Merkel stopt als partijvoorzitter en keert na 2021 niet terug als bondskanselier

Screenshot_330

Bondskanselier Angela Merkel stelt zich in december niet herkiesbaar als partijvoorzitter van de CDU. Ook zal zij na de landelijke verkiezingen in 2021 stoppen als bondskanselier en parlementslid.

Dat heeft zij bekendgemaakt op een persconferentie:

‘Bij de verkiezingen in 2021 zal ik geen bondskanselierskandidaat meer zijn’. Merkels vertrek volgt na teleurstellende verkiezingsresultaten in Hessen en Beieren. In beide deelstaten leverden respectievelijk de CDU en zusterpartij CSU flink in. Op een persconferentie zegt Merkel dat de verkiezingsuitslagen het “bittere resultaat” zijn van een slecht functionerende coalitie. “De geloofwaardigheid van de regeringscoalitie is aangetast.” Merkel neemt daarom haar verantwoordelijkheid, zegt ze. “Laat dit een nieuw hoofdstuk zijn voor de partij.”

NOS

Besluit eerder genomen

In antwoorden op vragen zegt Merkel dat ze deze zomer al had besloten om te vertrekken. Het was al onwaarschijnlijk dat Merkel, die al sinds 2005 bondskanselier is, voor nog een periode zou gaan. Dat zij al dit jaar haar partijvoorzitterschap gaat opzeggen, is ook eerder dan verwacht, zegt correspondent Judith van de Hulsbeek.

“Ze heeft altijd gezegd dat het voorzitterschap en haar functie als bondskanselier onlosmakelijk verbonden zijn”, zegt Van de Hulsbeek. “Merkel lijkt de weg vrij te willen maken voor een nieuwe, sterke kandidaat bij de landelijke verkiezingen in 2021.”

Op de persconferentie bevestigt Merkel dit. “Ik wil dat mijn partij de ruimte krijgt om zich goed op de toekomst voor te bereiden. Ik vind het belangrijk dat de CDU weer een leidende rol speelt in de toekomst. Ik heb voor deze variant gekozen, zodat er weer een frisse wind door de partij kan waaien.”

Opvolgers

De Duitse pers noemt vooralsnog drie mogelijke kandidaten. Annegret Kramp-Karrenbauer, secretaris-generaal van de CDU, en Jens Spahn, minister van Gezondheid, zouden een gooi willen doen naar het voorzitterschap. Ook oud-kopstuk Friedrich Merz heeft zich naar verluidt gemeld. Merz, de vroegere leider van de CDU/CSU fractie, werd ooit door Merkel van zijn post gedrukt.

Merkel zal naar eigen zeggen na 2021 geen politiek ambt meer vervullen, ook niet in bijvoorbeeld Europese politiek.

 

Bron:
https://nos.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christendemocraten, Duitsland, Merkel. Bookmark de permalink .

41 reacties op Merkel stopt als partijvoorzitter en keert na 2021 niet terug als bondskanselier

 1. alwine kerkhof zegt:

  Merkel zal naar eigen zeggen na 2021 geen politiek ambt meer vervullen, ook niet in bijvoorbeeld Europese politiek.
  Ben niet eerder gerust dan wanneer dat onderkruipsel dood is.

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   @alwine kerkhof, ik gun haar ook een tribunaal en aansluitend achter de tralies.
   Als het plan zo loopt als Trump heeft gepland dan haalt ze 2021 niet.

   Like

 2. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Het kwaad is reeds ruimschoots geschied.

  Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   Marlies.Ik ben bang dat jij gelijk hebt.Er bestaat een “agenda 21” dat betekend dat 90 % van de wereldbevolking uitgemoord moet worden,daarom worden de “soldaten van allah” met miljoenen tegelijk binnengehaald om de europeanen te terroriseren en af te slachten.Daarom moet zij koste wat het koste tot 2021 blijven zitten om het smerige karwei af te maken, in opdracht van de “satanische elite” de (nazi) bilderberg groep/illuminati.Google agenda 21 en kijk ook op youtube.

