Opa begrijpt het weer eens niet

Screenshot_71

(Door: “bozeoudeman”)

Als oude man begrijp ik de moderne wereld niet meer zo goed. Als ik zaken probeer te begrijpen, kom ik tot rare gevolgtrekkingen. Als je vandaag op straat wordt aangevallen, word je niet liefdevol door de plaatselijke vader of moeder van burgers over je bol geaaid, maar krijg je te horen dat je voor onbepaalde tijd de straat niet meer op mag. 

Als je wordt aangereden, word je niet door een liefkozende politicus overeind geholpen en geholpen je verkreukelde fiets naar de kant te slepen, maar krijg je vast ook van de politiecommissaris, hoofdofficier en ook burgemeester te horen dat je voor onbepaalde tijd niet meer mag fietsen.

Want een handgranaat aan je deurkruk gebonden? Oplossing: zaak sluiten! Een bom ontploft voor je deur: zaak sluiten! Als simpele man denk ik dus dat dit moderne tijdverschijnsel waarover ik lees in kranten, hoor in de kroeg, zie op het journaal en natuurlijk bij de vele lokale en nationale opsporingsprogramma’s, het antwoord is om erger te voorkomen.

Er zit natuurlijk een vorm van logica in: als je niet meer buiten komt, dan kan niemand je op straat aanvallen en als je niet meer fietst, kun je ook niet van de fiets afgereden worden. Simpel, maar zeker doeltreffend. Wel enigszins raar en ik begrijp deze moderne oplossingen niet echt, maar dat heb je nu eenmaal met oudjes als ik, die ook niet gestudeerd hebben, dus dubbel pech.

Een burgemeester is toch geen sukkeltje die maar wat doet, een officier van Justitie al helemaal niet. Die laatste heeft gestudeerd, die eerste hoeft dat niet te hebben gedaan, politici hebben aan een grote bek en stevige ellebogen vaak genoeg. Als goedgelovig burger neem ik maar aan dat zij weten wat zij doen.

Ondanks mijn gelovige gedrag blijf ik met vragen zitten. Is het niet raar dat als jij niets hebt gedaan, maar een ander valt jou aan, rijdt jou ondersteboven of hangt een granaat, bom of straks misschien wel een kruisraket aan je deur, dat dan jij, terwijl je al slachtoffer bent, nog een keer extra de pineut bent door de oplossingen van die gestudeerden?

Soms lijkt het wel of die gestudeerden heulen met die bezorgdienst van explosieven, alsof zij betaald worden om zaken dicht te gooien, zodat ondernemers wel gedwongen worden om geld te betalen voor bescherming, die ze duidelijk van politie en die gestudeerden niet lijken te krijgen.

Maar dat zal toch niet? Zo corrupt kunnen veel van die gestudeerden toch niet zijn, toch? En dom kan al helemaal niet met zo´n mooie bul van de universiteit aan de wand. Dus zal wel de concurrent zijn die erachter zit. Maar het blijft wel raar! Dat sluiten van zaken van slachtoffers.

Door:
“bozeoudeman”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", Bananenrepubliek Nederland, belangenverstrengeling, gezond realisme, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, politici, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Opa begrijpt het weer eens niet

 1. Republikein zegt:

  Ze zijn slim man ouwe, heeft meestal niets met intelligentie te maken, snap dat toch, ahum!

  Like

 2. Ruud zegt:

  Zoals gezegd, we leven in een land geregeerd door dolgedraaide gekken, van MP tot zich achter muren en instanties verschuilende beambten. Zolang die façades niet worden weggenomen en de mens er achter weer aan te speken is op zijn gedrag en beleid, zolang zal de onvrede een stijgende lijn blijven vormen eindigend op het moment dat de bom barst. Die niet horen wil moet maar voelen.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Helemaal logisch toch!?.

  Wordt je van je fiets gereden ben je dat zelf schuld want je neemt als oude lul onverantwoord risico door zomaar over straat te fietsen.

  Het eigen schuld dikke bult is natuurlijk alleen geldig voor de hier geborenen en cultureel getogenen.

  Werd Janmaat gemolestreerd was hij dat zelf schuld. Moest hij zij bek maar houden.

  Werd Pim Fortyun vermoord was gegarandeerd in menig linkse huiskamer een extra kan koffie gezet en snel naar de bakker gehold voor wat lekkers.

  Moeten we het nog over Geert Wilders hebben. Er zijn geluiden geweest en helaas niet een keer in de trant van “het wordt tijd dat de beveiliging opgeheven wordt”. Dus ook eigen schuld.

  Voor poseur Baudet is het eigen schuld al helemaal op de muur geschreven want wie is nog bang voor een taakstrafje van wat was het ook al weer?

  In elk geval zo gering dat je het een moment later vergeten bent.

  Like

 4. Er lag ergens in Utrecht eens een granaat in de plantenbakken van een winkelcentra buiten. Er stonden een heleboel politieagenten omheen en op het plein, maar hielden niemand tegen, geen afzetting van gebied. Een gevolg was dat ik daar liep en keek waarnaar de agenten naar keken, namelijk iets in een plantenbak, totdat ik zag dat het een granaat was. Boos zei ik toen tegen de agenten dat ze de boel wel eens af mogen zetten, want gevaarlijk. Agent zei dat de granaat niet explosief was. Ik vroeg toen waarom de granaat daar nog lag enwaarom er zoveel agenten op de been waren………..daar kreeg ik geen antwoord op. Ik vroeg of de explosieve dienst al geweest was, wat niet zo was ( hoe kun je dan weten dat ie niet explosief is?!) en waarom dan de explosieve dienst bellen….kortom hoop banborie en zeer gevaarlijke situatie mijns inziens.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Als ze een handgranaat vinden op het binnenhof sluiten ze die ballentent dan ook ?????

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s