Plunderingen in Parijs na winst Algerije

Screenshot_449

PARIJS – Na een overwinning van het Algerijnse nationale voetbalelftal zijn in Frankrijk rond feestvierende fans plaatselijk ongeregeldheden uitgebroken. Franse media meldden dat er meer dan zeventig arrestaties zijn verricht bij relletjes of plunderingen. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, heeft via sociale media geklaagd dat de voetbalvreugde heeft geleid tot „onaanvaardbare incidenten.”

De Telegraaf

In enkele Parijse winkelstraten sloegen plunderaars hun slag. Zo plunderden tientallen mensen niet ver van de Champs-Elysées een Ducati-winkel en gingen zij er met motoren, helmen en andere goederen vandoor. Ook zijn meerdere ruiten van winkels ingegooid. Toen de politie ter plaatse kwam, werd traangas ingezet om de relschoppers te verdrijven.

Algerije won donderdagavond in het Egyptische Suez in de kwartfinale voor de Afrika Cup van Ivoorkust. Veel fans in Frankrijk hebben de overwinning gevierd, zoals bijvoorbeeld gebruikelijk in de Parijse wijk Barbès. Maar ook elders verzamelden zich fans van de ‘Woestijnvossen’ (Fennecs) . In Marseille waren het er naar schatting 10.000. Frankrijk telt veel Algerijnen en mensen van Algerijnse komaf. Al sinds 1947 trekken Algerijnen naar Frankrijk.

Vrouw doodgereden

In Montpellier is een supporter van het nationale elftal van Algerije ingereden op een familie, waardoor een vrouw om het leven is gekomen. Haar dochter en haar baby raakten zwaargewond. De bestuurder reed volgens ooggetuigen heel erg opgetogen door de straten en is na het ongeluk gearresteerd.

Doordat Ivoorkust na strafschoppen werd verslagen, staat Algerije in de halve finale van de Afrika Cup. Daarin treft het Nigeria.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “King Arthur”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Incidenten", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Algerije, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, Frankrijk, Graaien, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Noord-Afrikanen, Parijs, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

13 reacties op Plunderingen in Parijs na winst Algerije

  1. bobzelf zegt:

    GOHHH EN OME BOB MAAR ROEPEN ,
    KOOP EEN KALASHNIKOV KOOP EEN KALASHNIKOV ,
    EEN NIEUWE EURO 599 ,
    GOEIE GEBRUIKTE , ROND EURO 300 ,
    ik weet het zeker dat de dag komt ,
    waarop u roept blij dat ik zo’n ding hebt en fluitend de buitendeur opendoet

    Geliked door 1 persoon

    • bezigebij1956 zegt:

      Iets soortgelijks heb ik ook geroepen op Facebook eind 2015 kort na de aanslagen in Parijs. Resultaat: 80 uur taakstraf voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar gevonnist door een rechter die notabene op de zwarte lijst stond…….

      Like

  2. Steven zegt:

    Dat is nou eenmaal de zo gewilde verrijking waar Europa het altijd over heeft… onze toekomstige pensioen betalers…UGHHHH

    Like

  3. Lucky zegt:

    Pantheon Parijs bestormd door afrikanen die verblijfsvergunningen eisen

    De reacties zijn interessant om te lezen.

    Like

    • delamontagne zegt:

      Sinds Macron op ’t muziek-festijn “ze” had uitgenodigd op ’t Élysée
      tijdens het “Fête de la musique”

      zijn ze wellicht ietsje vrijpostiger geworden, zo ze het al niet waren…..

      Like

      • paulzwueste zegt:

        Complete oorlog in Parijs.
        Nieuws-media hier berichten nergens over!
        In Calais is het nog erger dan vroeger!

        Revolutie laat niet lang op zich wachten!!!

        Like

  4. Oeps zegt:

    Dames en Heren.

    In Frankrijk barst het van de Algerijnen. Die worden door de Fransen “Les Arabes” genoemd. Kennelijk mogen er geen vingers naar de voormalige kolonie worden gewezen. Het is bekend dat Les Arabes rotzakken zijn. Toch stonden de grenen voor hen open. Maar nu weet iedereen, wat voor schorem het is. Een feestje vieren met roven, stelen en plunderen is echt iets voor dat tuig. En met zo’n stoere Ducati brommer maak je wel de blits bij je vrienden.