   Geliked door 1 persoon

   • fleckie zegt:

    Of het zover komt: de ‘NIEUWE WERELDORDE’, ( door die enorme geplande ‘intocht’ van ‘heel anders GEAARDEN,’. is nog maar de vraag) …..ligt er maar aan hoe de diverse stromingen van de ….ISLAM……zich ten opzichte van elkaar gedragen!!!

    Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Gelet op de enorme schade die ze heeft aangericht door massaal de vijand binnen te halen, lag dit wel in de lijn der verwachtingen. Economisch en sociaal herstel gaat vele jaren kosten. Maar eerst zonder uitzondering de vijand eruit. Daarna de schouders eronder zodat de wederopbouw kan plaatsvinden.

  Like

 4. Ruud zegt:

  Met de staart tussen de benen vertrokken en Europa met de zooi achterlatend. Herzlichen Dank.

  Geliked door 1 persoon

 5. Harry zegt:

  Allejezus nog aan toe !
  NOG DRIE JAAR MET DAT SECREET ?
  Genoeg tijd om heel Europa naar de verdommenis te helpen met dit tempo !
  Is er niet een stukje muur over om haar tegenaan te parkeren ?

  Geliked door 2 people

 6. paulzwueste zegt:

  Rijp voor de slachtbank!!!
  Ze is nu aangeschoten wild…

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Merkel zal naar eigen zeggen na 2021 geen politiek ambt meer vervullen

  Zei de huidige burgemeester van Amsterdam ooit ook niet zoiets?

  Geliked door 1 persoon

 8. Mary zegt:

  2021?? dat overleeft Duitsland niet!!!!

  Geliked door 3 people

 9. peter zegt:

  2021,tegen die tijd stemt er helemaal geen hond meer op die partij met dat monster ,beter gelijk de deur dicht trekken ,ze heeft genoeg schade toegebracht aan Europa ,ook de bezem door haar vriendenclubje in Brussel ,het moet afgelopen zijn met die ongekozen machtwellustige die ons wel even vertellen wat we moeten inleveren ,wel en niet mogen ,iedereen controlere, en alles aan banden willen leggen .

  Geliked door 1 persoon

  • droevige mof zegt:

   Ik ben het ermee eens. Deze coalitie is ten einde en er zullen nieuwe verkiezingen zijn.
   Maar de verandering in Duitsland zal van buiten komen, omdat de Duitsers geen meesters in hun eigen land zijn. Dat zijn de VS en Rusland, gelukkig.

   Geliked door 1 persoon

 10. Hoe naïef kun je zijn. Ze is kennelijk totaal ontkoppeld van de harde realiteit. Ze is aangeschoten wild, kreupel geschoten kan ze niet deels vertrekken. Het is alles of niets daar aan de top. Alle draagvlak is verdwenen, dus ook alle autoriteit. Wellicht wil ze afruilen, en aftreden als bondskanselier tegen vrijwaring van rechtsvervolging, immuniteit. Er lopen ongeveer 450 straf aanklachten tegen haar. Als ze weggejaagd moet worden, eindigt ze in de gevangenis.

  Like

 11. Henk.V zegt:

  ”Merkel zal naar eigen zeggen na 2021 geen politiek ambt meer vervullen, ook niet in bijvoorbeeld Europese politiek.”
  Allicht niet! Zij hoopt haar klus dan volledig geklaard te hebben. Deze vrouw moet met veel aandrang van haar zetel losgeweekt worden. Haar grootste kracht als politica is haar kleefkracht. Zelden zag ik een persoon die die zich zo extreem aan haar machtspositie vast klampte als deze door Soros gehypnotiseerde politica.
  Net als in het geval van de griezelige figuur die haar geestelijk heeft beïnvloed, wekt ook zij de indruk dat haar gewetenfunctie (met betrekking tot de ellende waarin zij haar land en volk stort) totaal NIET werkt. .
  Dit mens moet hoe dan ook zo snel mogelijk het veld ruimen.

