THIERRY BAUDET: NEDERLAND HEROVEREN OP ‘LINKSE MENSEN’

Screenshot_321

(Door: “Cultuur onder Vuur”)

“Met afstand de beste, meest interessante beschaving óóit.” Met grote nadruk op ‘óóit’. Thierry Baudet liet er op het symposium in Gouda geen twijfel over bestaan: de Nederlandse christelijke cultuur kan op hem rekenen. Dat wil zeggen, op die van Thierry Baudet als privédenker. Want Baudet maakte niet duidelijk in hoeverre hij voor dat standpunt draagvlak in zijn partij heeft.

Goed overzicht

“Cultuur onder Vuur” was erbij in Gouda. We wilden zelf horen wat de leider van Forum voor Democratie te vertellen had, want de reguliere pers kun je daarin niet vertrouwen. Zo probeert het Algemeen Dagblad in zijn verslag Baudet in de extreemrechtse hoek te drukken. Er was niets in Baudets betoog dat zelfs maar in die richting zweemde. Alsof de Forum-leider daarmee in dit christelijk gezelschap trouwens was weggekomen. Het Nederlands Dagblad besteedt dan weer nauwelijks aandacht aan Baudets nadrukkelijke waardering voor het christendom en de christelijke cultuur.

Hoopvolle perspectieven

NRC Handelsblad had columnist Lotfi El Hamidi gestuurd. Die probeert het betoog van Thierry Baudet te ontkrachten door het als ondergangsdenken te typeren, hoewel Baudet in Gouda exact het tegenovergestelde deed en juist sterk het belang van nieuwe, hoopvolle perspectieven voor Nederland benadrukte. Maar dit zou dan, volgens El Hamidi, weer “opportunistisch” van Baudet zijn om het “conservatieve christendom” voor zich te winnen.

Genuanceerd overzicht

Hoewel het symposium als promotie bedoeld was voor Het opmerkelijke einde van Europa van Douglas Murray beval Baudet dat boek eigenlijk nauwelijks aan. Hij interesseert zich als politicus voor waar het boek ophoudt: voor de oplossingen, want het probleem – multiculturalisme – kennen we al. Daarmee doet Baudet het boek wat tekort, want het is een goed en genuanceerd overzicht hoe Europa bezig is zelfmoord te plegen: door een combinatie van onvoldoende geboortecijfers en ongebreidelde massa-immigratie. Plus een multiculti-ideologie om dat alles te rechtvaardigen.

Kolonialisme

Thierry Baudet doorbreekt politieke conventies op een wijze die verademend is. Welke andere politicus durft voor een groot gehoor te zeggen dat het kolonialisme –  met alle gebreken die het had – in wezen toch “een fantastisch project” was, dat veel zegeningen heeft gebracht? “Het was een enorm avontuur dat de westerse landen aangingen. Zulke dromen moeten we weer gaan creëren. We moeten weer naar de maan, een luchthaven in zee. We hebben weer positieve idealen nodig.”

Bijzonder onderwijs

Ook beaamde Baudet rondborstig dat christelijke onderwijs het beste onderwijs is: “Ik ben groot voorstander van bijzonder onderwijs.” Hij vindt het wel een probleem dat islamitische scholen nu van artikel 23 grondwet mee kunnen profiteren. “We moeten veel strenger zijn op islamitisch onderwijs”. Het bijzonder onderwijs dreigt anders een vehikel van islamisering te worden. Daar is artikel 23 nooit voor bedoeld.

‘Culturele zelfmoord’

Wat Nederland nu nodig heeft, aldus Baudet, is “een cultuuromslag”. Een die vergelijkbaar is die met de ‘revolutie in ’68’, maar dan in de goede richting: om ons land te “heroveren op linkse mensen die VVD stemmen (luid gelach en applaus van publiek) en hun hermetisch van culturele zelfmoord bevangen brein”.

