Amsterdamse moslimschool in verband gebracht met terreurgroep

Screenshot_81

Begin september 2017 (!) werd er al op het dak van de school door enkele leden van Identitair Verzet geprotesteerd tegen de komst van het islamitisch lyceum.

(Door: Arianne Mantel en Mike Muller)

AMSTERDAM – Op het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam Nieuw-West werken mensen die banden hebben met de terroristische groepering ’het Kaukasus Emiraat’. Deze groep is onder meer verantwoordelijk voor aanslagen zoals die in de metro in Moskou in 2010. De AIVD heeft de gemeente Amsterdam gewaarschuwd dat op deze school zorgen zijn over „antidemocratische en anti-integratieve gedragingen.”

Burgemeester Halsema en onderwijswethouder Marjolein Moorman van Amsterdam willen dat het bestuur per direct opstapt. De stad bevriest gemeentelijke subsidies en blokkeert uitbreidingsplannen van de school, melden zij in een brief aan de gemeenteraad.

Lees verder>>>
(h/t “Tistochwat”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Amsterdam, Bananenrepubliek Nederland, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Elite, establishment, Eurabië, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Identitaire Beweging, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, Links fascisme, Marxisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, praatjesmakers, Rotzakken, Salafisten, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

42 reacties op Amsterdamse moslimschool in verband gebracht met terreurgroep

 1. Corné zegt:

  Kijkt er nog iemand van op? Nee toch zeker? Ook niet van de schijnheilige actie van Femke Halsema. Tja, in deze verkiezingstijd wil zelfs de partij die Israël wil laten verdwijnen en daarom wordt aangeprezen door de terreurgroep Hamas de tanden laten zien. Hopelijk trappen de kiezers er niet in. Stem ze weg! Stem PVV!! Dat is de enige partij die het moslimvenijn al jarenlang keihard wil bestrijden.

  Geliked door 5 people

 2. guusvelraeds zegt:

  Of Halsema nog vindt dat islamisering van Nederland geen probleem is?

  Het salafisme is aantoonbaar een uitvloeisel van het islamiseringsproces dat gestaag aan het uitrollen is in Nederland.

  Islam toelaten in een land is als een dijk waarin je toestaat dat een klein gaatje niet gedicht wordt. Voor je weet is het gaatje een gat en al vlug een scheur (er zijn al genoeg maatschappelijke scheuren in Nederland) Daarna komt de islamitische vloedgolf en is er geen houden meer aan.

  Geliked door 3 people

 3. Dr. Heinz zegt:

  Alleen openbaar onderwijs toestaan in héél Europa!!! Geloof is een hobby, en een hobby beoefen je thuis of waar dan ook! Waarom altijd dat afzonderen? Ze vinden anders denkenden en anders gelovigen raar, vreemd, niet toelaatbaar en wat allemaal nog meer!! Samen opgroeien, samen naar school, alleen zo krijg je een betere maatschappij!! Zegt het voort!!!

  Geliked door 3 people

 4. Klaas zegt:

  ….
  een bezoek van de inspectie gisteren voortijdig afgebroken omdat door ‘de opstelling van de schoolleiding op de school’ het onderzoek niet meer verantwoord was.
  …….

  Geliked door 1 persoon

 5. Lucky zegt:

  Ondertussen in den Haag,
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/boezemvriendje-salafist-arnoud-van-doorn-blijkt-meedogenloze-fraudeur-en-oplichter-komt-morgen-voor-de-rechter/

  Boezemvriendje salafist Arnoud van Doorn blijkt meedogenloze fraudeur en oplichter, komt morgen voor de rechter

  Niet alleen in de Haagse gemeentepolitiek is de partij van tuigmoslim Arnoud van Doorn misdadig bezig. Ook daarnaast lijken hoge partijfunctionarissen er een crimineel dubbelleven op na te houden. Van Doorn als drugsdealer, en partij-oprichter Abdoe Khoulani als notoire zorgfraudeur.

  Geliked door 1 persoon

  • Jan zegt:

   Geliked door 1 persoon

   • Pietersen zegt:

    ‘Het wordt druk in het Paradijs’. Dit uit de mond van een zogenaamde moslim.; zullen zijn vriendjes vast niet kunnen waarderen deze ‘humor’.