  Geliked door 3 people

 12. Rini Stegeman zegt:

  die gaat vast naar een land waar voorheen ook MOFFEN NAAR toe ging of vluchten, iets van ARGENTINIE of zo…………..

  Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   Rini Stegeman.Inderdaad,de nazi,s zijn toen naar zuid amerika gevlucht met hulp van het vaticaan en het rode kruis.Ik meen dat het de “ratten route” heette.

   Like

  • fleckie zegt:

   Heeft Merkel niet reeds een ‘onderkomen’ gekocht in PARAGUAY! Waar ook …MET HULP … gevluchte NAZI’s ‘welkom’ geheten .werden .door. STROESSNER?

   Like

 13. Steven zegt:

  tegen die tijd dat het 2021 is heeft ze héél Afrika al over gehaald naar Europa…
  Ze moet NU weg..

  Geliked door 2 people

 14. Lee zegt:

  “Laat dit een nieuw hoofdstuk zijn voor de partij.”
  Dat hoop ik ook en dan wel direct het laatste hoofdstuk!

  Like

 15. Jean zegt:

  Ha ha ha, zij stopt in 2021……, ha ha ha
  Stamp ze vandaag nog richting containerpark en eenmaal in die container deze goed afsluiten, dadelijk de grenzen slukten en beginnen met het verwijderen van de overlasttroep.

  Geliked door 2 people

 16. Motorman zegt:

  Dank zij Wilders is Pechtold weg. Dank zij AFD gaat Merkel weg. Er is nog hoop, maar er zijn nog veel van die viezeriken die moeten verdwijnen.

  Geliked door 1 persoon

 17. Hendrik M. zegt:

  “Ik heb voor deze variant gekozen, zodat er weer een frisse wind door de partij kan waaien.”
  Laat de nieuwe bezems deze vette rat zsm. wegvagen!

  Like

 18. Sabeltant zegt:

  Tegen die tijd heeft het secreet alle rechten die landen nog hebben overgeheveld naar de EUSSR. Dan is er geen weg meer terug. Dan worden onze landen bestuurd door een ongekozen elite die alle macht (en geld) naar zich toe zal trekken.
  Merkel weg betekend niets, ze heeft haar vuile werk al gedaan.
  We moeten af van de Europese Unie, daar komt het gevaar vandaan.

  Like

 19. Pietersen zegt:

  Wat een arrogantie heeft dat wijf, te denken dat zij tot 2021 aan blijft. Ze begrijpt echt niet dat de Duitsers de Schnauze vol hebben van haar, maar dat komt omdat zij nooit uit haar eigen kringetje treedt van mensen die met haar heulen.

  Like

 20. fleckie zegt:

  MEN. heeft gewoon haar. Geldingsdrang altijd getolereerd,( en zelfs gesteund, blijkt wel)

  Like

 21. Lot zegt:

  Net als veel vrouwelijke politici in duitsland die wat te zeggen hebben,… verft zij haar haar blond. Het is zeker dat zij er daardoor mee weg kon komen, en daarom verven al die vrouwen hun haren ook blond. De duitsers denken dan dat zij één van hen is. Ook thatcher deed dit. Was Merkel donkerharig gebleven, dan was zij gezien als een binnendringer die hen wat wilde gaan opleggen.