‘Heel erg weinig’

Maar die contrarevolutie begint bij onszelf, zo hield Baudet zijn gehoor voor. “Wat zijn de twee grootste risico’s die onze samenleving bedreigen?” Enerzijds de klimaat-hoaxers, anderzijds de radicale islam. “Maar als je nagaat om hoeveel mensen dat gaat, zijn dat er eigenlijk maar heel erg weinig.”

Concrete gevallen

Overtuigde minderheden kunnen echter maatschappelijke veranderingen afdwingen. Zij weten wat ze willen en gaan daarvoor. In een samenleving die twijfelt aan zichzelf, krijgen ze veel voor elkaar. Tegenover het opdringen van gevaarlijke ideologische fanatici moeten gewone mensen zich durven herpakken, vindt Baudet. “Bijvoorbeeld ouders tegenover de school.” Die moeten geen genoegen nemen met de linkse indoctrinatie van hun kinderen, maar daarover met gelijkgezinde ouders hun beklag doen.

“Cultuur onder Vuur”

Zowel in zijn analyse als in zijn oplossing ondersteunt Thierry Baudet precies de aanpak die “Cultuur onder Vuur” sinds jaar en dag in praktijk brengt. Enerzijds analyseren en de vinger op de wonde leggen, anderzijds actie voeren en het verzet organiseren. Het is natuurlijk wel de vraag in hoeverre Baudet zijn woorden in Gouda zal waarmaken en in hoeverre Forum voor Democratie daarin met hem zal meegaan. We zullen partij en leider daarom kritisch blijven volgen.

Bron:
https://cultuurondervuur.nu
(h/t “Tistochwat”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Forum voor Democratie, gezond realisme, Linkse Kerk. Bookmark de permalink .

19 reacties op THIERRY BAUDET: NEDERLAND HEROVEREN OP ‘LINKSE MENSEN’

 1. Piet Snot zegt:

  Ik ben het er volledig mee eens.
  Maar zolang het FvD ook strategisch blijft stemmen om zich ergens binnen te likken, hebben al deze wijze woorden geen enkele waarden.

  Geliked door 2 people

  • Piet Snot zegt:

   Ze hebben geen principes als het er op aan komt.
   Ergens Iets van vinden is leuk, maar je moet er dan ook voor gaan dan.

   Geliked door 1 persoon

  • Trucker zegt:

   Snot in Vlaanderen zegt men (een gezegde dus 🙂 ‘het verstand komt niet voor de jaren’, ik wil daar best een persoonlijke aanvulling bij doen en dat is deze : ‘bij sommigen komt het verstand nooit en dan zit je met de gebakken peren’ 🙂 🙂 🙂

   Geliked door 1 persoon

 2. bobzelf zegt:

  tot nu toe ?? heb ik bij ons theirry nog steeds de indruk dat ik naar VVD 2.0 light zit te loeren , als je zo begaan bent waarom sluit je dan niet aan bij Orban , salvini , de hongaren, de polen Nigel met the brexit de oostenrijkers en o.a. de polen, ja theirry rende na zijn verkiezingsoverwinning als eerste naar ?? Wiegel !!! NAAR WIE ?? JA NAAR WIEGEL , WE GINGEN UIT DE EU ??, 10 DAGEN LATER WAS DAT PLOTSELING VERDWENEN ?? en ging hij voor omvorming en sloten zij zich aan bij de partijen in brussel met als leider een moslim fan ?? dus voorlopig is mijn vraag ?/ HEEFT U EEN TEILTJE VOOR MIJ !! GROETEN BOBZELF

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   bobzelf 3 juli 2019 om 20:57

   Heer Vladibob; dat is lang geleden!

