NEXIT/BREXIT!

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; “Sven Groter2“)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Europa, EUSSR, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, Rotzakken, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

17 reacties op NEXIT/BREXIT!

 1. Rensk. zegt:

  Het volk wilde Brexit. May geeft het volk de Brexit niet gegeven. Te bang? Te angstig? Of wil ze zelf helemaal geen Brexit. Thats the question.

  Het volk koos Brexit dus geef Brexit ongeacht wat de gevolgen eventueel allemaal zouden kunnen zijn. Als je op die positie zit moet je je angst of hypocritie thuis laten. Ze heeft de verantwoording voor het uitvoeren van de Brexit en die neemt ze niet.

  Like

 2. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Gaat die Brexit er ooit nog komen?

  Like

  • Tineke zegt:

   Denk het niet,ze zitten net zo lang te rekken en te steggelen,zodat er een nieuw referendum gehouden wordt.
   Bijna drie jaar duurt deze soap al.
   Het laat wel zien,dat met het lid worden van de EU je een wurgcontract afsluit.

   Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   I.K. Bennurklaarmee 4 mei 2019 om 13:19

   Nee.

   Like

 3. Jan zegt:

  Getreiter van May heeft compleet averechts effect, aanhang van Brexitpartij van Farrage krijgt enorme aanhang

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Is this Farage’s landslide in waiting?
  Millions of ballot boxes under guard across the UK are a ticking time bomb for the Tories and could give the Brexit Party a historic victory when counting starts tomorrow night
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-7068353/Millions-ballot-boxes-lie-counting-stations-UK.html

  Like

 5. Jan zegt:

  Nigel Farage ontmoet Trump

  Kan linksvolk weer eens krijsen en gillen
  😂😂😂😂😂😂😂

  Like

 6. Jan zegt:

  Auke Zijlstra – Twitter denkt genuanceerder over uit de euro stappen dan de Nederlandse politiek
  Jammer dat het vertrouwen in vrijhandel is verdwenen

  ….
  Ik kan geen andere conclusie trekken dan dat de muntunie mislukt is en er ook geen valide reparatiemogelijkheden zijn.
  ….
  Als je er maximaal aan wilt verdienen moet je vrije wisselkoersen hanteren. Vrije wisselkoersen zijn het stabilisatiemechanisme tussen landen met verschillende economische kracht. Juist dat stabilisatiemechanisme zijn we kwijtgeraakt, en hebben we ingewisseld voor machteloze politieke sturing.
  ….
  Dat de SP er niet in gelooft, snap ik. Maar dat ook het CDA stelt dat land- en tuinbouw niet kan functioneren in een vrije markt (‘We moeten boeren beschermen tegen de vrije markt’, en modernisering is: ‘meer prestatiebeloning met groene en blauwe diensten door boeren’) waarmee de Agrarfrage op marxistische wijze wordt beantwoord, geeft een indicatie hoever het socialisme weer is opgerukt.
  ….
  https://tpo.nl/2019/06/04/auke-zijlstra-twitter-denkt-genuanceerder-over-uit-de-euro-stappen-dan-de-nederlandse-politiek/

  Auke Zijlstra (1964) is vanaf 7 september 2015 lid van het Europees Parlement voor de PVV. Eerder was hij dat van 13 september 2011 tot 1 juli 2014. In 2010-2011 en 2014-2015 was hij medewerker van de PVV-fractie in het Europees Parlement. Daarvoor was hij werkzaam in het bedrijfsleven en ambtenaar van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
  https://www.parlement.com/id/vik52tmoxjfh/a_j_auke_zijlstra

  Like

 7. Jan zegt:

  Ann Widdecombe over EP: Deze plek is een ernstig verraad van ieder land dat hier is vertegenwoordigd

  Geliked door 3 people

 8. Jan zegt:

  Ann Widdecombe: ‘I stand by’ slavery remarks – BBC Newsnight

  Dat BBC-mens is tenenkrommend

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  Dat echter bepaalde flutonderzoeken omtrent de Nexit en linkse pro-EU-leiders denken dat ze ons een oor kunnen aan kunnen naaien bewijst dit artikel:

  Mark Rutte en Frans Timmermans rommelen ons op kousenvoeten naar een federale EU

  Uit onderzoek dat 21 procent van onze bevolking Nexit wenst. 79 procent wil in de Europese Unie (daar is een smerige leugen daar er op talloze sites op het internet meer dan 85% van de mensen al aangaf dat ze de EU haten en daar gewoon uitwillen!) blijven hoewel lang niet iedereen vindt dat de EU goed functioneert.
  Het Europese Parlement wordt steeds machtiger, maar we hebben (al tientallen jaren) geen flauw geen idee wat daar allemaal bekokstoofd wordt. We horen er zelden iets over en als we al iets horen dan is dat alleen maar negatief!

  Mark Rutte meent blijkbaar nog steeds dat Europa weliswaar een waanzinnig gaaf continent is, maar hij wil (schijnheilig als hij is) geen federaal Europese Unie. Hij zegt dat ‘an ever closer union’ een dode term uit het verleden is. Frans Timmermans, kandidaat voorzitter van de Europese Commissie, ziet graag wel een nauwere unie terwijl hij altijd een Verenigd Europa wou wat totaal niet is te realiseren!