  Dit heeft te maken met de moedercultuur die in noord europa duizenden jaren geleden heerste voor dit volk van Merkel, de slaven/turken/khazaren veelal christen, hier binnen kwam. En omdat zij geen slaaf wilde zijn, hadden zij de behoefde om master te zijn. Via de oekraine heeft die volk zeeboten gebouwd waarmee zij de mediterraanse zee onveilig maakten 2500/3000 jaar geleden als woeste zeevolkeren, egypte, phoenicie, griekenland aanvielen. Zij hebben rome gesticht samen met de vrouwen van de uitgemoorde volkeren daar 700bc, Daarna byzantium (stad) veroverd van onze koning byzas. Zo hebben deze donkere turkse volkeren ons europa overgenomen.
  Dit europese +asiatische volk, heeft nooit een eigen cultuur kunnen opbouwen en moest daarom via zuiden en oosten europa veroveren. Via de rhonevallei hebben zij bischopperijen opgezet om te ‘heersen’ over de volkeren hier. Als genoeg erin trapten en een canonwet opzetten, zodat ‘zij’ recht konden spreken over ons. Daarna probeerden zij dat gemeengoed te maken, met uiteindelijk soevereiniteit van de paus in 1400. Via het zuiden -500bc tot 500ad hier binnen dringen en via het oosten vanaf 700ad. In de rijnvallei veelal gevestigd via zuiden rhonevallei. Vanaf 1000, maar vooral na spaanse oorlog vanaf 1500 in nederland binnen gekomen. Ook de volkeren van spanje (gek he na een oorlog, moet je met de vijand gaan samenleven en gaan neuken…) kwamen hier in 1500, en die zetten hier de slavenhandel op. Wat zou het fijn zijn geweest als rome in novgorod was gebouwd aan de rivier aldaar, of in kazachstan, en zij gewoon een eigen cultuur hadden opgebouwd voor henzelf….
  Merkel is één van hen. Zie het gele gezicht van Orban en Salvini komt zo uit arabie. De latijnse mensen hebben gele huiden omdat zij deels asiatisch zijn. Wij hebben hopelijk nog roze huiden. Anders zijn wij hetzelfde als hen en kunnen ‘zij’ zo omswitchen naar ons als dief of verrader.
  En dan nog te denken aan de druiden die als masters over deze slaven regeerde (in oera linda). Zij namen bezit van onze klokwerken, die aangaven wanneer wij konden zaaien en oogsten en wanneer de tijden waren. Deze cirkels zijn overal te vinden, zoals stonehenge. Nee dat was geen cirkel waaromheen gedanst werd.
  Denk vooral in slaaf-master ras zoals dat beschreven is in de oera linda. Ik kan mij voorstellen dat deze mensen er niets aan kunnen doen. 1) Ze kunnen proberen omdat deel te veranderen en hun europese deel aan te spreken. Zal denk ik niet lukken, ook in nederland lopen vervelende mensen rond die wat van deze genen hebben. 2) Ze moeten vertrekken en een eigen land gaan opbouwen.
  Vaak vraag ik mij of wat ze nu eigenlijk van zichzelf vinden. Ik denk dat ze er ook niet bij kunnen om te zijn zoals ik, hoewel ik ook zwartharigen heb in de familie, dat is er moeilijk uit te krijgen bij de volwassenen. Als het een klein deel is. Ook veel zweden hebben donker haar. Tenslotte krijgen de mongolen en noordafrikanen ook blonde kinderen. Als je het verschil weet en je kunt het, dan kun je het goede deel laten aanspreken en het andere lelijke deel in jezelf wegzetten. Ik bedoel dat er nogal wat nederlanders zijn die van pesten houden en kapot maken, omzichzelf boven de ander te zetten. Dat deel moet je bekijken of je nog een ander europees gedeelte hebt. En kom bij mij niet over ieder volk heeft slechte mensen. Wij hadden als enigste ras een egalitaire samenleving met alleen een koning wiens familie slechts een of twee generaties van dat voorrecht mochten genieten in het odalsysteem. En nee niet het systeem wat zweden ons willen doen geloven. En nee wij hadden geen slaven, wel mensen zonder bezit als ze een tegenslag hadden gehad, en dan hadden zij ook niets te zeggen, omdat zij niets hadden om iets over te zeggen, totdat zij hun boerderij weer konden opbouwen, dat hadden zij weer wat te zeggen. Ook de zwarte slaven hebben hier nooit kunnen komen, die zijn de markten in Middelburg uitgeslagen, daar wonen namelijk nog genoeg friezen. Nu moeten wij natuurlijk vermengd worden met die turkse volkeren, tot slaven… zodat wij geen vrij volk meer zijn. Ons freya-dome en ons freya-heim. (freedom, vrijheid, freiheit, frihet), Heim is home of huis. Dome is domein of dominium, is ‘ons eigendom om over te heersen’. En nu hou ik op. Ik hoop dat dat nooit gebeurd.
  Dit is sinds 3000 jaar geleden gaan komen. En Nee wij hadden geen gemaakte bedachte goden, dat is van hun bloed, hoeveel ik weet het niet. Wij hadden goden, belangrijke echt werkelijk geleefde mensen, waarvan wij standbeelden maakten om te herinneren en over na te denken (hugin en munin). Is heugen (heuge) en menen (miene). Het denken kunnen alleen wij, in het oude griekenland, via ‘de rede’. Dan maar een standbeeld van een dood mens, om ons te blijven leiden, het leven is maar kort. De neergang in griekenland was er al 700-300bc, de sagen zijn toen ook doordwepen van ‘hun’ cultuur. Net als rome. En hier in nederland begonnen wij ook met afgoderij en bedachte goden. Ik blijf erbij dat het niet van hier is. En er een onderscheid in is, zoals ik dat uitgelegd heb.

