De angst voor “Zweedse toestanden” waart rond in de Scandinavische landen

Screenshot_107

(Door: Bodo Bost – Vertaling: E.J. Bron)

De Scandinavische buurlanden waarschuwen voor “Zweedse toestanden”. In toenemende mate zien zij in Zweden, dat zijn immigratie niet onder controle heeft, een mislukte staat en zonderen zich van hem af.

philosophia perennis

Denemarken voerde op 12 november controles aan de grens met Zweden in. In Denemarken hebben dit jaar explosies en moorden in het stedelijke gebied Kopenhagen opzien gebaard. Bijna alle verdachten zijn afkomstig uit Zweden. Met de grenscontroles op de brug tussen Kopenhagen en Malmö zou zijn land een einde willen maken aan de verplaatsing van criminaliteit, motiveerde de Deense sociaaldemocratische minister van Justitie, Nick Haekkerup, de maatregel. De Zweedse stad Malmö verzinkt, net zoals Molenbeek in België, steeds meer in immigrantencriminaliteit en bendegeweld. Tegelijkertijd worden de begin 2016 ingevoerde controles aan de grens met Duitsland door het koninkrijk met zes maanden verlengd tot midden mei 2020.

Geen dag zonder vuurgevecht en bomaanslagen

In de Zuid-Zweedse stad Malmö gaat nauwelijks een dag voorbij zonder meldingen van vuurgevechten of bomaanslagen. In één weekend vinden er in Malmö tot drie bomaanslagen plaats. In het eerste halfjaar van 2019 registreert de politiestatistiek in Malmö een recordaantal van 120 bomaanslagen. In dezelfde periode in 2017 waren het er 83.

Bij vuurgevechten in het bendemilieu kwamen tot eind juni in Zweden 25 mensen om het leven. Behalve de grote steden wordt ook in toenemende mate het platteland getroffen. Steeds opnieuw valt de verdenking op mensen met een migratieachtergrond.

Bendemilieu in Zweden en Denemarken aaneengesloten

Inmiddels is ook in Kopenhagen de criminaliteit erger geworden, omdat het bendemilieu in Zweden en Denemarken zich aaneengesloten heeft. De oppositionele Linksen en alternatieven van Denemarken zijn tegen de grenscontroles. Ook binnen de sociaaldemocratische regeringspartij bestaat verzet, vooral van de kant van de 18000 forenzen, die nu rekening moeten houden met langere wachttijden naar en van hun werk.

Met het oog op de nieuwste escalatie van geweld heeft de Zweedse politiechef Anders Thornberg “verstrekkende besluiten betreffende het vergroten van de handelingsbevoegdheid van de politie” aangekondigd. Dit is ook de hoogste tijd. Maar één op de vijf moorden in het bendemilieu wordt opgelost. Dat ligt er vooral aan dat potentiële getuigen zwijgen. Terwijl het oplossingspercentage bij zware misdaad in Europa gemiddeld 80% bedraagt. Met 637 aangegeven roofovervallen op kinderen en jongeren registreerde de adviescommissie voor criminaliteitsbestrijding in Zweden voor het tweede kwartaal van het jaar weer een treurig record.

Geloof in de politiek niet meer voorhanden

Onder de Zweedse kiezers is wet en orde inmiddels opgeklommen tot het belangrijkste thema. Volgens een actuele peiling van het opinieonderzoeksinstituut Ipsos echter geloven zes van de tien geënquêteerden niet dat de politiek het geweld nog de baas kan worden. De rood-groene regering onder minister-president Stefan Löfven heeft weliswaar een plan voorgelegd dat voorziet in strengere straffen en het onderzoek naar een kroongetuigenregeling en het middel van de anonieme getuigenis als juridische methode.

Alleen de oppositionele Zwedendemocraten (SD) spreken zich echter tot nu toe duidelijk uit voor een verlaging van de leeftijd van strafrechtelijke aansprakelijkheid. Met de roep naar een “harde aanpak”, waartoe de snelle uitzetting van criminele buitenlanders behoort, hebben de Zwedendemocraten steeds meer sympathie gekregen in de peilingen. Ze staan nu bijna gelijk met de sociaaldemocraten.

