Het is genoeg, meneer de EKD-voorzitter Heinrich Bedford-Strohm!

Screenshot_456

Heinrich Bedford-Strohm (links) en Josef Schuster.

(Door: Michael Stein – Vertaling: E.J. Bron)

Bedford-Strohm en zijn met het systeem compatibele vijandbeeld: de AfD en haar 12 miljoen Duitse sympathisanten. Op dit moment versterkt de Evangelische kerkvorst – overigens synchroon met de mediale klasse, wat immers op zich eigenlijk al verbazing zou moeten wekken – zijn ophitsing tegen de AfD en haar sympathisanten.

In een artikel van de “Welt am Sonntag” bezondigt de tot grootste AfD-hater gemuteerde Bedford-Strohm (samen met Josef Schuster van de Centrale Raad van de Joden in Duitsland) aan de meest typische, de meest kwaadaardige, de meest leugenachtige en de goedkoopste leuzen en frases tegen de AfD en zodoende tegen op dit moment 12 miljoen Duitsers.

Het onderaardse niveau van zijn ophits-campagne heeft een nieuwe dimensie aangenomen

Waar komt deze radicalisering van Bedford-Strohm vandaan. Waar komt zijn AfD-fobie vandaan?

In de actuele mediacampagne krijgen we voorgeschoteld dat de AfD en haar kiezers overwegend neonazi´s zijn of met hen sympathiseren. Ik zeg het nu een keer gechargeerd:

Is hij werkelijk bang dat de geest van Hitler uit de hel naar boven komt en met hulp van de AfD een nieuw Derde Rijk wil creëren, zoals hij dit aan zijn naïeve schaapjes geraffineerd en schijnheilig in dit interview in de “Welt am Sonntag” – uiteraard niet direct, maar zeker indirect – wil suggereren?

Ziet hij opnieuw opmarsen van de bruine socialisten? Marcheren de Duitsers alweer? Gelooft hij serieus dat er weldra weer een nieuwe nationaalsocialistische beweging van socialisten zal zijn?

De AfD heeft ca. 12 miljoen sympathisanten. Denkt de chef van de Evangelische Kerk van Duitsland (EKD) werkelijk dat deze 12 miljoen Duitsers tot 2013, toen de AfD werd opgericht, hun bestaan als nazi geheim hebben gehouden, bijvoorbeeld als CDU/CSU-kiezer of als SPD- en FDP-kiezer, om nu uit de schaduw tevoorschijn te komen en te hopen op een terugkeer van de bruine socialistische heerschappij? 12 miljoen rechts-extremisten, antisemieten en racisten zouden dus alleen maar op zo´n kans gewacht hebben om hun haat nu eindelijk de vrije loop te kunnen laten.

Maakt hij zich geen zorgen dat deze 12 miljoen mensen, die zich plotseling door zijn goedkope brandmerken door hem als nazi´z beledigd en uitgesloten zien, hem nu daarom als de vermoedelijk grootste tegenstander van de waarheid van de Evangelische Kerk van de nieuwe tijd zouden kunnen beschouwen?

Wat moeten deze duidelijke leugens op dit moment in het kerkelijk-politiek-mediale complex? Deze gemakkelijk te doorgronden en door te prikken leugens zijn nu in de politiek schijnbaar programma.

Want ook de cheffin van Bedford-Strohm in de bondskanselarij heeft onlangs keihard tegen de burgers gelogen, toen ze zei dat in het Duitsland van vandaag “meningsverschillen openlijk en zonder negatieve gevolgen voor de spelers uitgedragen worden (…)”. Deze uitspraak is een bespotting voor alle slachtoffers van de nieuwe grondwettelijke meningsonderdrukking, in Duitsland geïmplementeerd door het Merkel-systeem.

En dat zei ze, hoewel ze natuurlijk wist dat de mensen die actief zijn in de sociale netwerken, vanzelfsprekend haar leugens zouden doorzien, omdat zij het tegengestelde kennen, het vaak gezien of aan den lijve ondervonden hebben. Deze burgers weten heel goed wat er met diegenen kan gebeuren die nog openlijk hun mening over Merkel durven geven.

Wat moet dat met deze duidelijke en gemakkelijk door te prikken leugens van de politici en hun handlangers, zoals de chef van de EKD, Bedford-Strohm?

Wat moet dat met die duivelachtige demonisering van alle AfD-leden en –aanhangers?

Waarom zegt Bedford-Strohm weer eens niet de waarheid, maar draait hij steeds maar weer dezelfde, onware en overtrokken frasen en belasteringen af?

