Het mislukken van de mateloze globalisering: euro-crisis, migratiecrisis, pandemie

Screenshot_38

Globalisten (v.l.n.r.): Angela Merkel (Duitse bondskanselier), Ursula von der Leyen (voorzitter Europese Commissie) en António Guterres (secretaris-generaal van de VN).

(Door: Beatrix von Storch – Vertaling: E.J. Bron)

De euro-crisis, de migrantencrisis en de globale pandemie zijn het resultaat van een grenzeloze globalisering en de-nationalisering, die sinds het millennium het centrale project van grote delen van de gevestigde elites was.

Die Freie Welt

Na het einde van de Koude Oorlog droomden deze elites van een “einde van de geschiedenis”, een post-nationale wereld zonder grenzen, en ze droomden ervan de internationale politiek door een binnenlandse wereldpolitiek te vervangen. Twee decennia na de opname van China in de Wereldhandelsorganisatie en de invoering van de euro, die belangrijke mijlpalen bij de uitvoering van dit project waren, staan we voor de puinhoop van deze utopie.

Het was de illusie van de gevestigde elites om een post-nationale wereld zonder grenzen te scheppen. De democratische nationale staat zou stapje voor stapje  afgewikkeld moeten worden. Zijn competenties zouden aan transnationale organisaties zoals de Europese Unie, de VN en zogenaamde NGO´s overgedragen moeten worden. Nationale valuta zoals de D-Mark, de Lire en de Franc zouden evenzo moeten verdwijnen als nationale grenzen en grenscontroles. Nationale regels en wetten zouden door “Europese” en globale regelingen en voorschriften vervangen moeten worden.

Het resultaat zijn ongecontroleerde kapitaalstromen, ongecontroleerde migratiegolven en de ongebreidelde uitbreiding van epidemieën. In een grenzeloze “post-nationale” wereld zonder nationale grenzen en regelsystemen bestaan geen barrières meer om crises en conflicten regionaal te beperken: een begrotingscrisis in Griekenland bedreigt de spaartegoeden van Duitse spaarders, een burgeroorlog in het Midden-Oosten destabiliseert door migratiestromen heel Europa, de uitbraak van een epidemie in China leidt tot het einde van het openbare leven in Duitsland.

Deze drie schokkende crises in slechts één decennium – euro-crisis, migratiecrisis en pandemie – tonen het complete falen aan van de nieuwe “post-nationale” orde, die ons door de gevestigde elites als “Gouden Eeuw” van welvaart, veiligheid en samenwerking werd aangeprezen. De gevestigde elites beschouwen deze crises als acceptabele nevenschade. Maar de gevolgen zijn de instorting van hele economieën, het verlies van een groot deel van het volksvermogen, de overbelasting van de sociale veiligheidsstelsels, de aantasting van de openbare orde en de bedreiging van leven en gezondheid van miljoenen mensen.

Als antwoord op de door hun politiek veroorzaakte crises roepen de gevestigde elites op tot “Europese”, zo niet globale oplossingen. Deze zijn echter in het verleden altijd een fata morgana gebleken. De problemen, die de open en ongecontroleerde grenzen en de de-nationalisering van de beslissingscompetenties creëren, zijn reëel. De aangekondigde Europese en globale oplossingen om de verwoestende gevolgen van de “post-nationale” politiek te kunnen overmeesteren, zijn pure fictie. Men heeft zich noch aan het Verdrag van Maastricht, noch aan het fiscale pact gehouden, de buitengrenzen van de EU worden tot op de dag van vandaag niet bewaakt en het “verdeelmechanisme” van migranten in de EU is politiek gezien net zo dood als de EU/Turkije-deal. De EU heeft tot nu toe nog geen constructieve bijdrage geleverd aan de huidige pandemie. De economische, sociale en menselijke kosten van de grenzeloze globalisering plaatsen het daadwerkelijke nut intussen grotendeels in de schaduw.

Tot nu toe heeft zich altijd alleen maar de zoveel verguisde nationale staat als handelingsbekwaam bewezen. Alleen de nationale staat kan zijn begroting saneren en door economische hervormingen de welvaart van zijn burgers veiligstellen. Tijdens de migratiecrisis was ´t het kleine Oostenrijk, dat samen met Hongarije de leiding van de Balkan-landen overnam en de Balkan-route bewaakte. En ook nu zijn het weer de nationale gezondheidssystemen, die er met hoge druk aan werken om de gevolgen van de pandemie te overmeesteren.

