AfD verwelkomt overwegingen van Salvini om naar Brussel over te stappen

Screenshot_111

(Door: “Beobachter” – Vertaling: E.J. Bron)

Stelt de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken zich kandidaat voor de functie van voorzitter van de Europese Commissie?

De Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini (foto), heeft zich in eigen land tot een politieke ster ontwikkeld. Zijn rigoureuze houding tegen de verdere opname van schijnasielzoekers, zijn blokkade van private redders/smokkelaars hebben hem het respect van de migratie-sceptische EU-lidstaten opgeleverd.

PI News (2)

Ook in Duitsland, en vooral bij de AfD, heeft Salvini veel fans. Salvini overweegt als topkandidaat van een rechtse partijalliantie bij de Europese verkiezingen aan te treden en zodoende voor de functie van voorzitter van de Europese Commissie, meldt de “Basler Zeitung”.

“Vrienden uit verschillende Europese landen hebben me hierom verzocht, ze hebben het me voorgesteld”, zei de chef van de rechts-nationalistische partij LEGA donderdag in een interview met de krant “La Repubblica”.

Salvini is blij met de instemming van buiten Italië, maar wil de tijd nemen om te beslissen over een eventuele overstap naar Brussel. “Mei is nog ver weg. Ik denk er nog over na”, zei de minister van Binnenlandse Zaken volgens de “Basler Zeitung”.

De “Alternative für Deutschland” (AfD) zou Salvini´s overwegingen ondersteunen. “Ik beschouw Salvini zowel als Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken als een ideale bezetting, net zoals ik me zou kunnen voorstellen dat Salvini een dragende rol in Europese instellingen op zich neemt”, aldus AfD-chef Jörg Meuthen tegenover het persbureau Reuters.

Meuthen is op dit moment de enige AfD-afgevaardigde in het Europees Parlement. Hij wil voor zijn partij als topkandidaat bij de Europese verkiezingen aantreden. “Salvini zou in ieder geval een duidelijk betere voorzitter van de Europese Commissie zijn dan Weber”, zei Meuthen met het oog op de sollicitatie van de Duitse CSU-politicus Manfred Weber naar deze functie.

De “Basler Zeitung” afsluitend:

“Meuthen behoort tot de EU-sceptische fractie van de EFDD (Europa van Vrijheid en Directe Democratie). Tot deze alliantie behoren behalve d eAfD o.a. ook de Britse Brexit-partij Ukip, de Italiaanse Vijfsterrenbeweging en de rechts-populistische Zwedendemocraten. De Europese verkiezingen vinden van 23 tot 26 mei 2019 plaats.”

Bron:
www.pi-news.net
Door: “Beobachter”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", AfD (Alternative für Deutschland), EU-critici, Europees Parlement, Europese Commissie, Italië, LEGA, Patriottisme, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

6 reacties op AfD verwelkomt overwegingen van Salvini om naar Brussel over te stappen

 1. Guus Velraeds zegt:

  De uiteindelijke benoeming is niet onderhevig aan vrije verkiezingen. Prima als hij het zal doen maar wat levert het op dan alleen publiciteit.

  https://www.montesquieu-institute.eu/id/vjkjfy93blhi/benoemingen_topfuncties_in_de_eu

  Liked by 2 people

 2. Harry zegt:

  Interessant verhaal .

  In Italie kan Salvini spijkers met koppen slaan , betrekkelijk korte lijntjes , snel effect , veel steun .
  Maar wat zou ie voor elkaar kunnen krijgen in de EU ?
  Zou ie daar niet in een verdorven moeras van beroepsoplichters machteloos worden ?

  Liked by 3 people

 3. Peter zegt:

  Het schorrie morrie in Brussel laat nooit de gouden pot stelen door iemand die wil hervormen .

  Liked by 1 persoon

 4. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Matteo Salvini is sterke staatsman in Italië, die getoond heeft een ruggegraat te hebben. Hij is een zege voor Italië en voor ons. Maar zijn taak in Italië is nog lang niet klaar. Al is hij goed op dreef, hij is eigenlijk pas net begonnen Hij heeft in Italië nog bergen met werk te verzetten.

  Het is veel te vroeg voor hem, om nu over te stappen naar de EU. Vanuit zijn huidige positie kan hij meer bereiken in de EU, dan wanneer hij deel gaat uitmaken van de EU. Nu kan hij min of meer vrijelijk tegen de zere schenen van de EU schoppen. Als hij deel zou uitmaken van het gigantische EU-apparaat lukt hem dat niet meer. Dan zou hij tegen een enorm machtsblok moeten opboxen. Dat is schier onmogelijk. Daar zagen ze aan zijn stoelpoten en halen hem onderuit.

  Laat hem in godsnaam in Italië blijven. Daar is nog zoveel orde op zaken te stellen. En de boel moet er ook nog geconsolideerd en gestabiliseerd worden. Daar heeft hij voorlopig zijn handen meer dan vol aan. Als hij nu over zou stappen naar de EU, wie gaat dan deze klus in Italië opknappen ??? Salvini heeft het Italiaanse land bewerkt. Hij heeft de akkers omgeploegd en ingezaaid. Het zaad begint net te kiemen. Maar het gewas moet nog groeien en rijpen, eer er geoogst kan worden.

  Dat Salvini vanuit diverse Europese landen verzocht zou worden, om zich verkiesbaar te stellen voor de functie van voorzitter van de Europese Commissie, lijkt voor de hand te liggen, maar komt bij nader inzien toch wel een beetje vreemd over. Hier zou wel eens iets meer achter kunnen zitten, een weldoordacht EU-complot. Salvini is een luis in de pels van Brussel. Ze zijn hem liever kwijt dan rijk. Haal de man weg uit Italië en breng hem naar Brussel. Dan wordt hij in Italië wel opgevolgd door een zwakker iemand en in de Brusselse mallemolen wordt hij dolgedraaid. Probleem Salvini opgelost.

  Salvini, trap niet in die gemene valstrik. Maak je klus in Italië af. En zoek sterke mensen, die je kunt inwerken, om je te zijner tijd op te kunnen volgen. En schop ondertussen lekker tegen de zere schenen van de EU-machthebbers. Of wil je de onnoizele rechterhand zijn van Hamerfrans, die Drunkert gaat opvolgen ???

  Liked by 1 persoon

 5. kampersrene zegt:

  Met een fles Cognac van een goed jaar voor Junckers moet dat lukken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s