Gaat het hem om de verkiezingen in Beieren?

Is hij als product van het systeem bang voor zijn baan?

Of is het zelfs gewoon alleen maar zijn werk om luidkeels mee te doen aan, als deel van de machtselite, de systeempropaganda?

Ik heb Bedford-Strohm, als toespeling op het begrip “bevrijdingstheoloog”, al vaak “islamiseringstheoloog” genoemd, want het alom bekend dat hij heel dichtbij de islam staat en hem zeer positief gezind is. Is hij bang dat de AfD de islamisering van Duitsland in de weg zou staan?

Doet hij misschien daarom zo opportunistisch aan de AfD-hetze mee?

Het is bekend dat de AfD in het voorste gelid staat in de strijd tegen de islamisering!

De AfD en de meeste van haar 12 miljoen sympathisanten willen hun land en Europa niet geruild zien worden tegen massale hervestiging. Ze staan samen in de strijd tegen de grote bonte uitwisseling, die met behulp van de massa-immigratie en de islamisering in de komende decennia moet plaatsvinden.

De machtselite wil deze bonte uitwisseling tot iedere prijs! Zij wil exact deze sharia-“verscheidenheid” en –Diversity, zij wil deze tolerante en open islamitische multiculti-mono-cultuur. Ik vermoed dat precies daarom Bedford-Strohm haar ook wil.

De AfD is onderdeel van de beweging tegen het afpakken van ons vaderland, onze fantastische civilisatie en cultuur, onze vrijheid en ons leven. Daarom, en alleen daarom wordt zij door de machtselite zo emotioneel benaderd – leugenachtig en bijna altijd zonder zakelijke argumenten bestreden.

Zodoende maakt Heinrich Bedford-Strohm zich schuldig aan het verraad tegenover de Duitsers, Duitsland, Europa en het christendom! Het is genoeg, meneer Bedford-Strohm! Hou er mee op!

Bron:
https://conservo.wordpress.com
Door: Michael Stein

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, AfD (Alternative für Deutschland), Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, burgermoed, Censuur, cultuurrelativisme, Demografie, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, Elite, establishment, Europa, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse joden, Linkse media, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op Het is genoeg, meneer de EKD-voorzitter Heinrich Bedford-Strohm!

 1. delamontagne zegt:

  De TWEE verraders van hun eigen geloof, het Christendom, op de Tempelberg in Jerusalem, [ Om de gevoelige muslims niet op de te lange tenen te trappen dus geen kruis ! ],

  In hun normale doen met kruis !

  Geen wonder dat de Kerken leeglopen, wat een huichelaarssssssssss.

  Geliked door 4 people

  • Harry zegt:

   Ik vind het eigenlijk zonde van de gebouwen , zoals kerken , want een kerk , een molen , boerderijen , grote bomen , weilanden vormen ons landschap .
   Dat is écht Nederland . Het hoort er bij .
   Niet die vreselijke skyline van de grote steden !
   Maar als je volgt wat er binnen die kerken allemaal afspeelt , intimidatie , bedrog , leugenachtigheid , schijnheiligheid , incest , verkrachting , bedreiging , etc ,
   dan zou ik er niet rouwig om zijn , als ze totaal leeg liepen !

   In Dordrecht is een mooie kerk tot een prachtige kookwinkel omgebouwd ,
   Voor een culinaire levensgenieter een prima move !
   In Friesland was ik in een kerk waar een antiquair neergestreken was , ook prima .
   Wég met die dominee’s .

   Geliked door 4 people

   • delamontagne zegt:

    Hier in Fr zie je soms verlaten huizen, maar ook kerken, kleine Kasteeltjes, etc, die verlaten en vervallen zijn maar niet worden afgebroken.
    Sommige 1/2 ingestort, bomen groeien erin enz.
    Zie je in NL niet. Alles wat verlaten is of ongebruikte bouwvallen worden vrijwel meteen afgebroken.
    We hadden afgelopen week 10 familie op bezoek. Heb niet zoveel slaapplek voor zoveel en hebben een “Gite” afgehuurd.
    Hier boven op de heuvel/rotsen 500 m loodrechte afstand, maar onbereikbaar en je moet 3 km omrijden.
    Was tot 2005 voor 20-tallen jaren een ruïne, nu prachtig woonhuis met moderne voorzieningen binnen en buiten een zwembad.
    Ze stonden verbaasd om de nachthemel, zoveel sterren die ze konden zien.