    Like

 6. Rene zegt:

  Dicht die haatschuur 👎

  Geliked door 2 people

 7. wauso zegt:

  Een islam fabriek met als doel de autochtone bevolking te doden. Jaren gefaciliteerd en nu (vlak voor de verkiezingen) begint men te janken. Maak van Amsterdam een Republiek (idee van Domkoppen66) dan gaan ze zich onder elkaar uitmoorden. Dat zou geweldige Televisie zijn. I.p.v. BoerZoektVrouw komt er HoerDoodislamitischeBroer !

  Geliked door 2 people

 8. Hovawart zegt:

  De Haagse Hamas faciliteert het salafisme in de gehele wereld, en opeens zijn er signalen dat er antidemocratische en anti-integratieve gedragingen op een lyceum in Amsterdam worden gekweekt…….wat gelooft men dat die tere zieltjes in een moskee te horen krijgen?…..5x per dag!

  Een motorclub word voor minder vervolgd en verboden…..

  Geliked door 4 people

 9. Hovawart zegt:

  Nederland pocht dat er een ‘kenniseconomie’ bestaat, maar daar vind je in de politiek en ambtenarij bijzonder weinig van terug. Nederland heeft de kreet kenniseconomie godzijdank niet zelf bedacht, het idee is afkomstig van de Europese Unie, want in 2000 is in De Strategie van Lissabon vastgelegd dat één van de pijlers van de Europese economie kennis zou moeten zijn. Qua kennis en innovatie zou Europa op nummer één in de wereld moeten staan en hiervoor moet ieder land drie procent van zijn bruto binnenlands product besteden aan onderzoek en ontwikkeling, In Nederland is dit overigens niet goed gegaan, en als ik naar de korte verwachtingen van de Europese economie luister zijn alle lidstaten door Brussel betrokken geraakt in de grootste zwendelarij sinds mensenheugenis…….met een constante terroristische dreiging van een vijandig volk binnen onze gelederen, zijn er vele generaties de dupe van……berooft en bedreigt door socialistische leugenaars.

  Geliked door 2 people

 10. delamontagne zegt:

  Geliked door 1 persoon

 11. Jan zegt:

  Als je ziet waar die ‘school’ ligt weet je direct dat er iets niet pluis is. Er zijn geen woningen aan de Naritaweg, alleen blokkendozen kantoren, waarvan veel nadat zij gebouwd werden (ruim 20 jaar terug) nog leeg staan en waarvan die aan de kop liggen van de weg, bij Sloterdijk, zijn omgebouwd tot hotels. De weg is totaal kaal, ideaal om ’s avonds een lijk te dumpen of om iemand te liquideren.
  Impressie van de architectonische miskleun:
  http://www.flora-nova.nl/grote-stappen-aan-de-naritaweg/

  https://parkmobile.nl/parkeergarage/amsterdam/parkbee-naritaweg/

  De architectonische rotzooi, geïnspireerd door de rotzooi van Bauhaus, werd er neergeplempt omdat Amsterdam hét handelscentrum van Nederland zou worden, maar dat pakte anders uit en dus bleef Amsterdam met de bekende schulden zitten veroorzaakt door de arrogenten. Kantoorcomplexen bleven 10 jaar en meer leeg staan en veel staat nog leeg en dus werden er hotelkamers in gebouwd en breek je nu je nek over de duizenden toeristen en is de stank van de vreetgelegenheden direct bij Sloterdijk niet te harden, ook een ‘architectonisch wonder’.

  De islamitische school zit overigens in een noodschool
  https://www.steni.nl/inspiratie/schoolgebouwen/naritaweg-amsterdam/
  De blokkendoos moet zogenaamd een kunstobject zijn:
  “Oneindig” en niet repetitief patroon

  Een tijdelijk schoolgebouw is gebouwd aan de Naritaweg; dichtbij station Sloterdijk in Amsterdam. Dit gebouw is gebouwd met standaard units en de gevel is bekleed met STENI Vision. Alle gevelpanelen zijn vierkant en hebben exact hetzelfde patroon. Door elk paneel 90 graden te draaien tijdens het bekleden van de muur, vormt het een oneindig en niet-repetitief patroon. Hetzelfde patroon wordt ook gebruikt voor sommige binnenmuren.