    Like

  5. Tijl Uylenspiegel zegt:

    Goed te zien dat ze nauw verwant zijn aan de Marokkaanse berbers, hetzelfde laken een pak.
    En het zal niemand verbazen; ze fokken als konijnen;

    Wikipedia; Sinds 1900 is de bevolking sterk gegroeid; in 1900 waren er 4,6 miljoen inwoners, in 1950 waren dit er 8,7 miljoen en in 2010 telde het land 35,4 miljoen bewoners. Aan de kust wonen de meeste Algerijnen; circa 95% van de bevolking woont in het meest noordelijke deel van het land.

    Het aandeel van de bevolking woonachtig in steden is eveneens sterk gestegen. Woonde in 1950 nog maar 22% van de bevolking in de stad, in 2010 was dit toegenomen tot 66%.

    Het grootste deel van de bevolking is van Arabisch-Berberse oorsprong. Ongeveer 1% van de Algerijnse bevolking is uit Europa in Algerije komen wonen. Voor de onafhankelijkheid was echter nog 10% van de bevolking Europeaan.
    En dat is dan nog zonder de populatie Algerijnen in Frankrijk !!

    Geliked door 1 persoon

  6. Peter zegt:

    Naast kut—Marokkaan dient het woord kut-Algerijn een plaats in het woordenboek te krijgen .

    Like

  7. henk verhoef zegt:

    arab is zelfs een scheld woord – zoiets als klootzak
    nou ja in frankrijk bedoel feitelijk parijs/ lyon en andere steden had/heb je heel veel links blank tuig (bv1969 studenten opstand) lopen en die willen /wilden gelijkheid en import van verrijkers uit de kolonien–
    wat je ook zie– meer getint = meer armoede- die er al was maar meer aantrekt– die was er en die blijft–Is gewoon proces van evolutie en hoe roeien we ons zelf het het snelste uit

    maak je maar druk over klimaat en vergeet islam–
    50 jaar mosl;im bevolking in europa en hoeveel is die molim bevolking nu er op vooruitgegaan via onderwijs en zo
    Ze zijn en blijven achterlijk
    een hond en zo en zelfs een varken kan je veel aanleren== moslims
    hopeloos
    maar het instinkt blijft stelen en verkrachten
    gelukkig blijven de meeste in de grote steden en hebben we er op het frans platteland weinig last van– er zijn daar ook geen sociale huurwonigen– nog geeft de gekoze burgemeester- opvangplek voor illegalen– dan is hij namelijk zo ex
    er zijn zelfs genoeg onderwijzers voor de volkomen blanke lagere schole
    of verplegend personeel
    Ja in “frans parijs” daar is tekort– welke idioot wil daar ook ;lesgeven werken in ziekenhiuis

    Geliked door 1 persoon

    • delamontagne zegt:

      Dat zal voor de gemiddelde NL-er moeilijk te geloven zijn:”….gelukkig blijven de meeste in de grote steden en hebben we er op het frans platteland………”
      Als ik zo in de loop der tijd de reacties hiér en elders lees, zitten ze in NL tot in de kleinste plaatsen.
      In tegenstelling tot de Franse campagne [ zo plat is ’t hier niet overal ?.]
      In Zuiden van Fr veel donkere “typen”, maar wij zien ’t onderscheid wel tussen een Maroc en een zuidelijke Franse.
      Als je dat dan tegen een NL-er [tourist ] vertelt, ben je een RACIST.
      Kan best zijn, preventie is ’t beste

      Geliked door 1 persoon

  8. delamontagne zegt:

    61% van de Algerijnse spelers die voor ’t African CAN waren uitgekozen, zijn in Frankrijk geboren:

    Gardiens : Rais M’Bolhiné né à Paris (Al Ettifaq) Azzedine Doukha né à Chettia (Al Raed) Alexandre Oukidja né à Nevers (FC Metz) Défenseurs : Aissa Mandiné né à Châlons-sur-Marne (Betis Séville) Mehdi Zeffanené né à Sainte-Foy-lès-Lyon (Rennes) Ramy Bensebaininé né à Constantine (Rennes) Rafik Halliche né à Alger (Moreirense) Mehdi Tahrat né à Meudon (Lens) Djamel Benlamriné

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie