Afrika eist meer geld van de EU en de opname van migranten – Von der Leyen zegt “krachtige ondersteuning” toe

Screenshot_9

(Vertaling: E.J. Bron)

Tijdens haar eerste buitenlandbezoek als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie heeft Ursula von der Leyen vandaag in Ethiopië het Afrikaanse continent  de krachtige ondersteuning van Europa toegezegd. Afrika zou voor de EU “meer dan alleen maar een buurman” zijn, zei von der Leyen na een ontmoeting met de voorzitter van de Afrikaanse Unie (AU), Moussa Faki Mahamat. Uit EU-kringen was te horen dat de EU met Ethiopië verdragen met een volume van € 170 miljoen ondertekende.

epoch times

“Ik hoop dat mijn bezoek bij de Afrikaanse Unie een krachtige politieke boodschap kan uitzenden, omdat het Afrikaanse continent en de Afrikaanse Unie van betekenis zijn voor de Europese Unie en de Europese Commissie”, zei von der Leyen na de ontmoeting met Faki.

De nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, die de strijd tegen de klimaatverandering tot prioriteit wil maken, zei dat ze ook op dit gebied mogelijkheden tot samenwerking met Afrika zou zien. “U hier in Afrika begrijpt de klimaatverandering beter dan wie van ons dan ook”, zei von der Leyen.

Bij de gesprekken in de hoofdvestiging van de AU in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba ging het ook om migratie en veiligheidsvragen. “Ik ben hier niet om een of ander groot plan voor Afrika voor te leggen”, zei de voormalige Duitse minister van Defensie. “Ik ben hier vooral om te luisteren.” Ze zou “niet alle antwoorden op deze uitdagingen hebben”, ze zou “er echter van overtuigd zijn dat we samen antwoorden kunnen vinden.”

Faki op zijn beurt eiste een grotere internationale mobilisering in de strijd tegen bedreigingen van de veiligheid, waaronder het terrorisme.

Aansluitend had von der Leyen een ontmoeting met de Ethiopische minister-president Abiy Ahmed, die dit jaar met de Nobelprijs voor de Vrede werd onderscheiden. Von der Leyen feliciteerde Abiy met de onderscheiding: “Ik denk dat Ethiopië het hele continent hoop gegeven heeft”, zei ze. “Ik wil dat u weet dat wij aan uw zijde staan.”

Abiy sprak zijn dank uit voor de ondersteuning van de EU, zei echter op meer financiële hulp voor economische hervormingen te hopen. “Wij verlangen nog steeds meer financiële ondersteuning, want we zijn ambitieus”, zei de minister-president.

Zoals uit EU-kringen te horen was, ondertekenden de EU en Ethiopië verdragen met een volume van € 170 miljoen. Daarvan dienen € 100 miljoen naar het verkeerswezen en de infrastructuur te gaan, € 50 miljoen naar de gezondheidszorg, € 10 miljoen naar het creëren van nieuwe banen en € 10 miljoen voor de volgend jaar plaatsvindende verkiezingen.

Na de ontmoeting met Abiy wilde von der Leyen nog met de Ethiopische presidente Sahle-Worke Zewde bijeenkomen, de eerste vrouw in deze functie.

Von der Leyen was afgelopen zondag met een maand vertraging aan haar taak begonnen. De betrekkingen van de EU met de Afrikaanse staten zijn een prioriteit van de nieuwe Europese Commissie. Von der Leyen streeft derhalve naar een “partnerschap op ooghoogte” om Afrika bij de “ontwikkeling en invoering van eigen oplossingen” te ondersteunen.

De EU is de grootste handelspartner van Afrika en besteedt de grootste sommen geld bij buitenlandse investeringen en bij ontwikkelingshulp. In de afgelopen jaren lukte het beide kanten niet manieren te vinden om het aantal Afrikaanse migranten te reduceren, die zich via gevaarlijke zeereizen naar Europa begeven. Enkele dagen geleden nog kwamen bij een bootongeluk voor Mauritanië minstens 62 migranten om het leven.

Toch zijn de staats- en regeringschefs in Europa en Afrika vastbesloten om oplossingen voor de oorzaken van de vluchtbewegingen, zoals armoede, te vinden. Afrika verwacht echter ook dat de Europese landen meer Afrikaanse migranten opnemen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Demografie, Elite, establishment, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Ontwikkelingshulp, onwetendheid, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op Afrika eist meer geld van de EU en de opname van migranten – Von der Leyen zegt “krachtige ondersteuning” toe

 1. Pistolen-Paultje zegt:

  Incompetente doos….. Afrika heeft niks te eisen…. De Afrikaanse dictators verrijken zich zelf alleen maar met ontvangen subsidies en investeringen. Hun land opbouwen voor hun volk komt in hun hele woordenboek niet voor…..

  Geliked door 6 people

 2. Cleo zegt:

  Opsluiten dat mens!

  Geliked door 3 people

 3. Steven zegt:

  Waarin moet je immers investeren… ze komen toch allemaal deze kant op om een uitkering op te eisen en het vlees te keuren!