  Enkele jaren terug werd dit vermeld over de school en de leiding:

  ….
  De gebroeders Atasoy

  De reden dat het Cornelius Haga als een doorstart van het ICA wordt gezien, is dat de meerderheid van het bestuur ook bij het oude islamitische college betrokken was. Hoofdrolspelers zijn de Nederlands-Albanese voorzitter Soner Atasoy en diens broer Son Tekin Atasoy. De broers hadden afwisselend een bouwbedrijf, een snackbar in Den Haag en een bakkerij in Rotterdam en Leiden. Vanaf 2005 houden ze zich ook bezig met islamitisch onderwijs.

  Son Tekin Atasoy, de oudste van de twee, neemt dat jaar zitting in het bestuur van het ICA. Samen met andere stafleden waakt hij over het islamitische karakter van de school, herinnert Hendrik Verweel zich, directeur van 2008 tot 2010. Zo kent de school een muziekverbod, strikte kledingvoorschriften en een ‘gangwacht’ die erop toeziet dat jongens en meisjes elkaar niet uitgebreid op de gang spreken. Verweel: „Atasoy was daar een fel voorstander van.” Atasoy zelf zegt dat het er in de praktijk er niet zo streng aan toe ging.
  ….
  Islamitische waarden

  Tussen 2011 en 2013 vertrekken alle oorspronkelijke bestuursleden een voor een, waarna een aantal salafistische moslims – een verzamelnaam voor aanhangers van de fundamentalistische islam – zich bij de school voegt. Als secretaris treedt Abderrazak Khoulani aan, de man die later steun uitspreekt voor IS. Ook Arnoud van Doorn gaat er werken, hoewel de school dit ontkent.

  Van Doorn was eerder betrokken bij een omstreden salafistisch lesinstituut in Rotterdam. En penningmeester wordt Sadrettin Karadag, tevens oprichter van de stichting achter Medine Dershanesi, een salafistisch lesinstituut in Den Haag, dat op Facebook teksten over het martelaarschap verspreidt.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/12/22/en-nog-heeft-het-lokaal-geen-gas-en-water-a1586111

  De schoolleiding was direct crimineel bezig:

  Islamschool Amsterdam ronselt scholieren met fietsen en laptops
  De Stichting Islamitisch Onderwijs Amsterdam (SIO) tracht nieuwe leerlingen aan te trekken voor hun nieuwe islamitische school in Amsterdam door hen bij inschrijving een laptop of elektrische fiets te beloven.

  “Ondanks dat er nog geen school is, worden in moskeeën inschrijfformulieren – vol taalfouten – uitgedeeld. Wie zich snel inschrijft, wordt een gratis laptop of elektrische fiets in het vooruitzicht gesteld, blijkt uit het aanmeldformulier. Het ministerie van Onderwijs laat weten dat het aanbieden van cadeautjes als tegenprestatie voor een inschrijving niet bekostigd mag worden van (toekomstig) onderwijsgeld.”

  https://sceptr.net/2017/07/islamschool-amsterdam-ronselt-scholieren-fietsen-en-laptops/

  Betrokken bij de criminele activiteiten van de islamitische school was Abderazak Khoulani. Hij werd in 2014 opgepakt voor het illegaal plakken van verkiezingsposters en mocht een tijd in de cel doorbrengen.
  https://www.omroepwest.nl/nieuws/2486088/Raadslid-Khoulani-opgepakt-voor-illegaal-posters-plakken

  Arnoud van Doorn werd veroordeeld voor drugsdealen aan minderjarigen en verboden wapenbezit
  https://politiek.tpo.nl/2014/02/14/arnoud-van-doorn-veroordeeld-voor-drugsdealen-aan-minderjarigen/

  Geliked door 4 people

 12. Jan zegt:

  Jankertje en crimineel Van Doorn over de school die hardstikke geweldig is
  https://twitter.com/hashtag/SteunCorneliusHagaLyceum?src=hash