Nu is het tijd om de balans op te maken van de globaliseringspolitiek sinds het millennium. De beloftes van de gevestigde elites bleken allemaal fout te zijn. De grenzeloze globalisering heeft zelfs tot het tegendeel geleid van datgene wat ze beloofd hebben. De afschaffing van nationale valuta en ongereguleerd kapitaalverkeer leidt tot een politiek van lage rentes, de transferunie en de nationalisatie van banken, de gepredikte internationale openheid en “tolerantie” tot culturele en religieuze conflicten, de “open grenzen” tot zwaar omheinde en beveiligde kerstmarkten. Het niet op tijd gestopte reisverkeer leidde tot de razendsnelle verspreiding van de pandemie en het leidde ertoe dat we op dit moment niet eens onze woningen moeten zouden moeten verlaten. De eis naar “Free Movement”, onbeperkte globale bewegingsvrijheid, is zodoende absurd gebleken.

De utopie van de grenzeloze globalisering is net zo mislukt als de utopie van het communisme. Dat betekent niet dat we afscheid moeten nemen van internationale handel en van een gekoppelde wereldeconomie. Dat betekent dat we de geglobaliseerde wereld op een realistisch fundament moeten plaatsen. Dit fundament kan alleen maar een wereld van sterke nationale staten zijn. De versterking van de nationale staten en nationale grenzen maken het mogelijk om de burgers tegen de schokken in andere delen van de wereld te beschermen en te voorkomen dat aan de hele wereld schade wordt toegebracht door regionale crises en conflicten. Ieder individueel land moet flexibel op de uitdaging kunnen reageren. De pandemie leert ons eens temeer dat het niet alleen mogelijk is om grenzen te sluiten, maar in crisissituaties zelfs van levensbelang.

Bron:
www.freiewelt.net
Door: Beatrix von Storch (vicefractievoorzitter van de AfD in de Duitse Bondsdag)

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, dictatuur, Elite, establishment, EUSSR, gezond realisme, Globalisering, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, machtswellust, Marxisme, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Het mislukken van de mateloze globalisering: euro-crisis, migratiecrisis, pandemie

 1. Hovawart zegt:

  De elite ziet het internet als hun belangrijkste wapen om de publieke opinie (lees angst) te monitoren en te dirigeren, dus kunnen wij binnenkort wel nóg meer staatscensuur verwachten.
  De maakbare samenleving volgens Timmermans&Co………

  Geliked door 2 people

 2. flo zegt:

  Elimineer het merkel monster en geef deze vrouw Beatrix von Storch de plaats en ruimte om de nieuwe koers in te zetten.
  En weg met het EU gedrocht dat de grootste oorzaak van de huidige ellende in brede zin is!

  Geliked door 4 people

 3. Cefas zegt:

  De toren van Babel staat op instorten.

  Geliked door 2 people

 4. Aegolius cs zegt:

  Alhoewel niet alle problemen zijn toe te rekenen aan de EU, zijn het wel de ministers van de lidstaten die zich achter de EU zich verbergen opdat ze vooral zelf geen verantwoording zullen dragen. Nationaal altijd klaarstaan met wachten op EU richtlijn/wetgeving maar wel bijna onmiddellijk uitvoeren en naar de EU verwijzen.
  Lafaards!

  Geliked door 3 people

  • guusvelraeds zegt:

   En dan beweer jij dat de EU niet de hoofdschuldige is van alle rampspoed. Lees dan je zelf geschreven artikel nog eens goed na. Als er geen Europese Unie was was er ook geen minister die zich achter de niet democratisch tot stand gekomen EU kon verschuilen. Juist de EU en het halsstarrig vasthouden aan de illusies van dit gedrocht is de kern van alle hedendaagse problematiek op alle niveua’s.

   Geliked door 3 people

   • Nemesis zegt:

    Daar heb je zo gelijk in

    Geliked door 1 persoon

   • Aegolius cs zegt:

    Ik doelde meer op het corona virus dat sinds december 2019 in China woedde(?). Daar werd,ook internationaal, lethargisch op gereageerd.
    De ander problemen zoals door de AFD beschreven, hebben mogelijk mede te maken met Merkels (politiek/economische) inbreng binnen de EU binnen het krachtenveld van EU uitvoerders (commissie) in samenspraak met haar doelstellingen, waarover we inmiddels enig inzicht hebben verkregen.
    Zoals is gebleken kunnen landen nationaal in uitzonderlijke omstandigheid hun grenzen altijd sluiten. En dat is in dit geval wat ik bestuurders verwijt/aanreken. Een kleine troost: zelfs provinciaal (NL. zonder EU) was het bij ons niet mogelijk.
    Dank voor uw reactie.