    Geliked door 2 people

   • Nemesis zegt:

    Mag ik aanvullen? Pope Frans met zijn islamlovers de pedopriester (is alles meegerekend, ook bischoppen etc.)

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Harry 7 oktober 2018 om 19:00

    Zijne Zaligheid is ook een levensgenieter:

    Wég met die dominee’s . is ook geen slecht idee; de meesten hebben tóch geen enkel besef van hoe gevaarlijk de islam is en ze verruilen God heel graag voor Allah.
    Onnozelaars!

    Geliked door 2 people

  • koddebeier zegt:

   Landverraders en volkverlakkers zijn het

   Geliked door 3 people

  • droevige mof zegt:

   De Duitse kerken zijn met belasting gefinancierde staatsbedrijven. Deze en andere privileges vloeien voort uit een in 1933 tussen Hitler en Paus Pius XI. gesloten volkenrechtelijk verdrag (Reichskonkordat). Na 1945 werd het Concordat niet geannuleerd omdat beide partijen financiële voordelen hadden.
   Hoe dan ook, het is klote.

   Geliked door 3 people

   • fleckie zegt:

    de Antifascist 2, 1985, vermeldde:’ VON. Papen, Hitler en de PAUS.’ …….’ ik heb indertijd eens. een artikel geschreven over het in het begin van Hitlers macht gesloten concordaat tussen Hitler en de Paus. .Het was Von Papen van het Katholiek Centrum in Duitsland, die hiervoor had gezorgd. …Thans lees ik in ‘Vrij Nederland’ dat dit concordaat ook nog een andere betekenis had. Hitler moest jaarlijks een. MILJARD Mark aan het Vaticaan betalen voor de hulp aan zijn regime. Dit bedrag werd tot het einde van de oorlog betaald……………Is het dan een wonder dat het Vaticaan voor alle misdaden van het Hitler- regime volslagen blind was? Voor zoveel geld moet je. een. oogje. dichtknijpen.*~*~*~*~*~*~*~uit het boek’Hitlers Tafelgesprekken’, van Dr. Henry Dicker, pag 423,
    uitg. Loeb, A’dam. Isbn 90.62.13.49.47 ‘4 juli 1942,: aan het diner. Duitse ambassade in het Vaticaan- interpretaties van het. Concordaat- mijn relaties met de pauselijke nun tius- De Amerikanen verdragen geen onzin van de Kerk……..EEN miljard per jaar in de zakken van de priesters! Het Concordaat moet worden beeindigd.- Foute kunstgrepen van de Wilhelmstrasse. -Ik weiger openlijke oorlog met de Kerk.-Een kwestie die geregeld moet worden met bisschop. Von. Galen.- De bisschoppen zullen spoedig kruipen voor de staat.*~*~*~*~*~*~*~

    Like

   • fleckie zegt:

    Vervolg, van pag 423, uit boek Hitlers Tafelgesprekken, ( Het ECHTE ..’Dagboek’ van Adolf Hitler. ‘Als we zouden besluiten onze huidige vertegenwoordiger in het Vaticaan terug te roepen, dan zie ik geen passende reden om een plaatsbekleder naar deze ambassade te sturen. . De relaties tussen Duitsland en het Vaticaan zijn gebaseerd op het Concordaat. Maar dit concordaat is niet meer dan een overblijfsel van overeenkomsten die zijn gemaakt tussen het Vaticaan en de verschillende Duitse staten,en met het verdwijnen hiervan en hun opneming in het Duitse REICH, is het verouderd geraakt. Weliswaar heeft het diverse overeenkomsten als basis,maar het is een bevestiging van overeenkomsten in het verleden in plaats van een gangbare overeenkomst die van kracht is. Mijn weloverwogen mening is daarom,dat het juridische gevolg van het verdwijnen van de soevereiniteit van de individuele Duitse staten en haar inlijving in de soevereiniteit van het REICH,de voortzetting van diplomatieke beyrekkingen met hetb Vaticaan overbodig maken…………….Om militaire redenen die verband houden met de oorlog heb ik tot dusverre van afgezien deze opvatting in feiten om te zetten. Gelijktijdig heb ik me echter ontoeschietelijk getoond voor de pogingen van het Vaticaan in de richting van uitbreiding van de voorzieningen van het Concordaat om de nieuw verworven gebieden van het REICH te omvatten. De Saar, Sudetenland, Bohemen en Moravië, het Reichsgau Dantzig-Oost-Pruisen, het warthegau, een groot deel, van Silezie en Elzas-Lotharingen hebben in werkelijkheid geen betrekkingen met de Rooms-Katholieke Kerk die worden ondersteund door formele internationale overeenkomsten. In deze gebieden moeten daaromkerkelijke zaken plaatselijkworden geregeld.
    Als de pauselijke nuntius om audiëntie verzoekt bij Buitenlandse Zaken en probeert. viadit kanaal enige zeggenschap te krijgen in de religieuze ontwikkelingen in de nieuwe gebieden,dan moeten zijn toenaderingen worden afgewezen. Hem moet duidelijk worden gezegd dat,bij afwezigheid van een bepaald concordaat,het regelen van kerkelijke kwesties in deze gebieden een zaak is die uitsluitend moet worden behandeld met de betreffende staatsvertegenwoordiger-dat wil zeggen, de Reichstatthalter- en het hoofd van de lokale kerkelijke instantie.
    Natuurlijk zou ik er de voorkeur aan hebben gegeven dat minister Lammers deze informatie meedeelt aan de pauselijke nuntius. Helaas heeft de Wilhelmstrasse ,met zijn gebruikelijke gretigheid voor gebieden van nieuwe autoriteit zich laten imponeren door de pauselijke gezant. Welnu,ik ben benieuwd om te zien hoe deE heren zich uit deze verwikkeling draaien. …..*~*~*~*~*~*~*,+

