Justitie meldt te weinig incidenten asielzoekers

Screenshot_10

Er blijken meer incidenten met asielzoekers in opvangcentra dan eerder werd gemeld. Dat heeft staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid aan de Tweede Kamer laten weten.

Dagblad van het Noorden

Door de gebruikte rekenmethode werden vorig jaar circa 5000 asielzoekers in de opvangcentra niet geteld. Daardoor zijn 239 registraties van verdenkingen van misdrijven ook niet geteld, aldus de bewindsvrouw. Onder de gemiste misdrijven zit een poging tot moord of doodslag en twee mensen die worden verdacht van vijf zedendelicten.

De bezetting van de opvangcentra werd steeds op de eerste van de maand gemeten. Maar een asielzoeker die tussen twee peildata in een AZC zat, werd daardoor niet meegerekend. De rekenmethode is aangepast, waardoor volgens Broekers-Knol geen asielzoekers meer “tussen de peildata doorglippen”.

Eerder dit jaar trad haar voorganger Mark Harbers af omdat hij de Kamer onvolledig had geïnformeerd over criminaliteitscijfers onder asielzoekers.

Bron:
www.dvhn.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Bananenmonarchie Nederland, belangenverstrengeling, Censuur, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Desinformatie, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, migrantengeweld, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

34 reacties op Justitie meldt te weinig incidenten asielzoekers

 1. karton zegt:

  “Door de gebruikte rekenmethode” ? leugens, niks als leugens !1
  Een kwestie van incidenten met “vluchtelingen” optellen, mevr. Ankie ! U weet vast nog wel :
  1 + 1 = 2 ; en NIET : 3 + 5 = 4 !!
  Die hele Haagse zooi is nog stommer dan iedereen al weet !!!

  Geliked door 1 persoon

 2. Monalisa zegt:

  Stel je voor dat het te veel zijn, van de politie 👮‍♀️ daar heb ik niet zo’n hoge pet van op.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Wie laat er nou een rekenmethode los op aantallen mensen? Is het niet de gewoonste zaak van de wereld dat je elke asielzoeker registreert, en dus telt?
  Stom gedoe weer, en uiteraard zijn er veel méér asielzoekers binnen gekomen dan veel minder.
  We hadden het kunnen weten.

  Geliked door 2 people

 4. Monalisa zegt:

  5500 asielzoekers met een verblijfsvergunning wachten in azc op een woning
  Het asielcentrum in Ter Apel zit door de hoge instroom momenteel vol
  In de Nederlandse asielzoekerscentra zitten momenteel 5500 statushouders, mensen met een verblijfsvergunning, te wachten op een woning. Dat aantal is fors hoger dan in het begin van dit jaar. Toen stond de teller nog op 4600.
  De jongste cijfers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) maken ook duidelijk dat op dit moment in alle azc’s 27.251 mensen verblijven. Wat dus betekent dat 1 op de 5 bewoners van de opvanglocaties een statushouder is.
  ‘Fors en hoog aantal’
  Woordvoerder Werner van Bastelaar van het COA noemt het aantal van 5500 ‘fors en hoog’. Het is volgens hem een van de drie redenen voor het feit dat het COA met gemeenten praat over het realiseren van extra opvangplekken.
  ,,De grotere instroom van vluchtelingen is een reden dat we meer plekken nodig hebben’’, zegt Van Bastelaar. ,,Langer durende asielprocedures waardoor mensen langer in azc’s verblijven, is een tweede. De derde is het grote aantal wachtende statushouders.’’
  Die statushouders hebben recht op een woning. Daarom krijgt elke gemeente van het rijk op gezette tijden de opdracht een bepaald aantal statushouders te huisvesten.
  Taakstellingen
  Maar soms kunnen gemeenten niet aan die taakstellingen voldoen en worden de statushouders gedwongen te wachten, bijvoorbeeld door krapte op de woningmarkt.
  ,,Soms is het ook zo dat gemeenten wel een woning hebben maar geen geschikte voor de betreffende statushouder’’, weet Van Bastelaar. ,,We hopen dat de doorstroming van statushouders naar woningen groter wordt waardoor we meer ruimte in de azc’s krijgen.’’
  Het aantal wachtende statushouders was overigens al wel eens hoger. Zo stond de teller vorig jaar op een bepaald moment op 6500. Alleen was toen de instroom aan vluchtelingen minder groot en daarmee de druk op de plekken in de azc’s ook.
  Momenteel is de instroom dus wel fors. Het aantal van 27.251 azc-bewoners, waarmee Nederland de winter ingaat, werd sinds 2005 alleen in 2015 overtroffen. In dat jaar zaten er in december meer dan 47.000 mensen in azc’s.

  Like

  • Maar helemaal onder aan de streep komt het hierop neer wat Woordvoerder kwatser Werner van Bastelaar weet te vertellen dat het er voor de Nederlander op neer komt dat wil hij een huis gaan huren komt hij nog een jaar of 8 langer op een wachtlijst te staan.
   Daarom schrijf Ik hier ook zo dikwijls, dat je moet lezen wat er niet staat.