  Like

  • Elisah zegt:

   Ik denk dat ze van donkerblond naar lichterblond gegaan is omdat ze grijs geworden is, de lichtere kleur past dan beter.

   Like

  • Lot zegt:

   iets Menen (Munin), is een mening hebben. dit is De rede, het nadenken. Lijnrecht hiertegenover staat het dogma, regels volgen omdat die regels nu eenmaal gekozen/opgelegd zijn. Religies, politiek (stromingen), de EU, zijn dan ook dogmatisch. Niet omdat het beste wordt gekozen na lang ‘nadenken’, maar omdat een regel wordt afgesproken. Dogma/regels/gevoel is allemaal hetzelfde.
   iets Menen of een ‘mening hebben’ over iets, erover nagedacht (nadenken) te hebben, is dus tegenovergesteld aan de dogma/regels/gevoel volgen.

   Freya is onze oermoeder. En niet een bedachte godin waar je op internet meer over kunt vinden.

   Willen we de EU veranderen, dan zullen we de empirie/de rede/het denken, moeten gebruiken. Willen ze niet luisteren, dan volhouden en met weinig of veel rede, van binnenuit de EU overhalen.
   Overigens denk ik dat de weg niet meer kan met de EU, maar ze zullen daarna een nieuwe willen opbouwen, en daar moeten WIJ bij zijn.
   Deze slechteriken proberen altijd onze goede dingen, lelijk te maken, met wat het oorspronkelijk nooit was, of bedoeld was te zijn. Hele lijst van te maken….

   Like

  • Taljaard zegt:

   Haar geestelijke vader Honnecker week uit naar Chili.
   Dat konden hij en zijn Margot doen omdat zij de DDR hadden opengesteld voor rooien die voor Pinochet moesten vluchten. Dat leverde ze zelfs een Chileense schoonzoon op.
   Zij hadden dus relaties in dat land.
   Maar waar moet Merkel heen?
   Er staat nog een landhuis in Doorn waar al eens eerder een uitgerangeerde Duitse leider heeft gebivakkeerd. Die dacht het in 1914 ook te kunnen schaffen, maar moest vier jaar later de wijk nemen.

   Like

 22. kampersrene zegt:

  Ik heb haar eergisteren opgebeld en haar eens goed mijn gedacht gezegd Ik vroeg ook of ze besefte met wat ze bezig was .Ik hoorde een licht gesnik het enigste wat ze zegde was …ja Rene , natuurlijk Rene .Ze beloofde mij…. dat ze zich zal terugtrekken uit de politiek

  Like

 23. Marc zegt:

  Veel te laat natuurlijk.

  Dat neemt overigens niet weg dat er nu wegen bewandeld moeten worden haar voor het gerecht te slepen. Ze heeft op evidente wijze de Duitse grondwet geschonden en de EU onherstelbare schade toegebracht.

  Dus zo snel mogelijk de cel in, en nooit meer vrij laten.

  Lock her up!

  Like

 24. Jan zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s