  Maar als de burgers bevroeden dat ze op kousenvoeten naar een federale unie (die al vreselijk wordt gehaat) gerommeld worden, zal de EU nooit populair worden en dat Ius het de afgelopen jaren ook nooit geweest.
  Zonder inzicht is er ook geen betrokkenheid van de burgers die gewoon als melkkoeien en dom stemvee worden gezien. Lopen we dadelijk allerlei risico’s die we niet kunnen overzien? Het antwoord is ‘ja’.
  De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van risicodeling binnen de eurozone om de zone stabieler te maken wat helemaal geen succes werd. Risico’s zijn uitgesmeerd over landen en instellingen en banken.

  Het beleid is er, al dan niet succesvol, op gericht allerlei vangnetten te plaatsen, zoals een bankenunie, een gemeenschappelijke begroting, een gezamenlijke werkloosheidsverzekering, een deposito garantiestelsel en een Europees Stabilisatiemechanisme (ESM).
  De opzet is om een achtervang te creëren voor de afwikkeling van banken die omvallen en vermogen te transfereren van sterke naar zwakke landen, de transferunie. Dat lijkt goed, maar de gezamenlijke aansprakelijkheden met andere landen brengt koppeling van financiële risico’s met zich mee, gelijk zoals de toren van Babel voor niets anders zorgde dan verdeeldheid!
  De staatsschulden van Zuid-Europese landen zijn torenhoog. De gedachte is dat hoe meer risico’s gedeeld worden, hoe stabieler de eurozone wordt. Risico’s zouden hierdoor beheersbaar worden. Helaas is dat is maar schijn.
  Risicodeling nodigt immers zwakke landen (Griekenland) uit tot het nemen van meer risico: ‘ga je gang maar om meer risico te nemen, het wordt toch wel afgedekt binnen de totale club. We delen de risico’s’.

  Door het koppelen van risico’s van overheden en financiële instellingen wordt het totale financiële gebouw riskanter (denk maar aan de Wall street Crash in 1929) en lopen uiteindelijk de burgers van de sterke landen, waaronder Nederland, onvermoede risico’s waardoor de armoede nog sneller toeneemt..
  Er wordt een wissel getrokken op solidariteit zonder dat burgers alleen goed doorhebben (velen vertrouwen de politici allang niet meer) in welke solidariteit ze delen. Risicodeling zorgt niet voor minder risico’s, maar is juist een impuls naar nog meer dreigende risico’s.

  Dat trekt een wissel op de euro. Deze munt is twintig jaar oud, maar we steken er niet de vlag uit daar alles leiduur is geworden door die snertmunt! Het is tenslotte nog nooit een munt gelukt te overleven zonder koppeling aan natiestaat en de euro heeft ook NOOIT gezorgd voor vrede, een betere economie en eenheid!
  Dat de euro nog leeft komt door het massaal opkopen van schulden via de Europese Centrale Bank (en alles zo peperduur te maken dat de mensen niet eens doorhadden dat ze kapitalen verloren) met het doel de munt te steunen en centraal risico’s te absorberen. De massieve geldcreatie van de Europese Centrale Bank loopt zo de spuigaten uit.

  Wat gebeurt er alleen als de euro opnieuw onder druk komt te staan bij een zware recessie in een Europese Unie met een angstwekkend hoog schuldniveau?
  De centrale bank beschikt niet meer over het rente-instrument want de rente schommelt rond het nulpunt. Niet zonder reden wordt de euro (dien feite gewoon een waardeloze munt is) beschouwd een onmogelijk experiment dat gedoemd is ooit te mislukken.
  Met de euro en de risicokoppelingen zitten we in een donkere tunnel waar we moeilijk uitkomen. Als de Europese Unie wil overleven dan moet het hervormd worden naar een samenwerkingsverband (en dat is totaal onmogelijk door de grote verschillen in taal, cultuur, gewoontes enz.) die de burgers meer inzicht geeft in de risico’s ze lopen. De Europese verkiezingen (ik vrees dat vrijwel niemand daar meer naartoe zal gaan) moeten gaan over inzichtelijkheid en betrokkenheid van burgers.

  Er is maar een goede oplossing voor deze risico’s: hef die akelige EU, de euro en de EU-elite in Brussel als de gesmeerde bliksem op omdat ze hier niets anders dan ellende aanrichten!

  Like

 10. Jan zegt:

  Dankbare parasiet: Engels is een vies woord en de Britse vlag staat voor racisme

  Immigrant: I’m not English. How can I be English when one second they’re inviting us here and the next second they’re telling us we’re illegal immigrants? How can I be English when the rest of the country votes to leave? English is a dirty word. That’s my reflex… It’s not a description that relates to me. I was born in East London, in England. I am a Londoner… We should have our own flag. Because the English one? That doesn’t represent me.

  Inteeltgeval
  https://tinyurl.com/y4osqt9d

  Like

 11. Jan zegt:

  Nigel Farage versus fascistisch kakwijf

  Video

  You patronising, stuck up snob! How dare you tell millions of people that they didn’t know what they were voting for?”
  https://vladtepesblog.com/2019/10/10/nigel/

  Like

 12. Jan zegt:

  Farage over Johnson’s deal

  Like

 13. Jan zegt:

  Nigel Farage
  We have just had our Union Jack flags removed from our desks in the European Parliament, by order of the President. National symbols are now banned. Thank god we are leaving.

  https://mobile.twitter.com/Nigel_Farage/status/1216772963518832641?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1216772963518832641&ref_url=https%3A%2F%2Fvladtepesblog.com%2F

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s