   Geliked door 1 persoon

  • Victor Van ballegooijen zegt:

   Even voor de goede orde je laat parasieten niet Nederlanders jaren langer wachten op een betaalbare woning wachten om dat zij denken de straten zijn bedekt met goud en krijgen een dak boven hun hoofd gratis geld en toeslagen voor wat ik betaal en elke hard werkende Nederlander betaal voor die parasieten gewoon op kakaner met die varkens

   Like

   • Monalisa zegt:

    De varkens krijgen alles de kaaskop moet zijn mond houden. Dus stem de volgende keer eens een keer goed.

    Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Eenieder die meewerkt aan het verdoezelen van strafbare feiten dient na een gepaste straf ontslag op staande voet te krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Eppo zegt:

  “tussen de peildata doorglippen”.
  Dit Land maken ze 1 Groot Murken Ghetto van die Haagse Hippies o.l.v. PvdA/VVD/CDA/D66/Groen-Links en nog wat Clubs.

  Like

 7. Rensk. zegt:

  En dan hoor je dat er burgerwachten zijn ingezet in Beverwijk met wat hulp van de Overheid. Vanwege de ellende van groepen crimineeltjes. Ze krijgen 500 euro om zo nu en dan koffie te kunnen drinken en verder wat nodig is. (misschien wat warme kleding? regenkleding? Dus de ellende word al overgelaten aan de burger en dan kan er nog maar net 500 euro vanaf. Godverdomme en die ambtenaren graaien duizenden euro´s bij elkaar. De burgerwacht heeft niet door dat ze de ellende op deze manier zelf in stand houden. Net als dat een deel van de maatschappij steeds meer op vrijwilligerswerk gaat draaien. Voor noppes. Niet doen dus. Laat maar zien hoeveel ellende er is. Wat mij betreft kunnen ze de pleuris krijgen

  Geliked door 1 persoon

  • Sander zegt:

   Raadselachtig waarom mensen uit veilige landen toch asiel mogen aanvragen terwijl ze geen enkele kans hebben asiel te krijgen en in afwachting daarvan 1400 euro wachtgeld vergoeding krijgen en in die tussentijd lekker alles bij elkaar stelen. En daarna verdwijnen in de illegaliteit met alle gevolgen van dien. Die lui moeten bij de grens al worden tegengehouden en er is geen plek om ze te huisvesten

   Like

  • Eppo zegt:

   Helemaal gelijk heb je . Trouwens je wordt toch niet gewaardeerd .
   Laat de ze maar de tyfus krijgen Ze hebben die teringzooi Zelf hier heen naar toe gehaald en voor en op gestemd .En ze laten je zitten met hun pestzooi als je wat overkomt zie je geen 1 Dienst mag je het lekkers zelf uitzoeken .

   Like

 8. Blaffertje zegt:

  “De rekenmethode is aangepast, waardoor volgens Broekers-Knol geen asielzoekers meer “tussen de peildata doorglippen”.

  Wat een kut smoes.
  Ze weten donders goed wat er zich afspeelt, ze houden allen hun klep om te voorkomen dat wij in opstand komen en Geert Wilders aan de macht komt, want daar zijn ze het aller schijterigst voor, dat zij het pluche vaarwel moeten zeggen.

  Geliked door 1 persoon

  • Emmers Nadine zegt:

   Wat ww als wij zoiets zouden doen zijn we grote criminelen en hebben dan geen recht op ww omdat werk verloren door eigen schuld en nog een fixe boete voor fraude gepleegd te hebben ik heb dit mee gemaakt met UWV, ik zeg altijd je moet zelf een crimineel zijn om bij de politie te werken anders kan je dat werk niet aan en zo met alles wat met rechtsstaat te maken heeft .

   Geliked door 1 persoon

 9. voorziener zegt:

  Dit is op voorzieners herblogden reageerde:
  Wij moeten zo spoedig ook NEXIT hebben met dit zooitje wat er nu zit!

  Like

 10. guusvelraeds zegt:

  Ze denken toch niet dat we gek zijn. Dit zijn opdrachten van hoger hand. Je loopbaan is voorbij als je weigert hieraan mee te werken.

  Like

 11. bobzelf zegt:

  EN TOCH HEEEE ???

  JE VERWACHT HET NIET , TOCH ??

  WHAHAHAHAA ,

  DIE GENIALE DOMHEID VAN DE NEDERLANDERS IS WERKELIJK ONGELOFELIJK

  Geliked door 1 persoon

 12. Rinus zegt:

  Schoften zijn het en niet anders zonder pardon uitzetten het moet je dochter maar zijn.
  Vreselijk wat een land en regering Rutte Klaver Jetten die hebben Nederland helemaal naar de kloten geholpen hoop van harte dat die 3 een keer verkracht worden door dat tuig.

  Like

 13. Rinus zegt:

  Hoe komt het nou al die ellende ga bij jezelf te raden, wat hebben jullie gestemd waarschijnlijk Jetten of Klaver Rutte, ga er voor PVV.