Alsjeblieft geen “Zweedse toestanden” bij ons!

Omdat de Zweedse politiek liever over hervormingen praat in plaats van ze uit te voeren, komen nu de buurlanden in actie. In Noorwegen en Denemarken neemt namelijk de angst toe dat in beide landen de al spreekwoordelijke “Zweedse toestanden” de grenzen over zouden kunnen komen.

De Noorse detectiveschrijfster Anne Holt sprak in de krant “Dagens Nyheter” zelfs van Zweden als “mislukte natie”. Veel Noren zouden alleen nog maar met hatelijkheid naar het mislukte land kijken, dat zijn immigratie en criminaliteit niet meer onder controle heeft.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: Bodo Bost

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Algemeen, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Groenen, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Marxisme, political correctness, politici, Rotzakken, Scandinavië, sociaaldemocraten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zweden. Bookmark de permalink .

36 reacties op De angst voor “Zweedse toestanden” waart rond in de Scandinavische landen

 1. dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

  Stop de gekkigheid: verbied de 7e Eeuw in de Westerse wereld! Dat is gezond verstand: “ZERO!” https://www.youtube.com/watch?v=HP_6oB1Sxkw

  Like

 2. F1802 zegt:

  Socialistisch Zweden! Man man, stelletje sukkels daar. Wordt tijd dat deze schandelijke verantwoordelijke zielige linkse regering eens aangepakt wordt.

  Geliked door 2 people

  • koddebeier zegt:

   Hier zijn de linkse sukkels echt niet beter ! Let maar op als ze de kans krijgen !

   Geliked door 2 people

   • guusvelraeds zegt:

    Als ze de kans krijgen gaan ze het deze keer echt goed doen, Dan worden de subsidie kranen op volle sterkte opengezet. Want criminaliteit komt door armoede zeggen ze in hun bubbel en communisme wordt een succes als je het maar goed doet. Dus op naar de allochtonen quota’s om de minderbedeelden uit de sub sahara en uit welk islamitisch shithole dan ook op te nemen in het diversiteits walhalla.

    Geliked door 2 people

 3. henk verhoef zegt:

  raar nu dat men dat ” zweedse toestanden” noemt
  Wat is dan het verschil met bv duitsland/nederland en frankrijk
  is toch zelfde laken en pak en zelfs de zelfde politieke kleurtjes
  Alleen laat in nederland de linkse media het niet allemaal zien\
  BIJ de nu stakingen in Frankrijk gaat het OOOOOOK over MASSA immigratie maar de linkse npo vermijdt heel zorgvuldig de boorden met “stop” massa immigratie” te tonen

  Links heeft het altijd over gelijke kansen en dat de migranten( zijn geen vluchtlingen want ben je die status kwijt als je bv vanuit syrie in turlkye bent aangekomen)
  Ze DOEN het allemaal voor betere toerkomst voor hun kinderen
  die met de beperkte IQ het niet verder schoppen dan carriere in de misdaad– dat is al jaren bekend-= maar net als integratie —
  maar mag niet benoe4mt

  Nu wil sociaal nederland dat de overheiod even het dakloze probleem gaat oplossen
  Dat doet men dus met de import van een 52x 800= is een 40 000 plus nareizenden 60 000 een 100 000: 4- = 25000 voorrang op huizen lieden te hebben
  oh er worden nauwelijks 25000 nieuwe huizen gebouwd– want ja — men schite zich zelf in voet– stemmen

  Heel west europa is zweeden — alle ja in needeland heet het verwarde man
  Over verwar45deman gesproken
  Zag dat je kan nu al op GESOEPSIDEERDE cursus tegen KLIMAAT STRESS

  Hoe verward ben je dan– oh daarin wordt wel een vrouwen qouta van 80 pct gehaald en die 20 pcrt mannen zijn linkse robot jetje d66 figuurtjes

  Vrouwen qouta

  de vrouwen die daar voor in aanmerking komen zijn vrijwel allemaal is de “overgang” leeftijd
  De meeste mannen weten precies wat dat inhoud — en dat moet dan een bedrijf met arbeidsplaatsen gaan leiden– want ja —
  — je ziet die trutten ook in de 2ekamer– bemensen

