Islamdeskundige: Duitse moskeeën stevig in handen van Salafisten

Screenshot_301

(Door: Klaus Lelek – Vertaling: E.J. Bron)

Het besef is niet nieuw, maar is altijd weer goed om het ook uit de mond van insiders te horen. “Volgens inschatting van de islamitische theoloog Samet Er krijgen islamitische jongeren in Duitsland uitsluitend van Salafisten antwoord op religieuze vragen”. Dit meldt de in Keulen gevestigde “Deutschlandfunk”. De bewering wordt door de 27-jarige afgestudeerde van de Universiteit Tübingen onderbouwd met een analyse van de Konrad Adenauer Stichting, volgens welke de moskeeën om financiële redenen nog steeds nauwelijks Duitse imams in dienst nemen. De theoloog vindt dat dit dringend veranderd moet worden.

journalistenwatch

Verder staat er in het bericht van de “Deutschlandfunk”:

“Het probleem zou zijn dat de jonge mensen in veel moskeeën hier in het land geen antwoorden zouden vinden, zei de adviseur van de gevangenissen in de deelstaat Niedersachsen tegen de Deutschlandfunk. De imams daar zouden geen begrip hebben voor hun dagelijks leven.”

Volgens de islamdeskundige botsen hier twee werelden op elkaar:

“Wat heb ik aan een imam die 20 jaar lang aan de grootste islamitische universiteit heeft gestudeerd, maar geen antwoorden heeft op mijn Duitse context? Met hem kan ik hier in Duitsland niets beginnen”.

Samet Er benadrukt dat de islamitische jongeren “immuun gemaakt zouden moeten worden tegen het radicale aanbod van Salafisten.” Bovendien beklaagt hij indirect dat er in de moskeeën vaak in de desbetreffende landstaal gepredikt zou worden. Het zou echter belangrijk zijn dat de jonge moslims in het Duits over hun geloof zouden kunnen spreken.

Samet Er behoort volgens het theologische tijdschrift “Feinschwarz” tot de eerste 30 studenten islamitische theologie aan de Universiteit Tübingen. Hij werkt op dit moment als theoloog in de gevangenissen van de deelstaat Niedersachsen en is coördinator van het project voor verdere ontwikkeling van imams aan het Instituut voor Islamitische Theologie aan de Universiteit Osnabrück.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Klaus Lelek

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Lucky”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, kwaadaardige opzet, moralisme, Moslims, nieuw fascisme, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Salafisten, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Islamdeskundige: Duitse moskeeën stevig in handen van Salafisten

 1. Lucky zegt:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3195802/syrische-geleerde-en-moslim-waarom-verdedigt-europa-zich-niet-tegen-islamisering

  Syrische geleerde: ‘Waarom verdedigen jullie je niet tegen de islamisering? Jullie zijn sukkels’.

  Geliked door 1 persoon

 2. Lucky zegt:

  Ondertussen,
  https://tpo.nl/2019/02/23/mediacrisis-in-duitsland-compleet-na-uitlekken-framing-manual-van-publieke-zender-ard/

  Mediacrisis in Duitsland compleet na uitlekken ‘Framing Manual’ van publieke zender ARD
  Kritische burgers zijn ‘vijanden van democratie’, onafhankelijke media ‘kapitalistische sprinkhanen’ en feiten ‘munitie’

  Like

 3. Lucky zegt:

  https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/nach-skandal-telegramm-politiker-fassungslos-ueber-steinmeier-60304798.bild.html

  „JAHRELANGE STAATSPRAXIS“
  Steinmeier-Amt will Iran-Briefe nicht raus rücken

  Das islamistische Terror-Regime im Iran hängt Homosexuelle, sperrt Gegner in Folterknäste, droht Israel mit Vernichtung. Und bekommt zum Nationalfeiertag herzliche Glückwünsche von Bundespräsident Frank-Walter Steinmeier – „im Namen meiner Landsleute“ (BILD berichtete).

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   De vraag rijst dan, is het in Nederland anders dan.
   Wat te denken dat wij hier bang moeten zijn voor het klimaat.
   Er word wel eens gesproken over de klimaat gekte maar dat is in het geheel geen gekte, maar een miljardenbedrijf betaald uit de belastingen die binnen niet afzienbare tijd ook wel weer een stuk zullen stijgen,
   Want ja het kost wel iets maar dan heb je ook minder dan niks en dat bedoel Ik letterlijk.
   Het zal namelijk hierop neerkomen dat mensen leningen af moeten sluiten terwille van energie isolatie en nog meer van de shit die allemaal rond het klimaat draaien.
   dus degenen die nu zonder schulden zijn hebben de keuze of in de kou zitten af lenen.
   wat wil zeggen dat je dus op het einde van de rit echt minder als niks hebt buiten genoeg schulden dan.

   Like

 4. Lucky zegt:

  In GB,
  https://www.breitbart.com/europe/2019/02/23/free-speech-student-suspended-from-university-for-calling-halal-slaughter-inhumane/

  Vrijheid van meningsuiting? Student geschorst van universiteit omdat hij halal slachten onmenselijk noemt.
  Free Speech? Student Suspended from University for Calling Halal Slaughter ‘Inhumane’

  A British teenager claims he has been suspended from university for describing halal slaughter as “inhumane” and saying immigrants should not be allowed to use the National Health Service (NHS) for free, and cannot return unless he signs a conduct agreement and undertakes diversity training.

  https://t.co/ik0Vr9txvU
  verboden iets negatiefs te zeggen over de mozzlimm grooming gangs…

  Like

 5. Lucky zegt:

  https://www.welt.de/politik/deutschland/article189207995/Berlin-Polizisten-kooperieren-angeblich-mit-arabischen-Grossfamilien.html

  DEUTSCHLAND
  CLANKRIMINALITÄT
  „Mindestens sechs“ – Berliner Polizisten kooperieren mit arabischen Großfamilien

  Sind Polizisten in die kriminellen Machenschaften von Familienclans verwickelt? Der Bundessprecher der Bundesarbeitsgemeinschaft kritischer PolizistInnen sagt ja. Er geht von „mindestens sechs Kollegen“ aus.

  Like

 6. bigljohn zegt:

  In de krant (BD) word vermeld dat Duitsland een overschot op de begroting heeft van vele miljarden Euro’s. Duitsland betaalt zich arm aan de moslims en zou opeens een overschot aan geld hebben ? Goed nieuws voor die salafisten dan, want die zouden dan nog veel meer gespekt gaan worden. Zo ver gaat de krant al met leugens verkondigen.

  Like

 7. Jan zegt:

  Hoe Duitsland van binnenuit gesloopt wordt

  De smerige Duitsers, dat allah hen mag vernietigen
  https://bit.tube/play?hash=QmT396PoWjz4ZLGvWgqjbc1vk73XHPxYM8XYXCzuaKCnNF&channel=251530

  Like

 8. Jan zegt:

  Meer haat

  Like

 9. Aegolius cs zegt:

  Wacht maar af of er sprake kan zijn van christelijke discriminatie inzake de uitsluiting/herverdeling van Kirchensteuer gelden t.o.v. islamitische moskeeën.

  Kirchensteuer was Hitlers idee en door het Vaticaan in dank tot op heden aanvaard.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s