    Like

   • fleckie zegt:

    ‘ ERZBISTUM PADERBORN steigert VERMOGEN,’ WEST DEU. RUNDFUNK t.t. 118, Do. 11.10.2018. ……’DAS Erzbistum PADERBORN hat sein VERMOGEN im JAHR 2017 erneut um 100 Millionen Euro auf 4,4 MILLIARDEN Euro gesteigerd. Das geht aus dem neuen Fiananzbericht der Kirche von Mittwoch hervor. Dirk Wummel vom Erzbischoftlichen GENERALVIKARIAT sprach von einer langfristigen und vorsichtigen Finanzpolitik………….Die ZAHL der Kirchenmitglieder im Erzbistum Paderborn sank i2017 um 1,4% auf etwa. 1,5 Millionen. Wegen der guten Konjunltur sind die Einnahmen aus der KIRCHENSTEUER trotzdem gestiegen. *~*~*~*~*~*~*~

    Like

  • A Ruygrok zegt:

   3 Bastaarden…, in het bijzonder de linkse en de rechtse…,
   A.Ruygrok, Monster.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ delamontagne 7 oktober 2018 om 18:21

   Die laffe huichelaars denken zeker dat ‘hun’ God Zijn ogen in Zijn zak heeft zitten.

   Like

   • BertG. zegt:

    Hoe heeft god het mogelijk gemaakt, zal ie gedacht hebben.

    Geliked door 2 people

   • Harry zegt:

    Hij kijkt er wél bedenkelijk bij .
    Zou ie zich afvragen hoe het is om géén homo te wezen ?

    Wat een zaligheid is het toch om gewoon een fobieloze hetero te zijn !
    Ik ben dol op dat soort tietjes , Tistochwat .
    Waar vind je dat toch allemaal ?

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Harry 8 oktober 2018 om 19:00

    Ik ben dol op dat soort tietjes , Tistochwat .
    Waar vind je dat toch allemaal ?

    Als meest vrome pauselijke vriendin krijg ik die van Zijne Zaligheid via de mail, Harry.
    Zijne Zaligheid is een groot natuurliefhebber en deelt zijn kunstfoto’s regelmatig met me.
    Omdat ik Zijne Zaligheid heb verteld dat jij ook dol bent op de natuur, zou hij het ontzettend leuk vinden als jij een keer meedeed aan ons wekelijkse kaartmiddagje.
    Zijne Zaligheid zou Wachteres en Tineke eveneens graag leren kennen.
    Hij vroeg me alvast wat hun cupmaat is.

    Ik mag trouwens weleens in de pausmobiel van Zijne Zaligheid rijden.
    Misschien vind jij het ook wel wat om een keer een ritje met ons te maken.
    Gaan we gezellig met z’n drieën theedrinken in de moskee.

    Like

  • Elisah zegt:

   Zojuist gelezen wat allemaal verboden is op de Tempelberg:
   http://www.bijbelaantekeningen.nl/blog/2010/09/10/tempelplein/

   Bijbelstudie, meenemen van Bijbels, keppeltjes dragen, etc. is allemaal niet toegestaan. Iedere druppel is olie op het vuur van de haat dat hier de naam religie heeft

   Geliked door 1 persoon

 2. fleckie zegt:

  Massamanipulatie is toch ALTIJD al een strategie van de clerus geweest!!