  Geliked door 2 people

 13. Jackholland zegt:

  En zo gaat het maar door in een steeds rapper tempo. Nederland wordt steeds meer een zandbakland. Het percentage uitvreters profiteurs blijft mr stijgen de autochtone werkmensen worden steeds meer uitgeknepen. De bom gaat dus barsten . Maar het is al te laat voor Nederland . De jonge opgeleide mensen zullen gaan vertrekken naar bijv Australië gevolg verhouding werkmensen tov profiteurs wordt nog schever. Nederland zal dus sociaal stelsel naar beneden aanpassen en zal vervallen tot een soort apenland gelijk marocco Syrië vol van corruptie fraude armoede en criminaliteit. Handophoudende moslims zullen gaan emigreren naar landen die er nog wel intrappen om daar hun handophoudende cultuurtje voort te zetten. Zie het als een plaag sprinkhanen die een stuk land kaal vreten om vervolgens aan het volgende blok land te gaan beginnen. Mossels kunnen niets willen niets . Zie alle zandbaklanden . Israël ook zandbakland is zeer modern alleen 1 groot verschil het wordt niet bewoond en bestuurd door mossels.

  Geliked door 1 persoon

 14. Ronald B zegt:

  Dit gebeurt op ELKE islamitische school!!! Daarom moeten deze ‘scholen’ permanent worden gesloten en verboden!!! Ik stem, zoals gewoonlijk, PVV!!!

  Like

 15. Steven zegt:

  NEEEJJJJJJ… Hoe bestaat het…

  Like

 16. Lucky zegt:

  Ondertussen,
  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/07/kamerleden-bedreigd-na-intimiderende-denk-filmpjes-a3952521

  Kamerleden bedreigd na ‘intimiderende’ Denk-filmpjes
  Tweede Kamer Politieke partij Denk valt regelmatig Kamerleden aan in felle filmpjes. Vooral parlementariërs met een Turkse achtergrond voelen zich doelwit. „Het voelt alsof we monddood gemaakt moeten worden.”

  Allemaal kregen ze daarna duizenden haatmails, intimidaties en bedreigingen.

  Like

 17. BertG. zegt:

  Deze week hinderde de school het werk van de inspectie, aldus de bewindsman. Hij noemt dat „zeer ernstig en niet acceptabel.” Als de school blijft doorgaan met het hinderen van de inspecteurs „zal ik niet schromen de bekostiging stil te leggen.” Dat betekent dan in praktijk het einde van het lyceum. Slob had de school het liefst gesloten, maar dat is nu wettelijk niet mogelijk.

  Slob werkt aan wetgeving om dit soort instellingen sneller te kunnen aanpakken. Een wet moet zorgen dat de overheid makkelijker kan ingrijpen als dergelijke scholen worden gesticht. Een tweede wetsvoorstel maakt ingrijpen op bestaande scholen eenvoudiger. Slob denkt dat met de nieuwe wetgeving het Cornelius Haga Lyceum wel had kunnen worden gesloten.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3260486/slob-dreigt-haatschool-met-sluiting

  Like

 18. Pietersen zegt:

  Wat valt er nog meer te sluiten, op te heffen en te verbieden… alle moskeeën, alle mosliminternaten, alle moslimscholen, alle moslimstichtingen, alle moslimmoeder clubjes binnen buurthuizen, alle moslim agenten/militairen, alle moslim partijen.
  Nederland en de moslims, dat is een ongelukkig huwelijk ons opgedrongen, maak er een eind aan, ga eindelijk scheiden.

  Like

 19. De grondvester ofwel de stichter van deze demonische religie(de islam)werd aangestuurd uit het rijk der duisternis , maar de meeste politieke correcte lafbekken van links naar rechts houden het meel in de mond ,omdat zij zelf het verschil tussen goed en kwaad niet kennen !!Pieter – Jaap Aalbersberg heeft zijn werk met succes gedaan en zo’n oud PVV- er Arnoud Van Doorn moet gelijk worden opgepakt wegens hoogverraad en verbannen worden uit Nederland!De NSB was vergeleken bij de islam kinderspel!!!!!!