  Geliked door 2 people

 4. guusvelraeds zegt:

  Negers die Zwarte Piet willen spelen gedurende Sinterklaas krijgen een permanente verblijfsvergunning. Is dat eenbod of is dat geen aanbod. Zijn we van het racisme gezijk ook meteen af. We moeten een neger quotum afspreken in de Zwarte Pieten branche.

  Like

 5. Kraftavilqa zegt:

  ‘Mtuurlijk Stort maar weer in de bodemloze put belastinggeld is toch gratis niet? Stomme trut von der leyen, achterlijk wijf helaas typerend voor veel van ’t hedendaagse politieke spul. Ze overtreffen elkaar waarlijk in onbevoegdheid.

  Geliked door 2 people

 6. Eric zegt:

  Die Von der Leyen mogen ze van mij in één kamer met een terdoodveroordeelde jihadist van IS opsluiten. Zo kan ze wat ervaring opdoen over de gevolgen van immigratie. En wat mij betreft moet ze er niet levend uitkomen. Geef die jihadist een laatste pleziertje, zou ik zeggen. Strontwijf !

  Geliked door 2 people

 7. Rensk. zegt:

  Dat soort mensen.Ik zie ze ook in mijn omgeving.Zo ontzettend van hun eigen gelijk overtuigd dat er eigenlijk geen redelijk woord mee te spreken is. Behalve met de mensen, die er achteraan lopen als een kip zonder kop. Maar deze vrouw von der Leyen, is er een die enorme schade aan gaat richten, dan die ik in mijn omgeving zie.

  Geliked door 3 people

 8. Quote van die halve gare: “Ik hoop dat mijn bezoek bij de Afrikaanse Unie een krachtige politieke boodschap kan uitzenden, omdat het Afrikaanse continent en de Afrikaanse Unie van betekenis zijn voor de Europese Unie en de Europese Commissie”, zei von der Leyen na de ontmoeting met Faki.

  En dan vraagt die pesthond niet om meer geld maar hij eist het.

  En het klapvee stond naast de lijn zijn klauwen kapot te klappen.

  Geliked door 3 people

 9. flyer210 zegt:

  Mevrouw von der leyendakje de omhooggevallen voorzitten van de Europese commissie brengt ons allen tot de bedelstaf. Ontplof EU ontplof!!!!

  Geliked door 3 people

 10. Perception zegt:

  Makkelijk uitgeven he, geld van een ander.

  Geliked door 2 people

 11. Alex Delarge zegt:

  De Chinezen nemen gewoon de hele handel in Afrika over. Het bevolkingsoverschot word richting Europa gedirigeerd op kosten van de EU burgers.


  Turkije doet ook mee.

  Geliked door 2 people

 12. dpelayocmartelmihaiviteazuljsobieskievsavoye zegt:

  ursula von der l. faalde op al haar ministersposten en nu gaat zij Europa verder vernietigen. Hoogste tijd voor een nieuw Nürnbergtribunaal waarbij alle globalistische schurken na lijfstraffen (publieke afranseling), jarenlang de bak in gaan.

  Geliked door 1 persoon

 13. kampersrene zegt:

  Ursula von der Leyen eist dat die man naast haar …de job voor zwarte Piet in het vervolg krijgt aangeboden …..hij viel uit de boot wegens een overvloet aan kandidaten

  Like

 14. kampersrene zegt:

  Ursula von der Leyen eist dat die man naast haar …de job voor zwarte Piet in het vervolg krijgt aangeboden …..hij viel uit de boot wegens een overvloed aan kandidaten

  Like

 15. GERRIT zegt:

  Ze gaat in het grote E-U gebouw wonen als moeder van 7 kinderen. Wie gaat er nu op zijn werk wonen? Gaan haar kinderen ook in dat kantoorgebouw wonen? Helemaal de weg kwijt en bezeten van de macht.

  Like

 16. Blaffertje zegt:

  Dat volk heeft niets te eisen.
  Wij hebben al 60 jaar geld naar die teringzooi gestuurd en zie wat ze er mee gedaan hebben, niks.
  En nu overspoelen ze ons ook nog eens in ons eigen land.
  Dus waarom moeten wij ze dan nog geld geven als ze het hier ook nog eens komen opvreten?

  Geliked door 1 persoon

 17. Hovawart zegt:

  Ze halen de poen maar bij The Elders, dat is een raad van wereldleiders en andere prominente personen, het vreemde en elitaire clubje heeft als doel om globale problemen op te lossen, zoals aids, gewapende conflicten en armoede, en te helpen bij het oplossen van conflicten, niet eigenhandig natuurlijk, maar ze praten er zo graag over.

  Geliked door 1 persoon

 18. Pingback: Afrika eist meer geld van de EU en de opname van migranten – Von der Leyen zegt “krachtige ondersteuning” toe | JDreport.com

 19. M. zegt:

  Uiteraard gaat men de eisen inwilligen zodat de rest van Afrika ook geld gaat eisen en opname.
  Dat heeft een lekkere aanzuigende werking waar Europa geweldig snel mee naar de klote geholpen kan worden dus die kans laten ze niet voorbij gaan.
  Open grenzen voor al uw open wonden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s