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Je verandert een paar nemen en het past precies op Nederland.

   Like

  • fleckie zegt:

   ‘TUSSEN OORSPRONG. EN. SCHISMA’, ‘Artikelen. over Jezus het JODENDOM en het vroege christendom’, …heet het boek van David Flusser, uitg. Folkertsma Stichting,voor TALMUDICA. 1984. De B.Folkertsma Stichting voor Talmudica stelt zich ten doel de Rabbinale literatuur en denkwereld toegankelijk te maken voor een breder publiek……..
   …’Dit boek van de Joodse geleerde David Flusser gaat over Jezus en het Jodendom van zijn tijd. Vanuit de toenmalige Joodse geschriften laat Flusser een nieuw licht vallen op veelal overbekende teksten. De persoon van Jezus krijgt daardoor gestalte als een onafhankelijke en diepzinnig leraar temidden van zijn tijdgenoten.
   De auteur besteedt voorts aandacht aan de Joodse oorsprong van het Christendom,dat als nieuwe godsdienst onder Jezus’volgelingen ontstond. te…nslotte belicht hij ook de verschillen tussen beide godsdiensten en de oorzaken van de scheiding. De artikelen waaruit het boek is samengesteld zijn in overleg met de auteur gekozen. Ze richten zich tot ieder die de noodzaak onderkent van een herbezinning om de bronnen van het Christendom.
   David Flusser wetd geboren in 1917 en is hoogleraar aan de Hebreeuwse Universiteit in Jerusalem. Zijn leeropdracht is het Jodendom in de periode van de. TWEEDE. TEMPEL en het vroeger Christendom….Meer dan 200 publikaties verschenen van zijn hand, gericht op vakgeleerden, maar ook op een zeer breed publiek. De betekenis van zijn werk werd door de staat ISRAEL geeerd met de prijs van Israel……..
   ( op pagina 270. van dit boek:….’DE. JOODSE. OORSPRONG. VAN. HET. CHRISTENDOM’.) *~*~*~*~*~*~*~

   Like

   • fleckie zegt:

    ‘VERSCHILUSS–SACHE JESUS’, ‘Die Qumranrollen und die Wahrheit uber dad fruhe Christentum, heet het boek van Michael Baigent- Richard Leigh. …uitg.Droemer / Knaur. Isbn 3-426-26557-5……………:::’ In den Jahren 1947 bis. 1956 fans man rund 30 Kilometer Ortlich von Jerusalem gelegenen Hohlen, Schriftrollen,die sich als Funde von hochstem wissenschaftlichen Wert entpuppte, da sie Handschrifften von Buchern des Alten Testaments, Bruchstucke der Apokryphen in arameischet Sprache sowie Literatur einer Judischen Glaubens gemeinschafft, wahrscheinlich der Essener,enthielten. Diev eigentliche Brisanz der aufgefundenen Rollen aber erkannte man, als die unbekannte Texte entziffert und analysiert waren. Zu diesem Zeitpunkt begonnen Manipulationen , die fur den Oxford – Professor Heza Vermes einen ‘akademischen Skandal’. par excellente darstellen.
    Eine von hochsten kirchlichen Kreisen eingesetzte sogenannte ” internationale Gruppe” von Wissenschaftlern vereteigt ihr Monopol an der Auswertung der Texte mit allen Mitteln und Macht all jene Forscher, die sich nicht an eine fruh getroffene”Ubereinkunft “halten, mundtot. …Die Autoren dieses Buches haben in enger Zusammenarbeit mit Robert Elsenmann von der University of Californie,einem Fachmann auf dem Gebiet der biblischen Archeologie, die Verschworung der “Internationalen Gruppe” aufgedeckt und enthullen, aus welchen Grunden 75% der rund 800 in althebraisch und aramaisch abgefassten Manuskripte der Offentlichkeit vorenthalten werden. Bewiesen ist, dass die “Kongregation fur die Glaubenslehre ” mit Kardinal Ratzinger an derb Spitze in der internationalen Gruppe das Sagen hat und dafur zorgt,dass die revolutionairen Inhalte der Rollen unter Verschluss bleiben. Und doch sind Zahlreichen Foto’s dieser Rollen nach draussen geschmuggelt worden, die von den Autoren und Experten aus Universitats-kreisen SORGFALTIG gepruft wurden. Diese Dokumente enthullen,dass die Anfange des Christentum falsch uberliefert worden sind. Es finden sich uberdies Passagen des neuen Gestaments die von den uns vertrauten Versionen verbluffend abweichen . Und sie zeigen die Christliche Urgemeinde und Jesus von Nazareth in einem neuen Licht.
    Michael Baigent studierte an der Christliche University, Neuseeland, Richard Leigh an der Tufts University, Boston, und an der University of Chicago. Sie sind Co-Autoren mehrerer Bucher, darunter ” Der Heilige Gral und seine Erben”, und. ” Der Tempel und die Loge”…………….”Warum sind die meisten der sogenannten Qumramrollen bis Heute nicht veroffentlicht,nicht einmalm Gelehrten ausserhalb einer bestimmten Gruppe zuganlich? …….Michael Baigent und Richard Leigh enthullen in diesem Buch zum ersten Mal,welch brisante Material zuruckgehalten wird- bislang unerkannte Texte uber die Urchristen, uber den Kampf des Paulus gegen Jakobus, den Gerechten, den Bruder Jesu und Fuhrer der Jerusalemer Urkirche, uber gewalttatige Auseinandersetzungen um den Fuhrungsanspruch nach dem Tod des Jesus von Nazareth, der sich personlich im hochsten Masse politisch engageert hat. Neue Entdeckungen sind zu erwachen, die die romische Kirche erschuttern werden.*~*~*~*~*~*~*~( Fleckie: inmiddels is er al e.e.a. Via internet te ‘lezen’, betr. De Quamrollen.*~*~*~*~*~*~*~