   Geliked door 1 persoon

   • bobzelf zegt:

    JA , IK HEB HET EFFE AAN BERT gevraagd , ik heb destijds Bert maar verteld dat ik er geen reet meer aanvond , kijk als die het nu goed vindt , en dat vond hij , whahahaha ?? ik heb / had 3 facebook pagina’s en laatst had ik op alle drie een ban van 30 dagen , whahahaha en je weet ik vertel alleen maar de waarheid, en die komt aardig wat mensen niet uit, dus ik denk ik ga Bert maar helpen in de strijd tegen het brusselse ongedierte whahahaha dus dikke hug xx

    Geliked door 3 people

  • Trucker zegt:

   Hey Bobje ben je terug ? 🙂

   Like

 3. Trucker zegt:

  Wat een leeg vat dat staat daar te pronken, “ons” zegt hij maar waarschijnlijk bedoelde hij gewoon zichzelf en zijn alter ego.
  Wil die ijdeltuit echt iets veranderen had hij gewoon niet moeten beginnen met zijn clubje en stemmen voor Geert, hij wist duivels goed dat hij de stemmenvanger van Geert Wilder’s PVV zou worden, hij heeft goed gekeken hoe de ratten van de NVA hetzelfde in Vlaanderen hebben gedaan met het Vlaams Belang.
  Hoe meer ik die kerel hoor (luister niet ik bedoel over hem hoor zal beter zijn) hoe meer ik hem een raddraaier en mooiprater vind.
  Er is maar één partij die telt in Nederland en dat is Geert zijn PVV, maar als er op deze blog al meer als één kiezer huist die hem “een goede keus vind” (na Geert) tja dan is het niet moeilijk te begrijpen dat jullie geregeerd worden door een achterbakse rukkert als een Rutte of Klaverts en Ollongrens die lak hebben aan de kiezer en gruwen van rechts nationalisme.
  Volgende keer nog meer stemmen voor de boreale zweveraar en het komt zeer zeker goed want hij kikt ook op de islam(iet).

  Geliked door 4 people

 4. Tistochwat zegt:

  Had ik deze hier nou al geplakt?

  Geliked door 1 persoon

 5. henk verhoef zegt:

  en wat is het alternatief– wie of welke partij dan wel
  of is het gewoon een verloren zaak
  Is het ook wel – vooral dat weg met ons en ons verstand
  en dan maar schulden maken belonen en sparen bestraffen
  en Femke die het oudste beroep en verdien model door werken wil gaan bestrijden
  Alles gratis vooral voor de verrijkers

  Like

 6. Cl naaktgeboren zegt:

  Helemaal mee eens een ruk naar rechts ipv naar links brengt alles weer een beetje recht en wat links nu allemaal wil stoppen en het land Nederland weer Nederland wordt en het klimaat accoord terug brengt naar normale p r proporties en de lasten verlaagt met de belastingen

  Like

 7. droevige mof zegt:

  Thierry Baudet is een kleine man met geldingsdrang. Pim Fortuyn had dit probleem niet. Hij leefde wat hij was. ( 2 meter at your service) Bij Thierry heb ik het gevoel dat hij niet helemaal authentiek is, wat ook tot uiting komt in zijn politiek.

  Geliked door 1 persoon

 8. woodensledge zegt:

  Lijkt me veel beter dat we Nederland “terug veroveren” op de EU!
  Het kille en arrogante negeren van de kiezer, bij wiens gratie men aan het Brusselse hof mag parasiteren.
  Mocht in de komende weken blijken dat “Vetbult” Timmermans alsnog de door hem gewenste functie in de blubberige schoot geworpen krijgt, dan kan dat zowaar de start zijn van een complete burgeroorlog en tal van -exits.
  De kruik gaat net zo lang te water tot hij breekt.

  Like

 9. Cees zegt:

  Vraag me af waarom steeds dat pro Israël erbij moet?

  Like

 10. Jan zegt:

  Video – Thierry Baudet verpest democratiefeestje Kajsa Ollongren (D66)’Het was een van belastinggeld betaalde wanvertoning’

  Thierry Baudet: ‘Enige waar ik spijt van heb is dat ik teveel vertrouwen heb gehad in Henk Otten’

  Video
  https://tpook.nl/2019/09/03/thierry-baudet-enige-waar-ik-spijt-van-heb-is-dat-ik-teveel-vertrouwen-heb-gehad-in-henk-otten/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s