D66 : meer, meer, meer migranten

Screenshot_197

(Door: Bert Dijkstra)

Sophie in ’t Veld (D66, foto) schreef een artikel in het Reformatorisch Dagblad rond de bewering dat ‘migratie een kans is voor Nederland en Europa’. Klopt helemaal: kans op meer criminaliteit (80 % van de veroordeelden is allochtoon), kans op nog meer asielzoekers in de bijstand en kans op nog meer gelukszoekers die met veel kosten en inspanning teruggeleid moeten worden naar het land van herkomst. Nog afgezien van alle negatieve effecten op de ruimtelijke ordening (woningbouw, files) waar Nederland nu al mee kampt. Is de Europese Unie er nu eigenlijk allereerst voor Europese belangen of toch meer voor de transnationale belangen van de elite die zich bedient van migratie?

Sophie in ‘t Veld  gaat in debat met de CU-SGP, maar de uitkomst van dit debat is voorspelbaar: méér migranten is goed voor Europa. Een debat waarvan de uitkomst vaststaat, is geen debat maar een schijnvertoning. De schijnvertoning van D66 bestaat uit het opvoeren van allerlei drogredenen die moeten onderbouwen dat migratie zo goed is voor Nederland en voor Europa.

Allereerst gaat ze een beroep doen op onze goede moraal:

We moeten migratie in goede banen leiden en actief bouwen aan een tolerante en diverse samenleving waarin alle Europeanen kunnen meedoen, ook die met een migratieachtergrond.

In goede banen kan op allerlei manieren. Europa bouwt al eeuwen aan een tolerante en diverse samenleving en is daar beter in geslaagd dan bijvoorbeeld de islamitische wereld, waar de meeste migranten vandaan komen. Deze landen zijn monocultureel, intolerant ten opzichte van andersdenkenden en snel bereid om geweld te gebruiken om hun doelen te bereiken. Het is moeilijk voorstelbaar dat juist migranten uit deze gebieden een bijdrage zouden leveren aan ‘actief bouwen aan een tolerante en diverse samenleving’.

Dan gaat ze de omvang van migratie bagatelliseren.

Maar inmiddels is het aantal mensen dat onze buitengrenzen over komt met 90% gedaald en de EU-landen ontvangen nu minder dan de helft van het aantal asielaanvragen dan tijdens de crisispiek.

2015 was het jaar dat een miljoen Syriërs naar Duitsland trok, op uitnodiging van Merkel die op 31 augustus 2015 riep ‘Wir schaffen das’. Inderdaad is het aantal asielzoekers/migranten sterk gedaald sindsdien. Elk jaar zo een aantal zou niet te verwerken zijn. De daling is overigens het resultaat van het ingrijpen van Hongarije, Slovenië en Italië, niet van EU-beleid.

Met deze twee drogredenen heeft Sophie aangegeven in welke richting ze ons wil sturen: meer migranten is goed voor Europa. Beide argumenten zijn alleen gebaseerd op perceptie, want Sophie wil dat de lezer het onderwerp precies zo uitlegt als haar goed uitkomt.

Met de volgende bewerking plaatst ze zichzelf plotseling boven de lezer en vermaant:

Laten we dus een migratiedebat voeren op basis van feiten, zoals het feit dat we mensen nodig hebben om onze vacatures te vervullen.

Als Sophie haar ‘eigen’ feiten wil opvoeren, dan is dit een goed moment om die feiten aan te vullen. Wij hebben geen migranten nodig die alleen lagere school hebben, niet de taal spreken en een wereldbeeld hanteren waarin de sharia voorrang heeft boven de scheiding van kerk en staat. Deze mensen zijn geen aanwinst voor onze samenleving. Ze zijn grotendeels een kostenpost, omdat ze vele jaren lang bijstand, ondersteuning, taallessen, omscholing en medische behandeling nodig hebben.

Sophie negeert deze echte feiten, maar keert weer terug naar de moraal, wat in haar geval betekent dat Europa de internationale supermarkt voor mensenrechten is. Alle lidstaten van de EU moeten er aan meedoen, echter….

