Hoe Palestijnse leiders de belangen van Palestijnen saboteren

Screenshot_21

De leiders van de Palestijnse Autoriteit zijn tegen de bouw van een nieuw ziekenhuis in de door Hamas geregeerde Gazastrook. Waarom? Omdat de PA haar rivalen van Hamas zozeer haat, dat ze bereid is de Palestijnen in Gaza te bestraffen. Foto: de grensovergang Erez in Israël, aan de grens met de Gazastrook, in de nabijheid waarvan het nieuwe ziekenhuis ter behandeling van patiënten uit Gaza ingericht moet worden, waartoe Israël, Hamas, de VN, Egypte en Qatar zich bereid hebben verklaard. 

(Door: Khaled Abu Toameh – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl Israël nog steeds zoekt naar mogelijkheden ter verbetering van de levensomstandigheden van de Palestijnen in de Gazastrook, saboteren de leiders van de Palestijnse Autoriteit (PA) nog steeds de belangen van hun eigen volk.

Gatestone Institute

Deze leiders zijn tegen de bouw van een nieuw ziekenhuis in de door Hamas geregeerde Gazastrook. Ze zijn ook tegen een Israëlisch initiatief tot de bouw van een kunstmatige haven voor de kust van de Gazastrook. Met andere woorden, de PA is tegen iedere stap die erop gericht is het lijden van hun volk te verzachten.

Waarom? Omdat de PA haar rivaal van Hamas zo enorm haat, dat ze bereid is de Palestijnen te bestraffen door economische sancties aan de Gazastrook op te leggen. Daartoe behoort de vermindering van de betalingen aan duizenden werknemers in de openbare dienst en behoeftige families.

Een andere reden: de PA is vastbesloten tegen ieder plan, waaraan Israël en de VS deelnemen, om de Palestijnen in de Gazastrook te helpen. Wat betreft de PA is al het goede dat uit Israël of de VS komt eigenlijk slecht en deel van een grotere “samenzwering” tegen de Palestijnen.

Het nieuwe veldhospitaal in de Gazastrook wordt op dit moment met hulp van “Friendship”, een Amerikaanse NGO, evenals met geld uit Qatar gebouwd. Het ziekenhuis, dat in de buurt van de grens tussen Gaza en Israël gebouwd wordt, zal duizenden Palestijnen in de Gazastrook medisch verzorgen. De bouw van het ziekenhuis moet het resultaat van de wapenstilstand-overeenkomsten zijn, die tussen Israël en Hamas in het begin van het jaar onder het beschermheerschap van Egypte en de VN werden gesloten.

De PA heeft zich echter uitgesproken tegen de bouw van het nieuwe ziekenhuis. Enkele van haar leiders beweren dat het deel zou uitmaken van een Israëlisch-Amerikaanse “samenzwering” om de Palestijnen te laten instemmen met het nog niet aangekondigde plan van president Donald J. Trump voor de vrede in het Midden-Oosten, ook bekend als de “Deal of the Century”. Vanzelfsprekend biedt de PA de Palestijnen in de Gazastrook, die wanhopig op zoek zijn naar een eigen medische verzorging, geen alternatief.

Fatah, de regerende Palestijnse fractie op de “Westelijke Jordaanoever” onder leiding van de PA-president Mahmoud Abbas, beweerde in een verklaring dat het ziekenhuis in werkelijkheid een “militaire basis” van de VS zou zijn.

Fatah zei dat Hamas “een misdaad tegen de Palestijnse zaak en het Palestijnse volk zou begaan” door in te stemmen met de bouw van het ziekenhuis. Fatah beweerde verder dat het ziekenhuis onderdeel zou zijn van Trump´s “Deal of the Century”, die, zoals zij beweerde, “de Palestijnse zaak moet elimineren”. Volgens de fractie van Abbas is Hamas “bereid om alles te doen om erkenning te krijgen van Israël en de VS.”

De minister van Gezondheid van de PA, Mai Alkaila, beschreef het ziekenhuis als “verdacht project, dat verbonden is aan een politiek programma van de VS, vooral aan de ´Deal of the Century´, dat door alle Palestijnen wordt afgewezen”. Ze voegde er aan toe: “Als Amerikaanse politici onze bevolking in de Gazastrook willen helpen, moeten ze een einde maken aan de oorlog in de Gazastrook en de hulporganisatie van de VN voor Palestijnse vluchtelingen in het Midden-Oosten (UNRWA) ondersteunen. De UNRWA werd uiteraard vanwege haar hulp aan Hamas bij het afvuren van raketten op Israël genoemd.

Mahmoud al-Habbash, de belangrijkste adviseur van Abbas, heeft zich ook beziggehouden met het ziekenhuisproject in de Gazastrook. Hij zei: “Het Amerikaanse ziekenhuis in de noordelijke Gazastrook kan niet onschuldig zijn en wordt niet gemotiveerd door humanitaire bedoelingen.” De Palestijnen, voegde hij er aan toe, “kunnen niet geloven dat de VS, die wapens aan Israël leveren en Jeruzalem als hoofdstad van Israël hebben erkend, plotseling Palestijnse patiënten in de Gazastrook willen behandelen.” Ook Habbash beweerde dat het ziekenhuis zou dienen als Israëlisch-Amerikaans steunpunt.

De hoge PLO-functionaris Ahmed Majdalani beweerde dat het ziekenhuis deel zou zijn van een Israëlisch-Amerikaanse politiek, die erop gericht zou zijn “een eigen Palestijnse politieke eenheid in de Gazastrook op te richten, nadat deze van de ´Westelijke Jordaanoever´ werd gescheiden.” Hamas zou niet gerechtigd zijn om met een vreemd land akkoorden uit te onderhandelen of te ondertekenen. “De Palestijnse Autoriteit en de PLO zijn de enige partijen die bevoegd zijn de Palestijnen te vertegenwoordigen”, zei Majdalani.