  Like

 20. Lucky zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/03/kijk-dan-isis-bruiden-bij-val-laatste-stukje-kalifaat-nog-altijd-totale-radicalen-allah-akbar-isis-zal-blijven/

  Kijk dan: ISIS-bruiden bij val laatste stukje kalifaat nog altijd totale radicalen: ‘Allah Akbar, ISIS zal blijven!’

  Het laatste stukje ISIS-kalifaat wordt momenteel heroverd op de koppensnellende totaalmalloten van de Islamitische Staat. Maar denk maar niet dat met het einde van ISIS ook een einde aan de gestoorde lieden van deze psychopathenclub is gekomen.

  Like

 21. Williaan zegt:

  Islamisten zo blijkt het weer zijn nooit te vertrouwen zelf de goed willende niet, want die zijn terecht bang dat hen of nog erger de familie wat overkomt want daar zijn die fanaten experts in.
  Dus een toeloop naar die school kun je begrijpen, de Iman’s zal ze dat best heel duidelijk maken.

  Like

 22. Wachteres zegt:

  https://www.telegraaf.nl/video/3261928/jihadisten-zien-scholen-als-nieuw-werkterrein

  Jihadisten zien scholen als nieuw werkterrein’

  Binnenland14:07

  Volgens de AIVD heeft het Islamitische Cornelius Haga Lyceum banden met een terroristische organisatie. De school ontkent, maar terrorisme-verslaggever Silvan Schoonhoven ziet een trend.

  Like

 23. Lucky zegt:

  Ondertussen,
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3263218/moslimorganisaties-willen-actie-van-overheid

  Moslimorganisaties willen actie van overheid

  DEN HAAG – Moslimorganisaties hebben na het vrijdaggebed in de As-Soennah-moskee de overheid opgeroepen moslims in dit land te beschermen tegen haat en discriminatie. Bij de moskee in Den Haag werden zondag door leden van anti-islambeweging Pegida een kwetsende pop en een spandoek geplaatst. Diverse religieuze organisaties en honderden gelovigen waren vrijdag op de been om steun te betuigen.

  Like

  • BertG. zegt:

   1 oproep van de iman, en 100den gaan de straat op.
   Zo makkelijk zijn ze te mobiliseren als eenheid.
   Daar kunnen wij nog een voorbeeld aan nemen.
   Als ze er hier 50 bij een brengen ergens voor, zijn ze al blij.

   Like

 24. Jan zegt:

  Iemand als Slob zie ik er nog toe in staat persoonlijk een pak semtex af te geven bij de school net zoals Biedermann uiteindelijk lucifers aan de brandstichters geeft