Helaas stellen we vast dat de lidstaten de bestaande asielregels niet uitvoeren, de nieuwe afspraken niet bekrachtigen en onvoldoende middelen ter beschikking stellen voor hun eigen eisen, zoals grensbewaking.

Inderdaad: toen Merkel in 2015 de Duitse grens open gooide, brak ze met de asielregels. De Syriërs hadden asiel in Turkije, volgens de internationale regels. De UNHCR regelde hun opvang daar, bijna geheel betaald door geld van de westerse landen. Bovendien is het onwettig om migranten tegen hun wil te verdelen over Europa. Migranten willen niet naar Oost-Europa. De bewering dat deze lidstaten onvoldoende middelen ter beschikking stellen voor grensbewaking is aantoonbaar onjuist: Hongarije heeft langs de hele zuidgrens een hekwerk neergezet en dat werkt uitstekend. Het heeft 883 miljoen euro gekost en Hongarije wilde een deel daarvan uit een EU-fonds vergoed krijgen, maar de EU weigerde dit. Want solidariteit in de EU is alleen solidariteit als het past in de pro-migratie ideologie van D66 en andere linkse partijen.

Iets verderop gooit Sophie weer asielzoekers en arbeidsmigratie op een hoop:

Arbeidsmigratie moet volgens de ChristenUnie-SGP een nationale bevoegdheid blijven, terwijl we weten dat we alleen samen een beleid kunnen maken dat de knappe koppen van de wereld, die we zo nodig hebben, naar de EU kan krijgen.

Jaarlijks komen er knappe koppen van buiten de EU op uitnodiging (2016: 13.600 blue cards uitgereikt) naar Nederland, omdat ze een bepaalde deskundigheid hebben waar behoefte aan is. We weten dus dat er al beleid is dat goed werkt. Migranten die op eigen gelegenheid naar Europa reizen, zijn juist meestal mensen met weinig opleiding, weinig talenkennis en weinig vooruitzichten. Want anders zouden ze een blue card aanvragen.

Het bewijst maar weer eens dat de politiek van D66 helemaal niet gaat om de belangen van Nederland en Europa, maar om een ideologisch doel: het veranderen van de samenleving.

Door:
Bert Dijkstra
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, D66, Demografie, Derde Wereld, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, liberalen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op D66 : meer, meer, meer migranten

 1. Peter zegt:

  Hoe lang laat Nederland nog zijn oren hangen naar een partij met minder dan 10 zetels? Zijn we bevolkt met louter imbecielen???

  Geliked door 2 people

 2. Bob Fleumer zegt:

  D66 verzuipt in hun eigen drogredenen, met Sophietje voorop!

  Geliked door 2 people

 3. Klaas zegt:

  Like

  • boorzalf zegt:

   ” zoals het feit dat we mensen nodig hebben om onze vacatures te vervullen”. Ja hoor Sophie, ze kunnen zo beginnen als binnenschippers. Ervaring op zee hebben ze al. Sophietje zoek goedkope neger slaafjes. Liefst met een lange topdrop.

   Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   Waarom kijkt dat mens in godsnaam alleen hun handen na ?
   Hun paspoort zal er niet in zitten !

   Geliked door 2 people

 4. Jules Vismale zegt:

  Helaas blijkt niet alleen Sophie in ’t Veld gewoon niet genoeg te krijgen met haar stupide ideeën over meer en meer immigranten maar Mark rutte ook en dat is vast de reden waarom bepaalde Gele Hesjes hem geen hand wilden geven! Lees maar eens wat de “tweelingscorer” Van Jan Balkenende, gelijk aan Frans Timmermans en Jeroen Dijsselbloem, de Oost-Europese landen willen dringen om wederom immigranten daar op te nemen:

  Update van Mark Rutte: “herverdeling migranten naar Oost-Europese landen prioriteit”

  De Tweede Kamer mag dan wel wederom op haar lauweren rusten en met reces zijn, maar minister-president Mark Rutte liet gisteren wel zijn neus zijn bij Nieuwspoort. Een belangrijk onderwerp voor hem is de huidige samenwerking tussen west en oost Europa.
  De premier wil druk zetten op de Schengenzone om de herverdeling van migranten over geheel Europa te realiseren. en denkt hij werkelijk dat hem dat gaat lukken sinds de Oost-Europese landen het gehate communisme (wat trouwens eveneens de vijand van de islam was) 30 jaar geleden hebben vernietigd!

