Weigering van Hongarije, Polen en Tsjechië betreffende herverdeling werd gedekt door Dublin-regels

Screenshot_118

(Door: “PS” – Vertaling: E.J. Bron)

De woordvoerder Binnenlandse Zaken van de AfD-fractie in de Duitse Bondsdag, Gottfried Curio, verklaart het volgende over het vonnis van het Europees Hof van Justitie tegen Oost-Europese landen die weigeren deel te nemen aan de gedwongen herverdeling van asielzoekers binnen de EU:

politikstube

“Rechtspraak is altijd ook interpretatie van het recht – deze interpretatie kan min of meer ideologisch gestuurd zijn. Dat is bij het huidige vonnis van het Europees Hof van Justitie al te zien aan het begripsgebruik: het gaat bij de asielzoekers absoluut niet om vluchtelingen – vluchteling is men zolang men uit een gebied vlucht. En al niet meer, zodra een naburig gebied is bereikt, waarin men zich in veiligheid bevindt. Als de migratie desondanks wordt voortgezet, dan gaat het niet meer om een gedwongen vlucht, maar om een vrijwillige reis.

De weigering van Hongarije, Polen en Tsjechië om via de verdeelsleutel migranten uit Griekenland en Italië over te nemen, werd gedekt door de duidelijk omkaderde Dublin-regels, volgens welke het eerste land in de EU dat betreden wordt verantwoordelijk is voor een asielprocedure. De afwijzing van de herverdeling vond bovendien plaats in het belang en met de wil van de desbetreffende bevolking.

De juridische betutteling van staten door een EU, die wellicht bruikbaar is als economische gemeenschap, dient afgewezen te worden. Niet aan een EU, die landen iets wil voorschrijven, maar aan een volk van het land zijn politici onder ede verplicht. De soevereiniteit moet bij het volk liggen en mag niet door hogere, bureaucratische en on-transparante structuren zoals de EU ondermijnd worden.

De democratie loopt schade op wanneer niet meer de wil van het volk, maar het ideologische standpunt van instellingen als maatstaf van het handelen wordt genomen. De EU zou er – volgens haar eigen oprichtingsgedachten – voor de Europese volkeren moeten zijn en niet omgekeerd.”

Bron:
https://politikstube.com
Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, EUSSR, Justitie, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, nieuw fascisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

9 reacties op Weigering van Hongarije, Polen en Tsjechië betreffende herverdeling werd gedekt door Dublin-regels

 1. malsion zegt:

  Belangrijke analyse van terechte twijfel aan de onafhankelijkheid van het Europese Hof van Justitie, dat ideologisch gefundeerde vonnissen uitvaardigt om de wil op te leggen aan lidstaten van de EU.

  Geliked door 1 persoon

 2. Tineke zegt:

  Wat een grote kolerebende is het geworden met die EU.
  Zie het allemaal maar eens terug te draaien.
  Dat gaat Geert ook niet meer redden,tenzij die ons uit de EU trekt.
  #NEXIT

  Like

 3. t.troubadour zegt:

  Goed gehoord Rutte??????

  Like

 4. Ray Conquista zegt:

  Treffender verwoorden dan hierboven is nauwelijks mogelijk. De politieke voorkeur van de rechters bij het HvJ laat zich uiteraard raden. Vandaar deze Eurofiele klassenjustitie. Een politiek vonnis dat doet denken aan bloedrode dictaturen.

  Geliked door 1 persoon

 5. koddebeier zegt:

  De Dublin-regels, probeer dat maar eens aan linkse hersendode Nep rechtertjes uit te leggen !!

  Geliked door 1 persoon

 6. Jean zegt:

  Een verzameling uitgerangeerde zakkenvullers is dat EU gedrocht, zakkenvullers zonder geweten en enig normbesef.
  Europa is al overvol en moet de grenzen sluiten en dadelijk beginnen met de aanwezige troep terug te sturen naar landen van herkomst willen we nog een leefbaar veilig welvarend Europa bekomen.
  Laten we maar eerst die EU troep opruimen en ze alles af te nemen wat ze bij mekaar gestolen hebben en ze dan opsluiten voor de rest van hun leven dat geeft voor ons een win-win resultaat nl. minder kosten en minder misdadigers.
  Wij willen een geweldvrije samenleving en met dat open grenzen beleid is dat onbestaande.

  Like

 7. karton zegt:

  Het “Europese Hof van Justitie” ?????
  hahahahahahaha !!!!!
  En dat bijeen gesprokkelde zootje van in eigen land uitgekotste z.g. juristen gaat ff bepalen wat in landen als Hongarije, Polen en Tsjechië moet gaan gebeuren ?!
  Hoe hilarisch !
  De EUSSR is een zeer dictatoriaal gebeuren !
  NEXIT en wel z.s.m. !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s