    Like

   • fleckie zegt:

    Inhoudsopgave:…….voorwoord, pag. 7.
    …………………l….
    Het Jodendom van Jezus’tijd
    …….1……Gamaliel, leraar der wet,
    …….2…….Nicodemus de Jood
    …….3…….Messiaanse verwachtingen,
    …….4…….Het verzoenend sterven van de martelaar,
    …….5…….Farizeeen als Stoïcijnen bij .jozefus,
    …….6…….Een nieuwe humane gevoeligheid,

    …………………2..De historische Jezus
    …….1…….Hillels eigenwaarde en Jezus,
    …….2…….Johannes de Doper en Jezus,
    …….3…….De messiaanse gemeenschap van Jezus en de ESSENEN,
    …….4…….De zaligsprekingen en de sociale visie der ESSENEN,
    …….5…….De spreuken over “Twee heren dienen”,
    …….6…….Het laatste avondmaal en de Esseense maaltijd,
    …….7…….Het proces van Jezus,filologisch benaderd,
    …….8…….De consequente filologie en Jezus’eigen woorden,
    ……………………3..De studie van het Nieuwe Testament
    …….1…….Midrash in het Nieuwe Testament,
    …….2…….De boodschap van Jezus’gelijkenissen,
    …….3……. De Tora in de bergrede,
    …….4……. ‘Zij weten niet wat zij doen’, geschiedenis van een kruiswoord,
    ……………………..4..Jodendom en Christendom
    …….1……. Wat het betekent Jood te zijn,
    …….2…….Jezus als vraag voor Joden en Christenen,
    …….3…….Twee wijzen van geloven,
    …….4…….Stellingen over Jodendom en Christendom in heden en verleden,
    …….5…….De Joodse oorsprong van het Christendom,
    …….6…….Het schisma tussen Jodendom en Christendom.
    REGISTERS,…….register van bronnen,…….register van namen en zaken,…….bibliografische gegevens, …….verklaring van vaktermen.*~*~*~*~*~*~*~

    Like

 3. A S N den Haan zegt:

  Dergelijke landverraders moeten berecht worden.
  Waarom wordt de scheiding van kerk en staat niet dwingend opgelegd
  aan alle religie en ideologieën?!

  Deze huichelaars weten toch wel wat er geschreven staat:

  Geef Ceasar wat Ceasar toekomt en geef God wat God toekomt.

  Like

 4. ed zegt:

  Geloof massamoordenaar 1 ., gaat om macht voor enkele ook onze sociale mafkezen hebben fantasie verhaaltjes nodig om de massa dom te houden van zielige ezeltjes tot mamma,s een bodemloze put.1984.

  Like

 5. Pietersen zegt:

  Typisch zo’n oplichter die van zijn achternaam iets maar maakte dan het was, en er nog wat bij of voor plakte.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s