  De Fransen zijn het natuurlijk (lang niet allemaal) met Rutte eens.

  Die willen, net als de Italianen, graag de Oost-Europeanen wat migranten aanbieden, iets waar de meningen van die mensen totaal NIET wordt gevraagd! Dat is dan ‘part of the deal’. Momenteel krijgen de Visigrad landen behoorlijk wat geld van Nederland en andere westerse landen. Polen en Hongarije behoren tot de netto-ontvangers van de EU.
  Het zou inderdaad raar zijn dat Frankrijk en Nederland de voorzieningen van migranten moeten blijven ophoesten, maar tegelijkertijd niet op samenwerking vanuit Hongarije en/of Polen kunnen rekenen. De Hongaren zien de naderende bui natuurlijk al hangen en zullen zich daar hand en tand tegen blijven verzetten.
  Maar Rutte wil opnieuw druk zetten op de Schengenzone om het afschuwelijke plan te gaan realiseren.

  Zo stelt Rutte:

  „Er moet voor die landen ook echt iets inzitten waardoor ze doen wat we van ze vragen.”
  Momenteel ontvangen de landen natuurlijk miljarden euro’s. Druk zetten op die subsidies zou hen kunnen overtuigen om bakzeil te halen en het herverdelingsplan te accepteren. Maar er is natuurlijk een kans dat de Hongaren en Polen niet akkoord gaan en de korting op hun financiën accepteren. Als dat laatste gebeurt is het 2 – 1 voor Oost-Europa.

  Niet alleen hebben we dan jarenlang miljarden euro’s gegeven aan de Oost-Europeanen, maar worden de migranten evenmin herverdeeld, ofschoon Afrika ook decennia’s lang vele miljoenen kregen toebedeeld om hun economie op te krikken wat grotendeels jammerlijk is mislukt!
  Dan hebben Polen en Hongarije dus jarenlang hiervan kunnen profiteren. West-Europa onder het leiderschap van Rutte en Macron kan wel stoer blijven doen, maar succes is vanzelfsprekend hiermee niet gegarandeerd.

  In ieder geval toont het aan dat men niet vooruit heeft gedacht in Parijs en Den Haag. In plaats van vooraf te overleggen met Oost-Europa over deze plannen en de ziekmakende gastvrijheid richting migranten daarvan af te laten hangen, ging Rutte er a priori van uit dat het wel goed zou komen. Onhandig. Op z’n minst. Want het kan zomaar eens zijn dat de economische prikkel niet gaat werken zoals verwacht!

  Langzamerhand geef ik de Gele Hesjes nog geen ongelijk ook toen ze in Den Haag bij Rutte op bezoek waren en hem geen hand wilden geven daar hij inderdaad de financieel handen van de Nederlanders blijft vasthouden, in plaats van een uitgestoken vinger!
  Laat die walgelijke praalhans anders maar gewoon helemaal op de top van de Eiffeltoren gaan zitten, gegeseld in regen, stormen, bliksem en overmatig zonlicht!

  Geliked door 2 people

 5. boorzalf zegt:

  Censuur kruipt waar het niet gaan kan, “Met geactiveerde Adblocker kunt U de BILD niet bezoeken”. Nee de Bild, ik wil die kut reclame niet.

  Like

 6. kampersrene zegt:

  Niet minder,,minder,minder maar…. meer ,meer ,meer migranten….of politieke waanzin !

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Ik weet trouwens eigenlijk iets wat Sophie in ’t Veld eventueel wel graag zou willen als het om meer en meer immigranten gaat: laat ze gewoon enkele tientallen, zo niet honderden daarvan, in de tuin van haar huis bivakkeren of anders gewon bij haar binnen en als die lui daar alles gaan bevuilen, vernielen en de stomme linkse Sophie daarna gaan aftuigen en verkrachten dan zal ze toch wel eens moeten uitroepen: “Ik wil opeens veel minder, minder en minder migranten en vooral NOOIT meer bij mij thuis!”

   Geliked door 2 people

 7. Jan.D zegt:

  Dat wordt veel kindergeld innen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s