  Geliked door 1 persoon

 25. Aegolius cs zegt:

  Geen stadswandeling in de Baarsjes.
  In navolging van Caroline Stadswandeling Amsterdam-West. Jeugdherinneringen binnen de wijk “De baarsjes”
  Geboren (1947) en getogen tot 1970 aan de Van Speykstraat te Amsterdam, thans behorend tot de deelraad “De Baarsjes”, wil ik mijn jeugdindrukken van een omgeving in verandering weergeven.
  In de jaren 20 van de vorige eeuw “verkreeg” Amsterdam er een nieuw gebied bij voor woningbouw: het Plan West.
  De (1)Van Speykstraat ligt in de (2)Chasséwijk met de gelijknamige (3)R.K. kerk waarvan de parochie, gelet op het indrukwekkende kerkbezoek, het gebied omsloot dat een natuurlijke driehoek vormde binnen Baarsjesweg (2e Kostverloren Kade), de Admiralengracht en Admiraal de Ruiterweg. Het gebied (4)Plan West was veel groter dan mijn kinderschoentjes konden lopen
  Tijdens de jaren 50 vonden er grote veranderingen plaats. Langs de Kostverloren Kade, annex Baarsjes was veel bedrijvigheid. Vanuit de Van Speykstraat zag je aan de overzijde van het water de werkzaamheden op de bootwerven en aan de zijde van het zichtpunt naar rechts was een gigantische (5)houtopslag/zagerij. De werfjes verdwenen en voor de zagerij kwam de Riva-garage in de plaats, ook behoorlijk bovenmaats. Later zou dat gebouw geschikt zijn voor moskeegebruik of het zou na sloop ervoor in de plaats komen. Aan de Postjeskade, punt Baarsjesweg was een groot (6)kolenopslagbedrijf dat de aanvoer per dekschuit met grijpers leegden. Voordien was op die lokatie ook een scheepslift/overhaal dat de groentebootjes 1,80 hoger bracht in de Baarsjes waarna de reis werd voortgezet naar de Markthallen. Nadat de kades van de Admiralengracht (1953) en aansluitende watertjes op AP waren gebracht verdween de lift, later ook de bootjes omdat het terrein van boerenbedrijfjes (o.a. Dirk v/d Broek was ook uitgekocht) werd opgespoten voor de bouw van Slotermeer. De kolenopslag zou later verdwijnen.
  De Van Speykstraat had private woningbouw en aan de overzijde gemeente woningen. De even zijde was gesierd met etalages van kleine middenstandswinkeltjes, zoals de schoenenlapper, melkboer, woningstoffeerzaak, eierengroothandel, een garage met pomp, VéGé kruidenier, kapper, een visgroothandel op de hoek dat later patatwinkel werd (leverde een moderne hangplek op). Ze zouden allemaal tussen eind 50 begin 60 verdwijnen.
  Het was een straat zonder auto’s en het weinige dat er stond was een bestel- of vrachtwagen, verbonden aan de zaak. Een heerlijke speelplaats voor landje veroveren, paaltje voetbal, tikkertje en dievie met verlos of knikkeren, afhankelijk van jaargetij. Ook speeltuinen (de openbare waarvan je lid moest zijn, achter de houtzagerij en de katholieke naast de Chassékerk, evenwel zonder drempel. Het opgespoten terrein na het Mercatorplein en de ringdijk waren snel favoriet. Een buurt waar dagelijks de bakker met zijn houten kar binnentrok en een vers gebakken half witje verkocht op bestelling vanuit ‘n raam. Zo ook de melkboer voor een fles dagverse melk. Ik mag de wekelijkse schillenboer (Van de Broek?) met zijn paard en wagen niet vergeten. Een tijd dat tweemaal daags de post werd bezorgt en wekelijks de gas en lichtpenningen werden opgehaald. Ook bromsnor kwam met de fiets in de hand teveel langs………… Ja, spijbelen was een probleem dat voorkomen kon worden door je onzichtbaar te maken voor deze of gene.
  In barre winterse tijden trokken de Volendamse straatzangers (vissers) voorbij waarvan het mansbakje gul werd gevuld. Dat was een show te zien op welke onnavolgbare wijze zij van drie hoog die muntjes konden opgevangen in de schorten (uiteraard in authentieke klederdracht).
  De hele buurt ademde zijn bedrijvigheid uit zoals de drukkerij Senefelder aan de Adm. De Ruiterweg, de clichéfabriek nabij de Wiegbrug en daarover even rechts de radiatorenfabriek van Blok[?], indien op weg naar de Kinkermarkt. Het bedrijf was reuze interessant want op zomerse dagen waren er metalen horren in diverse deuropeningen geplaatst waardoor je een inkijkje verkreeg in welke helse vuur en vlam omgeving men daar aan het werk was. De Ten Kate markt is gebleven.
  Tja, over school en de Chassékerk gesproken. Het was een structureel web waarbinnen ik me bevond vanaf de kleuterschool naast de kerk (nonnen) en de lagere (6)St. Leo jongensschool aan de Cornelis Dirkszstraat (broeders van het Heilig Hart) alsook de kapelaan die huisbezoekjes aflegden. Wellicht niet direct een keuze van mijn ouders maar meer ingeven door hun ouders die de kerk voor leegloop zondags behoedden, maar ook hun leven is, evenals de kerk/scholingstructuur eindig. Het verdween als sneeuw voor de zon. De voorheen rode verkiezingsstrijd met aan ene zijde van de straat (PVDA) versus de KVP aan andere zijde is vandaag de dag gewonnen door…………. Ach, de straten en veel gebouwen als de kerk en de (7)St. Leo-school staan er nog. De functie is wat meer aangepast aan deze tijd.
  Het werd na het vertrek van de jeugd een wat misserabele toestand. Alleen de achtergebleven oudjes bezoeken, zoals ik ook heb gedaan, dat een weeklach opleverde over de etnische verandering van de ook ooit hen zo vertrouwde omgeving waarbinnen zij geen boodschappen konden doen.
  De gemeente natuurlijk niet laks en met onderzoeken en prachtige (9) plannen om de wijk nieuw leven in te blazen.
  Afsluitend kan ik zeggen na mijn vertrek, omstreeks 1969 en mijn periodiek/incidentele bezoekjes, ik ondanks de geroemde architectuur geen behoefte gevoel een “nieuwe wereld” te aanschouwen.
  1) http://nl.wikipedia.org/wiki/Van_Speijkstraat
  2) http://nl.wikipedia.org/wiki/Chass%C3%A9buurt
  3) https://www.amsterdamsebinnenstad.nl/binnenstad/265/chassekerk.jpg
  4) http://nl.wikipedia.org/wiki/Plan_West
  5 )http://beeldbank.amsterdam.nl/afbeelding/5293FO002865
  6) http://beeldbank.amsterdam.nl/afbeelding/010122009820
  7) http://beeldbank.amsterdam.nl/afbeelding/B00000014188
  8) http://beeldbank.amsterdam.nl/afbeelding/010122006452
  Mijn oude St. Leoschool (jeugd jaren ’50) alweer omgegat tot Al Maes (voorheen As Siddieq West) met een uitstekend leerplan:

