Eurobonds: de echte crisis is de Europese Unie zelf

Screenshot_81

(Door: “@Van Rossem”)

Never waste a good crisis, zeggen alle clichéquoters altijd. Maar wat als de politieke Europese Unie zelf de crisis *is*?

Alle Europarlementariërs zitten thuis, maar ze krijgen nog wel hun dagelijkse toeslag van 323 euro voor reis- en verblijfskosten, diners en wijn doorbetaald. Eigenlijk is dit ene feitje *alles* wat je hoeft te weten over de doodzieke technocratencultuur in Brussel, die zichzelf alles denkt te kunnen permitteren onder het mom van “Europese eenwording”. Maar zoals ze in de monetaire crisis nutteloos waren (en Griekenland gesloopt moest worden om de euro te redden), en in de migratiecrisis ronduit gevaarlijk bezig waren (open binnengrenzen blijken rampzalig als je de buitengrenzen niet bewaakt – goh), is de Europese Unie tijdens de corona-crisis wederom een struikelblok, een hinderpaal en een sta-in-de-weg die alleen maar haar eigen ZIE JE WEL als een corona-lied in je oren krijst, maar in praktische zin volledig nutteloos is.

Lees verder>>>
(h/t K.J.A.M. W.)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", belangenverstrengeling, Elite, establishment, Eurofielen, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, nieuw fascisme, onwetendheid, praatjesmakers, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Eurobonds: de echte crisis is de Europese Unie zelf

 1. Cathja zegt:

  Ik heb gisteren een filmpje bekeken met als onderwerp: die ene dag per maand dat het Europese Parlement in Straatsburg vergadert, en wat voor buitensporige maaltijden en vergoedingen die lui daarvoor krijgen! Overigens…, dat gaat in Brussel net zo.
  Echt SCHANDALIG!
  Vreters en zuipers bij elkaar. Op kosten van de belastingbetalers worden ze rondgereden alsof het vorsten en vorstinnen zijn! Abnormale vergoedingen krijgen ze, en controle op de uitgaven zijn er niet. Het gaat daar van kwaad tot erger.
  Ik begrijp nu nog beter waarom Brussel zijn begroting telkens weer naar boven bijstelt. Als je geld over de balk smijt is het een logisch gevolg dat je ‘tekorten’ krijgt. Als je niet tegen een normaal salaris wilt werken, dan betekent dit dat je daar alleen zit voor het geld, en niet voor het welzijn van de Europese volkeren.

  Er is wat mij betreft maar één oplossing voor: dat hele zooitje nuttelozen opdoeken. Zowel in Brussel als in Straatsburg. De arrogantie van de parlementariërs daar is gewoon stuitend.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   @Cathja, gelukkig nog een troost: als die hele bende uitvreters daar in Brussel (ze lijken precies op de inwoners van de zondige steden Sodom, Gomorra en Babylon) ooit komen te overlijden dan hebben ze helemaal NIETS meer aan geld, goederen, dure maaltijden etc.!
   Want zij kunnen zichzelf helemaal niet de Hemel inkopen en ze zullen dan gewoon buiten moeten blijven, gelijk naar de rijkaard die de bedelaar Lazarus liet creperen terwijl deze laatste na zijn dood de Hemel WEL in mocht!

   Like

   • Cathja zegt:

    @Jules Vismale op 2 april om 10:37

    Dat heb je heel goed gezegd, Jules! Ze ‘vergaderen hun schatten op aarde’, maar als de dood komt houden ze niets over.

    Ik zou niet met ze willen ruilen.

    Like

 2. Lucky zegt:

  Grotesk
  https://www.reuters.com/article/coronavirus-health-morocco-idUSL8N2BK71Y

  EU offers 450 mln euros to help Morocco counter coronavirus – statement

  RABAT, March 27 (Reuters) – The European Union pledged 450 million euros in aid to help Morocco counter the coronavirus, a joint EU-Moroccan statement said on Friday.

  The EU will offer 150 million euros immediately to a special fund created by Moroco to respond to the coronavirus, while the rest will be allocated to help Morocco meet financial challenges relating to the pandemic, it said. (Reporting by Ahmed Eljechtimi; Editing by Alex Richardson)

  Nl
  De EU biedt 450 miljoen euro aan om Marokko te helpen de verklaring van het coronavirus tegen te gaan

  RABAT, 27 maart (Reuters) – De Europese Unie heeft 450 miljoen euro toegezegd om Marokko te helpen het coronavirus tegen te gaan, zei een gezamenlijke EU-Marokkaanse verklaring vrijdag.

  De EU zal onmiddellijk 150 miljoen euro aanbieden aan een speciaal fonds dat door Moroco is opgericht om te reageren op het coronavirus, terwijl de rest zal worden toegewezen om Marokko te helpen de financiële uitdagingen in verband met de pandemie het hoofd te bieden, zei het. (Rapportage door Ahmed Eljechtimi; Bewerken door Alex Richardson

  Like

 3. karton zegt:

  Het geld dat die z.g. “parlementariërs” krijgen toegeschoven,óns geld dus, daar hebben zij totaal geen recht op. púre diefstal !!! Maar dat zootje accepteert het, minzaam glimlachend, en dáár gaat het hen om : graaien, zoveel mogelijk graaien en af en toe iets onzinnigs uitkramen, veel dure woorden waarvan zij zelf de betekenis niet kennen……ziedaar : de “elite” !!! Een ROVERSBENDE !!!! De volgevreten regenton Otten (1e Kamerlid) is óók al zo’n smeerlap !!! Niet in staat z’n eigen naam foutloos te schrijven wenst deze klaploper wél als eerste getest te worden op het corona-virus, want “belangrijk” niet waar ? Je zou dat zootje toch een dood-schop geven ?

  Geliked door 1 persoon

 4. Joannes den Hollander zegt:

  Die Rutte toch. Ik had niet anders verwacht van deze ruggengraatloze lachebek. Bij het eerste tegenwoord van de Zuidelijke klaplopers ging hij onmiddellijk overstag. Dat dit zoals altijd weer ten laste komt van de spaarzame Nederlander zit hij dan totaal niet mee. We wachten af en een hogere energiebelasting zal niet lang op zich laten wachten. Een vervanging van het lage en hoge BTW tarief naar een tarief van 25% acht ik niet uitgesloten.

  Like

 5. Jan zegt:

  Verhofstad gaat full Adolf

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s