Jamal Nasr, een vertegenwoordiger van de partij Palestijnse Democratische Unie (FIDA) ging zelfs zo ver om te beweren dat het nieuwe ziekenhuis als centrum voor het bespioneren van de Palestijnen in de Gazastrook zou dienen. “Het is een verdacht project”, zei Nasr. “Het kan geen humanitaire doelen hebben. Het is in werkelijkheid een basis voor het verzamelen van geheime dienst informatie.”

Vorige week zou de Israëlische minister van Defensie, Naftali Bennett, de Israëlische strijdkrachten opdracht hebben gegeven om een veiligheidsonderzoek voor de bouw van een kunstmatig eilandproject voor de kust van de Gazastrook uit te voeren. Volgens het Israëlische “Channel 12 News” kwamen Bennett en de stafchef van het IDF, Aviv Kochavi, deze week bijeen en kwamen overeen om het eilandproject te stimuleren en de opbouw van een internationaal gefinancierd vliegveld te onderzoeken.

Net zoals bij het ziekenhuis heeft de leiding van de PA zich ook tegen de voorgestelde haven op een kunstmatig eiland uitgesproken, dat de bedoeling heeft de situatie in de Gazastrook te verbeteren. Dit is dezelfde PA die Israël er herhaaldelijk voor veroordeeld heeft dat het een “blokkade” tegen de Gazastrook heeft opgelegd.

In plaats van het Israëlische advies te begroeten, veroordelen PA-functionarissen het als nog een “samenzwering” tegen de Palestijnen. Hussein al-Sheikh, leider van de Algemene autoriteit voor civiele aangelegenheden van de PA, becommentarieerde dit als volgt:

“De jongste verklaringen van de Israëlische minister over de haven van de Gazastrook zijn een voortzetting van het afscheidingsproject, dat leidt tot de oprichting van de staat Gaza, om het project van de Palestijnse staat te doden.”

Verleden jaar demonstreerden Palestijnen op de “Westelijke Jordaanoever” om tegen de sancties van de PA tegen de Gazastrook te protesteren. De demonstranten, die de leiding van de PA ervan beschuldigd hebben de humanitaire en economische crisis in de Gazastrook te verergeren, werden met geweld door de veiligheidstroepen van de PA verjaagd.

Tot de sancties van de PA behoren de vermindering van de salarissen voor duizenden werknemers en behoeftige families, de weigering om voor de stroom te betalen, dat Israël aan de Gazastrook levert, en de weigering van medische verzorging van Palestijnse patiënten in Israëlische en Egyptische ziekenhuizen.

De sancties, die Abbas voor het eerst in 2017 aangekondigd heeft, maken blijkbaar deel uit van een plan van de PA om de heerschappij van Hamas over de Gazastrook te ondermijnen. Abbas en de leiders van de PA hoopten dat de sancties de Palestijnen zouden aanzetten tot een opstand tegen Hamas. Deze wens lijkt echter niet in vervulling te zijn gegaan.

De krachtige afwijzing van het veldhospitaal en van de voorgestelde havens op een kunstmatig eiland tonen aan dat de PA vastbesloten is om andere partijen eraan te hinderen de twee miljoen Palestijnen in de Gazastrook te helpen.

Bovendien toont het aan dat Abbas en zijn vooraanstaande figuren proberen het lijden van het volk in de Gazastrook te verlengen, opdat zij alleen Israël voor de crisis daar verantwoordelijk kunnen maken. Door het ziekenhuis als “spionagecentrum” te beschuldigen, bedreigen zij ook het leven van de vrijwilligers en het medisch personeel, wier enige “misdaad” de medische verzorging van de Palestijnen is. Niet voor het eerst – en waarschijnlijk ook niet voor het laatst – zouden de leiders van de PA liever over Israël en de VS liegen dan hen ook maar een gram erkentelijkheid te geven, die zij voor hun constante pogingen om de Palestijnen in de Gazastrook te helpen, verdienen. Wanneer de volgende keer iemand het heeft over de harde omstandigheden in de Gazastrook, dan moet de wereld inzien dat diegenen die proberen de hulp voor hun volk te blokkeren de Palestijnse leiders zijn.

Bron:
https://de.gatestoneinstitute.org
Vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Door: Khaled Abu Toameh

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westelijke Jordaanoever", achterlijkheid, antisemitisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, demoniseren, dictatuur, Egypte, Fatah, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, IDF, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, machtswellust, Qatar, Rotzakken, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hoe Palestijnse leiders de belangen van Palestijnen saboteren

 1. koddebeier zegt:

  Het lijkt Rutte3 wel, die saboteren de belangen van de Nederlanders!

  Geliked door 2 people

 2. Aegolius cs zegt:

  Hamas en PO komen er wel uit in de samenbindende factor:
  http://www.christipedia.nl/Artikelen/H/Hamas

  Like

 3. Nederland faciliteert het geweld tegen Israel weer sinds afgelopen week! Na eerst de miljoenen van de Onnozele Kaaskoppen te hebben gejat!! Misdadigers!! Vanuit Gaza gaan er nog wekelijks raketten richting Israel!!
  https://www.msn.com/nl-nl/news/other/kaag-hervat-miljoenenbijdrage-voor-palestijnen/ar-BBXS8fM

  Geliked door 3 people

 4. Jan zegt:

  Palestinian who converted to Judaism arrested, badly beaten by PA forces
  ….
  the man says his siblings mercilessly beat him, while PA police gave him burns on his arms and legs
  ….
  https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5611206,00.html

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s