    Geliked door 1 persoon

 5. Hovawart zegt:

  Het EU-draaiboek heeft alleen nog één hoofdstuk over dat een anarchie of zelfs een burgeroorlog noodzakelijk acht om de gehele bevolking onder militair recht te kunnen plaatsen en op drastische wijze omgaan met criticasters en onwelvoeglijke meningen……..een interessante casus van een vrije wereld, geregeerd door het linkse despotisme van de Brusselse Bolsjewieken.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Kijk dit is een van logica aan elkaar hangend en uitgewogen artikel. Geen ideologisch utopisch gebral en geen onvolwassen gezever over tollerantie, respect en globale verantwoordelijkheid voor problemen in verwegistan. Stevige samenwerkende onafhankelijke nationale staten met een functionerende democratie en economie is de oplossing voor toekomstige wereldproblemen en niet supra nationale monsters als EU, VN en belasting slurpende internationale NGO’s die vooral en voornamelijk uit zijn op zelfbehoud en eigenbelang.

  Geliked door 3 people

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Leerzaam artikel, waarbij ik een kleine kanttekening wil plaatsen, mensen zijn sinds pak hem beet 1960 langzaamaan gewend geraakt aan makkelijk en betaalbaar vervoer over korte en lange afstanden.
  Toen mijn zuster halverwege de jaren vijftig naar Canada emigreerde was dat een bijna waanzinnige afstand waar met ontzag over gesproken werd.
  Mijn moeder werd lid van een organisatie om te sparen voor een overtocht bij onvoorziene omstandigheden.
  Nog sterker, ik had een oom die in Abcoude ging wonen, als mijn vader en moeder het erover hadden om op bezoek te gaan (vanuit Den Haag) leek het wel of ze een wereldreis aan het plannen waren.
  Kijk nu eens om je heen, de meest exotische verre oorden zijn een toeristische bestemming geworden. Maar al dat reizen heeft ook een keerzijde, het uitbreken van een mogelijk wereldwijde pandemie wordt er wel makkelijker door gemaakt.

  Geliked door 4 people

 8. Hans van Straaten zegt:

  Goed artikel, geheel me eens.

  Geliked door 1 persoon

 9. edwin vissers zegt:

  goed bezig E.J Bron lezers ,zeer mystiek ,de duvel gaat rond als een brullende leeuw ,hij kijkt wie hij kan verslinden .

  Like

 10. Ivanneau zegt:

  Goed artikel maar de elites zullen het zo niet zien. Zij zullen deze pandemie aangrijpen om nog meer macht naar zich toe te trekken en te centraliseren wijzend op de verschillen in aanpak die wat hen betreft ontoelaatbaar is. Omdat particulieren en ondernemers nu massaal richting bank rennen om te overleven zullen deze weer ongekende macht krijgen en de komende tijd letterlijk kunnen beslissen over leven of dood. En de met rode oogjes constant op hun schermpje timmerende bevolking zal alles slikken als zoete koek. De elite heeft weer een flinke sprong voorwaarts gemaakt naar hun Nieuwe Wereldorde.

  Like

 11. Rensk. zegt:

  Hier in Nederland zetten ze de marechaussee in om geen mensen van buiten de EU binnen te laten. Maar wat ik em afvraag hoe zit het met mirgranten? Krijgen ze de opdracht die wel binnen te laten net als de baas van Rutte in Duitsland doet?

  Like

  • Nemesis zegt:

   Dan ben ik eens benieuwd wat ze gaan doen als een vriend van mij volgende week hier aankomt uit de USA en die heeft een diplomatiek paspoort.

   Like

 12. Jean zegt:

  Hoogdringend tijd dat wij die huidige misdadigers opsluiten voor de rest van hun smerig leven en dat de burgers kiezen voor de juiste partijen zodat “veiligheid, leefbaarheid en welvaart” terug de hoofdpunten zijn van Europa.
  De enige partijen die daar voor instaan zijn PVV (Nederland), VB (België), AfD (Duitsland), FPÖ (Oostenrijk), FN (Frankrijk), LEGA (Italië) enz. die dan samen de handen in elkaar slaan en Europa teruggeven aan de Europeanen en niet aan islamieten iets wat momenteel bezig is, de grenzen dadelijk sluiten, stemrecht voor vreemdelingen verbieden en aanwezige fanatici van die gewelddadige barbarij dadelijk verwijderen uit Europa.
  Onze grootouders resp. ouders hebben niet voor niets hun leven gegeven in 14-18 en 40-45, zij hebben gestreden voor onze veiligheid en vrijheid en dat respecteren wij dagelijks/wekelijks en dat willen wij niet laten verpesten door land en volksverraders.
  Voor alle duidelijkheid: Niemand is onschendbaar en zeker die EU misdadigers niet.
  Onze nationaliteit, eigenheid, onafhankelijkheid en veiligheid zijn ons heilig voor zover er iets heilig is, onderlinge samenwerking is ons doel en dictatuur moet vernietigd worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s