De voormalige Tsjechische president hekelt de politieke ontwikkeling van de EU

Screenshot_70

Petr Bystron (links) en Václav Klaus.

(Via “Free West Media”)

De voormalige Tsjechische president Václav Klaus hekelde de linkse tendensen in de EU. Hij moet uiteindelijk toegeven dat hij destijds niet genoeg begrepen en zich het Westen anders voorgesteld zou hebben.

Contra magazine

Behalve de toespraken van Peter Bystron, de woordvoerder Buitenlandse Politiek van de AfD-fractie in het Duitse parlement, en Katrin Ebner-Steiner, fractievoorzitter van de AfD in het Beierse parlement, benadrukte de voormalige Tsjechische president ook de betekenis van het patriottisme voor een toekomstig Europa.

Klaus zei tijdens deze feestelijke plechtigheid ter gelegenheid van de 29e verjaardag van de Duitse hereniging in het Beierse parlement:

“De leugenachtigheid en de valsheid van de huidige politieke correctheid hebben we in november 1989 niet verwacht”

Klaus betwijfelde vooral de voordelen van de “EU” voor de verschillende lidstaten en klaagde over een “radicaal klimaat-alarmisme” en een zogenaamd “Gretaïsme”.

Deze propaganda-afleidingen zouden schadelijk zijn voor de mensen in Europa, andere fenomenen zoals “multiculturalisme, genderisme, Europaïsme en globalisme en andere modernismen” zouden “een serieuze bedreiging voor de westelijke samenleving zijn”, merkte Klaus op.

De meest beroemde Tsjechische politicus en econoom wijdde zijn hele leven aan de soevereiniteit van zijn vaderland. Václav Klaus analyseerde de nieuwste aanvallen op vrijheid en democratie, de Duitse hereniging zou echter zonder twijfel een reden zijn om te vieren, aldus Klaus. Hij voegde er echter aan toe:

“De ontwikkeling van de EU is in de Tsjechische Republiek zo omstreden en de splijting zo diep, ik vrees dat veel Tsjechische burgers de “Fluwelen Revolutie” niet zullen vieren, omdat de val van de muur helaas geen definitieve zege over het communisme was.”

Oost-Europeanen, die de Europese en Amerikaanse samenlevingen als beter zouden beschouwen, hadden ongelijk: “Wij hebben ons vergist!” De informatie uit de leerboeken kwam niet overeen met de realiteit van de westelijke samenlevingen. Er waren tendensen dat “wij niet genoeg begrepen hebben”, zei de voormalige president Klaus.

Verder somde Klaus enkele van de heilige koeien van politiek links op:

“Deze ontwikkelingen waren de neomarxistische tendensen van de Frankfurter Schule, de gevolgen van de barricaden van 1968, de toenemende centralistische ambities van het Europese integratieproces, de geboorte van het agressieve feminisme, de diepte van de met de ´Club van Rome´ beginnende Groene revolutie en de grenzen van de groei.”

Daarna komt Klaus teleurgesteld over:

“Ik denk – en ik ben niet alleen – dat we meer verloren dan gewonnen hebben.”

Katrin Ebner-Steiner, fractievoorzitter van de AfD in het Beierse parlement, waardeerde de betekenis van de oudere staatsman, van een soevereinist. Ze sloot af: “De toekomst behoort aan de patriotten”.

De woordvoerder Buitenlandse Zaken van de AfD-fractie in het Duitse parlement, Petr Bystron, zei dat vrijheid, democratie, soevereiniteit en identiteit in toenemende mate bedreigd zouden worden. Op de herdenkingsdag van de Duitse eenheid “zou het gepast zijn om binnen de AfD aan eenheid en samenwerking te werken”, zei de oorspronkelijke Tsjech van geboorte en ontving daarvoor luid applaus.

Petr Bystron verder:

“In de samenleving is de stemming bijna zoals aan het eind van de jaren-80 in de communistische landen. De mensen hier en nu zijn bang om hun mening vrij te uiten.”

Regeringskritische uitspraken zouden op intimidatie en zelfs op ontslagen stuiten, zei Bystron, en hij voegde er aan toe:

“Ons land heeft weer mensen met ruggengraat nodig, die in verzet komen tegen deze onrechtvaardigheid. Een ieder kan ermee beginnen om zijn mening uit te drukken in het dagelijks leven. Voor ons als AfD betekent dit dat deze mensen op onze ondersteuning zijn aangewezen. Wij, de AfD, moeten voor deze mensen het beschermende schild zijn.”

Met Petr Bystron als deelstaatvoorzitter behaalde de AfD in Beieren 12,4% van de stemmen, het beste verkiezingsresultaat in alle westelijke Duitse deelstaten!

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, Brussel, Bureaucratie, Communisme, democratie, demoniseren, dictatuur, Duitsland, EUSSR, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Indoctrinatie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op De voormalige Tsjechische president hekelt de politieke ontwikkeling van de EU

 1. Wolf zegt:

  De voormalige Oostbloklanden (Visegrad) bieden God Zij dank het tegenwicht nu Italia en Oostenrijk dat niet meer kunnen .

  Like

 2. henk verhoef zegt:

  wat is nieuw
  Weten wij toc h allang dat de eu een corrupte rotzooi is
  en ook dat we er mee instemmen zoals het gaat

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s