zetels ook.
  Ze zullen er 76 moeten halen willen ze ooit mee doen.

  Geliked door 4 people

 3. Republikein zegt:

  Numan is in vorm.

  Like

 4. Scarlatti Bombatti zegt:

  “In ieder geval is er een flinke omwenteling gaande, het enige wat de elite kan doen is het onvermijdelijke proberen uit te stellen.”

  Dus wat WIJ, en ieder op de zijn/haar mogelijke manier, NU door stoten en zorgen dat het onvermijdelijke er IS, niet langer uitgesteld wordt maar WERKELIJKHEID is!

  Like

  • Giny zegt:

   Toch denk ik dat het beter is als het kabinet niet valt, dan zullen er veel Baudet fans gaan afhaken omdat hij steeds meer fouten gaat maken, er haken er nu al af die in hem teleurgesteld zijn, de Hond zal wel weer een zakcentje toegeschoven krijgen om de peiling te manipuleren!
   Een citaat van een hoogleraar die hem goed kent: Baudet is erg overtuigd van z’n eigen gelijk, onhandig in een coalitieland. Helaas moet ik constateren dat hij veel dingen leuk vind, maar vaak maar voor heel even”
   Dat heb ik vanaf het begin al voorspeld, als het te lang duurt, maakt hij fout op fout!

   Like

   • jannes zegt:

    Baudet heeft een democratische partij. Ook word in zijn partij het coudenhove-kalergi plan besproken. Als er dan toch een stem uitgebracht moet worden.. Geert wilders komt bij die materie niet in de buurt en valt daarmee door de mand. Het probleem is veel breder dan islam alleen. Wilders heeft rechts meer schade toegebracht dan Mat herben..
    Dat is denk ik dan ook zijn taak als (ex)vvd’r. Een karikatuur maken van het nationalisme dat is zijn rol. Faux oppositie

    Like

 5. Giny zegt:

  Het is weer een geweldig stuk van de heer Numan “CHAPEAU”

  Like

 6. BigLJohn zegt:

  Prima verwoord door H. Numan. Waar heb ik die naam eerder gehoord, in vroeger jaren ? Het zal wel een andere Numan van de NPO zijn. De Nederlandse politiek en infrastructuur zijn totaal vergiftigd door links. Wij blijven op de PVV stemmen, maar een premier Wilders zullen we dus de komende tijd niet gaan meemaken. Daarvoor in de plaats zullen wij de burgeroorlog gaan meemaken, die in Duitsland al zijn begin heeft gemaakt. Na (naar ik hoop) een goede afloop van deze burgeroorlog, krijgt de PVV pas een eerlijke kans. Want er was nog nooit vrede zonder dat er eerst oorlog werd gevoerd. Erg cru, dat wel, maar het is niet anders !

  Geliked door 1 persoon

 7. F1802 zegt:

  Misschien een idee voor Wilders om wat gematigder zich uit te spreken en uitgebreider meerdere standpunten innemen? Ik denk dat dit op korte termijn de beste oplossing is. Met als motto “Het normaliseren van Nederland”.

  Like

 8. Ik schreeuw hier even dat de PVV de waarheid zegt……
  geen islamisering
  eigen burgers eerst
  geen weekend scholen voor islamitische lessen
  geen moskeeën
  geen aanpassingen omdat de moslim dit eist
  geen jihad verwelkomen of vrijlaten zonder terug te sturen
  geen islam gebonden politieke partijen
  alle politiekers die met islam heulen……eruit kieperen.
  WEL……….heel snel de grensovergangen SLUITEN.

  Geliked door 2 people

 9. jannes zegt:

  Iedereen die stemt en denkt dat het iets uit zal halen is het plot compleet kwijt. Chemnitz is de weg vooruit.

  Geliked door 1 persoon

 10. Williaan zegt:

  Zeldzaam goed geanalyseerd stukje. De PVV’ers steken duidelijk hun nek uit voor onze vrijheid.
  Wat dat betreft zijn het helden. De tijd zal het leren hoe ze te boek in de geschiedenis komen te staan. De winnaar heeft gelijk :/

  Geliked door 1 persoon

 11. ReaGluurder zegt:

  Gisteren stond er weer een “verwarde” syriër met een mes te zwaaien. Al die verwarden komen in/uit de moskeet. Die mosketen zijn gewoon (idd) Open Inrichtingen!!

  Geliked door 1 persoon

 12. Republikein zegt:

  Nee, dat was zijn neef Arthur, sorry.

  Like

 13. de Kruisvaarder zegt:

  Wat er in Duitsland gebeurt, gaat NOOIT in Nederland gebeuren. Helaas is de PVV geen AfD. En zijn er te weinig verschillende woordvoerders in de PVV. Merendeel van de Afd ers zijn gepromoveerde wetenschappers. Op alle fronten is er kennis aanwezig bij hen. Dat maakt indruk.
  Van advocaten tot gepromoveerde natuurkundige, wiskundige en economen.
  Een lust om naar te zien is Dr Gottfried Curio. Deze man is steengoed.

  Nederlanders maken geen revolutie. Dat doen de Fransen en de Duitsers lees Oost Duitsers.
  Wij als volk zijn te bang, te angstig om op te treden. Teveel denken aan eigen belang.
  Daarom kunnen we alleen hopen dat onze ooster buren het vuur verder opstoken.
  Wij in Nederland zijn geen revolutionairen.

  Geliked door 1 persoon

  • ReaGluurder zegt:

   Mee eens, zit niet (meer) in de genen. Is er misschien uitgeëvolueerd. Ja, de AfD heeft geweldige woordvoerders. Weidel / Curio en ook anderen zijn een lust voor het oor!

   Like

 14. Pingback: Waarom is iedereen zo bang voor de PVV? | eunmask

 15. Rosie zegt:

  Als je uitkomt voor je PVV sympathie of nog “erger” ervoor actief bent wordt je door gans het linkse gutmenschdom ofwel vermoord of tot zelfmoord gedreven, minstens mishandeld en als je geluk hebt liggen alleen je ruiten eruit. Bijna het hele Nederlandse volk laat zich belazeren. Er zijn maar twee opties voor de toekomst, islam overheerst ons of wij overheersen islam. Gans links Nederland verdedigt de toekomstige onderdrukkers, blind voor het feit dat zij afgeslacht zullen worden. Op 5 mei heb ik al jaren niks meer om te vieren…

  Geliked door 1 persoon

 16. ruud beijer zegt:

  Beste mensen als u niet op de PVV wilt stemmen stem dan Fvd. Zij zijn anti islam en anti Europa. Ook tegen windmolens.

  Like

 17. Claude du Ferme zegt:

  Hoewel ik vanaf het begin op Wilders heb gestemd,zie ik hem niet snel premier worden
  is te besmet geraakt door al die tegen propaganda ,leugens en kwaadsprekerij
  Ik zie Wilders dan ook meer als een Johannes de doper die de Messias aankondigd
  Alleen die is er nog niet en waarschijnlijk komt die er ook nooit(wordt voortijdig vermoord zoals ons aller Pim en Theo)
  Dus blijf ik maar op Wilders stemmen tot een dezer dagen de sharia wordt ingevoerd,en ik op zeer oude dag misschien nog asiel mag krijgen van Trump

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s