  Geliked door 1 persoon

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   De Overheid die de woningmarkt vlot trekt, dát zou pas een wereldwonder zijn.
   Na de oorlog had men het over de woningnood die, zo dacht men alleen door de oorlog was veroorzaakt.
   Onzin natuurlijk want ook voor de oorlog was er een aanzienlijke woningnood en woonden zeer velen in zogenaamde “Onbewoonbaar Verklaarde” woningen.
   Maar goed, na de oorlog kon men wijzen op het verlies van woningen door geweld, de woningnood is echter nooit, ik herhaal nooit opgelost en nooit weggeweest.
   Ook in de tachtiger jaren moest je in de Randstad toch zo’n jaar of tien (!!) ingeschreven staan als woningzoekende wilde je zelfs maar in aanmerking komen voor een huurwoning.
   Woningcoöperaties gedragen zich meer en meer als multinationals en onderhoud aan woningen wordt beperkt gehouden tot het absolute minimum.

   Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Serieus cursus tegen klimaat stress!?

   Like

 4. cruys045 zegt:

  Je kunt natuurlijk wel je grenzen sluiten maar niet het gutmensch gedachtegoed en de gevestigde linkse macht daardoor tegenhouden. Dat zal uiteindelijk door blijven gaan en deze Zweedse toestanden in heel west Europa gaan brengen

  Geliked door 1 persoon

 5. vangie1206j zegt:

  En alde Zweedse regeringnou eens het leger mobiliseert en ze ipdracht geeft met harde hand de orde te herstellen en die bendes voor eens en altijd uitschakelt.
  Ideetje misschien looser Lofven.

  Like

  • dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

   @vangie1206j Gaat helaas niet gebeuren Löfven voert net als Rutte de communistische NWO agenda 21, 2030 & 2050 van de VN & EU uit. De Zweden Democraten moeten zsm de grootste partij worden en regeren. Bij voortdurend globalisme is (West-)Europa binnen 20/50 jaar totaal vernietigd. Dankzij de globalistische verraders is de kans op een burger-(of zelfs Derde Wereld-)oorlog heel groot. Had dit jaren geleden nooit gedacht. Beschamend slecht wat er nu aan de hand is. We moeten fit zijn/worden om ons te kunnen verdedigen in de toekomst.

   Geliked door 1 persoon

 6. Thoth zegt:

  Ach, het aantal plofkraken neemt toe. Dus wat mij betreft kan het. Een keer meegedaan, hup op transport naar het land waar je vandaan komt, tesamen met je familie.

  Geliked door 1 persoon

 7. koddebeier zegt:

  En als we in Nederland niet opletten gaan we de zelfde kant hen als Zweden, zeker met een regering van linkse kneusjes !

  Geliked door 1 persoon

 8. Bob Fleumer zegt:

  Stackars Sverige, mitt hjarta grater.

  Geliked door 1 persoon

 9. Rensk. zegt:

  Is maar 1oplossing en dat is bikkelhard optreden. De doodstraf bij benden en terroristen (en daar moet het dan ook wel bij blijven anders krijg je een politiestaat. Doodstraf totdat men de boel weer in de hand heeft. Maar ja dan de rechters he? Zitten ook idioten bij. Bij bewezen daden en bij het opleggen van de doodstraf linkse mensen hun domme kop laten houden dat het rascisme is of andere moreel gezeik. Netjes blijven bij mensen, die het zelf niet zijn is dodelijk.

  Geliked door 1 persoon

  • dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

   @Rensk. dergelijke rechters ontslaan, daar weten ze in Polen wel raad mee. Is niet voor niets dat die daar zo inzitten. Ook in bijv. Polen & Hongarije is g. soros destructief bezig en geeft hij veel geld aan de tegenstanders van de huidige regeringen van die landen.