  De As-Siddieqscholen werken met de methode “de Vreedzame School” voor burgerschapsvorming. Onze leerlingen leren hier zich verantwoordelijk voelen voor elkaar en voor de gemeenschap. We werken op de scholen volgens de volgende opvoedingsstijl: Rust, reinheid en regelmaat.
  https://schoolwijzer.amsterdam.nl/nl/po/vestiging/as-siddieq

  Welnee, we islamiseren niet! Het bestuur (Amsterdam) wel. En gelukkig hebben we Bron die aan het eind van de Van Speijkstraat een megalomane moskee laat zien met kommentaar:
  https://ejbron.wordpress.com/2018/02/21/eventuele-gebedsoproep-westermoskee-amsterdam-niet-tegengehouden/

  Deze wijk is ondanks dat op de PVV stemmen verloren.

  Ik moest het even kwijt voor de 20 maart verkiezingen.

  Like

 26. Jan zegt:

  Wilders: Halsema kan islamitische school direct sluiten

  Like

 27. Jan zegt:

  Puinhoop op Hindoeschool

  Misstanden Hindoeschool: het hele verhaal

  Het bestuur van de Algemene Hindoe Basisschool in Den Haag is onder druk van de onderwijsinspectie aan de kant gezet. Eén van de oprichters, G., heeft daar jarenlang als alleenheerser de dienst uitgemaakt.

  De praktijken duurden al enkele jaren, de onderwijsinspectie zit er ook al jaren bovenop. Na nieuwe anonieme klachten heeft de Inspectie opnieuw een onderzoek ingesteld. Hoewel het Inspectierapport pas in juni wordt verwacht, kon de Raad van Toezicht er niet meer onderuit om in te grijpen.

  Fraude, diefstal, machtsmisbruik, vriendjespolitiek en intimidatie zijn de belangrijkste beschuldigingen aan het adres van de oprichter en oud-bestuursvoorzitter G. Formeel is hij na eerder ingrijpen van de Inspectie de laatste jaren alleen nog ‘adviseur’ van het bestuur. Maar achter de schermen heeft hij alle touwtjes in handen. Zo is hij ook nog steeds voorzitter van de stichting die het busvervoer regelt.
  ….
  https://www.omroepwest.nl/nieuws/3815573/Misstanden-Hindoeschool-het-hele-verhaal

  Like

 28. Jan zegt:

  Arnoud van Doorn interim-directeur omstreden islamitisch Cornelius Haga Lyceum
  Amsterdamse school ziet Haags raadslid als ‘bruggenbouwer’ – Eerder veroordeeld voor drugs dealen aan minderjarigen
  https://tpo.nl/2019/03/31/arnoud-van-doorn-interim-directeur-islamitisch-cornelius-haga-lyceum/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s