  Like

  • karton zegt:

   @ Rinus.
   Ik veronderstel dat de meeste reaguurders op deze site NIET op Jetje (D66) of Yasser Feras (GL) hebben gestemd. Dat soort vind je hoofdzakelijk terug op “Joop” en meer van die extreem-linkse-ophitsers-sites.

   Like

 14. g lansaart zegt:

  huichelbende van
  bijeengeraapte coalitie van rutte.

  Like

 15. Wachteres zegt:

  https://tpo.nl/2019/12/13/justitie-ziet-honderden-verdenkingen-van-misdrijven-door-asielzoekers-over-het-hoofd/

  Justitie ziet honderden verdenkingen van misdrijven door asielzoekers over het hoofd
  239 registraties niet geteld – Waaronder poging tot moord en zedendelicten

  Like

 16. Js zegt:

  Ofwel je bent te dom ofwel je verzwijgd bewust feiten over misdaad.
  In beide gevallen is dat verwijtbaar gedrag en dien je per direct van uit je functie gezet. Vanwege het verwijtbare gedrag geen recht op ww of wachtgeld, ik wacht ook op geld wat er niet komt

  Like

 17. Lucky zegt:

  https://newsvoice.se/2019/12/lagforslag-migrationskritiker-psykiatrisk-vard/

  Geplande wetgevingsvoorstellen in de EU kunnen migratiecritici in psychiatrische zorg plaatsen

  Een advocaat die samenwerkt met een EU-rechter heeft informatie gelekt over een geplande nieuwe EU-wet die de politie het recht geeft om migratiekritieke personen en journalisten te arresteren, te ondervragen en vervolgens over te dragen aan psychiatrische evaluatie die kan leiden tot gesloten psychiatrische zorg.

  Angela Merkel is naar verluidt de drijvende partij om een ​​nieuw wetsvoorstel te krijgen dat dissidenten naar psychiatrische zorg kan trekken. Hoewel het voorstel als extreem kan worden beschouwd, zijn er aanwijzingen dat dit type factuur denkbaar is. Recentelijk heeft de Zweedse radio aangekondigd dat minister van Justitie Morgan Johansson heeft voorgesteld dat Zweedse journalisten die terroristen onderzoeken in staat moeten worden gesteld om als personen in verband met terrorisme te worden aangemerkt. Het voorstel houdt in dat een veroordeelde journalist maximaal 2 jaar gevangenisstraf kan krijgen.

  Like

 18. Jouke zegt:

  Dit wisten ze toch allang. Alleen voor de bevolking hebben ze de statistieken onder de pet gehouden. Want als de statistieken gunstig uitvallen, hopen de linkse partijen weer herkozen te worden. En ze hoeven niet te erkennen dat het asielsysteem gefaald heeft. Dus allemaal eigenbelang.

  Like

 19. Brabants boerke zegt:

  Er zijn wel meer dingen die achter gehouden worden. Deze regering is er een van list en bedrog.

  Like

 20. M.A.L. Sion zegt:

  Asielzoekers worden geacht mensen te zijn die hulp nodig hebben. Daarvoor kloppen ze bij ons aan. Als dan blijkt dat zoveel asielzoekers zich MISDADIG gedragen in het land dat hen opvangt dan maken ze ernstig misbruik van de menselijkheid in deze opvang.
  Er is alle reden om deze ‘misbruikers’ zo snel mogelijk over te plaatsen naar AOC’s die er op gericht zijn om mensen terug te brengen (laten gaan) naar hun land van herkomst. Zij tonen overduidelijk dat ze de geboden opvang NIET WAARD zijn.
  Het is dringend gewenst dat NEDERLAND het beleid wijzigt en ophoudt om voor ‘gekke henkie’ te spelen. Bij ongewijzigd beleid worden deze kennelijke buitenlandse profiteurs van onze systemen bevoordeeld ten opzichte van de autochtone bevolking. Dat is NIET acceptabel.
  Een asielzoeker die de geboden opvang niet waard blijkt te zijn dient met de grootst mogelijke spoed uitgewezen te worden. Daarbij moet betrokken worden hoe deze mensen Europa zijn binnengekomen. Als zij via de Middellandse Zee, in vluchtelingenbootjes klandestien zijn binnengekomen dient men hen met marineschepen naar de kust van Noord Afrikaanse landen te brengen en daar op het strand af te zetten.
  Indien dit in strijd blijkt te zijn met internationale verdragen dan dienen deze verdragen met de grootst mogelijke prioriteit opgezegd te worden.
  Trump zegt : America first.
  Boris Johnson zegt: BREXIT. Opzet is Britain First.
  Wij moeten wakker worden en niet schromen om te zeggen : NEDERLAND EERST !!!

  Like

 21. M. zegt:

  Het zijn altijd viespeuken geweest en verraders.
  Mooi onder de corrupte met de vijand collaborerende pet houden zodat het wat extra door kan etteren die oorlog tegen het eigen volk.

  Like

 22. Pingback: Ook u lijdt onder het politieke wanbeleid! | E.J. Bron

 23. Pingback: Ook u lijdt onder het politieke wanbeleid! | eunmask

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s