   Geliked door 1 persoon

 10. henk zegt:

  onze toekomst en die van duitsland

  Geliked door 1 persoon

 11. verwardeman zegt:

  Jammer , die sociale [ ja sociale – NIET socialistische !!!!!! ] heilstaat had kunnen werken , zoals bij
  ons het Rijnlandmodel tussen 1950 en pakweg 1990 zo goed deed .
  Maar ze maakten – hun overheid – de zelfde stomme fout als wij hier , ze lieten die ” vijfde colonne
  van geiteneukers ” binnen , om maar eens Theo van Goch te citeren .
  Door zo’n tsunami van parasieten , profiteermoSSels en dat soort drek toe te laten verkloot je
  uiteindelijk elke fatsoenlijke beschaving .
  Ik hoop op een Neurenberg 2.0 proces , en hoop dat de verantwoordelijken zullen hangen , dit
  hebben ze mijns inziens verdient !

  Geliked door 1 persoon

  • dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

   @verwardeman Helemaal eens. Nürnberg 2.0 met o.a. merkel, macron, timmermans, verhofstadt, juncker, rutte, sarkozy, g. soros en vele anderen. Wegens HOOGVERRAAD aan Europa en alle Europese Volkeren.

   Like

 12. De Misdadigers die dit veroorzaakthebben tegen de muur zetten! Uiteindelijk hebben de Zweden (W-Europeanen) al deze ellende over ZICHZELF afgeroepen. Stik ‘dr maar in om mij!

  Geliked door 2 people

  • henk verhoef zegt:

   die regerings leiders– die misdadigers dus – DIE werden wel door het volk verkozen en gekozen en iedere keer weer
   Ja wie is er dan echt schuldig — het volk toch– want die kozen
   Wel erg makkelijk om een “ander” de schuld te geven

   Like

 13. Tijl Uylenspiegel zegt:

  “Terwijl het oplossingspercentage bij zware misdaad in Europa gemiddeld 80% bedraagt.”
  Ik weet niet welke bronnen er voor die opmerking zijn geraadpleegd maar het lijkt mij schromelijk overdreven, het lijkt waarschijnlijker dat dit percentage niet boven de 25% uitkomt.
  Dat is mede de oorzaak dat ik tegenwoordig nog maar zelden naar detective series op tv kijk, het is complete science fictie te denken dat er meerdere rechercheurs op een zaak gezet worden, de politie is chronisch onderbezet en overwerkt.
  Voorbeeld; inbraak op een jachthaventerrein waarbij meerdere boten zijn beschadigd en flink wat (dure) spullen zijn ontvreemd en alle gedupeerden krijgen een keurig net briefje dat het voor kennisgeving is ontvangen maar dat er geen verdere stappen worden ondernomen.
  Maw. met dit briefje kunt u naar uw verzekering en voor de rest zoekt u het maar uit.
  Vergeet dus alle series maar waarbij hoge technologieën worden ingezet, zelfs het nemen van vingerafdrukken is al teveel gevraagd.
  Voorbeeld; men wil steeds meer buurten ‘vuurwerkvrij’ maken, da’s knap! In Den Haag is vuurwerk toegestaan op oudejaarsavond en bij mij in de buurt gaat al vanaf oktober met enige regelmaat het nodige knalvuurwerk de lucht in. De politie hoort of ziet niks !

  Like

  • rottenpikwick zegt:

   Hier ook al maanden flinke knallen. Ook midden in de nacht. Zo gaat het al jaren hier. Ik heb heel vaak de plieisie, meldpunt Overlast etc etc gebeld. Maakt geen reet uit. Het begint elk jaar eerder en de bommen worden zwaarder. Het is je reinste TERREUR! En ingrijpen/hulp/bescherming van de overheid, niks van dat alles. Oud/Nieuw in NL is afgegleden in Totale Anarchie!

   Geliked door 1 persoon

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Nou eerlijk gezegd was het vroeger natuurlijk niet veel beter alleen met de kanttekening dat er tegenwoordig ook “vuurwerk” wordt verkocht dat onder de wapenwet zou moeten vallen.
    Te denken dat je dat met een zogenaamd vuurwerkverbod zou kunnen stoppen is lariekoek.
    Er zijn wel dingen verbeterd, vroeger was er met Oud & Nieuw in Den Haag zowat op elke kruising een vuur en zo’n 55 jaar geleden werd op het Lorenzplein (Den Haag) al eens een complete tram op zijn kant gegooid.

    Like

 14. Hovawart zegt:

  De oorzaak van de ellende gaat, zelfs als men nu stopt met de immigratie en de grenzen sluit, gewoon door met hun speerpunten, de roep om verandering is slechts uitstel, de ellende is al ingeburgerd, de islamisering is slechts nog een kwestie van tijd……en wel erg veel incidentjes…zoals de politiek stug volhoudt.
  De bosbranden in Australië zijn gewoon ontstaan door diverse natuurbranden, de uitgestrekte bossen in Scandinavië zullen binnenkort ook wel “spontaan” ontbranden.

  Geliked door 2 people

  • rottenpikwick zegt:

   Onlangs gelezen dat een allahtoonmalloot aanspoorde om de Europeanen te treffen door hun bossen in de fik te steken! In Israel is dit jaar een compleet dorp opgefikt door brandstichting. 1x raden door wie!

   Geliked door 1 persoon

   • dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

    @rottenpikwick door 7e Eeuwers met Palestijnse achtergrond 😉

    Like

 15. Lucky zegt:

  Racisme tegen Zweden…

  Video:
  Wij Arabieren zijn hier om je land over te nemen, dus ga op je knieën en zuig aan mijn l*l, jullie Zweedse hoeren

  Trouwens, een man die kritiek durfde te uiten op deze video en het arabierenkots noemde, werd veroordeeld wegens “haatzaaien tegen een bevolkingsgroep” en een boete van 2200 euro…..

  Geliked door 1 persoon

  • rottenpikwick zegt:

   Degenen die dit soort volk binnenlaat verdienen…. (vul zelf maar in naar gelang je woede).

   Geliked door 1 persoon

   • dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

    het door een paard UIT ELKAAR GETROKKEN TE WORDEN: merkel, macron, timmermans, verhofstadt, sarkozy, sarkozy, g. soros en vele andere globalisten. Tja, ik ga het zelf niet doen of laten doen, maar de woede behoort echt te groeien gezien al het geweld tegen Europeanen de laatste jaren: afgestoken worden met een samoerai zwaard (man in Stuttgart) of met een bijl (Limburg, b’land Hessen), voor de trein worden gegooid en dat bekopen met de dood (bijv. in Voerde, Frankfurt en eerder in Nürnberg (voor de Straßenbahn), kick the kafir in Spijkenisse, Gorichem in zwembaden in Duitsland, Nederland & België. Wij behoren er helemaal klaar mee te zijn. Voor dergelijke figuren staan 56 andere landen open. Alle grenzen dicht in Europa en alle criminele migranten m et hun GEHELE gezinnen uitzetten (dan bevordert bij anderen de sociale controle).

    Like

  • dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

   Diegenen die de boete gaven behoren te worden OPGEHANGEN wegens HOOGVERRAAD!!!

   Like

   • dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

    @Lucky Diegenen die de boete gaven, behoren te worden OPGEHANGEN wegens HOOGVERRAAD!!!

    Like

 16. Ik ga persoonlijk nog niemand de maat nemen maar elke keer weer komt deze kleuter uit zweden voor de dag om het gelijk te halen,maar er is godverdomme niemand die in wil zien dat deze kleuter als hoer verkocht wordt door haar eigen ouders die dus in principe haar eigen pooier zijn.
  Vergeet even niet dat haar grootvader degene was die jaren geleden alweer de klimaatshit op de agenda gezet heeft waar nu haar ouders de poen van trekken.
  Het is hier op deze site al zo dikwijls vernoemd hoe de vork in de steel steekt maar het geheugen schijnt ook hier ontzettend kort te zijn.
  Mensen AUB lees niet alleen maar neem ook een en ander op.

  Geliked door 1 persoon

 17. ronjaspers zegt:

  De N.W.O. ligt op schema,rivieren van bloed zullen door europa stromen.Gecondoleerd iedereen.

  Geliked door 1 persoon

 18. voorziener zegt:

  Dit is op voorzieners herblogden reageerde:
  Ik zeg maar zo ik zeg maar niks …

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s